vasil80 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Εγω πιστέυω πάντως οτι τώρα πια εν ετη 2016 δεν υπάρχει κάποια ιδέα που να μην έχει υλοποιηθεί,οσοι προλάβανε προλάβανε πιστέυω.Εψαχνα και γω μερικές ιδέες πρωτοποριακές αλλά κάθε φορά μετά απο λίγο που googlαρα είδα οτι ήταν πιασμένη.Πρέπει να συμβεί τώρα πια κάτι πολύ συνταρακτικό για να σκεφτεί κάποιος κάποια καινούργια και πρωτότυπη ιδέα εν έτη 2016 και μετά. σόρρυ για το offtopic εχεις εν μερει δικιο..ο τομεας που θα ασχοληθω δεν υπαρχει ακομα στην ελλαδα... @ts Διάβασα αυτά που έγραψες και βλέπω οτι εχεις μια ιδέα που κρίνεις οτι εχει μέλλον αλλά υπάρχει μπέρδεμα στην υλοποιηση γιατί δεν εχεις τις σχετικές γνώσεις αλλά ουτε και το αναγκαίο χρήμα. Το μοντέλο φτιάχνω κάτι να παιζει και μετά βρίσκω ένα επαγγελματία να μου το τελειώσει/βελτιώσει ειναι ατοπο και θα σου κοστισει περισσότερο. Πρώτον γιατί θα φας χρόνο/χρήμα και μετά ο επαγγελματίας θα σε χρεώσει σαν καινουργια δουλεια γιατί απλά θα πρέπει να καταλάβεις τι εχεις κάνει και (σχεδον σιγουρο) να αλλαξει πολλά. Και εγώ ξέρω 10 πράγματα απο μηχανολογία αυτοκινήτου και μπορεί να εχω ιδεες και όρεξη, αλλά αυτά ΔΕΝ φτάνουν για να φτιάξω ένα αυτοκίνητο από το μηδέν. Ετσι εισαι και εσύ. Μετά υπάρχει η προώθηση. Αν ασχοληθείς με το προγραμματιστικό, δεν θα προλαβαίνεις να σπρώξεις το site. Τι θα σου προτεινα να κάνεις. Αρχικά αναλυτικό business plan χωρίς οικονομικά, με βάθος 3ετίας που θα περιλαμβάνει τι λειτουργίες θα εχει το site, επισκεψιμότητα και features. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις και οπτικοποιήσεις σφαιρικά την ιδέα. Μετά αρχίζεις έρευνα αγοράς με βάση τις αναγκες τριετίας. Ετσι θα ξέρεις αν χρειάζεσαι hosting των 100/1000/2500 ευρω. Γυρίζεις στο business plan, προσθέτεις τιμές και τροποποιείς με βάση τα οικονομικά (π.χ. εκείνη η υπηρεσία μπορεί να βγει). Τέλος πας στην υλοποιηση. Εδω εχεις δυο βασικές επιλογές. Η μια ειναι να το δώσεις σε επαγγελματία και η άλλη ειναι να συνάψεις συμφωνία/συναεργασία με κάποιους προγραμματιστές ώστε να μπουν "μέτοχοι" με αντάλλαγμα την υλοποιηση και διαμοιρασμό των κερδων. Ευχαριστω φιλε για την οπτικη σου...δεν το εθεσα και εγω ορθα...το πρωτο κομματι που αναφερεις εχει ηδη γινει για βαθος διετιας. Τωρα ειμαι σε φαση ερευνας αγορας και κατασκευης για να δω αν μπορω να το κανω με δικα μου κεφαλαια (ως ενα υψος θα τα καταφερω) ή θα περασει (δυσκολο) μεσω εσπα ή συν-χρηματοδοτησης τραπεζας/startup κτλ. και να δω ποτε θα γινει η αποσβεση αν υπαρχει η αποδοχη απο τους επαγγελματιες που θελω να ασχοληθω.. Εγραψα σε εσας ωστε να δω και να αντιληφθω κατα ποσο ειναι ευκολο να το φτασω μονος μου ως ενα σημειο..δηλαδη μετα απο μικρη ερευνα ειδα προγραμματα τα οποια ειχαν και λειτουργια drag and drop και δημιουργεις ιστοσελιδα σχετικα ευκολα (αυτο που ζηταω εγω βεβαια ειναι εξειδικευμενο). Παντως γενικα εχεις δικιο και εγω χοντρικα ετσι το βλεπω.
testtesttest Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 (Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πολύ καλό, μια φορά θυμάμαι τους έστειλα μήνυμα να μου βρουν ένα τηλέφωνο από ένα μαγαζί που είχαν στην λίστα και να μιλήσω με την εξυπηρέτηση τους και έκαναν 2 μέρες να απαντήσουν λες και ζήτησα απάντηση για να λυθεί το Κυπριακό. Τελείως μα τελείως πέρα βρέχει. Λες και είναι δημόσια υπηρεσία. Ερώτηση: μπορείτε να μου δώσετε το τηλέφωνο από το τάδε μαγαζί που έχετε στην λίστα; Απάντηση μετά από 2 μέρες! Είχα αγοράσει το προιόν από αλλού και είχε έρθει κιόλας! Μπερδεψες το skroutz Με το 11888. 1
vasil80 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Something smells fishy here... Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.. Eκτός θέματος τώρα έλεγξα και εγώ το pc.gr. Aνήκει σε αυτούς που έχουν το car.gr. Kαι το είδα σε διαφήμιση που έκαναν με ειδικό φαντάζομαι "πληρωμένο" post στο pcmagazine: http://gr.pcmag.com/hardware/20553/news/prote-organomene-istoselida-metakheirismenon-proio Προφανώς οι άνθρωποι ρίχνουν αρκετό χρήμα για διαφήμιση και αν κρίνω από τo car.gr το pc.gr φαίνεται θα πετύχει. (μου φαίνεται λίγο παρωχημένο το design αλλά τη δουλειά του την κάνει. Εκτός θέματος πάλι σχετικά με το skroutz.gr. Το skroutz έχει 50 μόνιμα άτομα που εργάζονται σε αυτό. (Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πολύ καλό, μια φορά θυμάμαι τους έστειλα μήνυμα να μου βρουν ένα τηλέφωνο από ένα μαγαζί που είχαν στην λίστα και να μιλήσω με την εξυπηρέτηση τους και έκαναν 2 μέρες να απαντήσουν λες και ζήτησα απάντηση για να λυθεί το Κυπριακό. Τελείως μα τελείως πέρα βρέχει. Λες και είναι δημόσια υπηρεσία. Ερώτηση: μπορείτε να μου δώσετε το τηλέφωνο από το τάδε μαγαζί που έχετε στην λίστα; Απάντηση μετά από 2 μέρες! Είχα αγοράσει το προιόν από αλλού και είχε έρθει κιόλας! Τα 50 ατομα πιθανοτατα να μην ειναι προγραμματιστες...πιο πολυ τηλεφωνητες και διαχειριση site πιστευω..επισης με τα εσοδα που εχει το skroutz, πρεπει να δημιουργει και εξοδα (προσωπικο) για να τα γλυτωνει απο την εφορια..
testtesttest Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δεν ειναι ετσι. Το σκρουτζ εχει πανω απο 150 ατομα και φυσικα εχει τουλ 50 προγραμματιστες / sysadmins.
vasil80 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αυτά τα πενήντα άτομα δεν τα πήραν για να απαντούν email. Ούτε είσαι ο μοναδικός που κάνει μια ερώτηση. Κλασσικός ελληναράς. Πάει σε δωρεάν υπηρεσία και περιμένει να είναι όλοι απίκο. Αγαπητε φιλε,το υπηρεσια δεν ειναι δωρεαν.μπορει εσυ να μην πληρωνεις αμεσα,αλλα πληρωνεις εμμεσα...και μεσω του επαγγελματι που θα πληρωσει το skroutz και μεσω του traffic που δημιουργεις και το skroutz κερδιζει πελατης...να παιρνει τοσα πολλα email η επιχειρηση ωστε να μην προλαβαινει (2 μερες?) δεν το βρισκω λογικο. Αλλα τελος παντων, μακαρι να εχουν δουλεια,να προσλαβουν αλλους τοσους και ας απαντανε σε mail μτα απο 10 μερες...
flienky Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω με joomla, wordpress δεν θα καταφέρεις τίποτα. Έστω και αν καταφέρεις και το site πάει καλά, σίγουρα στο μέλλο θα χρειαστεί rewrite. Με joomla, wordpress δεν έχεις καθόλο "χώρο", ευκαμσία για να κάνεις δικά σου πράγματα όσον αφορά το site. Και αν στο τέλος καταφέρεις να φτιάξεις ένα περίπλοκο σιτε σε joomla, wordpress τότε θα έχεις αναγκαία γράψει σίγουρα κομμάτια κώδικα. Αν πιστεύεις οτι η ιδέα αξίζει, ξεκίνα να μαθαίνεις προγραμματισμό. Σε 8-9 μήνες θα είσαι σε θέση να δημιρουργείς. Αλλα και πάλι, είσαι τόσο σίγουρος οτι η ιδέα σου αξίζει τόσο για να κάνεις τόσο σημαντικό βήμα στην ζωή σου; Το χειρότερο να ξέρεις θα είναι να ξεκινήσεις, να δημιουργήσεις ένα σιτε το οποίο ναι μεν κάνει την δουλειά του αλλά με λίγα features και στο τέλος να βρεις μία άλλη ιστοσελίδα που θα κάνει τα ίδια πράγματα με εσένα (αντιγραφή ιδέας) αλλά θα προσφέρει περισσότερα features-πιο εκλυστικό και να το βλέπεις να σε προσπερνάει. Το ΕΣΠΑ είπες πως δεν το δέχεται σαν λογισμίκό (; . Γιατί δεν το βάζεις σαν νεοφυής επιχειρηματικότητα? Έχει 100% κάλυψη με budget απο 15-60,000, κούκλος, ειδικά αν έχεις ξεκινήσει να το φτιάχνεις έως ένα σημείο με δικές σου γνώσεις. Ακυρο, το car.gr πέτυχε μόνο επειδή ήταν το πρώτο, όχι επειδή πρόσφερε κάτι το τρομερό, ιδιαίτερο και το καινούριο. Απορώ με τόσα που βγάζει, γιατί δεν το κάνουν λίγο πιο φιλικό στον επισκέπτη, είναι ιδιαίτερα άθλιο. Κατι πιο άκυρο, το skoutz έχει 90+ άτομα προσωπικό, η algolia έχει 45, τι διάλο? Κάτι ακόμα πιο άκυρο, το pc.gr γιατί με υποχρεώνει να περιμένω 1 και κάτι λεπτά σε κάθε αναζήτηση? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.. Τα 50 ατομα πιθανοτατα να μην ειναι προγραμματιστες...πιο πολυ τηλεφωνητες και διαχειριση site πιστευω..επισης με τα εσοδα που εχει το skroutz, πρεπει να δημιουργει και εξοδα (προσωπικο) για να τα γλυτωνει απο την εφορια.. Αυτό που δεν έχεις ιδέα από προγραμματισμό αλλά έχεις άποψη για το πως λειτουργεί το skroutz και πως χρησιμοποιεί το προσωπικό του με ξεπερνά. Ρίξε μια ματιά εδώ, να δεις την υποδομή του skroutz και μετά τα ξαναλέμε. https://engineering.skroutz.gr/blog/skroutz-infrastructure-2015/
vasil80 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω με joomla, wordpress δεν θα καταφέρεις τίποτα. Έστω και αν καταφέρεις και το site πάει καλά, σίγουρα στο μέλλο θα χρειαστεί rewrite. Με joomla, wordpress δεν έχεις καθόλο "χώρο", ευκαμσία για να κάνεις δικά σου πράγματα όσον αφορά το site. Και αν στο τέλος καταφέρεις να φτιάξεις ένα περίπλοκο σιτε σε joomla, wordpress τότε θα έχεις αναγκαία γράψει σίγουρα κομμάτια κώδικα. Αν πιστεύεις οτι η ιδέα αξίζει, ξεκίνα να μαθαίνεις προγραμματισμό. Σε 8-9 μήνες θα είσαι σε θέση να δημιρουργείς. Αλλα και πάλι, είσαι τόσο σίγουρος οτι η ιδέα σου αξίζει τόσο για να κάνεις τόσο σημαντικό βήμα στην ζωή σου; Το χειρότερο να ξέρεις θα είναι να ξεκινήσεις, να δημιουργήσεις ένα σιτε το οποίο ναι μεν κάνει την δουλειά του αλλά με λίγα features και στο τέλος να βρεις μία άλλη ιστοσελίδα που θα κάνει τα ίδια πράγματα με εσένα (αντιγραφή ιδέας) αλλά θα προσφέρει περισσότερα features-πιο εκλυστικό και να το βλέπεις να σε προσπερνάει. Το ΕΣΠΑ είπες πως δεν το δέχεται σαν λογισμίκό (; . Γιατί δεν το βάζεις σαν νεοφυής επιχειρηματικότητα? Έχει 100% κάλυψη με budget απο 15-60,000, κούκλος, ειδικά αν έχεις ξεκινήσει να το φτιάχνεις έως ένα σημείο με δικές σου γνώσεις. Ακυρο, το car.gr πέτυχε μόνο επειδή ήταν το πρώτο, όχι επειδή πρόσφερε κάτι το τρομερό, ιδιαίτερο και το καινούριο. Απορώ με τόσα που βγάζει, γιατί δεν το κάνουν λίγο πιο φιλικό στον επισκέπτη, είναι ιδιαίτερα άθλιο. Κατι πιο άκυρο, το skoutz έχει 90+ άτομα προσωπικό, η algolia έχει 45, τι διάλο? Κάτι ακόμα πιο άκυρο, το pc.gr γιατί με υποχρεώνει να περιμένω 1 και κάτι λεπτά σε κάθε αναζήτηση? Το Εσπα μεσω νεοφυους το παω αλλα η δημουργια site το εκλαμβανει ως λογισμικο και δεν περνιεται στο συστημα/δεν δικαιολογειται ως κωδικος (θα ρωτησω και αλλου βεβαια,ως τωρα μια εταιρεια που εχει αναλαβει το φακελο μου,μου το εχει πει..). Σε θεμα Features πιστευω θα ειναι ολοκληρωμενο,ποτε δεν ξερεις...επειδη θα ειναι εξειδικευμενο δεν θα γινεται να προσθεσεις αλλα αφου δεν θα εχει νοημα...καταλαβαινω πώς το λες,και αυτα που περιγραφεις συγκαταλεγονται στις προκλησεις. Εν κατακλειδι,μονος μου δεν θα παω μακρυα.. To σκρουτζ πρεπει να εχει 3-5 γραφεια σε μεγαλες πολεις να ψαρευουν πελατες και (σωστα)να αυξανεται το image τους,να παιρνουν τηλεφωνο (δημιουργια προσωπικης σχεσης),ποιος ξερει..αυτοι λενε οτι εχουν 1800 επιχειρησεις στο site τους,1 ευρω την ημερα να παιρνει απο τον καθενα, τι αναγκη εχουν? επιασε η ιδεα τους και μπραβο τους.. Αυτό που δεν έχεις ιδέα από προγραμματισμό αλλά έχεις άποψη για το πως λειτουργεί το skroutz και πως χρησιμοποιεί το προσωπικό του με ξεπερνά. Ρίξε μια ματιά εδώ, να δεις την υποδομή του skroutz και μετά τα ξαναλέμε. https://engineering.skroutz.gr/blog/skroutz-infrastructure-2015/ Φιλε που σε ξεπερασε,θα προσπερασω το υφος. Ειπα υποθετω.Υπαρχει περιπτωση να εχει 50 προγραμματιστες? Το που βρισκεται το hosting δεν συνεπαγει οτι εχει 50 προγραμματιστες ας πουμε...ουτε ειπα πως θελω μονος μου να φτιαξω το skroutz απο το μηδεν χωρις γνωσεις..ειπα τι περιπου λειτουργια θα εχει για να το καταλαβουν τα παιδια,πως το εχω φανταστει σε τελικη μορφη (δεν θα ειναι του ιδιου βεληνεκους) και κατα ποσο ειναι εφικτο καποιος να το αρχισει μονος του εστω και ως ενα σημειο. Τα παιδια εδω που εχουν γνωση,σε αυτο το θεμα ευγενικα με προσγειωσαν και θα γυρισω στο αρχικο πλανο (επαγγελματικη λυση).Τοσο απλο. Τωρα για τα υπολοιπα,κουβεντα κανουμε,ουτε μειωσαμε,ουτε κατηγορησαμε καποιον. Ειπα μπραβο τους και μακαρι να εχουν πολλαπλασια δουλεια... Ευχαριστω
Predatorkill Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Do you smell that smelly smell?? Vasil & odin (αν δεν ειστε το ιδιο ατομο) πρεπει να κανατε τη καλυτερη γκριζα διαφημηση που εχω δει τα τελευταια χρονια στο ιντερνετ. Βγαινει ο Βασιλακης που ειναι «γραμμενος» το '10 και αποφασιζει (κανοντας τα πρωτα του μηνυματα μετα απο 6 χρονια)να μας αναλυσει τη φανταστικη ιδεα του με b.plan το οποιο το φτιαχνει χρονια χωρις φοβο μηπως καποιο τσακαλι του βουτηξει την ιδεα στο ινσομνια και χωρις να μας εχει πει ακριβως ΤΙ ειναι αυτο, αλλα ειναι αναμεσα απο skroutz και car. ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ο κραχτης odin λοιπον και λεει πρωτος πρωτος! Ρε συ! Ειμαι σιγουρος οτι θες να φτιαξεις το pc.gr. Εδω γελαμε φυσικα!!! Ακολουθει μετα ο διαλογος οτι μαλλον το pc.gr το εχει αυτος που εχει το car, ετσι ρε παιδι μου, ειπα να κανω το διαλογισμο και ισως πεσω μεσα, και φυσικα το pc και το car ειναι κατω απο την ιδια στεγη. Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια! Ωραιο διαφημηση. Τα συγχαρητηρια μου παντως. Αναφορουλα στους mods και βουρ για διαγραφη. 1
DjVassel Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Το Εσπα μεσω νεοφυους το παω αλλα η δημουργια site το εκλαμβανει ως λογισμικο και δεν περνιεται στο συστημα/δεν δικαιολογειται ως κωδικος (θα ρωτησω και αλλου βεβαια,ως τωρα μια εταιρεια που εχει αναλαβει το φακελο μου,μου το εχει πει..). Αυτο ποιος στο ειπε, δε μπορω να καταλαβω. Εγω εχω συνταξει 2-3 φακελους ΕΣΠΑ σε συνεργασια με πρωην συνάδελφο μου, μιας και πλεον αλλη δουλεια κανω, και ΟΛΕΣ οι προτασεις εχουν μεσα δημιουργια ιστοσελιδας που ειναι επιλεξιμη δαπανη. Αν το παρουσιασεις σωστα και περασει ως καινοτομο ισα ισα που θα παρει και υψηλοτερη βαθμολογια. Το θεμα σου μαλλον ειναι ο ΚΑΔ, κωδικος δραστηριοτητας. Εκει δε ξερω ως τι μπορει να μπει αυτο που θελεις να κανεις, αλλα πρεπει να το ψαξετε αν μπορεις εστω να ανοιξεις και καποιον αλλο και αυτο ως δευτερευον κωδικο για να περασει
Predatorkill Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ρε vassel μην ασχολεισαι! Εδω μιλαμε για b plan επαφες με τραπεζες χαμος αλλα ο λογιστης ειπε οτι δε περναει στο ΕΣΠΑ! Παρολα αυτα, στη μικρη πιθανοτητα που σοβαρολογει και δε γκριζαρει, για multi tenant τα 130.000€ ειναι παρα πολλα. Υπαρχουν πλατφορμες υπερσυγχρονες εκει εξω, SaaS κιολας πληρως παραμετροποιησημες στα μετρα σου απο γνωστες και επαγγελματιες της συγκεκριμενης τεχνολογιας με παρα πολυ λιγοτερα χρηματα. π.χ https://www.magelia.org/page/webstore-features/multi-tenant http://www.znode.com http://www.broadleafcommerce.com/features#productManagement http://synicsys.com/magento-marketplace-extension-development-in-india/ (magento) http://www.fatbit.com/website-design-company/multi-vendor-ecommerce-system.html?q=Sq Να φτιαξεις το ελληνικο alibaba, σε λιγο θα πουλαμε τενεκεδες με λαδι για να ζησουμε και θα γινεται ανταλλαγη προϊοντων. Τραινο θα πας. 1
DjVassel Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δε ξερω αν ειναι οι ιδιοι, παντως απο design και το car και το pc ειναι πολυ πολυ πισω. Θα χρειαστουν ενα καλο γραφιστα να τα αναβαθμισει αισθητικα!
vasil80 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Do you smell that smelly smell?? Vasil & odin (αν δεν ειστε το ιδιο ατομο) πρεπει να κανατε τη καλυτερη γκριζα διαφημηση που εχω δει τα τελευταια χρονια στο ιντερνετ. Βγαινει ο Βασιλακης που ειναι «γραμμενος» το '10 και αποφασιζει (κανοντας τα πρωτα του μηνυματα μετα απο 6 χρονια)να μας αναλυσει τη φανταστικη ιδεα του με b.plan το οποιο το φτιαχνει χρονια χωρις φοβο μηπως καποιο τσακαλι του βουτηξει την ιδεα στο ινσομνια και χωρις να μας εχει πει ακριβως ΤΙ ειναι αυτο, αλλα ειναι αναμεσα απο skroutz και car. ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ο κραχτης odin λοιπον και λεει πρωτος πρωτος! Ρε συ! Ειμαι σιγουρος οτι θες να φτιαξεις το pc.gr. Εδω γελαμε φυσικα!!! Ακολουθει μετα ο διαλογος οτι μαλλον το pc.gr το εχει αυτος που εχει το car, ετσι ρε παιδι μου, ειπα να κανω το διαλογισμο και ισως πεσω μεσα, και φυσικα το pc και το car ειναι κατω απο την ιδια στεγη. Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια! Ωραιο διαφημηση. Τα συγχαρητηρια μου παντως. Αναφορουλα στους mods και βουρ για διαγραφη. ωραιος...να γραψεις και κανενα σεναριο να τα 'κονομησεις κιολας...το Βασιλακης δεν το αντελιφθην εφ οσον δεν γνωριζομαστε και απο εχτες. Σε αντιθεση με εσενα εγω εδω εχω το ονομα μου και δεν εχω την αναγκη οπως εσυ να κρυβομαι πισω απο ψευδωνυμα...επισης δεν εχω αναφερει καπου τον τομεα που θα ασχολειται το site,αρα πως θα κλαπει η ιδεα?δηλαδη αμα το site ανεβει,μετα δεν αντιγραφεται ως ιδεα με αλλη οπτικη (features)? και τωρα ας πουμε εγω εχω το car και μπηκα εδω να τσιμπησω 100 κλικ ....μαλιστα...ξυραφι εισαι Αυτο ποιος στο ειπε, δε μπορω να καταλαβω. Εγω εχω συνταξει 2-3 φακελους ΕΣΠΑ σε συνεργασια με πρωην συνάδελφο μου, μιας και πλεον αλλη δουλεια κανω, και ΟΛΕΣ οι προτασεις εχουν μεσα δημιουργια ιστοσελιδας που ειναι επιλεξιμη δαπανη. Αν το παρουσιασεις σωστα και περασει ως καινοτομο ισα ισα που θα παρει και υψηλοτερη βαθμολογια. Το θεμα σου μαλλον ειναι ο ΚΑΔ, κωδικος δραστηριοτητας. Εκει δε ξερω ως τι μπορει να μπει αυτο που θελεις να κανεις, αλλα πρεπει να το ψαξετε αν μπορεις εστω να ανοιξεις και καποιον αλλο και αυτο ως δευτερευον κωδικο για να περασει η κοπελα που μου κανει τον φακελο,μου ειπε οτι (οχι λογω ΚΑΔ) οτι δεν μπορει να το βαλει ως επιλεξιμη δαπανη...αρχισα να ρωταω για δευτερες γνωμες και ως τωρα αλλη εταιρεια (που θελει και προκαταβολη) λεει οτι μεχρι 2000 ευρω καλυπτει (αν και μονο ποσοστα αναφερει το ΕΣΠΑ και οχι ποσα)...γνωριζεις ατομο που να ετοιμαζει φακελους να παρω και αλλη γνωμη? Ρε vassel μην ασχολεισαι! Εδω μιλαμε για b plan επαφες με τραπεζες χαμος αλλα ο λογιστης ειπε οτι δε περναει στο ΕΣΠΑ! Παρολα αυτα, στη μικρη πιθανοτητα που σοβαρολογει και δε γκριζαρει, για multi tenant τα 130.000€ ειναι παρα πολλα. Υπαρχουν πλατφορμες υπερσυγχρονες εκει εξω, SaaS κιολας πληρως παραμετροποιησημες στα μετρα σου απο γνωστες και επαγγελματιες της συγκεκριμενης τεχνολογιας με παρα πολυ λιγοτερα χρηματα. π.χ https://www.magelia.org/page/webstore-features/multi-tenant http://www.znode.com http://www.broadleafcommerce.com/features#productManagement http://synicsys.com/magento-marketplace-extension-development-in-india/ (magento) http://www.fatbit.com/website-design-company/multi-vendor-ecommerce-system.html?q=Sq Να φτιαξεις το ελληνικο alibaba, σε λιγο θα πουλαμε τενεκεδες με λαδι για να ζησουμε και θα γινεται ανταλλαγη προϊοντων. Τραινο θα πας. Φιλε,δεν καταλαβαινω τι προβλημα εχεις, μια βοηθεια ζητησα απο τα παιδια, οποιος ξερει και αν θελει. Δεν ανεφερα καπου οτι θα ανοιξω alibaba ή ebay. Ανεφερα χοντρικα την λειτουργια του site με παραδειγμα δυο γνωστα site για να καταλαβετε καλυτερα. Το site θα ειναι εργαλειο για επιχειρησεις συγκεκριμενες..ουτε ζαμπλουτος θα γινω,ουτε ανακαλυψα το σουπερ ντουπερ ,ουτε τις ανοησιες που περιγραφεις...θα σε παρακαλουσα ευγενικα αν δεν εχεις κατι να πεις επι του θεματος, να μην σχολιαζεις στο post που δημιουργησα καθως και αλλα ατομα εδω ειτε τωρα ειτε μελλοντικα μπορει να βοηθηθουν απο αυτα που λετε εδω μεσα. Το αν το φτιαξω,αν παει τραινο κτλ ειρωνικα,ειναι θεματα που απασχολουν εμενα. Αντι να ενθαρρυνεις ατομα που θα επιχειρησουν εστω και με ρισκο, και αν μπορεις και θες, να συνεισφερεις με τις γνωσεις σου, καθεσε και trollαρεις... Δε ξερω αν ειναι οι ιδιοι, παντως απο design και το car και το pc ειναι πολυ πολυ πισω. Θα χρειαστουν ενα καλο γραφιστα να τα αναβαθμισει αισθητικα! το design ειναι πισω,αλλα ισως το car να εχει πιασει γι αυτο το λογο...απλοτητα/λιτοτητα να μην κουραζει το ματι. το mynextcar ας πουμε που ειναι πιο μοντερνο,δεν εχει την ιδια απηχηση...βεβαια δεν ξερω απο τιμολογηση τι διαφορες εχουν.. Παρολα αυτα, στη μικρη πιθανοτητα που σοβαρολογει και δε γκριζαρει, για multi tenant τα 130.000€ ειναι παρα πολλα. Υπαρχουν πλατφορμες υπερσυγχρονες εκει εξω, SaaS κιολας πληρως παραμετροποιησημες στα μετρα σου απο γνωστες και επαγγελματιες της συγκεκριμενης τεχνολογιας με παρα πολυ λιγοτερα χρηματα. π.χ https://www.magelia.org/page/webstore-features/multi-tenant http://www.znode.com http://www.broadleafcommerce.com/features#productManagement http://synicsys.com/magento-marketplace-extension-development-in-india/ (magento) http://www.fatbit.com/website-design-company/multi-vendor-ecommerce-system.html?q=Sq Τοσο απλα βοηθας, ευχαριστω..ολα τα αλλα που λες,περιττα ειναι ωραιος...να γραψεις και κανενα σεναριο να τα 'κονομησεις κιολας...το Βασιλακης δεν το αντελιφθην εφ οσον δεν γνωριζομαστε και απο εχτες. Σε αντιθεση με εσενα εγω εδω εχω το ονομα μου και δεν εχω την αναγκη οπως εσυ να κρυβομαι πισω απο ψευδωνυμα...επισης δεν εχω αναφερει καπου τον τομεα που θα ασχολειται το site,αρα πως θα κλαπει η ιδεα?δηλαδη αμα το site ανεβει,μετα δεν αντιγραφεται ως ιδεα με αλλη οπτικη (features)? και τωρα ας πουμε εγω εχω το car και μπηκα εδω να τσιμπησω 100 κλικ ....μαλιστα...ξυραφι εισαι η κοπελα που μου κανει τον φακελο,μου ειπε οτι (οχι λογω ΚΑΔ) οτι δεν μπορει να το βαλει ως επιλεξιμη δαπανη...αρχισα να ρωταω για δευτερες γνωμες και ως τωρα αλλη εταιρεια (που θελει και προκαταβολη) λεει οτι μεχρι 2000 ευρω καλυπτει (αν και μονο ποσοστα αναφερει το ΕΣΠΑ και οχι ποσα)...γνωριζεις ατομο που να ετοιμαζει φακελους να παρω και αλλη γνωμη? Φιλε,δεν καταλαβαινω τι προβλημα εχεις, μια βοηθεια ζητησα απο τα παιδια, οποιος ξερει και αν θελει. Δεν ανεφερα καπου οτι θα ανοιξω alibaba ή ebay. Ανεφερα χοντρικα την λειτουργια του site με παραδειγμα δυο γνωστα site για να καταλαβετε καλυτερα. Το site θα ειναι εργαλειο για επιχειρησεις συγκεκριμενες..ουτε ζαμπλουτος θα γινω,ουτε ανακαλυψα το σουπερ ντουπερ ,ουτε τις ανοησιες που περιγραφεις...