Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω που εχω ενα γεροντακι pentium 4 ,να του βαλω ssd ;  Eχει sata1 η μητρικη. Θα βοηθησει καθολου στην ταχυτητα ανταποκρισης στο διαδυκτιο ; 

Xρονια Πολλα.

Για κανένα λόγο. Ούτε βίδα δε βάζεις παραπάνω σε p4, πλέον (εδώ και πολύ καιρό, βασικά)...

Έβαλα έναν SSD σε λαπτοπ 6ετίας με SATA 2 (AHCI ενεργοποιημένο), 4G RAM DDR3 και έναν i3 στα 2.54  Σερνόταν, έβραζε .. είχα αρχίσει να σκέπτομαι αγορά καινούριου αλλά 600άρια και 700άρια για κάτι μέτριο δεν είχα. Τι να πω ... ΚΑΜΙΑ σχέση στην απόδοση πριν και μετά. Με φρέσκια εγκατάσταση των win7 (δεν ήθελα τα win10) είναι σαν να έχω καινούριο λαπτοπ στα χέρια μου. Και σιωπηλό, δεν βγάζει ούτε κιχ πια το μηχάνημα. Χώρια που οι SSD δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες λόγω κατασκευής. Αγγίζω το λαπτοπ και είναι λιγάκι χλιαρό στον επεξεργαστή, έτσι για να καταλαβαίνω ότι δουλεύει. Αν συνεχίσει έτσι θα με βγάλει για τουλάχιστον άλλη μια 5ετία.

Ναι, ο SSD μου με SATA2 δεν "πιάνει" ίσως τις πραγματικές του δυνατότητες αλλά με 5 και 10 χρόνια εγγύηση που έχουν αυτοί οι δίσκοι, πάντα μπορείς να τους μεταφέρεις στο επόμενο λαπτοπ (που θα το αγοράσεις φθηνότερα γιατί θα το πάρεις χωρίς SSD).

Πήρα τον Samsung 850 Evo στα 500GB (http://tinyurl.com/hljefhm) γιατί το λαπτοπ δεν μου έδινε δυνατότητα δεύτερου σκληρού. Από την ως τώρα εμπειρία μου και την εμπειρία φίλων που έβαλαν Evo (μικρότερους ή μεγαλύτερους) έχω να πω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος SSD της αγοράς, τόσο σε απόδοση όσο και σε τιμή. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Όχι "ίσως" - "Σίγουρα" δεν πιάνει τις πραγματικές του δυνατότητες. Αλλά και σίγουρα είναι πολύ μπροστά από οποιονδήποτε μηχανικό - πόσο μάλλον μηχανικό laptop, που είναι και ανάπηροι συνήθως. Και παρεμπιπτόντως, υπάρχουν και εξίσου καλές επιλογές (ή και καλύτερες) από EVO, πλέον. Πέρασε το 2014...;)

Δημοσ.

Η ταχύτητα πρόσβασης σε cache/buffers ανεξαρτήτου αν βρίσκοντε σε παλαίοτερης τεχνολογίας IDE/SATA μηχανικούς δίσκους είτε σε νεότερης τεχνολογίας SSD, έχουν κατά πολύ γρηγορότερες ταχύτητες πρόσβασης/επικοινωνίας σε σχέση με τις προσφερόμενες δυκτιακές ταχύτητες των xDSL πακέτων και φυσικά δεν επηερέαζουν την δικτυακή ταχύτητα. Άλλο πράγμα να έχεις γρηγορότερη απόκριση στα προγράμματα/εφαρμογές/ λειτουργικό τα οποία έχουν διαφορά μεταξύ των προαναφερθέντων μέσων και άλλο πράγμα η ταχύτητα στο network interface.

Μα αυτό λέω ότι εφόσον θα έχει καλύτερη απόκριση o browser άρα εν μέρη έχεις γρηγορότερη πλοήγηση + ότι πολλά αρχεία html και css τα κρατάει ο browser σε μνήμη για να μην χρειάζεται να τα κατεβάζει όλα κάθε φορά.

Για κανένα λόγο. Ούτε βίδα δε βάζεις παραπάνω σε p4, πλέον (εδώ και πολύ καιρό, βασικά)...

Όχι "ίσως" - "Σίγουρα" δεν πιάνει τις πραγματικές του δυνατότητες. Αλλά και σίγουρα είναι πολύ μπροστά από οποιονδήποτε μηχανικό - πόσο μάλλον μηχανικό laptop, που είναι και ανάπηροι συνήθως. Και παρεμπιπτόντως, υπάρχουν και εξίσου καλές επιλογές (ή και καλύτερες) από EVO, πλέον. Πέρασε το 2014...;)

Στα λεφτά που παίζει ο EVO ίδιες τιμές και ίδιες επιδόσεις παίζει και ο ανταγωνισμός. Γιατί να μην πάρει κάποιος ένα δίσκο τόσο δοκιμασμένο και με 5 χρόνια εγγύηση λοιπό? ;)
Δημοσ.

Μα αυτό λέω ότι εφόσον θα έχει καλύτερη απόκριση o browser άρα εν μέρη έχεις γρηγορότερη πλοήγηση + ότι πολλά αρχεία html και css τα κρατάει ο browser σε μνήμη για να μην χρειάζεται να τα κατεβάζει όλα κάθε φορά.

Στα λεφτά που παίζει ο EVO ίδιες τιμές και ίδιες επιδόσεις παίζει και ο ανταγωνισμός. Γιατί να μην πάρει κάποιος ένα δίσκο τόσο δοκιμασμένο και με 5 χρόνια εγγύηση λοιπό? ;)

Μπορεί να σου φανεί αστείος ο λόγος, αλλά γιατί να έχουμε πάρει, εδώ και 3 χρόνια, ΟΛΟΙ εργολαβία το Γερμανό, ενώ, πλέον, υπάρχουν εξίσου καλές λύσεις Επιδόσεις/Euro και από άλλους κατασκευαστές υπερατλαντικά (και όχι μόνο); Το ότι έχουν ΚΑΙ εγγύηση 10 χρόνια το αφήνω απ' έξω. Είδες να σου χρωστάει πολλή εκτίμηση ο Γερμανός, εσύ; ;) Σαν τις γκόμενες με τα S4 θα καταντήσουμε...Άσε...

Υ.Σ. : (τη μικρή λεπτομέρεια που ήθελε firmware update μέχρι τελικής πτώσης ο 840 για να νιώσει όπως πρέπει την αφήνω απ' έξω επίσης. Φαντάζομαι θα σε αποζημίωσε και εκεί ο Γερμανός)

Δημοσ.

Μπορεί να σου φανεί αστείος ο λόγος, αλλά γιατί να έχουμε πάρει, εδώ και 3 χρόνια, ΟΛΟΙ εργολαβία το Γερμανό, ενώ, πλέον, υπάρχουν εξίσου καλές λύσεις Επιδόσεις/Euro και από άλλους κατασκευαστές υπερατλαντικά (και όχι μόνο); Το ότι έχουν ΚΑΙ εγγύηση 10 χρόνια το αφήνω απ' έξω. Είδες να σου χρωστάει πολλή εκτίμηση ο Γερμανός, εσύ; ;) Σαν τις γκόμενες με τα S4 θα καταντήσουμε...Άσε...

Υ.Σ. : (τη μικρή λεπτομέρεια που ήθελε firmware update μέχρι τελικής πτώσης ο 840 για να νιώσει όπως πρέπει την αφήνω απ' έξω επίσης. Φαντάζομαι θα σε αποζημίωσε και εκεί ο Γερμανός)

εγω μιλησα για τον 850 δεν ειπα οτι οσα βγαζει η samsung ειναι τα τελεια και μην παρετε αλλον δισκο(μιας και ανεφερες τον 840) Απο την αλλη αυτο που σου ειπα ειναι οτι εγω που τον εχω 1.5 χρονια πλεον τον 850 δεν εχω δει κατι το εντυπωσιακα καλυτερο στα ιδια λεφτα ακομα και σημερα (εδω που τα λεμε δεν ψαχνω και καθε μερα τις επιδοσεις απο τους ssd). Οταν με το καλο θα ερθει η εποχη να παρω αλλον ssd τοτε θα δω τι παιζει εκεινη την εποχη δεν θα παρω ντε και καλα samsung. 

Δεν στον εθιξα τον sandisk καλος ειναι και αυτος :P

Δημοσ.

εγω μιλησα για τον 850 δεν ειπα οτι οσα βγαζει η samsung ειναι τα τελεια και μην παρετε αλλον δισκο(μιας και ανεφερες τον 840) Απο την αλλη αυτο που σου ειπα ειναι οτι εγω που τον εχω 1.5 χρονια πλεον τον 850 δεν εχω δει κατι το εντυπωσιακα καλυτερο στα ιδια λεφτα ακομα και σημερα (εδω που τα λεμε δεν ψαχνω και καθε μερα τις επιδοσεις απο τους ssd). Οταν με το καλο θα ερθει η εποχη να παρω αλλον ssd τοτε θα δω τι παιζει εκεινη την εποχη δεν θα παρω ντε και καλα samsung. 

Δεν στον εθιξα τον sandisk καλος ειναι και αυτος :P

Δεν είπα ότι μου τον έθιξες :P Είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να λέμε σε όλους "πάρε samsung" και "πάρε samsung", λες και είναι μονόδρομος...

Και για να απαντήσουμε και στον ts : Δεν χρειάζεται να παίρνει κανείς ότι πιο τούμπανο SSD κυκλοφορεί, για να το δουλέψει σε SATA 2.0...Υπάρχουν τίμιες λύσεις, με τα μισά χρήματα και με πολύ μικρή διαφορά επιδόσεων - μην πω και καθόλου, ανάλογα το μοντέλο - για SATA2.0 μιλώντας...

Δημοσ.

Υποστηρίζει κανονικά ahci. Στο BIOS στην καρτέλα advanced και στο controller mode επιλέγεις το ahci.

Κάνε τα παρακάτω

You start with step 1 while you are still in Windows in IDE mode.

1. Run the Registry Editor (regedit.exe)
  2. Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
  3. Set the "Start" value to 0 (zero)
  4. Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide
  5. Set the "Start" value to 0 (zero)
  6. Shut down
  7. Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots.

Αν δεν βει άκρη φορματ.

ΥΓ:Το πρόβλημα σου όμως που κολλλάει με αυτό το θέμα? Γιατί δεν άνοιξες ένα δικό σου? Θα το δει περισσσότερος κόσμος και θα πάρεις περισσότερη βοήθεια.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έγραψα εδώ γιατί "παρασύρθηκα" βιαστικά από τον τίτλο του θέματος επειδή έχω sata 2. Συγγνώμη :mellow:

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είπα ότι μου τον έθιξες :P Είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να λέμε σε όλους "πάρε samsung" και "πάρε samsung", λες και είναι μονόδρομος...

Και για να απαντήσουμε και στον ts : Δεν χρειάζεται να παίρνει κανείς ότι πιο τούμπανο SSD κυκλοφορεί, για να το δουλέψει σε SATA 2.0...Υπάρχουν τίμιες λύσεις, με τα μισά χρήματα και με πολύ μικρή διαφορά επιδόσεων - μην πω και καθόλου, ανάλογα το μοντέλο - για SATA2.0 μιλώντας...

Δεν του είπα να πάρει 850 σε εσένα το είπα που είπες σε σχόλιο πιο πάνω ότι δεν είμαστε στο 2014. Καλοπροαιρετα το λέω;)
Δημοσ.

Όχι δεν υποστηρίζει το ICH9 ahci, μόνο με modded bios για την συγκεκριμένη μητρική.

Που μπορεί να σημαίνει ότι ούτε με format kai καθαρή εγκατάσταση θα έχω επιλογή achi;

Δημοσ.

Που μπορεί να σημαίνει ότι ούτε με format kai καθαρή εγκατάσταση θα έχω επιλογή achi;

Αν δεν το υποστηρίζει το chipset της μητρικής, δε γίνεται τίποτα.

Δημοσ.

Σε υπολογιστη γραφειου, με δευτερευον χρηση, με 775socket και i945G chipset, δεν υποστηριζει AHCI, αλλα θελω να βαλω SSD.Eιναι ευκαιρια μιας και ο μηχανικος τα φτηνει.Τι χανω εκτος απο το trim;Manual trim θα μπορω να κανω;Eιναι θεμα δισκου, η software;

Ο υπολογιστης χρησημοποιηται για

Ιnternet

facebook

word

πελατολογιο.

Δημοσ.

Σε υπολογιστη γραφειου, με δευτερευον χρηση, με 775socket και i945G chipset, δεν υποστηριζει AHCI, αλλα θελω να βαλω SSD.Eιναι ευκαιρια μιας και ο μηχανικος τα φτηνει.Τι χανω εκτος απο το trim;Manual trim θα μπορω να κανω;Eιναι θεμα δισκου, η software;

Ο υπολογιστης χρησημοποιηται για

Ιnternet

facebook

word

πελατολογιο.

Τι windows έχεις; Εγώ με παρόμοιο pc και 7αρια έχω trim, που είναι βασικά εντολή των windows. Χρειάζεται (ίσως και όχι) μια πολύ μικρή παρέμβαση μέσω γραμμής εντολών (που δεν την θυμάμαι τώρα αλλά την βρίσκεις πανεύκολα) θα έχεις μια χαρά τριμ.

Δημοσ.

Εχω xp, αλλα θα βαλω 7αρια.

Νομιζω, μπορει να λεω και βλακειες, οτι για να δουλεψει το trim θελει να εχεις ahci.

Δημοσ.

Άμα δεν βαρυέσαι βάλε τα 7αρια. Για ΧΡ διάβασα ότι κάνουν τριμ χειροκίνητα μέσω του εργαλείου του toolbox που συνοδεύει τον ssd του κάθε κατασκευαστή, π.χ. Intel, Corsair κ.α. Μια φορά την εβδομάδα κάνουν και λένε ότι πάνε καλά. 

Γκουγκλάρισε για win xp ssd trim και άλλα παρόμοια, έχει υλικό :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...