Balrog Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Spiros πολύ σωστός! Το κουτί το σχεδίασαν με το σκεπτικό της αρνητικής πίεσης και την αρχή ότι ο θερμός άερας ανεβαίνει ψηλά. Νομίζω ότι σχεδόν όλα τα κουτιά έτσι λειτουργούν στην τελική, ακόμη κι αν έχουν ανεμιστήρες εισαγωγής μπροστά, αφού η ροή εισόδου μπλοκάρεται από το φίλτρο σκόνης αλλά και το καπάκι της πρόσοψης - ακόμη κι αν είναι πυκνού τύπου τα πτερύγια - γι'αυτό και γεμίζουν σκόνη τα περισσότερα κουτιά. Εκεί που έχει σίγουρα θέμα είναι με τη θέση των δίσκων.. Για βελτίωση του airflow με σκοπό να το κάνουμε ελαφρώς θετικής πίεσης, έχω μερικές ιδέες: 1) Δε βάζω δίσκους εκεί που προτείνει αλλά όρθια, εκεί που έχω τα "?", στην ανάγκη με κόλλα ή bluetac πάνω στο αλουμίνιο. 2) Μικρά εξαρτήματα όπου μας παίρνει, π.χ SFX Corsair με adaptor και μικρή GPU Zotac 90101 (έχουν καλές κριτικές). 3) Αντικατάσταση του ανεμιστήρα εξάτμισης που έρχεται με το κουτί με έναν aftermarket, π.χ. Be Quiet Silent Wings 2. 4) Προσθήκη ανεμιστήρων εισαγωγής: έναν 80άρι πίσω (αυτοί για exhaust το προέβλεπαν) και δύο static pressure κάτω στη θέση των δίσκων.
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Για βελτίωση του airflow με σκοπό να το κάνουμε ελαφρώς θετικής πίεσης, έχω μερικές ιδέες: 1) Δε βάζω δίσκους εκεί που προτείνει αλλά όρθια, εκεί που έχω τα "?", στην ανάγκη με κόλλα ή bluetac πάνω στο αλουμίνιο. 2) Μικρά εξαρτήματα όπου μας παίρνει, π.χ SFX Corsair με adaptor και μικρή GPU Zotac 90101 (έχουν καλές κριτικές). 3) Αντικατάσταση του ανεμιστήρα εξάτμισης που έρχεται με το κουτί με έναν aftermarket, π.χ. Be Quiet Silent Wings 2. 4) Προσθήκη ανεμιστήρων εισαγωγής: έναν 80άρι πίσω (αυτοί για exhaust το προέβλεπαν) και δύο static pressure κάτω στη θέση των δίσκων. Airflow.jpg Chassis.jpg θα συμφωνησω απολυτα για την θεση των δισκων, την πιο μαζεμενη καρτα γραφικων και το SFX τροφοδοτικο αλλα πολυ περισσοτερο με την προσθηκη ανεμιστηρων απο κατω και του 80αρη να στελνει φρεσκο αερα στην ψυκτρα του επεξεργαστη. Ειναι ο καλυτερος τροπος για να φτιαξεις καπως το απαραδεκτο airflow. Τον πανω ανεμιστηρα θα τον αλλαζα μονο αν αυτος που εχει ειναι θορυβωδης. Κριμα ομως γιατι το TU200 ηταν χαοτικα καλυτερη επιλογη και δεν θα σου στοιχιζε και τοσο παραπανω τελικα αν φυσικα υπολογιζεις και τον χρονο σου σαν χρημα εκτος απο το κοστος των επιλεον εξαρτηματων που θα χρειαστεις. 1
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Σε mini itx 970 υπαρχει και η galax , την οποια έχω, δεν είναι τερας ησυχίας αλλα τα παει καλύτερα απο την gigabyte και την zotac. https://www.skroutz.gr/s/6557116/Galax-GeForce-GTX970-4GB-OC-97NPH6DT8RVZ.html Πολύ ακριβή βεβαια στας Ελλαδας ... εγώ την πηρα πριν 1.5 χρονο στα 300 στο εξωτερικό! 1