θα σε παρακαλουσα ευγενικα αν δεν εχεις κατι να πεις επι του θεματος, να μην σχολιαζεις στο post που δημιουργησα καθως και αλλα ατομα εδω ειτε τωρα ειτε μελλοντικα μπορει να βοηθηθουν απο αυτα που λετε εδω μεσα. Το αν το φτιαξω,αν παει τραινο κτλ ειρωνικα,ειναι θεματα που απασχολουν εμενα. Αντι να ενθαρρυνεις ατομα που θα επιχειρησουν εστω και με ρισκο, και αν μπορεις και θες, να συνεισφερεις με τις γνωσεις σου, καθεσε και trollαρεις... το design ειναι πισω,αλλα ισως το car να εχει πιασει γι αυτο το λογο...απλοτητα/λιτοτητα να μην κουραζει το ματι. το mynextcar ας πουμε που ειναι πιο μοντερνο,δεν εχει την ιδια απηχηση...βεβαια δεν ξερω απο τιμολογηση τι διαφορες εχουν.. Τοσο απλα βοηθας, ευχαριστω..ολα τα αλλα που λες,περιττα ειναι Εγω ας πουμε κατεβαζοντας το Znode που ειναι κατι ετοιμο, παρακαμπτω το γεγονος οτι δεν ξερω προγραμματισμο? Μπορω να ξεκινησω μεχρι να ολοκληρωθει η ερευνα αγορας να παλευω να δω μεχρι που θα φρασω? http://synicsys.com/magento-marketplace-extension-development-in-india/ αυτο περιγραφει αυτο που θελω να κανω εν ολιγοις...κατεβαζοντας το και χρησιμοποιωντας το,δεν παρακαμπτω εν μερει την αγνοια μου στον προγραμματισμο?
vadou Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Είσαι και πονηρός ( έτσι νομίζεις δηλαδή ) είσαι και θρασύς. - Πήγες και ζήτησες προσφορά από εταιρία και σου είπανε από 25k μέχρι 130k, ε; - Κατά τύχη ο odys03 είδε το post σου και του θύμισε το site που αναφέρει. Παραδόξως, την επόμενη το πρωί ( με την τσίμπλα στο μάτι) μπήκε να bumparei το thread και να μας πει ότι "τώρα το έλεγξα..". Ρε μεγάλε αν το έλεγξες "τώρα", πώς το ήξερες από το προηγούμενο βράδυ; Θα σου πω εγώ. Ήταν πρόλογος για να μας δείξεις και το σχετικό άρθρο. - Κατά τύχη άλλες 2 dupes κάνανε πρώτο post στο θέμα σου και μάλιστα ο 2ος το γνωρίζει και προσωπικά το τρομερό αυτό site. Η ειρωνία είναι, ότι αν κάποιος θέλει μπορεί να βρει πότε αγοράστηκε το domain και πότε σηκώθηκε το site, το οποίο δεν έχει σηκωθεί ούτε μήνα, αλλά όλως τυχαίως βρέθηκαν εδώ όλες οι αράχνες της Google να μας πουν ότι το γνωρίζουν ήδη. Δεν είχα σκοπό να σου δώσω άλλο bump αλλά το θράσος με εκνευρίζει. Ελπίζω κάποιος mod να δει τι γίνεται και να αποφασίσει αν έχουμε δίκιο ορισμένοι και να ενεργήσουν αναλόγως.- 2
vasil80 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Είσαι και πονηρός ( έτσι νομίζεις δηλαδή ) είσαι και θρασύς. - Πήγες και ζήτησες προσφορά από εταιρία και σου είπανε από 25k μέχρι 130k, ε; - Κατά τύχη ο odys03 είδε το post σου και του θύμισε το site που αναφέρει. Παραδόξως, την επόμενη το πρωί ( με την τσίμπλα στο μάτι) μπήκε να bumparei το thread και να μας πει ότι "τώρα το έλεγξα..". Ρε μεγάλε αν το έλεγξες "τώρα", πώς το ήξερες από το προηγούμενο βράδυ; Θα σου πω εγώ. Ήταν πρόλογος για να μας δείξεις και το σχετικό άρθρο. - Κατά τύχη άλλες 2 dupes κάνανε πρώτο post στο θέμα σου και μάλιστα ο 2ος το γνωρίζει και προσωπικά το τρομερό αυτό site. Η ειρωνία είναι, ότι αν κάποιος θέλει μπορεί να βρει πότε αγοράστηκε το domain και πότε σηκώθηκε το site, το οποίο δεν έχει σηκωθεί ούτε μήνα, αλλά όλως τυχαίως βρέθηκαν εδώ όλες οι αράχνες της Google να μας πουν ότι το γνωρίζουν ήδη. Δεν είχα σκοπό να σου δώσω άλλο bump αλλά το θράσος με εκνευρίζει. Ελπίζω κάποιος mod να δει τι γίνεται και να αποφασίσει αν έχουμε δίκιο ορισμένοι και να ενεργήσουν αναλόγως.- Στο FBI εργαζεσαι φιλε? Τα βραδυα δεν εχεις τι να κανεις και βλεπεις CSI? Επαγγελματιας troll ισως? Επαναλαμβανω (δεν διαβαζεις και τα αλλα post),εχω με βαση τα λεγομενα σου τα δυο αυτα site και εκανα ενα post στο insomnia για να παρω 100 κλικ?...εισαι πανεξυπνος,αμεσως στη ΝΑΣΑ..δηλαδη και site να ειχα δικο μου,δεν θα ηταν απλο και αυτονοητο να μπω εδω,να το παρουσιασω και να ζητησω βοηθεια σε προωθηση οποιος μπορει? Χωρις να με ξερεις, με χαρακτηριζεις ως πονηρο και θρασυ. Ας κανουμε κατι...να ζητησουμε απο τους admin (εγω βασικα το ζηταω τωρα) να επαληθευσουν τις ανοησιες σου. Αν εχεις δικιο,με διωχνουν και τα σβηνουν ολα, αν δεν εχεις ομως, θα ζητησεις συγνωμη εδω να το δουν ολοι? Περιμενω να σε δω. Θα παρακαλεσω επι του post να γραφει οποιος θελει να βοηθησει και εχει αποψη για το προβλημα το οποιο εξ αρχης ειναι συγκεκριμενο...πως καποιοι πηγατε Αθηνα-Πατρα μεσω Ρωμης με ξεπερνα οπως ειπε και ενας φιλος σε ανωτερο post.. Το σχεδιο υπαρχει επι χαρτου,η ερευνα αγορας ξεκιναει ηδη, για το κοινο στο οποιο απευθυνομαι ΔΕΝ υπαρχει κατι αντιστοιχο σημερα στην ελληνικη αγορα, αν κλαπει η ιδεα ΔΕΝ πειραζει, μακαρι να εμπνευσω και αλλους και να δημιουργησουν κατι δικο τους αντιστοιχο και να γινουν μεγαλοι και τρανοι..Για να μην ξεφευγουμε,παμε παλι... Εχω ρωτησει καποιους επαγγελματιες, δινοντας τα ιδια δεδομενα...οι τιμες που πηρα ηταν απο (περιπου) 15000 (κατασκευη,χωρια διαφημιση κτλ) μεχρι 130000 ευρω...εχω ρωτησει και αλλους και περιμενω απαντησεις. Εχω ετοιμασει ΕΣΠΑ φακελο και η πρωτη αποψη ειναι οτι δεν υπαρχει καλυψη για κατασκευη ιστοσελιδας,αλλα και αυτο το ψαχνω παιρνοντας και αλλες αποψεις. Για περιπτωση χρηματοδοτησης απο τραπεζα,ζηταει ακινητο(ειρωνευτηκε αλλο εξυπνο μελος του FBI σε ανωτερο post) για προσημειωση ή να χρηματοδοτησω το μεγαλυτερο μερος του Project και για το αλλο μερος βλεπουμε μεσω ολοκληρωμενης προτασης (η οποια χτιζεται οπως προειπαμε). Η ερευνα αγορας θα δειξει αν η ιδεα μου θα εχει απηχηση κτλ Ολα τ αλλα ειναι θεωρητικα (πετυχει,δεν πετυχει θα ξερω πριν δημιουργησω το site). Επισης και για την διαφημιση εχω τροπο χωρις να χαλασω χιλιαδες ευρω. Μεχρι να βρω λυση,εγραψα εδω ενα post μηπως βρω και τριτη οδο (plan b,c οπως θελετε),οπως να ασχοληθω εγω οσο και αν γινεται με την κατασκευη του site (απλο,λειτουργικο). ψαχνωντας ειδα οτι υπαρχουν ετοιμα προγραμματα, ΔΕΝ θελω να φτιαξω κατι απο το μηδεν,template ετοιμα θα μπουν κτλ...αργοτερα αν τσουλησει θα αναβαθμιστει. Η ερωτηση ειναι,με τα ετοιμα προγραμματα (magento,znode),μπορεις σχετικα απλα να στησεις κατι σαν ας πουμε το car χοντρικα? Ειναι τοσο απλο το ερωτημα (δεν ψαχνω πολυτελειες για αρχη). αν κολλησω καπου,συνεννοουμαι με επαγγελματια.. 'Η εστω και με αυτα τα εργαλεια,δεν πας πουθενα? Καποια παιδια ειπαν οτι θα εχω προβλημα και το εκτιμω που με προστατευουν απο κακοτοπιες,περιμενω και αλλες αποψεις ωστε να αποκτησω (και οσοι αλλοι ψαχνωντας βρεθουν στο αντιστοιχο topic για βοηθεια) ολοκληρωμενη αποψη..επισης θα βοηθουσε αν στην αποψη σας συμπληρωνατε το βαθμο γνωσης που εχετε επι του θεματος (επαγελματιας/εχετε φτιαξει site ή απλα εκφερετε γενικη αποψη) ωστε να παρω την γνωμη σας με την αντιστοιχη βαρυτητα. Αν εχει καποιος αναγκη για trollαρισμα, να εξυχνιασει υποθεσεις για αγριους, ψυχολογικα προβληματα, αναγκη να τραβαει την προσοχη λογω κακων παιδικων χρονων και δεν ξερω εγω τι, ας ανοιξει ενα post και οι ομοειδεις ας ξεσπασουν εκει...μην χαρακτηριζεται ατομα που δεν ξερετε και μην δικαζετε (για οσους το εκαναν).θα μπορουσες φιλε απλα να ενημερωσεις τους admin και να ελαμπε η αληθεια.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα