jimarass Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι και Windows phone. Τα συμπεράσματά μου (Αφορούν power users, όχι την κυρά κατίνα που αγοράζει για μοστρα): 1) Android= Αντιγραφή iOS για να κινηθεί η παγκόσμια αγορά που είχε μείνει 1-2 χρόνια με ανοιχτό το στόμα όταν βγήκε το πρώτο iphone. Δεν υπάρχει λόγος να το πάρω γιατί δεν αποτελεί καν αντιπρόταση, είναι μια φθηνότερη (αλλά καλή) αντιγραφή) 2)Windows Phone=Καλύτερη Camera από iPhone με διαφορά. Τα live tiles σκιζουν, αλλά μέχρι εκεί! 3)Επέστρεψα σε iPhone γιατί μου χρειάζεται για να δουλέψω σωστά. Ο πρώτος λόγος είναι η μπαταρία που κρατά τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο. Ο δεύτερος είναι η στιβαρότητα των εφαρμογών και του λειτουργικού, θυμίζουν miele στα κουζινικά ένα πράγμα. Ο τρίτος η αίσθηση ασφάλειας στην επικοινωνία και ο Τέταρτος η άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση προβλήματος (όχι service και άλλες λαλακίες για συσκευή 600€+). Το iPhone είναι εργαλείο δουλειάς.......απλά.Όσοι το αγοράζουν για μόστρα ή για παιχνίδι ή facebook απλά χαλάνε πολλά λεφτά τσάμπα... Η άποψή μου..... Αναφορικά με την πτώση των πωλήσεων, ήταν αναμενόμενη λόγο κορεσμού αγοράς με πολλά μοντέλα. Όποιος έχει iPhone 5/5s/6 δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει άλλο.... 1
Belisarius Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Όσον αφορά το θέμα, τα συλλυπητήρια μου στον DJ της καρδιάς μας. Λογικό και αναμενόμενο. Και εκτιμώ πως θα συνεχιστεί η πτώση και μετά την κυκλοφορία του iphone 7 που θα μοιάζει μια απλή ...αναβάθμιση. Το 8 θα είναι η επόμενη ευκαιρία για ανάκαμψη (λογικά) με πιο φρέσκο/διαφορετικό design. Σχετικά με το watch, δεν τα πήγε και πάρα πολύ άσχημα: http://bgr.com/2016/04/26/apple-watch-sales-vs-rolex/ Τέλος, μη νομίζετε πως η πτώση στα κέρδη και τις πωλήσεις της Apple, σημαίνει ταυτόχρονα και αύξηση των κερδών στον ανταγωνισμό... Επίσης η Samsung είδε αύξηση σε πωλήσεις και σε κέρδη τα περασμένα τρίμηνα για πρώτη φορά μετά το 2014 λόγω της νέας της πολιτικής. Εν κατακλείδι τα νέα είναι καλά για τους ios fans ώστε η Apple να μην παραμείνει στάσιμη. 4
jimarass Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Και την status bar το android από την Apple την αντέγραψε. Τέλοσπάντων ασχολίαστα τα παραπάνω. Δεν είπα πως η apple δεν έχει αντιγράψει ποτέ...πχ Τα live photos τα αντέγραψε από το windows phone. Είπα πως το Android πρωτοξεκίνησε ως αντιγραφή του iOS ως ευρύτερη σχεδιαστική ιδέα. Τώρα στις λεπτομέρειες όλοι αντιγράφουν....Και πάλι μη ξεχνάμε την 2ετία που πρωτοβγήκε το iphone και η αγορά δεν είχε καν αντιπρόταση, και όταν ήρθε αυτή, με τι έμοιαζε οεο? PS Δεν είμαι apple fan. Mac sucks....
Belisarius Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δεν είπα πως η apple δεν έχει αντιγράψει ποτέ...πχ Τα live photos τα αντέγραψε από το windows phone. Εϊπα πως το Android πρωτοξεκίνησε ως αντιγραφή του iOS ως ευρύτερη σχεδιαστική ιδέα. Τώρα στις λεπτομέρειες όλοι αντιγράφουν....Και πάλι μη ξεχνάμε την 2ετία που πρωτοβγήκε το iphone και η αγορά δεν είχε καν αντιπρόταση, και όταν ήρθε αυτή, με τι έμοιαζε οεο? PS Δεν είμαι apple fan. Mac sucks.... Δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε διάλογο με ΄΄επαγγελματίες΄΄ που την βρίσκουν με Iphone. Θα σβήσω και την παραπάνω αναφορά στο αρχικό μου ποστ γιατί έκανα λάθος.
ChimairaX Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ξεκινάει νήμα με πτώσης πωλήσεων στην Apple, και η συζήτηση καταλήγει στο ποιος αντέγραψε ποιον. Α ρε insomnia αθάνατο, γι αυτό σ'αγαπώ. 6
Federer Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Η αρχή του τέλους...έρχονται δύσκολες μερες για την Apple. Α ρε Jobs ποσό λείπεις... RIP Apple 2
zio10 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Λογικό και αναμενόμενο. Και εκτιμώ πως θα συνεχιστεί η πτώση και μετά την κυκλοφορία του iphone 7 που θα μοιάζει μια απλή ...αναβάθμιση. Το 8 θα είναι η επόμενη ευκαιρία για ανάκαμψη (λογικά) με πιο φρέσκο/διαφορετικό design. Σχετικά με το watch, δεν τα πήγε και πάρα πολύ άσχημα: http://bgr.com/2016/04/26/apple-watch-sales-vs-rolex/ Τέλος, μη νομίζετε πως η πτώση στα κέρδη και τις πωλήσεις της Apple, σημαίνει ταυτόχρονα και αύξηση των κερδών στον ανταγωνισμό... Για ποιο λόγο χαλάνε την πετυχημένη συνταγή να αλλάζουν design κάθε «ολόκληρο» μοντέλο δεν μπορώ να καταλάβω... Ειναι δυνατον να δωσει καποιος τοσα χρηματα και να μη παρει το s6 ή το s7 που ειναι τουμπανα; Πολύς κόσμος!
AlexPc Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για να αλλάξει η κατάσταση με τα iPhone θα πρέπει να δώσει νέα χαρακτηριστικά και ίσως και νέο look, γιατί κάποιος που έχει την τελευταία γενιά δεν θα αξίζει να αγοράσει το νέο. Για το θέμα αυτό όλοι περιμένουν τα νέα Macbook Pro και Mac Pro αρκεί να είναι «τουμπανιασμένα». εγώ περίμενα το περασμένο Σεπτέμβριο, δεν άντεξα και πήρα το MacBook PRO
anamenos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για όσους χάρηκαν από τις απογοητευτικές πωλήσεις των lumia, τα αποτελέσματα τις apple αποδεικνύουν οτι το θέμα είναι γενικό και δεν αφορά αποκλειστικά την Microsoft.
zio10 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για όσους χάρηκαν από τις απογοητευτικές πωλήσεις των lumia, τα αποτελέσματα τις apple αποδεικνύουν οτι το θέμα είναι γενικό και δεν αφορά αποκλειστικά την Microsoft. Το θέμα είναι πιστεύω ότι έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ τα μεσαία και ανώτερα μοντέλα που δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να αλλάζει κανείς κινητό κάθε χρόνο!
el97639 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Η πτωση ειναι λογικη αν δεν ειχαν βγει τα iphone6 με την μεγαλυτερη οθονη τα iphone θα ειχαν σχεδον εξαφανιστει απο την αγορα. βγαλανε με μεγαλη οθονη ολοι οι apple fans τα πηρανε κ τωρα τελειωσε. Ολοι οι υπολοιποι πλεον ξυπνησαν κ διαπιστωσαν οτι δεν χρειαζεσαι 1000ευρω για να βγαζεις μια φωτο να την κανεις ποστ στο facebook (το 99% της χρησης του iphone) 2
chrispi775 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ήταν φυσικό να επέλθει κάποια πτώση. Το 6 plus και το 6 έφεραν το πέρασμα της Apple στις 4.7 και 5.5 ίντσες. Ο κόσμος πήρε και το 6 και το 6 plus. Με το 6s υπήρξαν κάποιες αλλαγές τύπου force touch αλλά όχι κάτι το εξωφρενικό. Όποτε κάποιος που είχε ήδη το 6 ή το 6plus δεν είχε κάποιον πραγματικά σοβαρό λόγο να πάει στο 6s ή το 6s plus. Έπειτα η αγορά έχει γεμίσει phablet και πλέον ενα τηλέφωνο για να κάνει το "μπαμ" θα πρέπει να προσφέρει κάτι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Το μεγάλο στοίχημα για την Apple θα είναι το iPhone 7 όταν θα βγει μέσα στο φθηνοπωρο και εκεί θα πρέπει να δείξει αν και ποσό πρωτοπόρος είναι. Το καταναλωτικό κοινό μέχρι στιγμής έχει δει τα πάντα force touch, Touch ID, κύρτες οθόνες, virtual reality γυαλιά-τηλέφωνα, πλέον όλοι μας κουβαλάμε έναν μικρό υπολογιστή μαζί μας που απλά παίρνει και τηλέφωνο. Προσωπικά νομίζω μέχρι να βγουν τηλέφωνα με αναδιπλούμενες-ελαστικές οθόνες η Apple και οι άλλες εταιρίες θα βγάζουν μοντέλα πανομοιότυπα που απλά θα δίνουν κάποια τεχνολογικά ψήγματα όσο για να κρατάνε το καταναλωτικό ενδιαφέρον όσπου να ωριμάσουν οι συνθήκες για την επόμενη τεχνολογική επανάσταση στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και που σήμερα μόνο ικεσίες μπορούμε να κάνουμε για το τι και ποια θα είναι. 1
Belisarius Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για όσους χάρηκαν από τις απογοητευτικές πωλήσεις των lumia, τα αποτελέσματα τις apple αποδεικνύουν οτι το θέμα είναι γενικό και δεν αφορά αποκλειστικά την Microsoft. Όχι το θέμα δεν είναι γενικό. Αυτά είνα δικαιολογίες για να χρυσώσουν το χάπι σε wp fanboys. Είπα κι εγώ δεν θα πεταχτεί κανένας να το γράψει;
anamenos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ναι 10 εκατομμύρια λιγότερα κινητά είναι αδιάφορο νούμερο.
michael92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 1) Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν καμία σχέση με την στασιμότητα του καπιταλισμού στις δυτικές χώρες. Δεν είμαστε ανεπτυγμένη οικονομία, τουλάχιστον όχι πια. 2) Οι τρίτες χώρες αναπτύσσονται χάρη στον καπιταλισμό (4-7%) και πολύ σύντομα θα φτάσουν την δύση. 3) Οι τρίτες χώρες πλέον όχι μόνο παράγουν αλλά και καταναλώνουν. Αυτό είναι που προκαλεί στασιμότητα στην δύση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα