Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν λες κούρεμα, εννοείς κάτι σαν ξύρισμα ή ένα απλό επιφανειακό κούρεμα που δεν θα επηρεάσει το μακρύ της τρίχωμα;

εχω επιχειρησει πολλακις να την κουρεψω μονος μου, δυστυχως δεν εχω βρει μηχανη που να τα παιρνει. εχει ψιλη τριχα σαν χνουδι που δεν την πιανει η μηχανη. οποτε αναγκαστικα σε κτηνιατρο. μετα από καιρο εχω βρει κτηνιατρο που το κανει χωρις ναρκωση :)

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εχω επιχειρησει πολλακις να την κουρεψω μονος μου, δυστυχως δεν εχω βρει μηχανη που να τα παιρνει. εχει ψιλη τριχα σαν χνουδι που δεν την πιανει η μηχανη. οποτε αναγκαστικα σε κτηνιατρο. μετα από καιρο εχω βρει κτηνιατρο που το κανει χωρις ναρκωση :)

Χωρίς νάρκωση; Κτηνίατρο; Εγώ νόμιζα πως πας σε έναν groomer και είσαι έτοιμος! Πόσο την κουρεύεις;

Δημοσ.

Χωρίς νάρκωση; Κτηνίατρο; Εγώ νόμιζα πως πας σε έναν groomer και είσαι έτοιμος! Πόσο την κουρεύεις;

τα παιρνει όλα, συνηθως της αφηνει μια τουφιτσα στην ακρη της ουρας και λιγο χαιτη, μοιαζει με λιονταρακι χιχι

οπου και να την πας θα θελει ναρκωση, είναι γατα, δεν καθεται ηρεμη.

την εχω μαθει τη δικη μου να μη φοβαται πολύ και ουσιαστικα βοηθαω κι εγω με το κουρεμα

θελει σιγουρα δυο τρεις φορες το χρονο

Δημοσ.

τα παιρνει όλα, συνηθως της αφηνει μια τουφιτσα στην ακρη της ουρας και λιγο χαιτη, μοιαζει με λιονταρακι χιχι

οπου και να την πας θα θελει ναρκωση, είναι γατα, δεν καθεται ηρεμη.

την εχω μαθει τη δικη μου να μη φοβαται πολύ και ουσιαστικα βοηθαω κι εγω με το κουρεμα

θελει σιγουρα δυο τρεις φορες το χρονο

Και πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι λόγο νάρκωσης αρκετά έτσι;

Δημοσ.

30-50 αναλογα σε ποιον θα κατσεις

Μια χαρά! Ευχαριστώ! Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω σχετικά με τις περσικές; Στα ταξίδια τι κάνω;

• Like 1
Δημοσ.

Ι hate to be that guy,αλλα χωρις να θελω να αμφισβητησω την καλη σου προθεση για την γατα που θα αγορασεις και οτι οντως θες την φροντισεις.Θα σου πω πως το βλεπω εγω.Αγοραζοντας σκυλους-γατες απο μαγαζια συντηρουμε την ιδια νοοτροπια που στην ελλαδα κυριαρχει,οτι τα ζωα ειναι αντικειμενα και μεσο για κερδος.Καταλαβαινω οτι θες πχ την περσικη για την εμφανιση,για αυτο το λογο αμα ψαξεις σε καταφυγια ζωων 100% θα βρεις χνουδωτες γατες σαν και την περσικη.

Η εννοια του καθαροαιμου ζωου ειναι απλα ενα αισχρο καταλοιπο περασμενων αιωνων οταν φτιαχνανε ρατσες μεσο επιλεκτικης αναπαραγωγης οι αριστοκρατες της ευρωπης για να  ικανοποιησουν την αρρωστη ιδεολογια τους οτι εχουν εξουσια και δυνατοτητα επεμβασης σε καθε εμβυο ον.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο ούτε κατοικίδιο δεν μπορεί να πάρει κάποιος χωρίς κήρυγμα. Και νομίζω από εκτροφέα θα την πάρει όχι από μαγαζί.

Πρέπει να σεβαστούμε ότι ο καθένας θέλει να πάρει ό,τι γάτα θέλει κι αφού θα την αγαπάει και θα την προσέχει ας μην επεμβαίνουμε. Καθαρόαιμη θέλει; Ας την πάρει. Κι εγώ αν ξαναπάρω γάτα θα πάρω ράτσας επειδή μερικές μ'αρέσουν περισσότερο στα χαρακτηριστικά. Επειδή τη διαλέγουμε έτσι δεν σημαίνει ότι θα την έχουμε σαν διακοσμητικό.

Τότε εισαι σίγουρη οτι αυτές που έφυγαν και επέστρεψαν μετα απο μερικα χρόνια, ηταν οι ίδιες? Εγω το βλέπω λιγο δύσκολο.

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα της φόλας ή του ατυχήματος..

Ναι βρε 100%. Μπήκαν και μες στο σπίτι μόνες τους και χαϊδεύονταν. Μπορεί να έφυγαν επειδή δεν υπήρχαν άλλες γάτες τριγύρω να ζευγαρώσουν. Κι αυτές τις είχα σε ξεχωριστα διαστήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Τη δικη μου την πηρα από μια τυπισσα που τη μισουσε παντως γιατι της την ειχε κανει δωρο γκομενος και όταν χωρισε δεν ηθελε ουτε να τη βλεπει. Την πηρα πεινασμενη και φοβισμενη.
τωρα είναι χαρουμενη, χοντρη, ατσουμπαλη χαδιαρα.
ιδανικα δε θα ηθελα να είναι καθαροαιμη, παραειναι προβληματικη ρατσα. τη βρετανικη κοντοτριχη όμως δε θα την αλλαζα, παιζει να είναι υπερπανεξυπνη.

• Like 1
Δημοσ.

30-50 αναλογα σε ποιον θα κατσεις

Φοβάμαι... Σε ποιόν θα πέσεις δεν εννοείς; Οχι και να μας γ@.....ν για ένα κούρεμα  :P

Τη δικη μου την πηρα από μια τυπισσα που τη μισουσε παντως γιατι της την ειχε κανει δωρο γκομενος και όταν χωρισε δεν ηθελε ουτε να τη βλεπει. Την πηρα πεινασμενη και φοβισμενη.

ιδανικα δε θα ηθελα να είναι καθαροαιμη, παραειναι προβληματικη ρατσα. τη βρετανικη κοντοτριχη όμως δε θα την αλλαζα, παιζει να είναι υπερπανεξυπνη.

Καλά έκανες, το ξεσταύρι της ηλίθιας μέσα. Πολύ μου την δίνουν κάτι τέτοια ανεύθυνα άνθρωπάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν βίντεο στο youtube που δείχνουν πως να κουρέψεις γάτες. Και χρειάζεται ειδική μηχανή που μπορείτε να βρείτε φτηνά απ'το ίντερνετ.

@alx lightning κι εγώ θέλω βρετανική κοντοτριχη. Από που την πήρες;

Δημοσ.

O χαρακτηρας κι η συμπεριφορα μιας γατας διαφερουν απο γατα σε γατα. Δεν υπαρχει καποιο στερεοτυπο , οτι αν παρεις γατα θα σου γκρεμισει το σπιτι και θα σου ξεσκισει τα επιπλα. Επισης παιζει ρολο κι η σχεση που θα αναπτυξεις με την γατα σου.

Τους πρωτους μηνες ειναι σιγουρο οτι θα ειναι αρκετα ζωηρη , αλλα αφου φτασει 5-6 μηνων θα αρχισει λογικα να ηρεμει (με την δικια μου τουλαχιστον ετσι εγινε).

Η γατα δεν ειναι σκυλος. Δε χρειαζεται να ασχολεισαι μαζι της 24/24 ωρες. Αντιθετως εκεινη θα σου ζητησει το ποτε θελει να την χαιδεψεις κτλ , πιο συνηθισμενο ειναι να κοιμαται πολλες ωρες τη μερα και καποιες ωρες να παιζει (καλο ειναι να της εχεις καποια παιχνιδια ωστε να μην εχει τα επιπλα σου και τα πραγματα σου για παιχνιδια , στην δικια μου πχ. αρεσει πολυ να παιζει με μπαλακια ειδικα οταν της τα πεταω και τα κυνηγαει). Οπωσδηποτε και κατι για να ξυνει τα νυχια της.

Η αμμος ειναι ενα θεμα,καλο ειναι να βρισκεται σε μπαλκονι ή γενικα σε μεγαλο χωρο που να μπορει και να αεριστει ευκολα αλλα να κανει και τη γατα να νιωθει ανετα. Θελει συχνο καθαρισμα(καθε 2 μερες περιπου) κι αρκετα συχνη αλλαγη(καθε 1.5-2 βδομαδες περιπου). Υπαρχουν φθηνες που κανουν 5 ευρω αλλα θα μυριζουν πιο ευκολα και πιο ακριβες που κρατανε περισσοτερο τις μυρωδιες. 

Η τριχα ειναι ενα αλλο θεμα , οσο πιο μαλλιαρη τοσο πιο πολλη τριχα θα πεφτει , ειδικα τις περιοδους ανακυκλωσης. Στη δικια μου φευγουν ολοκληρες τουφες τωρα που καλοκιαριαζει , οπου κατσει αφηνει ενα χαλι συνηθως απο πισω και πανω στα ρουχα δε κι ειδικα στα μαυρα γινεται ενας χαμουλης αμα την παρεις πανω σου , οποτε θα πρεπει να προσεχεις και φυσικα να μη σε ενοχλει κατι τετοιο. Μια καλη λυση ειναι ενα καθημερινο χτενισμα ωστε να φευγουν οι πιο πολλες και να μην γεμιζει ο τοπος.

Τους αρεσει γενικα να σκαρφαλωνουν στα επιπλα οποτε καλο ειναι να μη μενει μια γατα μονη σε χωρους οπου μπορουν να προκληθουν ζημιες. Με τον καιρο κι αν την μαλωσεις με τροπο μαθαινει και δε το ξανακανει.

Τα εμβολια κοστιζουν. Εγω καθε εμβολιο που της εκανα μου εβγαινε απο 25-30 ευρω. Μολις τελειωσει ολος ο κυκλος εμβολιων ομως δε θα χρειαστεις κατι αλλο , περα της στειρωσης που κοστιζει απο 90-140 ευρω αναλογα ποσα θα σου χρεωσει ο κτηνιατρος. 

• Like 1
Δημοσ.

Ι hate to be that guy,αλλα χωρις να θελω να αμφισβητησω την καλη σου προθεση για την γατα που θα αγορασεις και οτι οντως θες την φροντισεις.Θα σου πω πως το βλεπω εγω.Αγοραζοντας σκυλους-γατες απο μαγαζια συντηρουμε την ιδια νοοτροπια που στην ελλαδα κυριαρχει,οτι τα ζωα ειναι αντικειμενα και μεσο για κερδος.Καταλαβαινω οτι θες πχ την περσικη για την εμφανιση,για αυτο το λογο αμα ψαξεις σε καταφυγια ζωων 100% θα βρεις χνουδωτες γατες σαν και την περσικη.

Η εννοια του καθαροαιμου ζωου ειναι απλα ενα αισχρο καταλοιπο περασμενων αιωνων οταν φτιαχνανε ρατσες μεσο επιλεκτικης αναπαραγωγης οι αριστοκρατες της ευρωπης για να ικανοποιησουν την αρρωστη ιδεολογια τους οτι εχουν εξουσια και δυνατοτητα επεμβασης σε καθε εμβυο ον.

Καταλαβαινω την αποψη σου, ομως οπως εχω πει σε προηγουμενη απαντηση δεν αποφασιζω μονος μου τι γατα θα παρουμε απο τη στιγμη που ειμαι ανηλικος. Βεβαιως αν η οικογενεια θελησει καποια γατα που δεν γινεται να ζησει σε διαμερισμα πχ θα φερω αντιρρηση. Επισης δεν θα αγορασουμε απο πετ σοπ αλλα απο αναγνωρισμενο εκτροφειο.

Προβληματικη ελπιζω ως προς την διατηρηση του τριχωματος και την τροφη ετσι;

Πραγματικα, δεν θελω να κανουμε μια λανθασμενη επιλογη που θα μετανιωσουμε στο μελλον. Απ οτι εχω διαβασει η περσικη εχει μονο εξωτερικες διαφορες με την βρετανικη. Κατα τα αλλα ειναι περιπου τα ιδια σε χαρακτηρα.

Δημοσ.

Καταλαβαινω την αποψη σου, ομως οπως εχω πει σε προηγουμενη απαντηση δεν αποφασιζω μονος μου τι γατα θα παρουμε απο τη στιγμη που ειμαι ανηλικος. Βεβαιως αν η οικογενεια θελησει καποια γατα που δεν γινεται να ζησει σε διαμερισμα πχ θα φερω αντιρρηση. Επισης δεν θα αγορασουμε απο πετ σοπ αλλα απο αναγνωρισμενο εκτροφειο.Προβληματικη ελπιζω ως προς την διατηρηση του τριχωματος και την τροφη ετσι;

Πραγματικα, δεν θελω να κανουμε μια λανθασμενη επιλογη που θα μετανιωσουμε στο μελλον. Απ οτι εχω διαβασει η περσικη εχει μονο εξωτερικες διαφορες με την βρετανικη. Κατα τα αλλα ειναι περιπου τα ιδια σε χαρακτηρα.

Άμα σκέφτεσαι έτσι καλύτερα μην πάρετε τίποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...