TriLoBiTe Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ένας λόγος για να φύγει μια γάτα ειναι ή να μη την ταΐζεις ή να βρήκε αλλού καλύτερο φαγητό και χάδια. Ηθικό δίδαγμα: Γυναίκα και γάτα το ίδιο πράγμα :ρ 6
tehAllantin Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Σκέφτομαι και εγώ για γάτα με το σκεπτικό οτι υπάρχει κοινόχρηστος κήπος. Δεν είναι όμως περιφραγμένος. Μια ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να χαθεί αν βγαίνει έξω; Πως εκπαιδεύεται για να επιστρέφει; Τα γατιά που δίνουν στο shelter είναι κυρίως 2 χρονών+ θεωρείται δύσκολη η εκπαίδευση τους; Το σπίτι είναι δικό σου; Γιατί να βρεις σπίτι στο Άμστερνταμ είναι παράνοια, να δέχεται και ζώα είναι, ξερω γω; Θαυμα; (Βεβαια σε χαμηλο budget πάντα)
Laurelien Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ένας λόγος για για να φύγει μια γάτα ειναι ή να μη την ταΐζεις ή να βρήκε αλλού καλύτερο φαγητό και χάδια. Οι γατες μου ετρωγαν καλυτερα κι απο μενα. Το πιο πιθανο ειναι να εφυγαν επειδη βαρεθηκαν το καλο φαι και την καλοπεραση παρα το αντιθετο xD
technology_guy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Η γάτα ακονίζει τα νύχια της. Όταν είναι έξω, το κάνει πάνω σε κορμούς δέντρων. Αν φτιάξεις τέτοιο περιβάλλον, θα αποφύγεις να το κάνει μέσα στο σπίτι. Τα scratch posts που έχω , έχουν διάμετρο 20 εκ. και ύψος ενάμισι μέτρο. Τεντώνονται όρθιες, γραπώνουν, και τραβάνε. Αυτό είναι το ξύσιμο των νυχιών τους. Σκέψου αυτό να το κάνουν στον καναπέ, στα χαλάκια, στα χαλιά, και ενίοτε και στις κουρτίνες Αυτό που με έμαθαν πρόσφατα, είναι ότι ΤΡΩΝΕ και τις καρέκλες (όπως κάνουν τα σκυλιά).. Να δεις μασίφ καρέκλα σαλονιού με τρύπες από δόντια γάτας να χαρείς τρελά. Φυσικά μπορείς επίσης να της κόβεις τα νύχια με νυχοκόπτη (ή να της τα κόβουν στον κτηνίατρο ή σε pet shop, αλλά δεν είναι κάτι τρομερό), αλλά θα ξύνει πάλι για να τα ακονίσει Ένα καναπέ που είχαμε έφτασαν μέχρι το ξύλο . Πήραμε καινούργιο, βάλαμε δύο καλύματα , και τα scratch posts , και προς το παρόν φαίνεται ότι προτιμούν τα scratch posts και τα χαλάκια. Α, τώρα που το θυμήθηκα. Δεν ξαναστρώσαμε χαλιά - μοκέτες από τότε που μπήκε η πρώτη γάτα στο σπίτι (κάπου στο 2002 !) Εξαρτάται από το χαρακτήρα του ζώου το πόσο έντονα θα είναι όλα αυτά, αλλά γενικά αυτό είναι στη φύση τους.. Δεν είναι κάτι σπάνιο. πάρτε αρωματική χοντρόκοκη άμμο (η πολύ λεπτή σκορπάει), και όσο πιο μεγάλη αμολεκάνη βρείτε. Να φανταστείς εμείς παίρνουμε πλαστικά κουτιά του ΙΚΕΑ. Αυτό εδώ : http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-me-kapaki-48993/56590/ αλλά τα έχουμε στο μπαλκόνι, χωρίς να τα βλέπει ο ήλιος. Να ρωτήσω, πόσες γάτες έχετε; Γατόδεντρο κάνει ή θέλει κι άλλα scratch posts; Οι εμπειρίες που είχαμε πολύ παλιά (90's) με περσική γάτα δεν ήταν καθόλου καλές. Δεν ξέρω αν εμείς κάναμε κάτι λάθος ή αν το πρόβλημα ήταν κάποια ιδιαιτερότητα στην εν λόγω ράτσα ή μήπως στην εν λόγω γάτα ασχέτως της ράτσας της. Επειδή όμως είχαμε και άλλες γάτες που δεν ήταν κάποιας ράτσας και δεν αντιμετωπίσαμε τέτοια θέματα με αυτές, πιστεύω περισσότερο οτι το πρόβλημα ήταν κάποια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένες ράτσας. Από αυτά που θυμάμαι και τα προβλήματα που είχαμε με την συγκεκριμένη γάτα, επιθετικότητα κάποιες φορές, έλλειψη κοινωνικότητας (κρυβόταν αρκετά και δεν την βλέπαμε στο σπίτι, δεν καθόταν να την χαϊδέψουμε να παίξουμε μαζί της και έφευγε, εμφανιζόταν μόνο όταν ήθελε να φάει), το σημαντικότερο πρόβλημα απ' όλα όμως ήταν οτι δεν πήγαινε πάντοτε στην άμμο που της βάζαμε για να κάνει τις ανάγκες της, μια έχεζε πίσω από έπιπλα και στους καναπέδες, την άλλη πίσω από πόρτες, μια άλλη φορά κατούρισε και έχεσε πάνω σε μια καρέκλα της τραπεζαρίας με αποτέλεσμα να την πάμε σε επιπλοποιό να αλλάξει το βελούδο και το εσωτερικό που είχε βρωμίσει όλο και δεν γινόταν να το καθαρίσουμε. Τελευταία φορά, η γάτα πήγε σε μια ανοιχτή βαλίτσα που είχε αφήσει ο πατέρας μου μετά από ταξίδι που έκανε και κατούρισε/έχεσε επάνω στα πράγματα. μεταξύ αυτών ήταν και κάτι ακριβά φάρμακα, τότε έγινε της ποπης στο σπίτι από τον πατέρα μου. Τελικά την επόμενη μέρα πήραμε την γάτα και την δώσαμε σε ένα petshop αφού σε εκείνο που την αγοράσαμε μας έλεγαν οτι δεν υπάρχει χώρος στα κλουβιά είχανε φέρει άλλα ζώα. Τους είπαμε οτι αδυνατούσαμε να την κρατήσουμε και δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Τέτοια θέματα δεν είχαμε αντιμετωπίσει με δυο άλλες γάτες. Οπότε θα σου έλεγα καλύτερα να επιλέξεις να πάρεις καμιά αδέσποτη, αυτά με βάση μόνο τις δικές μου εμπειρίες. Δεν θέλω να φανώ ότι ξέρω τα πάντα κι ότι έχω γνώμη για τις περσικές, αλλά από το bold κομματάκι νομίζω φαίνεται πως ο "εκτροφέας" που την πήρατε δεν ήταν και πολύ αληθινός. Μιας και σου ανεφεραν ηδη για την υλικη φροντιδα να προσθεσω κι εγω καποια πραγματα. Εχω γατες απο μικρη και ξερω την ψυχολογια τους. Αλλες τις βρηκα νεογεννητα και τις μεγαλωσα, αλλες ηδη μεγαλες. Αυτες που ειναι ηδη μεγαλες προσεξα ειναι πιο ρισκο επειδη εχει διαμορφωθει ηδη η συμπεριφορα τους και πολυ δυσκολα να αλλαξει επειδη η γατα δεν καθεται να εκπαιδευτει. Αν την εχεις απο μικρη ειναι τελειως διαφορετικα. Ας πουμε ο γατος που εχουμε στην Ελλαδα εχει μαθει να 'συνεννοειται' οταν θελει κατι. Οταν εκανε μια ζημια, χτυπουσα δυνατα τα χερια μου κι ετσι οταν τον εβλεπα πηγαινε να κανει κατι και τα χτυπουσα σταματουσε. Να εχετε στο μυαλο σας οτι ειναι σαν παιδια. Πρεπει να προσεχεις να μην την κακομαθεις γιατι θα γινει σιχαμενη και θα σας εχει γραμμενους. Επειδη ειναι αρσενικη να την στειρωσεις επειδη αλλιως θα θελει να ζευγαρωσει με ο,τι βρει και σας μαζι. Ασε που θα ψεκαζει παντου (για να σημαδεψει την περιοχη) και μυριζει ασχημα. Τις ζημιες που ανεφεραν τις κανουν συνηθως οταν ειναι 'παιδια' και 'εφηβοι'. Τρεχουν πανω-κατω, παιζουν, γρατσουνανε αλλα οταν ενηλικιωνονται συνηθως βαριουνται που ζουν. Αλλα να ξερεις οι γατες διαφερουν, η καθεμια εχει τη δικη της προσωπικοτητα και παιζει ρολο και η ρατσα. Οπως και να εχει, παρ'τε της κατι να γρατσουναει και καποιο παιχνιδακι. Εμεις τον δικο μου τον ειχαμε μαθει να παιζει με χαρτομπαλες και πορωνοταν μ'αυτες και δεν ενοχλουσε. Πετουσες μια και την κυνηγουσε και καμια φορα την εφερνε πισω σαν σκυλος xD Επισης, αν ειναι μικρη, καθε φορα που παει να κανει την αναγκη της να τη σηκωνετε και να την πατε στην αμμο. Οταν ειναι πιο μεγαλες συνηθως πανε απο μονες τους να βρουν αμμο, ειναι σαν φυσικο ενστικτο. Εμεις μονο οταν ηταν μικρες οι γατες μας ειχαμε θεμα με την αναγκη τους. Και επειδη ειναι Περσιας εχω ακουσει κι ενα κολπακι που μερικοι ξυριζουν με μηχανη το τριχωμα γυρω απο τον πρωκτο επειδη μπορει να κολλανε τα κοπρανα στο τριχωμα. Μου κανει εντυπωση που τοσοι ειπαν οτι οι περσικες εχουν κακο χαρακτηρα. Εχω ακουσει οτι ειναι ηρεμες και γλυκιες γατες. Και τωρα που ψαχνω γι'αυτες παντου αυτο λεει http://www.yourcat.co.uk/Cat-Breed-Profiles/persian-cat-breed-profile.html , http://www.cat-world.com.au/persian-cat-breed-profile. Μπορεις κι εδω να βρεις πληροφοριες. Εγω μπαινω και σ'αυτο το καναλι και βλεπω οτι οι Περσιας ειναι ησυχες https://www.youtube.com/channel/UC6KdWFMY4KKI8NJflzm2DDQ Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Κι εμένα με ξάφνιασε αυτό για τις περσικές. Ο εκτροφέας που ήρθα σε επαφή μου είπε τα καλύτερα για τις περσικές, εντελώς αντίθετα από αυτά που λέγονται εδώ, ενώ σε μια συζήτηση ενός άλλου εκτροφέα με έναν ρεπόρτερ πάλι λέγεται πόσο αγνές και γλυκές είναι στον χαρακτήρα.
Daemonos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ξεκινώντας από τα βασικά, θα υπάρχει μόνιμα τρίχα μέσα στο σπίτι, και θα έχετε φθορές σε έπιπλα. Θα χρειαστεί να προσαρμοστείτε εσείς και το σπίτι στο ζώο, και όχι το ανάποδο. Οι φθορές μπορούν να μετριαστούν αν βάλετε σε κάποια σημεία πολύ μεγάλα scratch posts για να ξύνουν τα νύχια τους.. Οι γωνίες σε τοίχους και ντουλάπες θα είναι βρώμικες γιατί τους αρέσει να τρίβονται σε αυτές και να αφήνουν τη μυρωδιά τους. Σκαρφαλώνουν παντού, δεν αφήνουμε φαγητά ή λιχουδιές εκτεθειμένα κλπ. Η τοποθέτηση της άμμου είναι δύσκολη υπόθεση. Και όταν είναι ενήλικα τα ζώα, αυτές οι σκεπαστές αμολεκάνες που πουλάνε δεν είναι αρκετά μεγάλες και τα ταλαιπωρούν. Οι ξεσκέπαστες μυρίζουν. Εμείς έχουμε σχεδόν καταργήσει μπαλκόνι , όπου έχουμε τοποθετήσει μεγάλες αμμολεκάνες ανοιχτές για να έχουν την άνεση τους, και έχουμε φτιάξει σκυλοπορτάκι στη μπαλκονόπορτα για να μπαινοβγαίνουν χωρίς να υπάρχουν θερμικές απώλειες το χειμώνα. Επίσης η γάτα δεν εκπαιδεύεται. Και βαριέται εύκολα. (Καλό είναι να είναι 2 μαζί , που να τα πηγαίνουν και καλά μεταξύ τους, πχ. αδέρφια για να μη βαριούνται). Θέλει παιχνίδια, θέλει ενασχόληση μαζί της, θα έρχεται στο κρεβάτι σου, στην πολυθρόνα, στον καναπέ κλπ. Φυσικά κάθε ζώο έχει το χαρακτήρα του. Και φυσικά η γάτα στρεσάρεται τρομερά, με την παραμικρή αλλαγή του περιβάλλοντος της. Πχ. σπάνια να την παίρνεις μαζί σε ταξίδια. Πολύ δύσκολα σε ξενοδοχεία - επικίνδυνα σε εξοχικά κλπ. μην την χάσεις , και πάει λέγοντας. Για να φανταστείς εμείς σταματήσαμε να τις πηγαίνουμε σε μια φίλη που έχει πανσιόν για γάτες και σκύλους, γιατί στρεσάρονται τόσο πολύ με την αλλαγή περιβάλλοντος που δεν το αντέχαμε. Κανονίζουμε πότε θα φύγουμε με τη συνδρομή φίλων ή γνωστών που μπορούν να πηγαίνουν στο σπίτι να τις περιποιούνται (άμμος- φαγητό - νερό - παρέα - έλεγχος ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα).. Αυτά τα ολίγα. Διαφωνώ... το ζώο θα πρέπει να προσαρμόζεται στην δική σου καθημερινότητα! Φυσικά όμως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το παραμελείς η δεν θα ασχολείσαι μαζί του. Η τοποθέτηση της άμμου δεν είναι καθόλου δύσκολη υπόθεση. Μέσα στην μπανιέρα είναι το ιδανικότερο σημείο, οι γάτες είναι γενικά καθαρά ζώα και προσέχουν αρκετά. Επίσης μέσα στην μπανιέρα - εκτός του οτι καθαρίζεται εύκολα οι άμμος που φεύγει εκτός κουτιού δεν σκορπίζει. Επίσης αν αγοράσεις άμμο απο τα σουπερ μαρκετ θα μυρίζει, δώσε 5ε παραπάνω και πάρε μια καλή - δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με μυρωδιές κτλ. Η γάτα Περσίας είναι γενικά πολύ αυτόνομο "βασιλικό" ζωάκι. όταν θέλει χάδια θα έρθει να στο δείξει, όταν θα θέλει να παίζει (σπάνια) επίσης θα στο δείξει. Γενικά δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί της, ασχολείται αυτή με εσένα... όταν θέλει. Επίσης δεν βγάζουν νύχια - δεν είναι επιθετικές. Έχω στο διαμέρισμα μια γατούλα Περσίας 5 χρονών και ενα σκυλάκο που υιοθέτησα πρόσφατα 1 χρονού. Έχουν προσαρμοστεί και τα 2 στην καθημερινοτητά μου. Και δεν εχω απολύτως κανένα πρόβλημα! -- μιλάω εκ των πραγμάτων και όχι εκ των άρθρων... 2
technology_guy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Η γάτα Περσίας είναι γενικά πολύ αυτόνομο "βασιλικό" ζωάκι. όταν θέλει χάδια θα έρθει να στο δείξει, όταν θα θέλει να παίζει (σπάνια) επίσης θα στο δείξει. Γενικά δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί της, ασχολείται αυτή με εσένα... όταν θέλει. Δηλαδή δεν θέλει παιχνίδια μια περσική; Και με το όταν θέλει, εννοείς σπάνια;
Daemonos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δηλαδή δεν θέλει παιχνίδια μια περσική; Και με το όταν θέλει, εννοείς σπάνια; Γενικά δεν είναι παιχνιδιάρες της αρέσει η καλοπέραση, θα αράζει, θα κοιμάται κτλ κτλ αν θέλει να παίξει, θα έρθει κοντά σου και μόλις την κοιτάξεις θα τρέξει π.χ. κτλ
technology_guy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Γενικά δεν είναι παιχνιδιάρες της αρέσει η καλοπέραση, θα αράζει, θα κοιμάται κτλ κτλ αν θέλει να παίξει, θα έρθει κοντά σου και μόλις την κοιτάξεις θα τρέξει π.χ. κτλ Α εντάξει τότε. Με το θέμα της τρίχας εσείς τι κάνετε;
Daemonos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Α εντάξει τότε. Με το θέμα της τρίχας εσείς τι κάνετε; Καλή ηλεκτρική σκούπα (έχει ενα πλαστικό για τους καναπέδες και παίρνει και τις τρίχες) - χτένισμα κάθε μέρα με βούρτσα απο κτηνίατρο - και roller γα τα ρούχα.
technology_guy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Καλή ηλεκτρική σκούπα (έχει ενα πλαστικό για τους καναπέδες και παίρνει και τις τρίχες) - χτένισμα κάθε μέρα με βούρτσα απο κτηνίατρο - και roller γα τα ρούχα. Της έχετε πάρει γατόδεντρο; Με το ξύσιμο των νυχιών σας έχει καταστρέψει έπιπλα;
thant Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Οι γατες μου ετρωγαν καλυτερα κι απο μενα. Το πιο πιθανο ειναι να εφυγαν επειδη βαρεθηκαν το καλο φαι και την καλοπεραση παρα το αντιθετο xD Τότε εισαι σίγουρη οτι αυτές που έφυγαν και επέστρεψαν μετα απο μερικα χρόνια, ηταν οι ίδιες? Εγω το βλέπω λιγο δύσκολο. Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα της φόλας ή του ατυχήματος..
alxlightning Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 είμαι γατογονιός από όταν ξέρω τον εαυτό μου. τελευταία τρία χρόνια έχω μια περσική και μια βρετανική κοντότριχη.γενικά διαφωνώ με αγορά ζώων, στη δική μου περίπτωση μου τις χάρισαν και τις δύο.οι περσικές γάτες μου φαίνονται από τις πιο "εύκολες" σε θέμα χαρακτήρα. Την κάνεις ο,τι θες γενικά, ούτως ή άλλως κυρίως αράζει, δεν τη λες και πολύ δραστήρια.θέλει τακτικά κούρεμα γιατί γεμίζει με κόμπους/τζίβες όταν μακραίνει το τρίχωμα, κι ας τη χτένιζα δυο φορές τη μέρα. έχει τσίμπλες και θέλει καθάρισμα με χαμομήλι (ή φυσικό ορό όταν βαριέμαι) κάθε μέρα.αρκετά επιλεκτική με το φαί, προτιμάει να πεινάει παρά να φάει κάτι που δεν την ψήνει. ακανα σνομπάρει πλέον, πχ.προς άπαντες γατόφιλους, πάντως, μου φάνηκαν υπερβολικές οι περιγραφές του πώς είναι η συμβίωση με μία γάτα. 1
technology_guy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 είμαι γατογονιός από όταν ξέρω τον εαυτό μου. τελευταία τρία χρόνια έχω μια περσική και μια βρετανική κοντότριχη. γενικά διαφωνώ με αγορά ζώων, στη δική μου περίπτωση μου τις χάρισαν και τις δύο. οι περσικές γάτες μου φαίνονται από τις πιο "εύκολες" σε θέμα χαρακτήρα. Την κάνεις ο,τι θες γενικά, ούτως ή άλλως κυρίως αράζει, δεν τη λες και πολύ δραστήρια. θέλει τακτικά κούρεμα γιατί γεμίζει με κόμπους/τζίβες όταν μακραίνει το τρίχωμα, κι ας τη χτένιζα δυο φορές τη μέρα. έχει τσίμπλες και θέλει καθάρισμα με χαμομήλι (ή φυσικό ορό όταν βαριέμαι) κάθε μέρα. αρκετά επιλεκτική με το φαί, προτιμάει να πεινάει παρά να φάει κάτι που δεν την ψήνει. ακανα σνομπάρει πλέον, πχ. προς άπαντες γατόφιλους, πάντως, μου φάνηκαν υπερβολικές οι περιγραφές του πώς είναι η συμβίωση με μία γάτα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν λες κούρεμα, εννοείς κάτι σαν ξύρισμα ή ένα απλό επιφανειακό κούρεμα που δεν θα επηρεάσει το μακρύ της τρίχωμα;
Daemonos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Της έχετε πάρει γατόδεντρο; Με το ξύσιμο των νυχιών σας έχει καταστρέψει έπιπλα; Ε ναί βέβαια, θα της πάρεις ενα τέτοιο. και θα την μαλώνεις αν το κάνει στα έπιπλα. θα την πιάνεις και θα την πηγαίνεις εκεί να μάθει οτι αυτό είναι για τα νύχια της 1
technology_guy Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ε ναί βέβαια, θα της πάρεις ενα τέτοιο. και θα την μαλώνεις αν το κάνει στα έπιπλα. θα την πιάνεις και θα την πηγαίνεις εκεί να μάθει οτι αυτό είναι για τα νύχια της Από τα μεγάλα ή τα απλά τα μικρά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα