Mad20 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Καλησπέρα! Περιμένω μέσα στις επόμενες δύο μέρες το νέο μου Toshiba (http://www.e-shop.gr/laptop-toshiba-satellite-p50-c-18d-156-fhd-core-i7-6700hq-12gb-1tb-128gb-nvidia-950m-4gb-no-os-p-PER.910804) και αρχίζω με μια μικρή απορία. "Intel Core i7-6700HQ (2.60 GHz, έως 3.50 GHz με την Turbo frequency) με 6 MB L3 cache." Τι ακριβώς είναι το Turbo frequency και πως επιτυγχάνεται? Χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα ας πούμε? Επίσης το 6 MB L3 cache τι ακριβώς σημαίνει? Και τώρα περνάω στο δεύτερο μέρος. Το λάπτοπ έχει δύο σκληρούς, έναν HDD και έναν SSD. Να χρησιμοποιώ μόνο τον HDD για storage? Αν το κάνω αυτό, τότε πως ακριβώς εκμεταλεύομαι την ταχύτητα του SSD? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
hackerW32 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 οταν τρεχεις κατι βαρυ, οταν ανοιγεις ενα προγραμμα και χρειαζεσαι επεξεργαστική ισχύει, τοτε ο επεξεργαστης μονος του ανεβαζει την ταχύτητα του. αυτο ειναι το turbo. υπόψιν πως εαν πιασει μεγαλες θερμοκρασιες το απενεργοποιεί ή τον ανεβαζει λιγο για να μην σβήσει απο υπερθερμανση. το τι ειναι η L3 cache μπορεις να βρεις λεπτομεριες στο internet, με λιγα λογια ειναι μια μικρη ραμ των 6mb η οποια ειναι μεσα στον επεξεργαστη και ειναι ταχύτατη, καμια σχεση με τις ραμ σε ταχύτητα. εσυ δεν κανεις κατι με αυτο, απλα υπαρχει, οσο πιο μεγαλη τοσο το καλύτερο, τα 6 ειναι οκ. (υπαρχουν και αλου τυπου cashe μνημης, L1 και L2) και τελος, μεγαλα αρχεια οπως ταινιες, παιχνιδια, μεγαλα προγραμματα τα βαζεις στον hdd. στον ssd θα ειναι το λειτουργικο και προγραμματα που χρησιμοποιείς σε καθημερινη βαση, πχ chrome-mozilla κλπ. ετσι αυτα που χρησημοποιεις καθε μερα θα παιζουν μπαμ μπαμ, η ταινια-game δεν χρειαζεται να ειναι σε ssd, μονο σε λιγες περιπτώσεις καποια games ισως θες να βαλεις για πιο γρηγορο loading, αλλα λογο του οτι εχεις μονο 128gb ssd δεν σε παιρνει. μην γεμίσεις τον ssd by the way, πέφτει η ταχύτητα τους οσο τους γεμίζεις. προσπαθησε να εισαι κατω απο 70-80% γεμάτος 1
Demetra_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ας εκφράσω σε αυτό το νήμα την εξής μου απορία...για αντικατάσταση ανεμιστήρα σε laptop της σειράς ΗP Pavilion dv6700 πόσο στοιχίζει;
Demetra_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Με καθαρισμό κάνα 50αρι ανεξάρτητα από την εργασία του καθαρισμού...ως spare το fanακι για να φορεθεί πάνω του
Demetra_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Θα το αλλάξεις μονη σου; Τοτε δες τιμές στο ebay. θέλω να δω αν η τιμή που μου είπαν για την αγορά νέου ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα
Euclides Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 θέλω να δω αν η τιμή που μου είπαν για την αγορά νέου ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα To fan σαν ανταλλακτικό κοστίζει λιγότερο από 10€.
Demetra_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 To fan σαν ανταλλακτικό κοστίζει λιγότερο από 10€. ok, μου είπαν για 25€ λίγο που έψαξα το spare αν και δεν ξέρω επακριβώς τον κωδικό του έβρισκα, μέσω σκρουτζ, πάνω από 15€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα