alxlightning Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Υπάρχουν βίντεο στο youtube που δείχνουν πως να κουρέψεις γάτες. Και χρειάζεται ειδική μηχανή που μπορείτε να βρείτε φτηνά απ'το ίντερνετ. @alx lightning κι εγώ θέλω βρετανική κοντοτριχη. Από που την πήρες; μου τη χαρισε κι αυτην ενας τυπος αρχιτεκτονας που ενιωθε τυψεις γιατι ελειπε απειρα απο το σπιτι και η γατα ηταν ουσιαστικα μονη της συνεχεια. μπορω να τσεκαρω στα χαρτια της να σου πω πεντιγκρε και λοιπα ινφο, καπου πρεπει να τα εχω ολα αυτα. νομιζω ο μπαμπας της ειναι ο Σοκολα, οπως και των μισων Βρετανικων κοντοτριχων της Αθηνας χιχιχι Προβληματικη ελπιζω ως προς την διατηρηση του τριχωματος και την τροφη ετσι; Πραγματικα, δεν θελω να κανουμε μια λανθασμενη επιλογη που θα μετανιωσουμε στο μελλον. Απ οτι εχω διαβασει η περσικη εχει μονο εξωτερικες διαφορες με την βρετανικη. Κατα τα αλλα ειναι περιπου τα ιδια σε χαρακτηρα. Προβληματικη ως προς την ανατομια της μουρης της, ροχαλιζει, εχει τσιμπλες και μυξες. Ειναι ατσουμπαλη και δεν ξερει πως να γατα. Βρετανικη και Περσικη δεν εχουν καμια σχεση σαν ρατσες, μπερδευτηκες νομιζω. 1
technology_guy Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Προβληματικη ως προς την ανατομια της μουρης της, ροχαλιζει, εχει τσιμπλες και μυξες. Ειναι ατσουμπαλη και δεν ξερει πως να γατα. Βρετανικη και Περσικη δεν εχουν καμια σχεση σαν ρατσες, μπερδευτηκες νομιζω. Μπορείς να στείλεις μια φώτο της περσικής σου; Μάλλον μπερδεύτηκα. Διάβασα πως τέτοια προβλήματα με τσίμπλες και αναπνευστικά αντιμετωπίζουν αυτές που έχουν χωστή τη μύτη τους.
alxlightning Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μπορείς να στείλεις μια φώτο της περσικής σου; Μάλλον μπερδεύτηκα. Διάβασα πως τέτοια προβλήματα με τσίμπλες και αναπνευστικά αντιμετωπίζουν αυτές που έχουν χωστή τη μύτη τους. χμ, θα δω οταν παω σπιτι πως μπορω απ το κινητο να ανεβασω φωτο, δεν το εχω επιχειρησει ποτε εδω στο φορουμ 1
technology_guy Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 χμ, θα δω οταν παω σπιτι πως μπορω απ το κινητο να ανεβασω φωτο, δεν το εχω επιχειρησει ποτε εδω στο φορουμ OK ευχαριστώ πολύ!
Laurelien Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 @axl lightning Ευχαριστώ! Αν μπορείς να μάθεις από ποιο εκτροφείο το πήρε και πόσο. @technology_guy Οι γάτες οι σπιτικές πάντα μένουν χαιδιάρες! Τρελαίνονται για χάδια. Θα δεις πως θα γουργουρίζει όταν θα τη χαϊδεύετε. Τα παιχνίδια μειώνονται όσο μεγαλώνουν. Α και κάτι ακόμα. Όταν θα είναι μικρό και θα πάτε να το χαϊδέψετε ΙΣΩΣ να νομίζει συχνά ότι θέλετε να παίξετε. Αλλά επειδή είναι άλλη ράτσα δεν παίρνω κι όρκο. Απλά τα δικά μου έπαιζαν όλη την ώρα και γρατσουνούσαν. 1
technology_guy Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 @technology_guy Οι γάτες οι σπιτικές πάντα μένουν χαιδιάρες! Τρελαίνονται για χάδια. Θα δεις πως θα γουργουρίζει όταν θα τη χαϊδεύετε. Τα παιχνίδια μειώνονται όσο μεγαλώνουν. Α και κάτι ακόμα. Όταν θα είναι μικρό και θα πάτε να το χαϊδέψετε ΙΣΩΣ να νομίζει συχνά ότι θέλετε να παίξετε. Αλλά επειδή είναι άλλη ράτσα δεν παίρνω κι όρκο. Απλά τα δικά μου έπαιζαν όλη την ώρα και γρατσουνούσαν. Mια χαρά!
Dagobert Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Θα πάρουμε περσική chinchila (λευκή ή χρυσή περσική με πράσινα μάτια). Το λευκό και το μαύρο είναι τα πιο δύσκολα χρώματα στην φροντίδα. Πρέπει να χτενίζεις συνεχώς και να βάζεις ταλκ. Το μπεζ είναι το πιο κοινό χρώμα στις περσικές. 1
technology_guy Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Το λευκό και το μαύρο είναι τα πιο δύσκολα χρώματα στην φροντίδα. Πρέπει να χτενίζεις συνεχώς και να βάζεις ταλκ. Το μπεζ είναι το πιο κοινό χρώμα στις περσικές. Το ταλκ που χρειαζεται;
technology_guy Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Αληθεια, ποσο κοστιζει η στειρωση ενος γατου;
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ευτυχώς δηλαδή που ζω σε χωριό τα 25 από τα 41 μου χρόνια αλλιώς θα είχα σαλτάρει με αυτά που γράφονται εδώ μέσα. Έίχα δύο σκυλιά όλο και όλο γιατί έζησαν από 13 χρόνια το καθένα και τα πήρα κουτάβια και πολλά γατιά.Το ένα καθαρόαιμο κόλει το σκυλί το είχα πάρει το 1987 κοντά στις 30.000 δρχ από εκτροφέα. Οι σκύλοι όντως κάνουν και για διαμερίσματα αλλά γνώμη μου είναι ότι οι γάτες θέλουν εξοχή.Εδώ τις έχουμε ελεύθερες στα οικόπεδα μας(δεν έχουν αφήσει ποντίκι για ποντίκι και είναι όλες στρουμπουλές)όλη την μέρα ειδικά από τη άνοιξη και μετά είναι σε διαρκής κίνηση και είναι τρισευτυχισμένες.Φυσικά το χειμώνα τον περισσότερο καιρό τον περνάνε μέσα στο σπίτι αλλά αφού έχουν μάθει από όταν έχει καλό καιρό και είναι έξω να κάνουν την ανάγκη τους έξω το ίδιο κάνουν και τον χειμώνα!Επίσης εδώ στα χωριά έχουμε πορτάκια όπως αναφέρθηκε και πιο πριν για να βγει το γατί έξω όποτε του γουστάρει οπότε τα νύχια τους πάνε και τα ξύνουν στα δέντρα.Τι θέλω να πω με όλα αυτά!Οι γάτες κατά την άποψη μου πάντα δεν κάνουν για διαμέρισμα το ζώο έχει ανάγκες που δεν μπορεί να του τις παρέχει αυτό.Στο χωριό ακόμα και για το παιχνίδι παρότι είναι όλη μέρα στα πόδια μας και τρίβονται(τρομερή αίσθηση)ακόμα και να μη είμαστε στο σπίτι η γάτα όλο και με κάτι θα βρει να παίξει(π.χ θα κυνηγήσει ένα φύλλο).Η γάτα είναι ζώο της εξοχής και όποιος δεν έχει ζήσει σε χωριό δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.Εδώ σε μας τουλάχιστον οι γάτες δεν κοιμούνται όλη μέρα όπως σε ένα διαμέρισμα εκτός από το καλοκαίρι όταν έχει ζέστη.Γνώμη μου είναι ότι οι γάτες σε κλειστούς χώρους υποφέρουν.Εδώ στα χωριά κυνηγούν πολύ αργά έχω πετύχει την γάτα μου να κυνηγά στις 03:00, το πρωί στο διαμέρισμα τι άλλο θα κάνει εκτός από του να την πέσει για ύπνο;Εδώ τους παίρνουμε γατοτροφές και δεν τις ακουμπούν έχουν ξεπατώσει τα ποντίκια μόνο τους τρεις μήνες του χειμώνα τρέφονται από μας.Αυτά είχα να πω sorry για το μακρύ post αλλά είπα να φωτίσω μερικούς λογούς για τους οποίους σας φαίνεται ότι μία γάτα είναι "δύσκολο ζώο"Απλά είναι γιατί δεν ζει στο περιβάλλον που πρέπει.Για τα σκυλιά δεν το συζητώ προσαρμόζονται παντού!Καλό σας βράδυ! Σεβαστές οι εμπειρίες σου με τα ζώα αλλά μην είσαι απόλυτος. Το οτι το ζώο θέλει την ελευθερία του δηλαδή να βγαίνει έξω να τρέχει κτλ να το δεχτώ, όμως γάτες υπάρχουνε τόσο στα χωριά όσο και στις πόλεις, από το να μένουν οι γάτες και οι σκύλοι των πόλεων στους δρόμους εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες ή κλεισμένα σε κλουβιά στα petshop προτιμώ να διαμένουν σε διαμέρισμα. Επίσης, κανείς δεν είπε οτι οι γάτες είναι δύσκολες, προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου ζώα. Διαφωνώ στο οτι υποφέρουν οι γάτες στο διαμέρισμα, εκτός αν μιλάς για καμιά τρύπα 40-50τμ. Τουλάχιστον εγώ που είχα γάτες για κάποια χρόνια, μόνο να υποφέρουν δεν τις είδα, και να σημειώσω εδώ οτι όταν η γάτα υποφέρει αυτό το εκφράζει με κάποιον τρόπο, αν σου έλεγα πως φώναζε ο γάτος που είχαμε όταν νευρίαζε με κάτι ή δεν του άρεσε κάτι αλλά και πως έκανε όταν του άρεσε κάτι, καταλάβαινες αμέσως αν νιώθει άσχημα ή όμορφα. Για μένα το ζώο που δεν κάνει τόσο για διαμέρισμα είναι ο σκύλος από κάποιο μέγεθος και επάνω. Για το θέμα των ποντικών που αναφέρεις στην επαρχία, λογικό είναι αν δεν δίνεις φαγητό στην γάτα και αυτή πεινάσει να επιτεθεί αλλού, παρά ταύτα δεν θεωρώ υγιές να βάζουμε στο σπίτι μας γάτες που τρώνε ποντίκια γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθούν τα μικρόβια από τα ποντίκια στην γάτα και από την γάτα στον άνθρωπο, για μένα αν θες γάτα στο σπίτι μέσα, παίρνεις μια που την έχεις κλεισμένη σε ελεγχόμενο χώρο είτε εσωτερικά είτε σε εξωτερική αυλή αλλά να μην φύγει από την περίφραξη και φροντίζεις να τις παρέχεις τα απαραίτητα (εμβόλια αποπαρασίτωση κτλ). Ή γάτα δεν μασάει πουθενά και στον σκύλο που όταν την κυνηγά φεύγει περισσότερο σαν παιχνίδι το βλέπει.Αν στριμωχτεί θα χιμήξει έστω και αν της κοστίσει την ζωή.Κάνε ένα πείραμα!Αν μένουν συγγενής σου σε χωριό και έχουν γάτες στρίμωξε μία σε μέρος όπου δεν μπορεί να διαφύγει (σε καμιά αποθηκούλα) και κάνε ότι πας κατά πάνω της και έλα να μας πεις τι έγινε.Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είσαι όμως μετά. Μου είχε συμβεί τέτοιο περιστατικό εμένα, έμπαινε μέσα στο σπίτι μια άσχετη γάτα από τον ακάλυπτο χώρο όταν αφήναμε ανοιχτή την εξωτερική πόρτα της κουζίνας. Αν δεν βρισκόμασταν στην κουζίνα και γενικά δεν έβλεπε άνθρωπο προχωρούσε όλο και πιο μέσα στο σπίτι και μόλις μας έβλεπε γινόταν καπνός, μια φορά την είδα που πήγαινε να φύγει και έκλεισα την εξώπορτα να μην μπορεί αν φύγει, το νιαουρητό της γάτας όταν είδε οτι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής με τρόμαξε τόσο πολύ που σοκαρίστικα, άνοιξα γρήγορα την εξώπορτα και έφυγε τρέχοντας.
the other one Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 πού να χρειαστεί να μεταφέρεις και γάτα με αυτοκίνητο σε άλλο σπίτι ( λόγω διακοπών πχ ) για κάνα μισάωρο μέχρι να τα παρατήσει βγάζει ένα μείγμα κλάματος-νιαουριτού priceless
YourTrueLegend Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Προοσχη ομως γιατι τα μεγαλα φιδια τρωνε τις γατες!Xλωμο, πρεπει να κανει τρελο fail η γατα για να φαει ηττα απο φιδι. Γενικα ελαχιστα ζωα ownαρουν μια ενηλικη γατα που ξερει οτι απειλειται (κοινως να μην της επιτεθουν ενω κοιμαται πχ). 1
iordanis77 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Xλωμο, πρεπει να κανει τρελο fail η γατα για να φαει ηττα απο φιδι. Γενικα ελαχιστα ζωα ownαρουν μια ενηλικη γατα που ξερει οτι απειλειται (κοινως να μην της επιτεθουν ενω κοιμαται πχ). Προχτες διαβασα οτι ενας πυθωνας αφου εφαγε τη γατα του σπιτιου μετα μπηκε μεσα και αραξε πισω απο το φουρνο για να κοιμηθει και να χωνεψει... καλεσαν ειδικο για να το παρει. Βαριέμαι να πάω στο facebοok να σου δείξω βίντεο όπου έχουν βγει αλιγάτορες στην στεριά μάλλον στην Φλόριδα και η γάτα πάει πάνω τους με τσαμπουκά αλλά πολύ προσεχτικά χτυπάει με το πόδι της τον πρώτο στην μούρη και τρέπονται όλοι σε φυγή. Ναι, εχω δει κι εγω βιντεο αλιγατορας(κροκοδειλος) vs γατα. Ο αλιγατορας "ζυγισε" πρωτα τη γατα και μετα εκανε μεταβολη και εφυγε. Καποιος λογος θα υπηρχε, δεδομενου οτι μπορουσε να τη κανει μια χαψια
xstreamgamer Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Προχτες διαβασα οτι ενας πυθωνας αφου εφαγε τη γατα του σπιτιου μετα μπηκε μεσα και αραξε πισω απο το φουρνο για να κοιμηθει και να χωνεψει... καλεσαν ειδικο για να το παρει. Ναι, εχω δει κι εγω βιντεο αλιγατορας(κροκοδειλος) vs γατα. Ο αλιγατορας "ζυγισε" πρωτα τη γατα και μετα εκανε μεταβολη και εφυγε. Καποιος λογος θα υπηρχε, δεδομενου οτι μπορουσε να τη κανει μια χαψια Στο συγκεκριμένο πάντως που έβαλα εγώ η γάτα χτυπάει τον αλιγάτορα και όπου φύγει φύγει μετά όλη η ομάδα τους.Στο ξανά λέω η γάτα δεν μασάει πουθενά και σε τίποτα.Αν την στριμώξεις όπως είπα σε πολύ στενό χώρο και πιάσει τοίχο και δεν έχει περιθώρια διαφυγής θα σε ξεσκίσει τελείως.Αν έχεις τα κοχόνες δοκίμασε το.Σε ξένη γάτα όχι στην δική σου!Τεσπα είμαστε offtopic αλλά μία κουβέντα ακόμη.Κάποιος πιο πάνω είπε ότι δεν ταΐζουμε τις γάτες μας και για αυτό τρώνε ποντίκια φίδια κ.τ.λΠιο μεγάλη βλακεία(συγνώμη για την έκφραση) δεν θα μπορούσε να γράψει.Εδώ τα μεσημέρια στα χωριά όταν δεν έχουμε δουλειά στις 12:00 λες και είναι ιεροτελεστία ξεκινάμε να πίνουμε τσίπουρα τα οποία συνοδεύονται από πάρα πολλά ψαρικά και κρεατικά.Ότι μένουν που είναι τσάντες ολόκληρες πάνε στα γατιά μας και τα σκυλιά μας.αν νομίζετε ότι ταϊζετε εσείς τις γάτες με friskies ή whateva ότι κάτι κάνετε, εμείς εδώ τρώνε από ψάρι και από κρέας ότι και εμείς.Όποιος πάει στα τσιπουράδικα τουλάχιστον ξέρει ότι οι μισοί μεζέδες μένουν αφάγωτοι.Τα παίρνουμε σε μια τσαντούλα και τα πάμε στα ζωντανά μας.Η δικιά μου γάτα ποτέ δεν ακούμπησε γατοτροφή και ούτε πρόκειται να το κάνει.Έχω ξάδερφο που πουλάει τροφές και μου φέρνει που και που από κανένα τσουβάλι για τα γατιά και το σκυλί.Το σκυλί βρίσκει την χαρά του η γάτα μου ούτε καν την μυρίζει.Οπότε εξυπνάδες του στυλ ότι τρώει ποντίκια γιατί δεν έχει τι άλλο να φάει είναι τελείως άκυρες. 1
SoFiA11 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Αληθεια, ποσο κοστιζει η στειρωση ενος γατου; http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2084:2011-03-18-16-50-46&catid=35:generalnews&Itemid=67
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα