Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Χρήση υπολογιστικά και σχεδιαστικά προγράμματα, rendering, photo/video editing.
  • Κατάλληλο για δύο οθόνες 1440p, έως και μία 2160p.
  • Προσπάθεια για θόρυβο <27dbA με χαμηλό φορτίο.
  • Budget μέχρι 1500€ χωρίς οθόνες και περιφερειακά.

Edit: Μετά από τα χρήσιμα σχόλια των φίλων παρακάτω, η αρχική σύνθεση έχει καταλήξει στην εξής:

post-350151-0-57550600-1461992030_thumb.png

Επεξ/σία από Balrog
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλέ gtx 970 και 450w τροφοδοτικό δεν πάνε μαζί. Θα ελεγα πως τα 550w θα ήταν το μίνιμουμ και με 500 κανείς δουλειά αλλά καλύτερα να έχεις λίγο περιθώριο.

• Like 2
Δημοσ.

Ο περιορισμός που υπάρχει είναι ότι θέλω να κουβαλάω τον υπολογιστή (χωρίς οθόνη) σε άλλο μέρος κάθε 2-3 μέρες λόγω δουλειάς. Η μικρή οθόνη και τα περιορισμένα γραφικά ενός laptop δεν με καλύπτουν. Έχω ένα μικρό πληκτρολόγιο (MS Arc) για αυτόν τον σκοπό.

Από κουτιά, έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα το Prodigy της Bitfenix (specs) που είναι περίπου 25x35x35cm (+χερούλια) και μου φαινόταν ένα κλικ πιο φαρδύ και βαθύ απ'ότι ήθελα. Έτσι κατέληξα να ψάχνω για κάτι πιο στενό και 'ρηχό'. Αυτό που έβαλα πιο πάνω (specs) έχει διαστάσεις περίπου 15x25x30, ενώ παίρνει και κάρτα μέχρι 19,8cm. Για να έχουμε μια εικόνα μεγέθους, μιλάμε για ~3 πακέτα χαρτιών Α4 - not bad. Βεβαίως, το airflow πάει περίπατο, γι'αυτό και κοιτάζω σε σύνθεση χωρίς overclocking και χωρίς AMD.

Άλλες λύσεις που να παίρνουν κάρτα γραφικών είναι τα Raven της Silverstone, απλώς δεν είναι αρκετά 'σοβαρά' στην εμφάνιση για επαγγελματία.

Ενδεχομένως να με κάλυπτε ένα barebone mini-pc. Το πιο δυνατό που έχω βρει είναι ένα steam machine από την Zotac (specs) με κανονική GTX 960/ i5-6400T και διαστάσεις 20x21x6,5cm! Τα μειονεκτήματά του είναι η τιμή στα ~1000€ (950+μτφ+μνήμη+storage) και το lack of upgreadability (expandability δεν θα έχω ούτε με την mini-itx). Στα 800€ βγάζει το αντίστοιχο με τον i5-5200U. Επομένως, το "ταβάνι" στο budget για το σύστημά μας καθορίζεται από τα παραπάνω. Δηλαδή, να φτιάξουμε κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά ας είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλιώς πάω και παίρνω ένα από αυτά και καθάρισα.

Ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα από PSU. Πήγα στα 400W επειδή η Gigabyte για την κάρτα που συζητάμε (specs) προτείνει 400W και τόσο μου βγάζουν και τα wattage calculators (που εμπεριέχουν συντελεστές ασφαλείας ενώ και οι καλοί κατασκευαστές έχουν υποχρεωτικά δικούς τους κατασκευαστικούς). Δεν έχω αντίρρηση να πάρω και 600W, αν δεν είναι πεταμένα λεφτά, αλλά στα 350/400W υπάρχουν περισσότερες επιλογές εκτός Silverstone. Με ενδιαφέρει πολύ να είναι αθόρυβο για συνηθισμένη χρήση (fanless mode). Σε τι ποσοστό της ισχύος του αρχίζουν να δουλεύουν τα ανεμιστηράκια τους; 40% 50%; Μήπως για αυτό το λόγο να πάμε σε 600W? Εδώ θα χρειαστώ βοήθεια..

Δημοσ.

