Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε προετοιμαστει για την τριχα και θα παρουμε αρσενικο.

Να 'μουν τον Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλον τον χρόνο κόκκορας και γάτος τον Γενάρη :)

Γουστάρω γάτες, θέλουν υπομονή αλλά κατα την γνώμη μου αξίζει. Ευχομαι να σας πάνε όλα καλά.

• Like 2
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

άνοιξε ένα θέμα το παιδί να ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο και έπεσε το κύρηγμα. όπως όταν ρωτάς για μάρκες καπνών και τα ακούς για το πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα. τώρα ο τύπος πρέπει να ναι σε φάση kthxbai

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, ανάλογα το χαρακτήρα του γατιού, μπορεί να μη σας απασχολεί καθόλου, αλλά μπορεί να ΠΡΕΠΕΙ να παίξετε μαζί του τουλάχιστον μια ώρα τη μέρα για να μη βαριέται.

έχω και από τις δύο περιπτώσεις..

Επίσης , πέραν του ετήσιου ελέγχου - εμβολίων - περιοδικών αποπαρασιτώσεων,
στα πρώτα σημάδια κακοδιάθεσης (αλλαγής συμπεριφοράς), αμέσως στον κτηνίατρο.

Υπάρχουν δεκάδες προβλήματα που μπορεί να στείλουν ένα ζώο αδιάβαστο από κάποια ηλικία και μετά.

Διαβήτης, νεφρικά προβλήματα, ουρολοιμώξεις, πρωκτικοί αδένες, στοματίτιδες, προβλήματα στο ουροποιητικό λόγω φραξίματος (στα αρσενικά), κλπ.

Προτιμούμε την άμμο που σβολιάζει , την οποία καθαρίζουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (χωρίς να την πετάμε όλη).
Μπορεί να είναι ακριβή ,αλλά βγαίνει πιο φτηνή στη χρήση από την άλλη την φτηνή που την αφήνεις 3 μέρες και μετά την πετάς όλη).

Επίσης, έτσι ελέγχουμε ότι το γατί κάνει τσίσα , και κακά , και αν έχει ευκοίλια ..

Επεξ/σία από kfyros
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης, ανάλογα το χαρακτήρα του γατιού, μπορεί να μη σας απασχολεί καθόλου, αλλά μπορεί να ΠΡΕΠΕΙ να παίξετε μαζί του τουλάχιστον μια ώρα τη μέρα για να μη βαριέται.

έχω και από τις δύο περιπτώσεις..

Επίσης , πέραν του ετήσιου ελέγχου - εμβολίων - στα πρώτα σημάδια κακοδιάθεσης (αλλαγής συμπεριφοράς), αμέσως στον κτηνίατρο.

Υπάρχουν δεκάδες προβλήματα που μπορεί να στείλουν ένα ζώο αδιάβαστο από κάποια ηλικία και μετά.

Διαβήτης, νεφρικά προβλήματα, ουρολοιμώξεις, πρωκτικοί αδένες, στοματίτιδες, προβλήματα στο ουροποιητικό λόγω φραξίματος (στα αρσενικά), κλπ.

Προτιμούμε την άμμο που σβολιάζει , την οποία καθαρίζουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (χωρίς να την πετάμε όλη).

Μπορεί να είναι ακριβή ,αλλά βγαίνει πιο φτηνή στη χρήση από την άλλη την φτηνή που την αφήνεις 3 μέρες και μετά την πετάς όλη).

Επίσης, έτσι ελέγχουμε ότι το γατί κάνει τσίσα , και κακά , και αν έχει ευκοίλια ..

Ευχαριστω για τις συμβουλες. Τι αμμο να προτιμησουμε και τι αμμολεκανη;
Δημοσ.

Βρε παιδια, τοσο τραγικα ειναι τα πραγματα; Τοσες καταστροφες και ζημιες πια; Δεν γινεται να ελεγχει το ολο φαινομενο; Καταλαβαινω, η γατα και θα γρατζουνισει και θα σκαρφαλωσει, αλλα δεν ηξερα οτι αυτα γινονται σε συνεχη βαση! Νομιζα πως κατι τετοιες συνεχεις συμπεριφορες ειναι δειγματα προβληματων στη σχεση με την γατα.

Η γάτα ακονίζει τα νύχια της. Όταν είναι έξω, το κάνει πάνω σε κορμούς δέντρων. Αν φτιάξεις τέτοιο περιβάλλον, θα αποφύγεις να το κάνει μέσα στο σπίτι.

Τα scratch posts που έχω , έχουν διάμετρο 20 εκ. και ύψος ενάμισι μέτρο.

Τεντώνονται όρθιες, γραπώνουν, και τραβάνε. Αυτό είναι το ξύσιμο των νυχιών τους.

Σκέψου αυτό να το κάνουν στον καναπέ, στα χαλάκια, στα χαλιά, και ενίοτε και στις κουρτίνες :-)

Αυτό που με έμαθαν πρόσφατα, είναι ότι ΤΡΩΝΕ και τις καρέκλες (όπως κάνουν τα σκυλιά)..

Να δεις μασίφ καρέκλα σαλονιού με τρύπες από δόντια γάτας να χαρείς τρελά.

Φυσικά μπορείς επίσης να της κόβεις τα νύχια με νυχοκόπτη (ή να της τα κόβουν στον κτηνίατρο ή σε pet shop, αλλά δεν είναι κάτι τρομερό), αλλά θα ξύνει πάλι για να τα ακονίσει :-)

Ένα καναπέ που είχαμε έφτασαν μέχρι το ξύλο .

Πήραμε καινούργιο, βάλαμε δύο καλύματα , και τα scratch posts , και προς το παρόν φαίνεται ότι προτιμούν τα scratch posts και τα χαλάκια.

Α, τώρα που το θυμήθηκα. Δεν ξαναστρώσαμε χαλιά - μοκέτες από τότε που μπήκε η πρώτη γάτα στο σπίτι (κάπου στο 2002 !)

Εξαρτάται από το χαρακτήρα του ζώου το πόσο έντονα θα είναι όλα αυτά, αλλά γενικά αυτό είναι στη φύση τους..

Δεν είναι κάτι σπάνιο.

Ευχαριστω για τις συμβουλες. Τι αμμο να προτιμησουμε και τι αμμολεκανη;

πάρτε αρωματική χοντρόκοκη άμμο (η πολύ λεπτή σκορπάει), και όσο πιο μεγάλη αμολεκάνη βρείτε.

Να φανταστείς εμείς παίρνουμε πλαστικά κουτιά του ΙΚΕΑ.  Αυτό εδώ : http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-me-kapaki-48993/56590/

αλλά τα έχουμε στο μπαλκόνι, χωρίς να τα βλέπει ο ήλιος.

Δημοσ.

Οι εμπειρίες που είχαμε πολύ παλιά (90's) με περσική γάτα δεν ήταν καθόλου καλές. Δεν ξέρω αν εμείς κάναμε κάτι λάθος ή αν το πρόβλημα ήταν κάποια ιδιαιτερότητα στην εν λόγω ράτσα ή μήπως στην εν λόγω γάτα ασχέτως της ράτσας της. Επειδή όμως είχαμε και άλλες γάτες που δεν ήταν κάποιας ράτσας και δεν αντιμετωπίσαμε τέτοια θέματα με αυτές, πιστεύω περισσότερο οτι το πρόβλημα ήταν κάποια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένες ράτσας.

Από αυτά που θυμάμαι και τα προβλήματα που είχαμε με την συγκεκριμένη γάτα, επιθετικότητα κάποιες φορές, έλλειψη κοινωνικότητας (κρυβόταν αρκετά και δεν την βλέπαμε στο σπίτι, δεν καθόταν να την χαϊδέψουμε να παίξουμε μαζί της και έφευγε, εμφανιζόταν μόνο όταν ήθελε να φάει), το σημαντικότερο πρόβλημα απ' όλα όμως ήταν οτι δεν πήγαινε πάντοτε στην άμμο που της βάζαμε για να κάνει τις ανάγκες της, μια έχεζε πίσω από έπιπλα και στους καναπέδες, την άλλη πίσω από πόρτες, μια άλλη φορά κατούρισε και έχεσε πάνω σε μια καρέκλα της τραπεζαρίας με αποτέλεσμα να την πάμε σε επιπλοποιό να αλλάξει το βελούδο και το εσωτερικό που είχε βρωμίσει όλο και δεν γινόταν να το καθαρίσουμε. Τελευταία φορά, η γάτα πήγε σε μια ανοιχτή βαλίτσα που είχε αφήσει ο πατέρας μου μετά από ταξίδι που έκανε και κατούρισε/έχεσε επάνω στα πράγματα. μεταξύ αυτών ήταν και κάτι ακριβά φάρμακα, τότε έγινε της ποπης στο σπίτι από τον πατέρα μου. Τελικά την επόμενη μέρα πήραμε την γάτα και την δώσαμε σε ένα petshop αφού σε εκείνο που την αγοράσαμε μας έλεγαν οτι δεν υπάρχει χώρος στα κλουβιά είχανε φέρει άλλα ζώα. Τους είπαμε οτι αδυνατούσαμε να την κρατήσουμε και δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Τέτοια θέματα δεν είχαμε αντιμετωπίσει με δυο άλλες γάτες.

Οπότε θα σου έλεγα καλύτερα να επιλέξεις να πάρεις καμιά αδέσποτη, αυτά με βάση μόνο τις δικές μου εμπειρίες.

Δημοσ.

Μιας και σου ανεφεραν ηδη για την υλικη φροντιδα να προσθεσω κι εγω καποια πραγματα. Εχω γατες απο μικρη και ξερω την ψυχολογια τους. Αλλες τις βρηκα νεογεννητα και τις μεγαλωσα, αλλες ηδη μεγαλες. Αυτες που ειναι ηδη μεγαλες προσεξα ειναι πιο ρισκο επειδη εχει διαμορφωθει ηδη η συμπεριφορα τους και πολυ δυσκολα να αλλαξει επειδη η γατα δεν καθεται να εκπαιδευτει. Αν την εχεις απο μικρη ειναι τελειως διαφορετικα. Ας πουμε ο γατος που εχουμε στην Ελλαδα εχει μαθει να 'συνεννοειται' οταν θελει κατι. Οταν εκανε μια ζημια, χτυπουσα δυνατα τα χερια μου κι ετσι οταν τον εβλεπα πηγαινε να κανει κατι και τα χτυπουσα σταματουσε. Να εχετε στο μυαλο σας οτι ειναι σαν παιδια. Πρεπει να προσεχεις να μην την κακομαθεις γιατι θα γινει σιχαμενη και θα σας εχει γραμμενους.

Επειδη ειναι αρσενικη να την στειρωσεις επειδη αλλιως θα θελει να ζευγαρωσει με ο,τι βρει και σας μαζι. Ασε που θα ψεκαζει παντου (για να σημαδεψει την περιοχη) και μυριζει ασχημα. 

Τις ζημιες που ανεφεραν τις κανουν συνηθως οταν ειναι 'παιδια' και 'εφηβοι'. Τρεχουν πανω-κατω, παιζουν, γρατσουνανε αλλα οταν ενηλικιωνονται συνηθως βαριουνται που ζουν. Αλλα να ξερεις οι γατες διαφερουν, η καθεμια εχει τη δικη της προσωπικοτητα και παιζει ρολο και η ρατσα. Οπως και να εχει, παρ'τε της κατι να γρατσουναει και καποιο παιχνιδακι. Εμεις τον δικο μου τον ειχαμε μαθει να παιζει με χαρτομπαλες και πορωνοταν μ'αυτες και δεν ενοχλουσε. Πετουσες μια και την κυνηγουσε και καμια φορα την εφερνε πισω σαν σκυλος xD

Επισης, αν ειναι μικρη, καθε φορα που παει να κανει την αναγκη της να τη σηκωνετε και να την πατε στην αμμο. Οταν ειναι πιο μεγαλες συνηθως πανε απο μονες τους να βρουν αμμο, ειναι σαν φυσικο ενστικτο. Εμεις μονο οταν ηταν μικρες οι γατες μας ειχαμε θεμα με την αναγκη τους. Και επειδη ειναι Περσιας εχω ακουσει κι ενα κολπακι που μερικοι ξυριζουν με μηχανη το τριχωμα γυρω απο τον πρωκτο επειδη μπορει να κολλανε τα κοπρανα στο τριχωμα.

Μου κανει εντυπωση που τοσοι ειπαν οτι οι περσικες εχουν κακο χαρακτηρα. Εχω ακουσει οτι ειναι ηρεμες και γλυκιες γατες. Και τωρα που ψαχνω γι'αυτες παντου αυτο λεει http://www.yourcat.co.uk/Cat-Breed-Profiles/persian-cat-breed-profile.html , http://www.cat-world.com.au/persian-cat-breed-profile. Μπορεις κι εδω να βρεις πληροφοριες. Εγω μπαινω και σ'αυτο το καναλι και βλεπω οτι οι Περσιας ειναι ησυχες 

https://www.youtube.com/channel/UC6KdWFMY4KKI8NJflzm2DDQ

Δημοσ.

Σκέφτομαι και εγώ για γάτα με το σκεπτικό οτι υπάρχει κοινόχρηστος κήπος. Δεν είναι όμως περιφραγμένος. Μια ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να χαθεί αν βγαίνει έξω; Πως εκπαιδεύεται για να επιστρέφει; Τα γατιά που δίνουν στο shelter είναι κυρίως 2 χρονών+ θεωρείται δύσκολη η εκπαίδευση τους;

Δημοσ.

Σκέφτομαι και εγώ για γάτα με το σκεπτικό οτι υπάρχει κοινόχρηστος κήπος. Δεν είναι όμως περιφραγμένος. Μια ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να χαθεί αν βγαίνει έξω; Πως εκπαιδεύεται για να επιστρέφει; Τα γατιά που δίνουν στο shelter είναι κυρίως 2 χρονών+ θεωρείται δύσκολη η εκπαίδευση τους;

Ετσι δεν χανονται αλλα αν δεν ειναι πιστη μπορει να φυγει και να μην ξαναγυρισει. Ο μεγαλυτερος κινδυνος ειναι να αρχισει να θελει να εξερευνει και τη χτυπησει κανενα αμαξι ή να φαει φολα.

Τωρα για την εκπαιδευση δυσκολο γενικα να εκπαιδευτει η γατα. Αλλα δεν δημιουργουν και πολλα προβληματα.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε οταν εμενα σε μονοκατοικια με κηπο, ειχα 3 γατες στην αυλη μου απο την ημερα που γεννηθηκαν ..

Δεν εφευγαν απο εκει σχεδον καθολου,απλα ριχνανε καμια βολτα καμια φορα εκει κοντα κ με ενα ψιτ αμεσως γυρνουσαν..Βεβαια να πω πως αυτο το εκει κοντα δεν ειχε επαφη με δρομο κ αυτοκινητα 

Αν την στειρωσεις κιολας,πιστευω δεν θα φυγει ποτε!!

Δημοσ.

Εμενα παντως 2 απ'τις γατες μου ειχαν φυγει κι επεστρεψαν μετα απο χρονια! Δεν ξερω τι παιχτηκε.

Δημοσ.

Εμενα παντως 2 απ'τις γατες μου ειχαν φυγει κι επεστρεψαν μετα απο χρονια! Δεν ξερω τι παιχτηκε.

Το σπιτι που ειπα πριν ειναι το εξοχικο μου κ οσο εμενα εκει μονιμα οι γατες δεν ειχαν φυγει ποτε..

Απο την ημερα που εφυγα κ πηγαινουμε μια δυο φορες τον μηνα οι 2 εχουν εξαφανιστει

Μηπως ειχες λειψει καποιο διαστημα κ φυγανε;;;

Δημοσ.

Το σπιτι που ειπα πριν ειναι το εξοχικο μου κ οσο εμενα εκει μονιμα οι γατες δεν ειχαν φυγει ποτε..

Απο την ημερα που εφυγα κ πηγαινουμε μια δυο φορες τον μηνα οι 2 εχουν εξαφανιστει

Μηπως ειχες λειψει καποιο διαστημα κ φυγανε;;;

Οχι παντα εμενε καποιος στο σπιτι κι απο κατω ζουσαν και οι παππουδες μου. Ο ενας ο γατος ηταν πολυ alpha male παντως και η θηλυκια πολυ σουρλουλου. Οποτε ισως ηθελαν να ειναι ανεξαρτητες.

Δημοσ.

Ένας λόγος για για να φύγει μια γάτα ειναι ή να μη την ταΐζεις ή να βρήκε αλλού καλύτερο φαγητό και χάδια.

Δημοσ.

Ένας λόγος για για να φύγει μια γάτα ειναι ή να μη την ταΐζεις ή να βρήκε αλλού καλύτερο φαγητό και χάδια.

Και εγω αυτο πιστευω..

Δεν νομιζω να εχει καποιο αλλο λογο η γατα να φυγει κ να αφησει τα ωραια κ τα σιγουρα

Τωρα να χαθηκε η να την κρατησε καποιος με το ζορι καπου δεν το νομιζω..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...