Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή ο όρος bottleneck πολύ συχνά ακούγεται γράφεται και διαβάζεται εντός του site και πολλές φορές δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για το αν ένα cpu ή ένα gpu αποτελεί bottleneck στην απόδοση 3d γραφικών, όπως και αν ενα gpu ή cpu απέδιδε περισσότερο με ενα άλλο συνδυασμό κάρτας ή επεξεργαστή

Οπότε προτείνω να ποστάρουμε screenshots από γνωστά 3d games και με την βοήθεια του osd του msi afterburner να δούμε το cpu gpu usage και να κρίνουμε, βοηθήσουμε όποιον θέλει την όποιδήποτε συμβουλή σχετικά με το σύστημα του

Αρχίζω για παράδειγμα με ένα screecshot από crysis 3 στα 4Κ όπου με ι7 5820Κ@4,63 οι δύο GTX 980ti βρίσκονται στο 99% usage οπότε στην περίπτωση αυτή οι κάρτες έχουν τερματίσει πρακτικά δεν υπάρχει κανένα  bottleneck και οι κάρτες αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους οπότε αν θεωρητικά τοποθετούσαμε ένα γρηγορότερο cpu το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο αφού οι κάρτες δεν έχουν να δώσουν κάτι άλλο, οπότε και τα fps θα ήταν ακριβώς τα ίδια

Crysis3%202016-03-31%2002-14-46-20_zpszb

Την εικόνα την παραθέτω μόνο και μόνο για παράδειγμα για τον τρόπο που προτείνω να οργανωθεί το θέμα

• Like 8
Δημοσ.

Το bottleneck βλεπεις και γραφεται γιατι δυστηχως ο Ελληνας ειναι τεχνολογικα αναλφαβητος και δεν εχει μαθει να χρησιμοποιει το internet και το google για κατι αλλο περα της μπαλας και του facebook. με μια απιστευτα γρηγορη αναζητηση ορισμενα ενα αποτελεσμα που σε καλυπτει για τα περι bottleneck

http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2729891/bottlenecking-guide-chart-2015.html

Αλλωστε μην περιμενεις και μεγαλη συμμετοχη στο εν λογω θεμα αν κρινουμε κιολας με το ποσους πραγματικα ασχολουνται με αποδοση παιχνιδιων στο insomnia ή και γραφουν κιολας στα παιχνιδια.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα, μακάρι να βρει ανταπόκριση ώστε να έχουμε μια

δικιά μας βάση δεδομένων για αναφορά.

Γειά σας παιδια. Ωραίο νήμα, για να δούμε τι ψάρια πιάνουμε :).

Επειδή ο όρος bottleneck πολύ συχνά ακούγεται γράφεται και διαβάζεται εντός του site και πολλές φορές δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για το αν ένα cpu ή ένα gpu αποτελεί bottleneck στην απόδοση 3d γραφικών, όπως και αν ενα gpu ή cpu απέδιδε περισσότερο με ενα άλλο συνδυασμό κάρτας ή επεξεργαστή

Οπότε προτείνω να ποστάρουμε screenshots από γνωστά 3d games και με την βοήθεια του osd του msi afterburner να δούμε το cpu gpu usage και να κρίνουμε, βοηθήσουμε όποιον θέλει την όποιδήποτε συμβουλή σχετικά με το σύστημα του

Αρχίζω για παράδειγμα με ένα screecshot από crysis 3 στα 4Κ όπου με ι7 5820Κ@4,63 οι δύο GTX 980ti βρίσκονται στο 99% usage οπότε στην περίπτωση αυτή οι κάρτες έχουν τερματίσει πρακτικά δεν υπάρχει κανένα bottleneck και οι κάρτες αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους οπότε αν θεωρητικά τοποθετούσαμε ένα γρηγορότερο cpu το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο αφού οι κάρτες δεν έχουν να δώσουν κάτι άλλο, οπότε και τα fps θα ήταν ακριβώς τα ίδια

Crysis3%202016-03-31%2002-14-46-20_zpszb

Την εικόνα την παραθέτω μόνο και μόνο για παράδειγμα για τον τρόπο που προτείνω να οργανωθεί το θέμα

Bottlenecking θεωρείται όταν η gpu έχει μεγάλο usage και το cpu είναι "χαλαρο" σε ενα συγκεκριμένο παιχνίδι και ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ υπάρχει χαμηλο framerate, και το αντίστροφο. Απλό. Αυτό είναι το λεγόμενο "μπουκαλι". Τώρα οι συνδυασμοί των καρτών και των επεξεργαστών υπάρχουν εδώ συμαζεμενοι.

http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2729891/bottlenecking-guide-chart-2015.html

Όπως βλέπετε οι skylake i3 συνδυάζονται χαλαρά με 970/390/390X/290/290X. Από εκεί και μετά σε καρτες ανώτερης κατηγορίας ίσως υπαρξει το λεγόμενο "μπουκάλι" διότι ο cpu ίσως είναι λίγο αδύναμος να ακουληθησει κάρτες όπως Fury X, 980Ti! Οι κατώτερες όμως gpu, των προαναφερθεντων καρτων, είναι απόλυτα συμβατές και γρήγορες με τους i3 όπως ακριβως θα ήταν με τους i5 και κατεπεκταση τους i7(Για gaming πάντα) :)

Quick Tip:Για κανεναν λογο μην αγορασετε i7 ΜΌΝΟ για gaming! Είναι τσαμπα λεφτά για gaming

Δημοσ.

https://youtu.be/4Jc_2EQb658

Ολοζωντανη, ολοφρεσκη, αποδείξη ότι ούτε και η FURY "τρώει μπουκάλι" από i3!

Παρακαλώ αν υπάρχουν αντιπαραθεσεις-αντιπροτασεις να βασίζονται πάνω στο βίντεακι που κατεθεσα, διότι είναι εμπιστο βίντεο από μικρό κανάλι που δεν έχει σκοπούς marketing και προωθήσης προϊόντων :)

Ενα link ανεβασα και εγω ο κακομοιρης και το εχεις πεταξει οπου εχεις βρει....

Νταξει σαν παιδάκι που φαίνεται ότι είσαι, παίξε minecraft με τον i7+980Ti που σίγουρα έχεις, και άσε τα δύσκολα. Και πρόσεχε τι λες διότι ούτε φίλοι σου είμαστε ούτε θα γίνουμε, διότι και στο προηγούμενο νήμα αμφισβητουσες τα λεγόμενα μερικών και από ότι φαίνεται το συνεχίζεις και τώρα και θα χαλάσει τσάμπα το τόσο καλό θέμα το οποίο άνοιξε το παιδί(ARROWS) .

Έπειτα εγώ παρέθεσα ένα βίντεο που περιέχει ότι λες και καταριπτει όλα Τα λεγόμενα σου περί i3! :)

Δημοσ.

εγω θα ηθελα να δω πως παει o i3 με την οποιαδήποτε κάρτα θέλετε σε BF4 στην pearl market η σε siege of shanghai.

Καλό, χρυσό το single player υπάρχει και το Multiplayer

• Like 5
Δημοσ.

εγω θα ηθελα να δω πως παει o i3 με την οποιαδήποτε κάρτα θέλετε σε BF4 στην pearl market η σε siege of shanghai.

Καλό, χρυσό το single player υπάρχει και το Multiplayer

Δες λίγο το βίντεο που έδωσα, ίσως σε βοηθήσει και παρακολουθησε ειδικά το wicther 3 που θεωρείtai cpu bound game, να έχει ίδιο perfomance με i3/i5/i7. :)

Δημοσ.

Δες λίγο το βίντεο που έδωσα, ίσως σε βοηθήσει και παρακολουθησε ειδικά το wicther 3 που θεωρείtai cpu bound game, να έχει ίδιο perfomance με i3/i5/i7. :)

συνεχίζει να ειναι single player και campaign.

Εγω αναφέρομαι στον αστάθμητο παράγοντα του multiplayer και ιδιαίτερα σε χάρτες(για το bf4)που απο τη μια στιγμή στην αλλη μπορεί να γίνει ο χαμός.

Και μένα το σύστημα της υπογραφής στο single player πάλι τρομερά καλύτερα απ οτι στο multi, ανεξαρτήτως παιχνιδιού.

Δημοσ.

δεν θέλω να νομίζεις οτι έρχομαι σε κόντρα η οτι θελω να πω κάτι αλλο, αλλα η 750ΤΙ δυστυχώς δεν μπορεί να οδηγήσει το παιχνίδι στα settings που το τρέχει.

Θέλει πάνω απο 2GB Vram για Ultra ολα.

απο εκει και πέρα, τα βουτήγματα στα 30αρια ειναι 100% απο την κάρτα και οχι απο τον επεξεργαστή.

Anyway, μιας και δεν θέλω να χαλάσω το νήμα, αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι εαν κάποιος ενδιαφέρεται να δει πως θα πηγαινει το σύστημα του σε ενα online game, δεν θα πρέπει να κοιτάζει το campaign.

Στο σύστημα της υπογραφής στο campaign η κάρτα παιζει 99% ολη την ώρα.Στο multi έχω κάτι ωραιες βουτίες στο 65% αλλα τα fps είναι πάνω απο τα 60 και δεν με απσχολεί.Βέβαια το παιχνίδι φαίνεται οτι δεν τραβάει.

• Like 5
Δημοσ.

δεν θέλω να νομίζεις οτι έρχομαι σε κόντρα η οτι θελω να πω κάτι αλλο, αλλα η 750ΤΙ δυστυχώς δεν μπορεί να οδηγήσει το παιχνίδι στα settings που το τρέχει.

Θέλει πάνω απο 2GB Vram για Ultra ολα.

