Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γάτα είναι κυνηγός από την φύση της και μάλιστα cold blood killerόπως και τα υπόλοιπα αιλουροειδή!Ναι έχει ημι-εξημερωθεί αλλά η μετατροπή της σε αρνί δεν είναι και ότι το καλύτερο!Μπορεί να γίνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό για το ζωντανό.Τεσπα είναι αργά πάω για ύπνο.Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε! :)

Θα διαφωνησω ^ Εγω θα πω οτι η γατα ειναι οπως μαθει. Σιγουρα ειναι ανεξαρτητες και μπορουν να ζησουν εξω. Αλλα αν τη μεγαλωσεις σε σπιτι θα παρει πολυ καιρο να συνηθισει εξω και θα δυστυχισει. Εμεις ειχαμε επι 1 χρονο εναν γατο στο σπιτι και μολις τον βγαλαμε εξω στον κηπο ετρεμε απ'το φοβο και ηθελε να μπει μεσα. Μια φορα τον κλειδωσαμε κατα λαθος εξω και νιαουριζε 10 φορες το δευτερολεπτο. Οπως και το αντιθετο, αν παρεις μια γατα που εχει συνηθισει εξω μεσα θα υποφερει και δεν καθεται.

Ευτυχώς δηλαδή που ζω σε χωριό τα 25 από τα 41 μου χρόνια αλλιώς θα είχα σαλτάρει με αυτά που γράφονται εδώ μέσα. Έίχα δύο σκυλιά όλο και όλο γιατί έζησαν από 13 χρόνια το καθένα και τα πήρα κουτάβια και πολλά γατιά.Το ένα καθαρόαιμο κόλει το σκυλί το είχα πάρει το 1987 κοντά στις 30.000 δρχ από εκτροφέα. Οι σκύλοι όντως κάνουν και για διαμερίσματα αλλά γνώμη μου είναι ότι οι γάτες θέλουν εξοχή.Εδώ τις έχουμε ελεύθερες στα οικόπεδα μας(δεν έχουν αφήσει ποντίκι για ποντίκι και είναι όλες στρουμπουλές)όλη την μέρα ειδικά από τη άνοιξη και μετά είναι σε διαρκής κίνηση και είναι τρισευτυχισμένες.Φυσικά το χειμώνα τον περισσότερο καιρό τον περνάνε μέσα στο σπίτι αλλά αφού έχουν μάθει από όταν έχει καλό καιρό και είναι έξω να κάνουν την ανάγκη τους έξω το ίδιο κάνουν και τον χειμώνα!Επίσης εδώ στα χωριά έχουμε πορτάκια όπως αναφέρθηκε και πιο πριν για να βγει το γατί έξω όποτε του γουστάρει οπότε τα νύχια τους πάνε και τα ξύνουν στα δέντρα.Τι θέλω να πω με όλα αυτά!Οι γάτες κατά την άποψη μου πάντα δεν κάνουν για διαμέρισμα το ζώο έχει ανάγκες που δεν μπορεί να του τις παρέχει αυτό.Στο χωριό ακόμα και για το παιχνίδι παρότι είναι όλη μέρα στα πόδια μας και τρίβονται(τρομερή αίσθηση)ακόμα και να μη είμαστε στο σπίτι η γάτα όλο και με κάτι θα βρει να παίξει(π.χ θα κυνηγήσει ένα φύλλο).Η γάτα είναι ζώο της εξοχής και όποιος δεν έχει ζήσει σε χωριό δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.Εδώ σε μας τουλάχιστον οι γάτες δεν κοιμούνται όλη μέρα όπως σε ένα διαμέρισμα εκτός από το καλοκαίρι όταν έχει ζέστη.Γνώμη μου είναι ότι οι γάτες σε κλειστούς χώρους υποφέρουν.Εδώ στα χωριά κυνηγούν πολύ αργά έχω πετύχει την γάτα μου να κυνηγά στις 03:00, το πρωί στο διαμέρισμα τι άλλο θα κάνει εκτός από του να την πέσει για ύπνο;Εδώ τους παίρνουμε γατοτροφές και δεν τις ακουμπούν έχουν ξεπατώσει τα ποντίκια μόνο τους τρεις μήνες του χειμώνα τρέφονται από μας.Αυτά είχα να πω sorry για το μακρύ post αλλά είπα να φωτίσω μερικούς λογούς για τους οποίους σας φαίνεται ότι μία γάτα είναι "δύσκολο ζώο"Απλά είναι γιατί δεν ζει στο περιβάλλον που πρέπει.Για τα σκυλιά δεν το συζητώ προσαρμόζονται παντού!Καλό σας βράδυ!

Οι κοινες γατες κανουν για εξω και για μεσα Η περσικη ομως δεν μπορει να ζησει εξω λογω της σωματικης της διαπλασης και του χαρακτηρα της. Ολοι αυτο λενε. Η ζωη της ειναι εξαρτημενη απο το αφεντικο της. Δεν μπορει να αμυνθει στους κινδυνους της εξοχης και κατ επεκταση να ζησει πολλα χρονια.

• Like 1
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εδώ τις έχουμε ελεύθερες στα οικόπεδα μας(δεν έχουν αφήσει ποντίκι για ποντίκι και είναι όλες στρουμπουλές)

Aπο τα ποντικια ειναι στρουμπουλες? γιατι απ οτι ξερω οι γατες κυνηγουν και σκοτωνουν τα ποντικια, αλλα δεν τα τρωνε.

Δημοσ.

Καλησπερα! Αποφασισαμε με την οικογενεια μου να αποκτησουμε μια περσικη γατουλα, αφου απορριψαμε την επιλογη ενος σκυλου. Το θεμα ειναι πως δεν γνωριζουμε σχεδον τιποτα για τις γατες γενικως εκτος απο το θεμα του εκτροφειου και καποιες πληροφοριες για τις περσικες. Μπορειτε να με κατατοπεισετε ως προς την συμβιωση με μια περσικη, τα θεματα τουαλετας και την συμπεριφορα μιας γατας μεσα στο σπιτι;

Είναι ήρεμες γάτες, δε θα έχεις θέμα με ζημιές. Παρτης νυχοδρόμιο και μάθε την να το χρησιμοποιεί, για να μην χαλάσει τα έπιπλα. Θα πρέπει να την χτενίζεις καθημερινά και να βάζεις πιο συχνά σκούπα. Καλοκαίρι κούρεψέ την με το ψαλίδι.

Δημοσ.

Aπο τα ποντικια ειναι στρουμπουλες? γιατι απ οτι ξερω οι γατες κυνηγουν και σκοτωνουν τα ποντικια, αλλα δεν τα τρωνε.

Το διαιτολόγιο της γάτας περιλαμβάνει γύρω στα χίλια είδη εντόμων και ζώων. Αξιολάτρευτοι φονιάδες είναι :wub:

• Like 2
Δημοσ.

Το διαιτολόγιο της γάτας περιλαμβάνει γύρω στα χίλια είδη εντόμων και ζώων. Αξιολάτρευτοι φονιάδες είναι :wub:

Φονιαδες ναι, αλλα αν τα τρωνε λεω. Απ οτι ξερω συνηθως οι γατες δε τρωνε ουτε ποντικια ουτε κατσαριδες, τα σκοτωνουν μονο για διασκεδαση.

Δημοσ.

Είναι ήρεμες γάτες, δε θα έχεις θέμα με ζημιές. Παρτης νυχοδρόμιο και μάθε την να το χρησιμοποιεί, για να μην χαλάσει τα έπιπλα. Θα πρέπει να την χτενίζεις καθημερινά και να βάζεις πιο συχνά σκούπα. Καλοκαίρι κούρεψέ την με το ψαλίδι.

Ωραία! Αυτό που με απασχολεί όμως, καθώς δεν το έχω διαπιστώσει ακόμα είναι αν είναι χαδιάρες και παιχνιδιάρες ακόμα κι όταν μεγαλώσουν. 

Δημοσ.

Φονιαδες ναι, αλλα αν τα τρωνε λεω. Απ οτι ξερω συνηθως οι γατες δε τρωνε ουτε ποντικια ουτε κατσαριδες, τα σκοτωνουν μονο για διασκεδαση.

Αμα πρέπει να φάει, θα φάει. Εκλεκτικό ζώο είναι, χαζό συνήθως δεν είναι, η γάτα. ;)

Ωραία! Αυτό που με απασχολεί όμως, καθώς δεν το έχω διαπιστώσει ακόμα είναι αν είναι χαδιάρες και παιχνιδιάρες ακόμα κι όταν μεγαλώσουν. 

Αυτό έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του ίδιου του ζώου και με τα χαρακτηριστικά της ράτσας αλλά και απο την μεταξύ σας επαφή.

Αμα πρέπει να φάει, θα φάει. Εκλεκτικό ζώο είναι, χαζό συνήθως δεν είναι, η γάτα. ;)

Αυτό έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του ίδιου του ζώου και με τα χαρακτηριστικά της ράτσας αλλά και απο την μεταξύ σας επαφή, που διαμορφώνει και τον χαρακτήρα του ζώου σε μεγάλο βαθμό.

Δημοσ.

Νομίζεις.Η γάτα που ζει έξω στην εξοχή(οικόπεδα χωριών) τρώνε τα πάντα ακόμα και φίδια όταν είναι μικρά!

Δημοσ.

Αυτό έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του ίδιου του ζώου και με τα χαρακτηριστικά της ράτσας αλλά και απο την μεταξύ σας επαφή.

Που σημαίνει πως αν την μάθω από μικρή να παίζει και να της αρέσουν τα χάδια μπορεί να είναι και στην ενηλικίωσή της έτσι;

Δημοσ.

E βεβαια, αν δε τη ταϊσεις θα φαει κι αυτα.

Η γάτα που ζει έξω στην εξοχή(οικόπεδα χωριών) τρώνε τα πάντα ακόμα και φίδια όταν είναι μικρά!

Προοσχη ομως γιατι τα μεγαλα φιδια τρωνε τις γατες!

Δημοσ.

Που σημαίνει πως αν την μάθω από μικρή να παίζει και να της αρέσουν τα χάδια μπορεί να είναι και στην ενηλικίωσή της έτσι;

Πάνω-κάτω ναι, αν και την συγκεκριμένη ράτσα δεν την ξέρω καθόλου. Σαν γενικός κανόνας πάντως ισχύει οτι είναι πιο δραστήριες και παιχνιδιάρες τα πρώτα 3-4 χρόνια και μετά γίνονται πιο αραχτές. Γουστάρει αγκαλίες η γάτα, δεν ξέρω πως εννοείς τα χάδια. Αμα δεν γουστάρει κι' επιμείνεις μπορεί να σου κατεβάσει λουρίδες το χέρι.

Κάτι πολύ σωστό ειπώθηκε νωρίτερα, σκέψου να πάρεις δυο γατιά. Για διαμέρισμα είναι καλύτερα, κοινωνικοποιούνται κάπως και μαθαίνουν κάπως να 'ναι γάτες κι' όχι κάτι που θυμίζει γάτα, έχουν με ποιον να παίξουν άμα λείπετε και δεν βαριούνται.

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω-κάτω ναι, αν και την συγκεκριμένη ράτσα δεν την ξέρω καθόλου. Σαν γενικός κανόνας πάντως ισχύει οτι είναι πιο δραστήριες και παιχνιδιάρες τα πρώτα 3-4 χρόνια και μετά γίνονται πιο αραχτές. Γουστάρει αγκαλίες η γάτα, δεν ξέρω πως εννοείς τα χάδια. Αμα δεν γουστάρει κι' επιμείνεις μπορεί να σου κατεβάσει λουρίδες το χέρι.

Κάτι πολύ σωστό ειπώθηκε νωρίτερα, σκέψου να πάρεις δυο γατιά. Για διαμέρισμα είναι καλύτερα, κοινωνικοποιούνται κάπως και μαθαίνουν κάπως να 'ναι γάτες κι' όχι κάτι που θυμίζει γάτα, έχουν με ποιον να παίξουν άμα λείπετε και δεν βαριούνται.

Ωραία ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Η περσική σπάνια θα βγάλει νύχια ή θα δαγκώσει. Συνήθως προτιμά να αράζει. Σε αγκαλιά, στον καναπέ ή αλλού της είναι αδιάφορο. Το μεγάλο μειον της είναι η τρίχα και αν είναι από αυτές με το τελείως πλακουτσωτό κεφάλι, πρέπει να την καθαρίζεις και στο πρόσωπο.

• Like 2
Δημοσ.

Η περσική σπάνια θα βγάλει νύχια ή θα δαγκώσει. Συνήθως προτιμά να αράζει. Σε αγκαλιά, στον καναπέ ή αλλού της είναι αδιάφορο. Το μεγάλο μειον της είναι η τρίχα και αν είναι από αυτές με το τελείως πλακουτσωτό κεφάλι, πρέπει να την καθαρίζεις και στο πρόσωπο.

Θα πάρουμε τον ευρωπαϊκό τύπο που είναι με μύτη προς τα έξω (και είναι και ο πιο φτηνός κατά τύχη) 

Δημοσ.

E βεβαια, αν δε τη ταϊσεις θα φαει κι αυτα.

Προοσχη ομως γιατι τα μεγαλα φιδια τρωνε τις γατες!

Για αυτό σου λέω ότι μάλλον και το τονίζω το μάλλον δεν ξέρεις από εξοχή.Οι γάτες εδώ στα χωριά μας λέμε ότι το φίδι το δένουν κόμπο.Το φέρνουν γύρω γύρω έτσι ώστε το φίδι να δεθεί στην κυριολεξία από μόνο του.Βαριέμαι να πάω στο facebοok να σου δείξω βίντεο όπου έχουν βγει αλιγάτορες στην στεριά μάλλον στην Φλόριδα και η γάτα πάει πάνω τους με τσαμπουκά αλλά πολύ προσεχτικά χτυπάει με το πόδι της τον πρώτο στην μούρη και τρέπονται όλοι σε φυγή.Για αυτό σου λέω έχεις εικόνες από γάτες σε διαμερίσματα πιθανών για αυτό τα λες αυτά. Ή γάτα δεν μασάει πουθενά και στον σκύλο που όταν την κυνηγά φεύγει περισσότερο σαν παιχνίδι το βλέπει.Αν στριμωχτεί θα χιμήξει έστω και αν της κοστίσει την ζωή.Κάνε ένα πείραμα!Αν μένουν συγγενής σου σε χωριό και έχουν γάτες στρίμωξε μία σε μέρος όπου δεν μπορεί να διαφύγει (σε καμιά αποθηκούλα) και κάνε ότι πας κατά πάνω της και έλα να μας πεις τι έγινε.Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είσαι όμως μετά.

Edit:https://www.facebook.com/HavetimeCH/videos/10152919929034602/

Όλοι κλαίνε για την γάτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...