Balrog Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Βιάστηκα στην αγορά γιατί βρήκα ένα κομμάτι μόνο για το συγκεκριμένο (δεν ήθελα την έκδοση με το τζάμι που υπήρχε καλύτερο stock). Πάντως από εμφάνιση πάμε καλά Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Όταν το στήσω θα επανέλθω με φωτό. Την άκουσα την Galax σε ένα videaκι στο youtube και είναι όντως θορυβώδης, ενώ για αυτή τη Zotac είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Στο max όλες γύρω στα 55dB πάνε (μέσα στο κουτί). Για την Gigabyte με το ένα ανεμιστηράκι πάντως επιβεβαιώνεται ο φίλος Panos πιο πάνω: "This thing is LOUD. It certainly has the power, but I'm guessing the small size means that single fan has to really blast. Probably okay for desktop PCs, but for my HTPC I'm going to sell this and get an EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC GAMING." Επεξ/σία 6 Μαΐου 2016 από Balrog
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Παντως στο λέω δεν θα την παλεψει τετοιο hardware μεσα σε τετοια κουτιά.... Εδω ακομη και το με το prodigy ειχα θέμα οσο το είχα με το κλειστό front panel... και αναγκαστικα τα εσκασα και πήρα το εξτρα το mesh panel..... Διαφορά στις θερμοκρασίες άνω των 10βαθμων Βιάστηκα στην αγορά γιατί βρήκα ένα κομμάτι μόνο για το συγκεκριμένο (δεν ήθελα την έκδοση με το τζάμι που υπήρχε καλύτερο stock). Πάντως από εμφάνιση πάμε καλά Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Όταν το στήσω θα επανέλθω με φωτό. My Build.jpg Την άκουσα την Galax σε ένα videaκι στο youtube και είναι όντως θορυβώδης, ενώ για αυτή τη Zotac είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Στο max όλες γύρω στα 55dB πάνε. Για την Gigabyte με το ένα ανεμιστηράκι πάντως επιβεβαιώνεται ο φίλος Panos πιο πάνω: "This thing is LOUD. It certainly has the power, but I'm guessing the small size means that single fan has to really blast. Probably okay for desktop PCs, but for my HTPC I'm going to sell this and get an EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC GAMING." Δεν μπορεις να βγάλεις συμπερασμα απο βιντεο στο youtube για την ένταση του θορύβου.... 1
Balrog Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 WalkerSW, όταν είπες τα πάει καλύτερα από τις άλλες εννοούσες ως προς το θόρυβο? Για δώσε καμιά άλλη πληροφορία μιας και την έχεις τόσο καιρό. Είσαι ευχαριστημένος; Πως και πήρες τη συγκεκριμένη, δε βλέπω να φοριέται και πολύ.. Μήπως είχες θερμοκρασίες επειδή έισαι oc με τον 4690Κ? Εγώ από hardware δεν έχω και τίποτα, μόνο την gpu. Αν χρειαστεί κατεβαίνω και σε 960 - με καλύπτει για τη δουλειά μου. Δεν μπορείς να καταλάβεις θόρυβο ούτε αν είναι συγκριτικό; https://vid.me/6WuX
WalkerSW Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 WalkerSW, όταν είπες τα πάει καλύτερα από τις άλλες εννοούσες ως προς το θόρυβο? Για δώσε καμιά άλλη πληροφορία μιας και την έχεις τόσο καιρό. Είσαι ευχαριστημένος; Πως και πήρες τη συγκεκριμένη, δε βλέπω να φοριέται και πολύ.. Μήπως είχες θερμοκρασίες επειδή έισαι oc με τον 4690Κ? Εγώ από hardware δεν έχω και τίποτα, μόνο την gpu. Αν χρειαστεί κατεβαίνω και σε 960 - με καλύπτει για τη δουλειά μου. Δεν μπορείς να καταλάβεις θόρυβο ούτε αν είναι συγκριτικό; https://vid.me/6WuX Πρώτον στο βίντεο δεν ειναι η mini-itx galax.... Την διαλεξα γτ την βρήκα τοτε στα 300Ε και γτ εστεινα mini-itx συστημα.... Και γενικά η GALAX aka KFA2+ θεωρείται (στο εξωτερικό κυρίως) η δευτερη καλυτερη εταιρεια σε nv καρτες μετα την EVGA Το θεμα μου δεν ήταν τοσο στον επεξεργαστή αλλα στην καρτα.... με το κλειστο panel και φιλτρο στο πλαινο καλλυμα δεν επερνε φρεσκο αερα απο πουθενα και πνιγοταν ολο το συστημα ακομη και χωρις oc.....με το που εβγαλα το πλαινο φίλτρο και εβαλα το mesh frond panel ημουν -10 στον επεξεργαστή και -15 στη καρτα! Γενικα το μονο mini-itx που μπορει να την παλέψει με σοβαρή dedicated καρτα (960 και πανω) ειναι το prodigy αντε και με καποια επιφύλαξη τα Evolv ITX, 250D και καποια πανακριβα lian-li ... Οτιδήποτε αλλο κλειστού τύπου θα βράσει και ειναι μονο για χρήση με onboard γραφικα!! Κουκλι το UMX1 αλλα με μονη εισαγωγή αερα απο κατώ η οποια μαλιστα θα παρεμποδιζεται απο τους σκληρούς και την καρτα θα βράσει το συστημα!
pano Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Οτιδήποτε αλλο κλειστού τύπου θα βράσει και ειναι μονο για χρήση με onboard γραφικα!! Yπάρχει λύση αλλά δεν την θέλει κανείς πλέον π.χ https://www.skroutz.gr/s/5584974/EVGA-GeForce-GTX970-4GB-SuperClocked-04G-P4-1972-KR.html
Balrog Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Τώρα που το είπες είδα ότι δεν είναι η mini αλλά η EX αυτή που έβαλα στο βίντεο. Σύμφωνα με το συγκριτικό του computerbase.de πάντως, η mini (gamer) είναι ακόμη χειρότερη (αριστερή στήλη θόρυβος σε idle, δεξιά σε load, οι δύο μπλε είναι οι mini-itx του test): Pano, μάλλον εννοείς την υδρόψυκτη που μοιάζει με αυτή που έβαλες.. Με έχετε βάλει σε τρελό ψάξιμο. Με βλέπω για την Asus mini-itx που έχει πιο σπέσιαλ σύστημα ψύξης και δεν ζεσταίνεται πολύ. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2016 από Balrog
pano Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 ^Όχι δεν εννοούσα την υβριδική ,απλώς αυτού του στύλ ψύξης κάρτες είναι πιο θορυβώδες,αλλά όμως για κουτιά σαν το δικό σου είναι ταμάμ. Βλέπεις σε μίνι κουτιά να συνδυάσεις το χαμηλό θόρυβο με την σωστή απαγωγή της ζέστης θέλει μελέτη δεν είναι απλό(όταν είναι να βάλεις ενεργοβόρα εξαρτήματα). Υ.Γ Το πιο αλλοπρόσαλλο πράγμα στο κουτί σου για μένα δεν είναι η θέση των ανεμιστήρων, αλλά του τροφοδοτικού,πρώτη φορά βλέπω τροφοδοτικό να ρίχνει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί. 2
SpirosZ68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 ^Όχι δεν εννοούσα την υβριδική ,απλώς αυτού του στύλ ψύξης κάρτες είναι πιο θορυβώδες,αλλά όμως για κουτιά σαν το δικό σου είναι ταμάμ. Βλέπεις σε μίνι κουτιά να συνδυάσεις το χαμηλό θόρυβο με την σωστή απαγωγή της ζέστης θέλει μελέτη δεν είναι απλό(όταν είναι να βάλεις ενεργοβόρα εξαρτήματα). Υ.Γ Το πιο αλλοπρόσαλλο πράγμα στο κουτί σου για μένα δεν είναι η θέση των ανεμιστήρων, αλλά του τροφοδοτικού,πρώτη φορά βλέπω τροφοδοτικό να ρίχνει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί. Bασικα ειναι ακομα χειροτερα, παιρνει τον ζεστο αερα μεσα απο το κουτι, τον βραζει λιγο ακομα και τον ξαναπεταει μεσα πιο καλοψημενο... Θα συμφωνησω ο'τι η καταλληλοτερη ψυξη ειναι τυπου reference αλλα δεν ξερω αν χωραει η καρτα. Αν χωραει τοτε ναι, θα κατεβασει πολυ την θερμοκρασια του κουτιου που θα ειναι και το μεγαλυτερο προβλημα.
