Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι και αγαπητες φιλοι και φιλες καλησπερα,

Με ελενε Βασιλη 32 ετων. Μετα απο χρονια εργασιας στον ιδιωτικο τομεα ως υπαλλλος, εχω σκεφτει μια επαγγελματικη ιδεα πολυ υποσχομενη (τουλαχιστον στο κεφαλι μου) και θα εχει να κανει με το διαδικτυο.

Προσπαθησα να το βαλω μεσω ΕΣΠΑ, αλλα το μεγαλυτερο κοστος ειναι η δημιουργια του site (απο  μια αρχικη τιμη που πηρα 130.000 ευρω (!!!) μεχρι και 25000...) και δυστυχως δεν το καλυπτει το ΕΣΠΑ (το βλεπει ως λογισμικο..).Για χρηματοδοτηση μεσω τραπεζας το βλεπω χλωμο μιας και οι πρωτες επαφες ηταν αποθαρρυντικες.

Οι γνωσεις μου σε θεματα ηλεκτρονικου υπολογιστη, ειναι αρκετα καλες και επαρκεις σε θεματα και software και hardware. Δεν εχει τυχει ομως ποτε να ασχολειθω με προγραμματισμο και κατασκευη site.

Λογω της ελλειψης χρηματοδοτησης, αρχισα να διαβαζω οδηγους κτλ (ως προς την κατασκευη site) και ηδη βλεπω τεραστιες διαφορες στον οικονομικο τομεα (πχ. εταιρειες κατασκευης site θελανε για domain και hosting ,που οπως αποδεικνυεται ειναι μετριου επιπεδου, 2500 ευρω το χρονο,ενω στην πραγματικοτητα μπορω να βρω hosting αξιοπρεπεστατο με το 1/10 αυτου του ποσου!!).

Επισης,ειδα εκ πρωτης οψεως οτι ειναι κατι που θα μπορεσω να το κανω στο μεγαλυτερο μερος του...Σε πρωτη φαση εχουν προκυψει καποιες αποριες και οποιος μπορει και βοηθησει θα ηταν τελειο..

Το site που θα φτιαχτει,θα ειναι κατι κοντα/μεταξυ σε skroutz.gr και car.gr αρκετα εξειδικευμενο/επαγγελματικο εργαλειο,πιο κοντα στο car.gr Δηλαδη,οι επιχειρηματιες που θα το χρησιμοποιουν θα μπορουν να κανουν log in και να βαζουν τα προιοντα/υπηρεσιες προς πωληση οπως στο car (οποτε θα πρεπει και να παρεχω ενα ειδος ιστοσελιδας σε αυτους οπως κανει το car  πχ http:/onomapelati.car.gr ),αλλα επισης αν εχουν δικια τους σελιδα e-shop, αυτοματα (μεσω plugin?) να ερχονται τα προιοντα τους στο site μου.

Οι πρωτες αποριες ειναι οι εξης

-(νομιζω ειναι αυτονοητο αλλα)Το πρωτο βημα ειναι η αγορα domain και hosting?Θελω να πω,υπαρχει τροπος να φτιαξω ενα site ως εξασκηση χωρις να ανεβει στο ιντερνετ ή να λειτουργησει?

-Windows ή linux server?

-cpanel ή plesk?

-dedicated ή shared?

-το wordpress αρκει ή θα χρειαστω εξειδικευμενες γνωσεις?αν το wordpress δεν αρκει,μπορειτε (με βαση τον τυπο site που σας περιγραφω) να σκεφτειτε τι αλλο μπορει να χρειαστει,ωστε να κατεβασω οδηγους και να προετοιμαστω?

Ο σκοπος ειναι να αρχισω να το σχεδιαζω οπως θελω και αν κολλησω χωρις να μπορω να βγαλω ακρη,να απευθυνθω σε επαγγελματια.

-τι plug in πιστευετε θα χρειαστω (τα δυο site που σας ανεφερα,τι plugin θεωρειτε οτι χρειαστηκαν..)?

-εχετε να προτεινεται αξιοπιστο/γρηγορο/επαγγελματικο ελληνικο hosting?

-νομιζετε μου διαφευγει/πρεπει να προσεξω κατι?

Οποιαδηποτε ιδεα/συμβουλη εννοειται καλοδεχουμενη

Στην πορεια ελπιζω να μπορω να βασιστω σε οσους εχουν καποιες γνωσεις για το θεμα

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Με εκτιμηση

Δημοσ.

Έχω μια απορία. Θέλεις να φτιάξεις κάτι μεταξύ skroutz.gr και car.gr και θα το κάνεις μόνος σου χωρίς γνώσεις προγραμματισμού? Δηλαδή θέλω να πω ότι το Skroutz πχ έχει μια ομάδα προγραμματιστών που μελετά, αναπτύσσει, δοκιμάζει και γενικά "γράφει κώδικα".

Πως θα κάνεις το ίδιο χωρίς γνώσεις? Δεν θέλω να σε αποτρέψω από την ιδέα σου ή το όνειρό σου. Απλά μέλλον θα πρέπει η αρχή να γίνει με πολύ συζήτηση και ενημέρωση από κάποιον ειδήμονα. Μαζί του μπορείς βέβαια να μαθαίνεις και αν το "έχεις" να ασχολείσαι. Αυτό όμως που έχεις στο μυαλό σου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.

Δημοσ.

Καλη η διαθεση που εχεις και το μερακι σου φιλε μου, αλλα θα συνιστουσα να αναλαβει την κατασκευη της σελιδας σου καποιος που ειναι επαγγελματιας. Κακα τα ψεμματα οσο καλα και να μαθεις κωδικα δε θα μπορεσεις να φτιαξεις τη σελιδα το ιδιο αποτελεσματικη οσο καποιος που ειναι η δουλεια του αυτη.

Προτεινω απλα να κανεις μια καλυτερη ερευνα αγορας, να καταλαβεις πρωτα εσυ τι ακριβως θελεις και επειτα η εταιρεια που θα συνεργαστεις να καταλαβει το ιδιο. Τωρα αν το 90% των εταιρειων σου το κοστολογει 100.000 τοτε μαλλον καπου τοσο θα κοστιζει η κατασκευη. Ειναι κατι περιπλοκο απ'οσο ειδα.

• Like 1
Δημοσ.

Το pc.gr έχεις ρε φίλε; Γιατί αν δεν το έχεις, αυτός που το έχει, έχει κάνει ακριβώς, αυτό που θέλεις να κάνεις. Μα ακριβώς!

Μπες να δεις! http://www.pc.gr/main.php

αυτο ειναι ολοιδιο!!μπορει να το εχει ο ιδιος που εχει το car...εννοω οτι το site που σκεφτομαι θα ειναι σε λειτουργια οπως το car και skroutz

Καλη η διαθεση που εχεις και το μερακι σου φιλε μου, αλλα θα συνιστουσα να αναλαβει την κατασκευη της σελιδας σου καποιος που ειναι επαγγελματιας. Κακα τα ψεμματα οσο καλα και να μαθεις κωδικα δε θα μπορεσεις να φτιαξεις τη σελιδα το ιδιο αποτελεσματικη οσο καποιος που ειναι η δουλεια του αυτη.

Προτεινω απλα να κανεις μια καλυτερη ερευνα αγορας, να καταλαβεις πρωτα εσυ τι ακριβως θελεις και επειτα η εταιρεια που θα συνεργαστεις να καταλαβει το ιδιο. Τωρα αν το 90% των εταιρειων σου το κοστολογει 100.000 τοτε μαλλον καπου τοσο θα κοστιζει η κατασκευη. Ειναι κατι περιπλοκο απ'οσο ειδα

Η σχεδιαση εχει γινει,τωρα περναω στη φαση ερευνας αγορας...η μεση τιμη κατασκευης ειναι τα 15000...απλα ειδα οτι πχ με joomla, ενα template και καποια extensions,μπορει να βγει ακρη εστω και για αρχη...αν εχω καταλαβει δεν ειναι οπως παλια που θελει οπωσδηποτε εξειδικευμενες γνωσεις..ως ενα σημειο ισως το παλεψω,αργοτερα ή και στην πορεια,αναβαθμιζεται  απο επαγγελματια...δηλαδη να το σχεδιασω εγω οπως το εχω φανταστει εστω και ως να σημειο και στα πιο τεχνικα να το παραδωσω σε επαγγελματια..μεχρι τοτε θα εχει προχωρησει/τελειωσει και η ερευνα αγορας.απο το ψαξιμο ας πουμε ήδη εχω γλυτωσει 2000 ευρω απο το κοστος domain και hosting απο το μεσο ορο προσφορας μερικων εταιρειων που θα σχεδιαζαν το site..

Δημοσ.

Το car και το skroutz είναι δύο τελείως διαφορετικά sites. Το car είναι ένα site αγγελιών εστιασμένο σε μια αγορά. Το skroutz είναι πρακτικά ένα search engine. Η υποδομή του skroutz είναι τουλάχιστον είκοσι φορές μεγαλύτερη από αυτή του car.

Ας πάρουμε όμως την πιο εύκολη από τις δύο περιπτώσεις. Το car δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις. Δηλαδή μια σελίδα που εμφανίζονται οι αγγελίες κι άλλη μια που βλέπεις αναλυτικές πληροφορίες. Αυτό άντε και μαθαίνεις να το κάνεις. Κυρίως είναι η υποδομή να αντέχει τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, η ασφάλεια, το σύστημα πληρωμών για τις συνδρομές των επαγγελματιών κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Αυτά είναι πρακτικά αδύνατο να τα στήσεις χωρίς να έχεις εμπειρία από τέτοιες δουλειές. Γι αυτό σου ζήτησαν 130.000 ευρώ. Ναι, μπορείς να πάρεις hosting με 200 ευρώ το χρόνο αλλά όχι για να σηκώσεις ένα τέτοιο site. Βέβαια αυτός που σου έκανε την προσφορά θα έπρεπε να καταλάβει ότι και να το στήσεις η επισκεψιμότητα θα είναι πολύ μικρή αλλά εντάξει δεν ζούμε και στον πιο δίκαιο κόσμο, ούτε και στη πιο ώριμη αγορά.

Κι άντε κι έφτιαξες το site. Επισκέπτες πως θα έρθουν; Έχεις την οικονομική άνεση να περιμένεις 4-5 χρόνια να γίνει γνωστό το site; Ή σου περισσεύουν άλλα εκατό χιλιάρικα για διαφήμιση;

Εν κατακλείδι, αν νομίζεις ότι έχεις τη γαμάτη ιδέα φτιάξε ένα business plan και απευθύνσου σε venture capitals. Διαφορετικά άστο καλύτερα γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις.

Δημοσ.

Αν και λίγο " κόψιμο φτερών " θα συμφωνήσω με τον elorant. Αν όντως πιστεύεις πως η ιδέα σου είναι ΤΟΣΟ ΓΑΜΑΤΗ που θα έχει επιτυχία , τότε δεν έχεις παρα να συντάξεις ένα ΑΚΡΩΣ αναλυτικό και διεξοδικό business plan και να απευθυνθείς σε venture capitals ή έστω business angels , που είναι ελάχιστοι στην Ελλάδα.

Με βάση αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις και τις γνώσεις που έχεις δεν θα έπρεπε καν να ρωτήσεις για hosting. Μιλάμε σαφώς για dedicated σε κάθε περίπτωση. 

Πάντως να σου πώ την γνώμη μου επειδή εργάζομαι χρόνια σε μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφορών , ως διοικητικό προσωπικό , πολλοί δοκίμασαν να κάνουν επιχειρήσεις τύπου skroutz και car και όλοι απέτυχαν. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά αυτό που βλεπεις όταν πληκτρολογείς το domain είναι μια βιτρίνα.

Αυτό που κρύβεται από πίσω είναι τεράστιο. Τεράστιο = χρήματα. Καλώς ή κακώς και τα 13 χιλιάρικα ελάχιστα μου φαίνονται για ένα project τέτοιου βεληνεκούς.

Δημοσ.

Αν και λίγο " κόψιμο φτερών " θα συμφωνήσω με τον elorant. Αν όντως πιστεύεις πως η ιδέα σου είναι ΤΟΣΟ ΓΑΜΑΤΗ που θα έχει επιτυχία , τότε δεν έχεις παρα να συντάξεις ένα ΑΚΡΩΣ αναλυτικό και διεξοδικό business plan και να απευθυνθείς σε venture capitals ή έστω business angels , που είναι ελάχιστοι στην Ελλάδα.

Με βάση αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις και τις γνώσεις που έχεις δεν θα έπρεπε καν να ρωτήσεις για hosting. Μιλάμε σαφώς για dedicated σε κάθε περίπτωση. 

Πάντως να σου πώ την γνώμη μου επειδή εργάζομαι χρόνια σε μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφορών , ως διοικητικό προσωπικό , πολλοί δοκίμασαν να κάνουν επιχειρήσεις τύπου skroutz και car και όλοι απέτυχαν. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά αυτό που βλεπεις όταν πληκτρολογείς το domain είναι μια βιτρίνα.

Αυτό που κρύβεται από πίσω είναι τεράστιο. Τεράστιο = χρήματα. Καλώς ή κακώς και τα 13 χιλιάρικα ελάχιστα μου φαίνονται για ένα project τέτοιου βεληνεκούς.

ειπα να προσπαθησω μονος παραλληλα...το σχεδιο υπαρχει επι χαρτου και τωρα ξεκιναω την ερευνα αγορας...χρηματοδοτηση θα βρεθει λογικα,ελεγα μηπως το παλεψω μονος γι αρχη, αλλα μαλλον ειναι πολυπλοκο...ευχαριστω πολυ παντως

Δημοσ.

Φίλε μου θα σε στεναχωρήσω και εγώ ,αλλά είδα πριν λίγο την ιστοσελίδα pc.gr που είπε και ο odys03 παραπάνω και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις (και με πολύ δυνατό domain name δύο γραμμάτων) οπότε υπάρχει ήδη η ιδέα και από ότι είδα είναι και αρκετά καλή σελίδα.Μάλλον πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο για να μη χάσεις χρήμα και χρόνο.Σε ποσά σίγουρα ούτε 60.000 ευρώ δεν θα σε έφταναν για κάτι τόσο μεγάλο αφού δεν είσαι προγραμματιστής....και μια συμβουλή γιατί την έχω πατήσει ..... τις ιδέες μας δεν τις λέμε δημόσια...γιατί τώρα είσαι τυχερός ,αυτό που είπες δεν είναι κάτι καινούργιο, ύπαρχει ήδη,σκέψου να είχες πραγματικά μια πρωτοποριακή ιδέα και να την έλεγες έτσι στα forum... Πάντως odys03 αυτο το pc.gr δεν το ήξερα και έφαγα κόλλημα τώρα γιατί έχει αρκετά πραγματάκια μέσα.... ( δεν πιστευω να είναι δικό σου και να μας τρολάρεις vasil80 ..)

Δημοσ.

Εγω πιστέυω πάντως οτι τώρα πια εν ετη 2016 δεν υπάρχει κάποια ιδέα που να μην έχει υλοποιηθεί,οσοι προλάβανε  προλάβανε πιστέυω.Εψαχνα και γω μερικές ιδέες πρωτοποριακές αλλά κάθε φορά μετά απο λίγο που googlαρα είδα οτι ήταν πιασμένη.Πρέπει να συμβεί τώρα πια κάτι πολύ συνταρακτικό για να σκεφτεί κάποιος κάποια καινούργια και πρωτότυπη ιδέα εν έτη 2016 και μετά.

σόρρυ για το offtopic

Δημοσ.

@ts

Διάβασα αυτά που έγραψες και βλέπω οτι εχεις μια ιδέα που κρίνεις οτι εχει μέλλον αλλά υπάρχει μπέρδεμα στην υλοποιηση γιατί δεν εχεις τις σχετικές γνώσεις αλλά ουτε και το αναγκαίο χρήμα. Το μοντέλο φτιάχνω κάτι να παιζει και μετά βρίσκω ένα επαγγελματία να μου το τελειώσει/βελτιώσει ειναι ατοπο και θα σου κοστισει περισσότερο. Πρώτον γιατί θα φας χρόνο/χρήμα και μετά ο επαγγελματίας θα σε χρεώσει σαν καινουργια δουλεια γιατί απλά θα πρέπει να καταλάβεις τι εχεις κάνει και (σχεδον σιγουρο) να αλλαξει πολλά.

Και εγώ ξέρω 10 πράγματα απο μηχανολογία αυτοκινήτου και μπορεί να εχω ιδεες και όρεξη, αλλά αυτά ΔΕΝ φτάνουν για να φτιάξω ένα αυτοκίνητο από το μηδέν. Ετσι εισαι και εσύ. 

Μετά υπάρχει η προώθηση. Αν ασχοληθείς με το προγραμματιστικό, δεν θα προλαβαίνεις να σπρώξεις το site. 

Τι θα σου προτεινα να κάνεις. Αρχικά αναλυτικό business plan χωρίς οικονομικά,  με βάθος 3ετίας που θα περιλαμβάνει τι λειτουργίες θα εχει το site, επισκεψιμότητα και features. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις και οπτικοποιήσεις σφαιρικά την ιδέα. 

Μετά αρχίζεις έρευνα αγοράς με βάση τις αναγκες τριετίας. Ετσι θα ξέρεις αν χρειάζεσαι hosting των 100/1000/2500 ευρω. 

Γυρίζεις στο business plan, προσθέτεις τιμές και τροποποιείς με βάση τα οικονομικά (π.χ. εκείνη η υπηρεσία μπορεί να βγει).

Τέλος πας στην υλοποιηση. Εδω εχεις δυο βασικές επιλογές. Η μια ειναι να το δώσεις σε επαγγελματία και η άλλη ειναι να συνάψεις συμφωνία/συναεργασία με κάποιους προγραμματιστές ώστε να μπουν "μέτοχοι" με αντάλλαγμα την υλοποιηση και διαμοιρασμό των κερδων. 

• Like 1
Δημοσ.

Δύσκολο μου ακούγεται αυτό που σκέφτεσαι χωρίς γνώσεις θα χάσεις χρήματα γιατί θα μπλέξεις με προγραμματιστές με διαστημικά ποσα.Ασε που υπάρχει η ιδέα (προσωπικά το ξέρω το pc.gr ) που λένε παραπάνω οι υπόλοιποι.είναι όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω σαν να είσαι μηχανικός και να θες να φτιάξεις από την αρχή αυτοκίνητο ... κάποτε γινόταν αυτά πλέον θέλεις τεραστια κεφαλαια και τεράστιο ρίσκο να τα χάσεις ολα.τι να πω...θέλω να σε προσγειώσω σε μια άσχημη "πραγματικοτικα" που μας έχουν φτάσει ...

Δημοσ.

Αυτά τα πενήντα άτομα δεν τα πήραν για να απαντούν email. Ούτε είσαι ο μοναδικός που κάνει μια ερώτηση. Κλασσικός ελληναράς. Πάει σε δωρεάν υπηρεσία και περιμένει να είναι όλοι απίκο.

Δημοσ.

Eκτός θέματος τώρα έλεγξα και εγώ το pc.gr.      Aνήκει σε αυτούς που έχουν το car.gr.

Kαι το είδα σε διαφήμιση που έκαναν με ειδικό φαντάζομαι "πληρωμένο" post στο pcmagazine: http://gr.pcmag.com/hardware/20553/news/prote-organomene-istoselida-metakheirismenon-proio

Προφανώς οι άνθρωποι ρίχνουν αρκετό χρήμα για διαφήμιση και αν κρίνω από τo car.gr  το pc.gr φαίνεται θα πετύχει.

(μου φαίνεται λίγο παρωχημένο το design αλλά τη δουλειά του την κάνει.

Εκτός θέματος πάλι σχετικά με το skroutz.gr.  Το skroutz έχει 50 μόνιμα άτομα που εργάζονται σε αυτό.

(Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πολύ καλό, μια φορά θυμάμαι τους έστειλα μήνυμα να μου βρουν ένα τηλέφωνο από ένα μαγαζί που είχαν στην λίστα και  να μιλήσω με την εξυπηρέτηση τους και έκαναν 2 μέρες να απαντήσουν λες και ζήτησα απάντηση για να λυθεί το Κυπριακό. Τελείως μα τελείως πέρα βρέχει. Λες και είναι δημόσια υπηρεσία.

Ερώτηση: μπορείτε να μου δώσετε το τηλέφωνο από το τάδε μαγαζί που έχετε στην λίστα;

Απάντηση μετά από 2 μέρες!      Είχα αγοράσει το προιόν από αλλού και είχε έρθει κιόλας!

Εδώ είσαι φάουλ  odys03. 50 άτομα έχουν , μπορεί και παραπάνω , αλλά δεν είναι call center ούτε πληροφορίες καταλόγου.Θα μπορούσες να καλέσεις σε κάποιο από τα 5ψήφια , να χρεωθείς το ανάλογο τίμημα και να μάθεις την πληροφορία που ζητάς.

Δημοσ.

Θα μπορούσες να στείλεις email στο ίδιο το κατάστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...