Το καταλληλοτερο κουτι για αυτη τη χρηση που θες ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/3979101/Lian-Li-PC-TU100.html

Το τροφοδοτικο ειναι προτιμοτερο να το βαζουμε πιο πανω απο το recommended αφ ενος για να υπαρχει περιθωριο ασφαλειας και αφ εταιρου για να μην χρειαζεται να πηγαινει στο τερμα και να δουλευει ο ανεμιστηρας.
Το 500αρι της silverstone ειναι τελεια επιλογη για αυτην την περιπτωση.

Κατα τα αλλα η συνθεση ειναι πολυ καλη.

• Like 3
Δημοσ.

Φίλε Balrog μην φοβάσαι για τον θόρυβο από το τροφοδοτικό, αλλά από την συγκεκριμένη κάρτα,όσο για την ισχύ του τροφοδοτικού για το συγκεκριμένο σύστημα, ένα καλό 400άρι φτάνει και περισσεύει και πολύ.

• Like 2
Δημοσ.

Πάρα πολύ καλό το κουτί! Πώς μου είχε ξεφύγει; Είναι λίγο τσιμπημένο, βέβαια, μάλλον γι' αυτό. Σκεφτόμουνα και DIY κουτί. Ένα rack 1U με τροφοδοτικό Flex-ATX που είναι 4cm μόνο στο πάχος. Η Seasonic βγάζει τέτοια τροφοδοτικά και με πολλά Watt. Ενδεικτική φωτό εδώ. Θα μπορούσε να δουλέψει κάτι τέτοιο; Ή θα έχουμε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορώ να φανταστώ;

Pano αναφέρεσαι στην 970 γενικά ή στη συγκεκριμένη που είναι mini και έχει μόνο ένα ανεμιστηράκι; Αν έχεις καμιά αντιπρόταση θα με βοηθούσες πολύ. Η ZT-90101-10P της Zotac που είναι ελαφρώς πιο μακριά με 2 fans μήπως είναι καλύτερη;

Δημοσ.

Το ψάχνω τώρα για τα τροφοδοτικά. Βγάζει και η Corsair τα SF-450 και SF-600. Είναι Gold και έχουν και Fanless Mode. Κοιτάζω και για Be Quiet as we speak.

Δημοσ.

Πάρα πολύ καλό το κουτί! Πώς μου είχε ξεφύγει; Είναι λίγο τσιμπημένο, βέβαια, μάλλον γι' αυτό. Σκεφτόμουνα και DIY κουτί. Ένα rack 1U με τροφοδοτικό Flex-ATX που είναι 4cm μόνο στο πάχος. Η Seasonic βγάζει τέτοια τροφοδοτικά και με πολλά Watt. Ενδεικτική φωτό εδώ. Θα μπορούσε να δουλέψει κάτι τέτοιο; Ή θα έχουμε κάποιο πρόβλημα που δεν μπορώ να φανταστώ;

Pano αναφέρεσαι στην 970 γενικά ή στη συγκεκριμένη που είναι mini και έχει μόνο ένα ανεμιστηράκι; Αν έχεις καμιά αντιπρόταση θα με βοηθούσες πολύ. Η ZT-90101-10P της Zotac που είναι ελαφρώς πιο μακριά με 2 fans μήπως είναι καλύτερη;

Θα πηγαινα στο Lian Li. 

Η καρτα οντως λογω μεγεθους θα σβουριζει το ανεμιστηρακι της συχνοτερα.

Δημοσ.

Το Lian Li έκλεισε! Ευχαριστώ Spiros! Απ' ότι φαίνεται πάμε για το ultimate mini-pc :)

Στην συγκεκριμένη αναφέρομαι,κάποια μικρή που να είναι αθόρυβη δεν γνωρίζω.

Φεύγει αυτή, πάμε για άλλη μικρή. Υπάρχει αυτή η Zotac που έγραψα λίγο πριν και η Asus GTX970-DCMOC-4GD5. Θα το ψάξω και σε reviews. Αν βρεθεί κανένας φίλος που να τις έχει και μας διαβάσει προσεχώς, ας γράψει τις εντυπώσεις του.

Υπάρχουν και οι R9 Nano στα 550€ αλλά είναι άλλη κατηγορία τιμής και πιθανόν να ψήνουν αυγά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Zotac δεν χωραει αλλα χωραει η Galax https://www.skroutz.gr/s/6557116/Galax-GeForce-GTX970-4GB-OC-97NPH6DT8RVZ.html#specs-container

Και θα εβαζα και αυτην εδω https://www.skroutz.gr/s/3002946/Noctua-NH-L9i.html

Και θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα και για i7 6700 

Δισκους το Lian Li παιρνει μονο 2.5" οποτε https://www.skroutz.gr/s/3045289/Hitachi-Travelstar-7K1000-1TB.html

Επεξ/σία από SpirosZ68
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες για την μέχρι τώρα βοήθεια και χρόνια πολλά σε όλους!

'Επεσε πολύ ψάξιμο και βρέθηκε κουτί ελαφρώς μεγαλύτερο στα 16x35x30 (16,6lt) για να χωράει τα πάντα όλα χωρίς συμβιβασμούς. Θα μεταφέρεται πιο δύσκολα, αλλά χαλάλι. Το νέο κουτί το παρήγγειλα ήδη και είναι αυτό εδώ:

post-350151-0-06221800-1461997668_thumb.jpg

Οπότε τώρα μας παίρνει να βάλουμε 'ήσυχα' εξαρτήματα μέσα : )

Τη σύνθεση - όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα - μπορείτε να την δείτε στο pcpartpicker και στο 1ο post.

GPU: Για την μικρή GTX 970 Gigabyte που λέγαμε πιο πάνω επιβεβαιώνεται ο φίλος Panos από σχόλια χρηστών που βρήκα. Δυστυχώς και η Galax είναι πολύ θορυβώδης. Απ' ότι φαίνεται εδώ, η πιο ήσυχη είναι μακράν η MSI αλλά στα 27εκ μήκους. Αν δεν υπάρχει αντίρρηση, λέω να πάω με μία EVGA SSC από εκείνες με τα 3x DisplayPort στα 25εκ, με το ACX2.0σύστημα. Εντωμεταξύ, ισχύει ότι όλες τις Maxwell μπορούμε να τις γυρίσουμε σε fanless mode?

- PSU: Με το νέο κουτί πάμε σε ATX form factor. Στη σύνθεση έχω βάλει ένα Seasonic M12II 520W Evo Edition 80€. Να το αλλάξω με το EVGA 550 GS στα 100€; Και τα δύο είναι modular, με fanless mode και 5ετή εγγύηση. Τα GS φαίνεται πως είναι πιο αδύναμα αλλά και πιο αθόρυβα από τα G2. Με λίγα παραπάνω υπάρχει και Super Flower τελείως fanless, με passive cooling.

- HDD: Από τον φόβο θορύβου αντικατέστησα τον σκληρό της αρχικής σύνθεσης με TLC SSD 512GB και τα υπόλοιπα στο NAS.

- Cooler: Έχει κανένα νόημα να μεγαλώσουμε την ψύκτρα από Noctua L9 σε L12 ή U9B, από τη στιγμή που δε θα έχουμε motherboard που κάνει oc? (στα ίδια λεφτά παίζουν όλες αυτές)

@SpirosZ68
Χλωμό το βλέπω για i7 γιατί από κάπου πρέπει να κόψουμε και ο cpu πρέπει να αγοραστεί με την πρώτη ενώ τα άλλα πάνε και με το μήνα.

Καλή Ανάσταση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=49211&cat=17

Ομορφο κουτι αλλα απαραδεκτο airflow. 
Απο εμενα Χ στο συγκεκριμενο.

Προσωπικα για αυτη τη χρηση μετα το ΤU100 θα κοιταζα το Link.png Site: TU200 κι ας ειναι τοσο ακριβο. Θα κοιταζα επισης και το Ncase M1 που δεν ερχεται στην Ελλαδα μεν αλλα απο ο'τι ειδα δεν εχεις προβλημα να παραγγειλεις απο το εξωτερικο https://www.ncases.com/

Διαφορετικα θα πηγαινα σε ενα Silverstone η ενα Raijintek Styx αν ηθελα να κρατησω το κοστος χαμηλα

Α ναι, και το Fractal Design Nano S φυσικα 

παρ ολο που ειναι αισθητα μεγαλυτερο

Οπως επισης και το Phanteks Evolv ITX που ειναι στην ιδια κατηγορια

Επεξ/σία από SpirosZ68
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...