Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω να καταλήξω με 2 PC ως εξής: Το 1 θα είναι Για προβολή Ταινιών FHD Ή UHD και ταυτόχρονα 2η Οθόνη για απλή χρήση Και Gaming Σίγουρα WOW LoL και αν γίνεται GTA5 και ότι είναι σε αυτή τη κατηγορία απαιτήσεων. Το 2ο :Όσο καλύτερα τραβάει με ότι έχει μείνει και ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχω στη διάθεση μου τα εξής parts:    

CPU Ι3 530 1156

Motherboard H55M-UD2H

RAM Corsair Veangeance Dual Channel 1333-1600 2 dimm x 4GB

PSU XFX 750 

GPU Saphire R9 280 3GB

HDD: Samsung EVO850 241GB, 1 WD Blue 2 TB,1 WD Green 1 TB

Οθόνες έχω 1 TV Samsumg 40JU6000, 2 LG LCD 19" όχι HD, 1 EIZO 17" όχι HD και θέλω σίγουρα 1 ταυτόχρονα σαν επέκταση επιφάνειας εργασίας ακόμα και αν βλέπω ταινία ή παίζω game. Αργότερα μπορεί να αγοραστεί για 2ο monitor 24" FHD μάλλον.

Windows 7 Home & 10 Ultimate

Κουτιά έχω διάφορα (μεγάλα μικρά)παλιά ναι μεν αλλά την κάνουν τη δουλειά τους μέχρι να έρθει και σειρά ενός καλύτερου, δεν υπάρχει θέμα θερμοκρασίας το καλοκαίρι γιατί δεν ανοίγει το PC χωρίς Air Condition). Και ισχύει το ίδιο και για mouse + keyboard.  

Έχω επίσης τα (ακόμα) πιο παλιά parts του pc RAM 1333, PSU 350W, και GPU Radeon 5450 και να σημειώσω απλά ότι ήταν σκυλί το pc με ατελείωτες gaming(μπορεί και 24 ώρα κυριολεκτικά) όσο τράβαγε.

Μπορώ να στήσω μόνος μου μηχάνημα ή αν έχω θέμα έχω φίλους με κατάλληλες γνώσεις όπως και για OC αν αργότερα υπάρξει όρεξη ή ανάγκη.

Όσο περνάνε οι μέρες Μαζεύω περισσότερα χρήματα και θα μου άρεσε αν τελικά δω ότι έχω ανάγκη ή ίσως και για απωθημένο σε βάθος χρόνου να αγοράσω κάτι σε i7 6700k ή Zen αντίστοιχα + 90-130€ Motherboard + 80€ Ram + 60-80€ Ψήκτρα

Με όσα έχω διαβάσει είμαι μεταξύ ή ενός μέτριου συστήματος I5 4460 έως 4690κ που μπορώ να κρατήσω και τις ram και να μου κρατήσει το σύστημα 2-3 χρόνια θέλω πιστεύω.(Κάπου δηλαδή μέχρι 300€ budget). Το οποίο μπορώ να το αγοράζω σε κάνα 30-45 μέρες.

Η άλλη περίπτωση είναι να δώσω ακόμα λιγότερα άμεσα και να πάω ή σε κάτι τύπου:

I3 6100 + https://www.skroutz.gr/s/7704854/Asrock-H110M-DVS-D3.html σύνολο budget περίπου 180€ ταβάνι, να κρατήσει 7 μήνες - 1 χρόνο max και αν αργότερα υπάρχει ανάγκη το αλλάζω όπως ανέφερα για κανένα θηρίο χωρίς να στεναχωριέμαι για κανένα part. Κάτι σε intel G3258 μαζί ψήκτρα + motherboard διάβασα επίσης αν και δεν γνωρίζω πολλά οπότε δεν ξέρω αν αξίζει και αντέχει τις απαιτήσεις που θέλω κάτι τέτοιο με budget 130-140€.

Sorry για το μεγάλο post συνήθως βρίσκω απάντηση για αυτά που θέλω διαβάζοντας άλλα, αυτή τη φορά όμως έχω κολλήσει για τα καλά!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Θες 2 pc σωστα?? Προς το παρων κρατα το i3 για προβολη ταινιων κτλ. Κανε ενα δευτερο build με 6600κ και 8gb ram μια gtx 960 και εισαι κομπλε.Αν δεν μπορεις (οικονομικα) μπορεις να πας σε 6100 και 8gb ram με gtx 960 ή ακομα ποιο low budget πηγαινε στην συνθεση που ειπες με τον 4690κ. Στο τελος τα βαζεις σε ενα haf stacker διπλο και εισαι βασιλιας.

• Like 1
Δημοσ.

Κάρτα γραφικών μου ανέφερες και στα 2 build.... είναι πλέον τόσο κακή η δικιά μου?  Θεωρώ ότι Κρατάει ακόμα...Τα 2 build που αναφέρω έχουν και τα 2 τις παλιές RΑΜ ακόμα και το 2ο με i3 6100  για να γλιτώσω όσο κόστος γίνεται ακόμα και τα 60€ της RAM μαζί όμως πάντα με την κάρτα γραφικών γιατί πιστεύω είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή για το gaming που θέλω. Το haf stacker που ανέφερες τι είναι?

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών μου ανέφερες και στα 2 build.... είναι πλέον τόσο κακή η δικιά μου?  Θεωρώ ότι Κρατάει ακόμα...Τα 2 build που αναφέρω έχουν και τα 2 τις παλιές RΑΜ ακόμα και το 2ο με i3 6100  για να γλιτώσω όσο κόστος γίνεται ακόμα και τα 60€ της RAM μαζί όμως πάντα με την κάρτα γραφικών γιατί πιστεύω είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή για το gaming που θέλω. Το haf stacker που ανέφερες τι είναι?

Για να καταλαβω καλα.Θελεις 2 pc ξεχωριστα η 1 pc που να τα σηκωνει ολα αυτα(ταινιες gaming κτλ) ?? 

Και η καρτα σου ειναι μια χαρα ακομα κραταει.

Καλητερα να μην βαλεις ddr3 σε εναν skylake γιατι μπορει να παθει τιποτα ο memory controller του(απο οτι ξερω).

το haf stacker ειναι αυτο:http://www.coolermaster.com/case/full-tower-haf-series/haf935/

Δημοσ.

Έχεις ένα δίκιο τώρα... 1 PC που να κάνει και για gaming + ταινίες με Βασικό το πρώτο και το 2ο απλά μοιράστηκα την πληροφορία ότι το χρειάζομαι για να αποφύγω προτάσεις τύπου να πουλήσω κάτι γιατί ότι pc περισσεύει πάει στον αδερφό μου για όσο καλύτερη εκμετάλλευση - χρήση μπορεί να κάνει και ύστερα ότι μείνει πάει στη δουλειά για χρήση γραφείου δηλαδή. Pc case δηλαδή είναι? απλά είναι μεγάλο εννοείς? Για κουτί πιστεύω να βρω μόνος διαβάζοντας άλλα topics στο αντίστοιχο Post μη σε αγχώνει  Thanks! 

Δημοσ.

2 pc θέλω να έχω στο τέλος. Απλά το 2ο θα είναι για απλή χρήση οπότε επικεντρονόμαστε στο πρώτο χωρίς ενδεχόμενο να πουλήσω κάτι από αυτά που είδη έχω γιατί έτσι κι' αλλιως με ένα cpu και motherboard έχω 2o pc. Για τους skylake και τις DDR3 RAM ουσιαστικά δεν βρίσκω κάπου να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα... μόνο σε βάθος χρόνου μάλλον φθείρουν τον επεξεργαστή λόγο διαφοράς volt αλλά ότι δουλεύει και χωρίς σημαντική διαφορά fps ισχύει με βάση ότι έχω διαβάσει.

Δημοσ.

Ναι φθηρουν τον cpu.Μπορει μακροπροθεσμα να παθει ζημια ο memory controller λογο διαφορας volt.Εγω θα σου ελεγα να πας σε ddr4 για καλο και για κακο.Τωρα στο πρωτο συστημα.Η βαση ειναι μεχρι ποσα € μπορεις να διαθεσεις και αν θα χρησημοποιησεις τιποτα απο το παλιο ή αν εκεινο θα μεινει ως εχει.

Δημοσ.

DDR3 υπαρχουν και low Voltage 1.35V χωρις κανενα προβλημα. Με τα 8GB DDR4 στα 35ευρω δεν βλεπω το λογο να χρησημοποιησει κανεις DDR3 σε skylake

• Like 3
Δημοσ.

Τα τελικά build που έχω σκεφτεί είναι:

CPU I5 4460 έως 4690κ +  κάποιο Motherboard υπάρχουν σχετικά topic για να αποφασίσω έως 60€ ανάλογα το budget

+ Αυτά που έχω είδη δηλαδή

PSU XFX 750 

GPU Saphire R9 280 3GB

HDD: Samsung EVO850 241GB, 1 WD Blue 2 TB,1 WD Green 1 TB

Οθόνες έχω 1 TV Samsumg 40JU6000 UHD για ταινίες αλλά και gaming, 1 LG LCD 19" όχι HD σαν 2ο monitor με επέκταση επιφάνειας εργασίας.

γιαυτό το build περιμένω 30-40 για να μαζέψω λεφτά γιατί βγαίνει κάπου 300€ ανάλογα με ποια μοντέλα ακριβώς θα διαλέξω

ή 

μπορώ άμεσα με 180€ και είναι προτιμότερο για μένα

CPU I3 6100

Motherboard https://www.skroutz.gr/s/7704854/Asrock-H110M-DVS-D3.html

+ Αυτά που έχω είδη δηλαδή

PSU XFX 750 

GPU Saphire R9 280 3GB

για να γλιτώσω τα 40€ της RAM DDR4 αυτή τη στιγμή για αργότερα ή για κάτι άλλο. Αργότερα αν είναι και βλέπω ότι τα παιχνίδια που θέλω να παίζω δεν τραβάνε τότε θα αγοράσω και καλή DDR4 μνήμη πολύ μγεαλύτερης αξίας + ότι άλλο χρειαστεί αλλά προς το παρόν. Το build αυτό το έχω σκεφτεί με βάση διάφορα videakia και forums σχετικά με το GTA V 1080p

SpirosZ68

Πριν προχωρήσω να ελέγξω την RAM δηλαδή? γιατί είχα την εντύπωση ότι ήμουν κομπλέ

Αν το 2ο σύστημα μπορεί να βγάλει 8 μήνες είμαι κομπλέ πιστεύω. Στέκει όμως όπως τα λέω ή κάτι μου ξεφεύγει? Αξίζει τη διαφορά τους στα λεφτά και την απόδοση?

Δημοσ.

εγω θα ελεγα παρε μια μητρικη με ddr4 και εναν ι5 6500 να εισαι κομπλε αν δεν ειναι πολυ δυσκολο να μαζεψεις τα 40-50ε που σου λειπουν...

τωρα αν ειναι τοσο πακετο ε τι να πω οκ βαλε ενα ι3 αλλα και παλι με καλυτερη μητρικη τουλαχιστον και ddr4 ωστε να περνει και οποια αναβαθμιση θες για το μελλον...

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι έτσι να πάω σε 4690k με τη διαφορά από τα λεφτά που θα κερδίσω από τη RAM και νομίζω είμαι σωστός σε αυτή τη διαφορά... Οπότε εσύ υποστηρίζεις να κάνω υπομονή και να πάω σε Ι5 και να ξεχάσω τον Ι3 σωστα?

Δημοσ.

Αν είναι έτσι να πάω σε 4690k με τη διαφορά από τα λεφτά που θα κερδίσω από τη RAM και νομίζω είμαι σωστός σε αυτή τη διαφορά... Οπότε εσύ υποστηρίζεις να κάνω υπομονή και να πάω σε Ι5 και να ξεχάσω τον Ι3 σωστα?

καλος και ο ι3 αλλα ι5 δεν ειναι...απο το να δωσεις λεφτα τωρα και σε λιγους μηνες να τον πουλησεις και να χασεις καποια λεφτα και να παρεις αλλον ...καλυτερα να πας σε ι5 να τελειωνεις...τωρα στο θεμα 1150 η 1151 και οι δυο καλοι ειναι απλα απο τι στιγμη που εχει βγει μια καινουργια γενια και περνεις καινουργια πραγματα θα επρεπε να πας σε 1151 ...αλλιως να παρεις μητρικη καινουργια και ενα μεταχειρισμενο επεξεργαστη σε 1150 απο καποιο εμπιστο χρηστη οσο γινεται και καλυτερα κατοπιν δοκιμης ...

τωρα τι να σου πω εσυ αποφασιζεις πως θα κινηθεις ...

(προσωπικα αν ειχα 250ε να δωσο για επεξεργαστη μονο θα επερνα εναν ι7 μεταχειρισμενο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατα τη γνωμη μου:
Επιλογη 1

https://www.skroutz.gr/s/4857213/Intel-Core-i5-4690-Box.html

H εναλλακτικα http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E3-1230-V3-Haswell-3-3GHz-8MB-L3-Cache-LGA-1150-80W-Processor-/272069127038?hash=item3f58956b7e:g:on0AAOSwv-NWZUKr (αντιστοιχος i7 με +20€) η https://www.skroutz.gr/s/3568873/Intel-Xeon-E3-1230-V3-Box.html απο Ελλαδα αλλα με +50€

https://www.skroutz.gr/s/3761304/Asus-H81M-Plus.html

Συνολο ~290

Επιλογη 2

https://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/8101598/Gigabyte-H110M-DS2-rev-1-0.html

https://www.skroutz.gr/s/8112018/TeamGroup-Elite-8GB-DDR4-2133MHz-TED48G2133C1501.html

Συνολο ~210

Η επιλογη 2 εχει πιο καλο VFM γιατι ο i3 ειναι πολυ δυνατος και ουσιαστικα δεν σε κραταει πισω πουθενα με αυτην την καρτα. Βασικα μεχρι GTX970 R9 390 ο i3 ειναι μια χαρα επιλογη, επισης σε περιπτωση που θες κατι παραπανω θα ειναι πολυ ευκολο να τον πουλησεις 20-25 ευρω κατω απο την τιμη του και να πας σε εναν i5 6500-6600 η ακομα και σε εναν i7

Επεξ/σία από SpirosZ68
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...