Balrog Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Υπάρχει ένα δάχτυλο κενό από τη θέση του τροφοδοτικού μέχρι την οροφή, ίσα -ίσα για να μπαίνει το φις. Από αυτό το κενό, ο επάνω ανεμιστήρας του κουτιού υποτίθεται θα τραβάει τη θερμότητα πλευρικά. Αλλιώς θα ζεσταίνεται το αλουμίνιο του κουτιού, που κι αυτό καλό είναι. Αν έπαιρνα ένα fanless τροφοδοτικό βοηθάει; Αυτά εκπέμπουν θερμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις ή όχι; Με τις διορθώσεις που έχουμε κάνει, είναι πλέον "άδειο" το κουτί. Έχουμε και λέμε: μίνι κάρτα 17εκ, χαμηλή ψύκτρα cpu αντί για πύργο και 3 ανεμιστηράκια εισαγωγής, χωρίς σκληρούς δίσκους να εμποδίζουν. Το αποτέλεσμα είναι μια αξιοζήλευτη ροή από κάτω προς τα πάνω που ρίχνει δροσερό αέρα και στο τροφοδοτικό, και στην gpu και στη ψύκτρα. Το παλιό μου coolermaster κουτί που τάχα έπαιρνε αέρα από μπροστά, είχε κάλυμμα στην πρόσοψη, ό,τι αέρας περνούσε έπεφτε πάνω στους δίσκους και μέσα δεν πέρναγε τίποτα. Το psu το είχε ψηλά όπως όλα τα παλιά και έπαιρνε ζεστό αέρα από τον επεξεργαστή. Καλύτερο είναι το UMX1 αρκεί να μην το παραγεμίσει κανείς. Ορίστε updated pic όπου φαίνεται το airflow:
SpirosZ68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Την καρτα γραφικων την εχεις παρει ηδη?, οσο το κοιταζα το σεταπ τοσο επιβεβαιωνα την αποψη του pano για καρτα γραφικων με ψυξη reference. Θα παιρνει τον κρυο αερα που θα στελνουν οι κατω ανεμιστηρες και θα τον βγαζει ολον εξω απο πισω σε αντιθεση με τις αλλες που θα τον διαχεουν μεσα σε ολο το κουτι.Θα αφηνει ομως και αρκετη ποσοτητα φρεσκου αερα να περασει και να παει στο υπολοιπο κουτι κρατωντας την θερμοκρασια μεσα στο κουτι σε λογικα επιπεδα.Εγω παντως αν επρεπε ντε και καλα να χρησημοποιησω αυτο το κουτι θα επειρνα και ενα 10αρακι τρυπανι, θα σχεδιαζα ενα ομορφο και συμμετρικο pattern στο πλαινο καπακι ακριβως απεναντι απο την ψυκτρα του επεξεργαστη και θα το εκανα σουρωτηρι. Θα εβαζα και ενα ωραιο μαυρο φιλτρο σκονης απο πισω και θα ειχα το κεφαλι μου λιγο πιο ησυχο. 1
Balrog Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ pano και spirosZ68 για τη βοήθεια! Μόνο το κουτί έχω παραγγείλει και το περιμένω να έρθει από Γερμανία για να πάρω και τα υπόλοιπα. Η κάρτα γραφικών θα πρέπει να αγοραστεί τελευταία, αφού δούμε αν μπαίνουν οι επιπλέον ανεμιστήρες ή θα χρειαστεί τρυπάνι Λοιπόν η ιδέα για κάρτα με blower fan (τύπου reference) σε μικρά κουτιά είναι απ΄ότι φαίνεται μεγάλη συζήτηση στο net και οι γνώμες διίστανται. Μάλλον θα κλείνει τη δίοδο στον αέρα: 240x110 είναι η ΕΒΓΑ, 270x130 είναι οι καθαρές εσωτερικες διαστάσεις του κουτιού. Μήπως αυτή η μικρή της Asus που έβαλα πιο πάνω είναι κάτι ενδιάμεσο; Υποτίθεται ότι το ανεμιστηράκι τους είναι πατέντα μισό blower και μισό open-air. Έχει και backplate που βοηθάει στο να μη διώχνει ζέστη απ' τη μεριά του pcb. Οι κριτικές χρηστών - αν είναι αυθεντικές - αναφέρουν ότι δε ζεσταίνεται πολύ, δεν είναι θορυβώδης και βγάζει μέρος του θερμού αέρα προς τα έξω.
pano Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 α)Λοιπόν η ιδέα για κάρτα με blower fan (τύπου reference) σε μικρά κουτιά είναι απ΄ότι φαίνεται μεγάλη συζήτηση στο net και οι γνώμες διίστανται. β)Μάλλον θα κλείνει τη δίοδο στον αέρα: 240x110 είναι η ΕΒΓΑ, 270x130 είναι οι καθαρές εσωτερικες διαστάσεις του κουτιού. γ)Μήπως αυτή η μικρή της Asus που έβαλα πιο πάνω είναι κάτι ενδιάμεσο; Υποτίθεται ότι το ανεμιστηράκι τους είναι πατέντα μισό blower και μισό open-air. Έχει και backplate που βοηθάει στο να μη διώχνει ζέστη απ' τη μεριά του pcb. Οι κριτικές χρηστών - αν είναι αυθεντικές - αναφέρουν ότι δε ζεσταίνεται πολύ, δεν είναι θορυβώδης και βγάζει μέρος του θερμού αέρα προς τα έξω. α)Για να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν οι διάφορες απόψεις πρέπει να ''τηρούν'' κάποιες προυποθέσεις π.χ ίδια εξαρτήματα(κουτί,κάρτα δίσκους επεξεργαστή κ.τ.λ),δεν θα υπεισέλθω στον ανθρώπινο παράγοντα γιατί εκεί θα χαθούμε,γι'αυτό πρέπει πάντα να φιλτράρουμε τις διάφορες απόψεις σύμφωνα με τις δικές μας απαιτήσεις β).Εδώ είναι το ωραίο,δεν θα σε νοιάζει!! .....Αφού,στην περίπτωσή σου, η κάρτα γραφικών θα ευθύνεται* για τα 3/4 περίπου της εκλυόμενης θερμότητας. γ)Όχι και μην αυταπατάσαι ,μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν,εξάλλου φαίνεται από τις φωτό από παντού είναι ''ανοιχτή'',τώρα για τα άλλα περί θορύβου και θερμοκρασιών δεν γνωρίζω(φυσικά όμως και εδώ θα παίζει μεγάλο ρόλο το όλο σύστημα). *Κάνε μια σούμα τις καταναλώσεις των εξαρτημάτων(κυρίως κάρτα γραφικών και επεξεργαστή) και θα δεις πως βγαίνει αυτή η αναλογία που σου είπα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα