Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια χαρα αξιζει, αρκει να υποστηριζει AHCI. Μπες στο BIOS του φορητου και δες αν υπαρχει αυτη η επιλογη.

Αν υπαρχει το AHCI στο BIOS ως επιλογη, τοτε οταν παρεις τον ssd και πριν κανεις εγκατασταση των Windows στον ssd, θα πρεπει να ενεργοποιησεις το AHCI.

Δημοσ.

Απλά επειδή ρώτησα σε ένα γνωστό μαγαζί και με έλεγαν ότι επειδή είναι sata 2 δεν ξέρουν αν θα είναι λειτουργικό το λαπτοπ. Θα έχει δηλαδή διαφορά από τον μηχανικό;

Δημοσ.

Θα εχει τεραστια διαφορα. Το μονο θεμα ειναι με το AHCI, αν το εχεις ή οχι. Αν ναι τοτε εισαι οκ.

Εχω δουλεψει με τον ιδιο ssd σε μηχανημα με sata2 (AHCI enabled) και μετα sata3 (AHCI enabled). Δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

καλή ιδεα ο intel απλα λεω επειδή δε θα ξεπερναει τα 300ΜΒ λογω sata2 μηπως θα μου ειναι αχρηστος? λες αξιζει να δώσω κατι παραπάνω και να πάρω ενα καλυτερο?

γι αυτο παρεθεσα και αυτον με τα 37,90

• Like 1
Δημοσ.

να κανω και εγω μια ασχετη ερωτηση αν ειναι σε sata 2 οκ εχει περιορισμο στισ ταχυτητες... στα random access time υποθετω ειναι το ιδιο με sata 3 δεν χανει πουθενα εκει ε?

• Like 1
Δημοσ.

Το πλεονέκτημα του AHCI είναι κατά το φόρτωμα εφαρμογών ή την εγγραφή/ανάγνωση μεγάλων αρχείων που προέρχονται εκτός του SSD.
Οι δουλειές που κάνουμε μέσα στον SSD, όπως η αντιγραφή αρχείων κατά την εγκατάσταση εφαρμογών (π.χ. οι ενημερώσεις των Windows), δεν επηρεάζονται σημαντικά από το AHCI.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που εχω ενα γεροντακι pentium 4 ,να του βαλω ssd ;  Eχει sata1 η μητρικη. Θα βοηθησει καθολου στην ταχυτητα ανταποκρισης στο διαδυκτιο ; 

Xρονια Πολλα.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι η συμβατοτητα προς τα πισω των SSD. Καποιοι εχουν θεμα με παλιες μητρικες με SATA I. Παντως αν παρεις SSD και δουλεψει, σιγουρα θα εχεις μεγαλη διαφορα στο φορτωμα των εφαρμογων.

Για σιγουρια θα προτεινα να του βαλεις εναν SSHD, π.χ. κατι τετοιο

http://www.skroutz.gr/s/7186530/Western-Digital-Blue-SSHD-1TB.html

Δες εδω μια λιστα με SSHD, αναλογα με το ποσα θες να δωσεις:

http://www.skroutz.gr/c/1715/hdd_sklhroi_diskoi.html?from=catspan&keyphrase=SSHD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...