απο εκει και πέρα, τα βουτήγματα στα 30αρια ειναι 100% απο την κάρτα και οχι απο τον επεξεργαστή.

Anyway, μιας και δεν θέλω να χαλάσω το νήμα, αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι εαν κάποιος ενδιαφέρεται να δει πως θα πηγαινει το σύστημα του σε ενα online game, δεν θα πρέπει να κοιτάζει το campaign.

Στο σύστημα της υπογραφής στο campaign η κάρτα παιζει 99% ολη την ώρα.Στο multi έχω κάτι ωραιες βουτίες στο 65% αλλα τα fps είναι πάνω απο τα 60 και δεν με απσχολεί.Βέβαια το παιχνίδι φαίνεται οτι δεν τραβάει.

Χρήστο καμία κόντρα!! Πες ότι θέλεις, γι αυτό φτιάχτηκε το νήμα! Απλά οι τοξικες συμπεριφορες δεν χωράνε! Μην τρελαθουμε κιόλας που θα χαλάσεις και το νήμα, φτιάχτηκε για ενημέρωση! :) :P

Αυτό ακριβώς με την 750ΤΙ! Για αυτό τονισα την 750ΤΙ,διοτι είναι αδύναμη πλέον! Δεν τραβάει στα νέα games! ο i3 είναι 2 cores αλλά μέσω HT ενεργοποιουνται και οι 4! η κάρτα φτάει όπως είπες!

Τι σύστημα τρέχεις?

Δημοσ.

Ολοζωντανη, ολοφρεσκη, αποδείξη ότι ούτε και η FURY "τρώει μπουκάλι" από i3!

Παρακαλώ αν υπάρχουν αντιπαραθεσεις-αντιπροτασεις να βασίζονται πάνω στο βίντεακι που κατεθεσα, διότι είναι εμπιστο βίντεο από μικρό κανάλι που δεν έχει σκοπούς marketing και προωθήσης προϊόντων :)

Νταξει σαν παιδάκι που φαίνεται ότι είσαι, παίξε minecraft με τον i7+980Ti που σίγουρα έχεις, και άσε τα δύσκολα. Και πρόσεχε τι λες διότι ούτε φίλοι σου είμαστε ούτε θα γίνουμε, διότι και στο προηγούμενο νήμα αμφισβητουσες τα λεγόμενα μερικών και από ότι φαίνεται το συνεχίζεις και τώρα και θα χαλάσει τσάμπα το τόσο καλό θέμα το οποίο άνοιξε το παιδί(ARROWS) .

Έπειτα εγώ παρέθεσα ένα βίντεο που περιέχει ότι λες και καταριπτει όλα Τα λεγόμενα σου περί i3! :)

Δεν ξερω ο πληθυντικος που πηγαινει, αλλα στον επομενο χαρακτηρισμο που θα μου ριξεις εχει φυγει αναφορα.

Ουτε στην τελικη νομιζω να ενδιαφερει κανενα πως αποδιδει ενας i3 και ουτε για αυτο το λογο ανοιχτηκε το εν λογω θεμα. 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξερω ο πληθυντικος που πηγαινει, αλλα στον επομενο χαρακτηρισμο που θα μου ριξεις εχει φυγει αναφορα.

Ουτε στην τελικη νομιζω να ενδιαφερει κανενα πως αποδιδει ενας i3 και ουτε για αυτο το λογο ανοιχτηκε το εν λογω θεμα.

Αν δεν σε ενδιαφέρει δεν απαντάς και πάνω από όλα δεν θιγεις άτομα! Το bottlenecking τα περιέχει όλα προφανώς και έχει να κάνει με φτηνότερους cpu σε συνδυασμό με ακριβότερες κάρτες γραφικών :) Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω όλα αυτά περί αναφορών, γιατί εδώ είναι σοβαρό νήμα, μόνο για ενημέρωση.

Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει δεν απαντάς και πάνω από όλα δεν θιγεις άτομα! Το bottlenecking τα περιέχει όλα προφανώς και έχει να κάνει με φτηνότερους cpu σε συνδυασμό με ακριβότερες κάρτες γραφικών :) Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω όλα αυτά περί αναφορών, γιατί εδώ είναι σοβαρό νήμα, μόνο για ενημέρωση.

Θιγω ατομα οταν πεφτει παραπληροφοριση. Οσο για τα περι Minecraft που γραφεις παραπανω,αν ειχες κανει ενα κοπο να δεις στα περισσοτερα γνωστα παιχνιδια για το pc αν συμμετεχω ή οχι θα ηξερες τι παιχνιδια παιζω και αρα στα περισσοτερα εχω προσωπικη εμπειρια οπως εγραψε και ο Χρισταρας παραπανω περι Battlefield 4 multiplayer κατι που στα παραπανω video δεν τα βλεπεις.

Το ιδιο και στα περισσοτερα παιχνιδια που εχουν multiplayer

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...