Προς το περιεχόμενο

Graffiti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε μεγάλη πόλη έχει μια περιοχή σαν τα Εξάρχεια, χρησιμεύει κυρίως για να μαζεύει όλο αυτό που ανέφερες, στην ουσία να μην γίνεται σκόρπια αλλά σε ένα μέρος. Συνήθως σε άλλες μεγάλες πόλεις τέτοιες περιοχές είναι πανάκριβες, ίσως εκμεταλλεύονται την κακοφημία.

Εδώ σ' εμάς είναι κάπως σύνθετο το ζήτημα. Δεν θέλω να επεκταθώ, πάντως και το πανάκριβες που λες παίζει έναν ρόλο με την μορφή εξευγενισμού (gentrification) της περιοχής, παρελθόντος και πιθανώς μελλοντικού.

Δημοσ.

Εδώ σ' εμάς είναι κάπως σύνθετο το ζήτημα. Δεν θέλω να επεκταθώ, πάντως και το πανάκριβες που λες παίζει έναν ρόλο με την μορφή εξευγενισμού (gentrification) της περιοχής, παρελθόντος και πιθανώς μελλοντικού.

Πιστεύω κάποιες περιοχές το κρατάνε έτσι γιατί "πουλάει" όλο αυτό. 

Δημοσ.

Πιστεύω κάποιες περιοχές το κρατάνε έτσι γιατί "πουλάει" όλο αυτό. 

Πώς εννοείς το πανάκριβες; Εγώ μιλάω απο άποψη ενοικίων και τιμής ανα τ.μ. Εχω κάτι χρόνια να κοιτάξω αλλά μεχρι το 2011 έπαιζαν κάτι εξωφρενικά ενοίκια και κάτι τιμές (μακρόχρονα αδιάθετων) ακινήτων πιο μπετόν πεθαίνεις. Παλιότερα, στα μέσα με τέλη του '80, μετά και τις επιχειρήσεις Αρετή πολλοί κάτοικοι έφυγαν απηυδησμένοι πουλώντας φτηνά τα σπίτια τους και έχει ενδιαφέρον να δεις ποιοι έχουν διάφορα ωραία φιλέτα σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπομονή, το 2059 είναι 43 χρόνια μακρυά, αν δεν γίνει κανένα μπαμ ή συνεχίσουν να λένε "ευρώ και ας τρώμε πέτρες", θα δεις πως θα βγει αληθινό αυτό που έγραψες.

-------------------------

@ΟΡ, είσαι βάνδαλος και παραβαίνεις την σχετική νομοθεσία. Τί δεν μπορείς να καταλάβεις;

Και αν πιάσω αυτόν που έγραψε Ολυμπιακός στο πατρικό μου, το επόμενο πρωί θα είναι στον γύψο. Αν έγραφε ΠΑΟΚ ίσως να την γλύτωνε με μία μπούφλα.

Στα μέρη σου δεν έχει παοκτζήδες :P :D

Δημοσ.

αν θελεις δειξε μου ενα κομματι που θεωρεις κακογουστη μουτζουρα..απο τα παρακατω ας πουμε πιο σου αρεσει και πιο οχι για να καταλαβω λιγο.

Και τα τρία τα θεωρώ χάσιμο χρόνου. Είναι σαν μαθητευόμενοι πρώτου εξαμήνου σε σχολή γραφιστικής. Ειδικά το τρίτο είναι πρώτης εβδομάδας τύπου τραβάω γραμμές να μάθω. Από τα τρια το καλύτερο ειναι το πρώτο (μη χείρον βέλτιστο) αλλά και πάλι δεν θα τραβήξει το μάτι μου πάνω από 2 δευτερολεπτα και ουτε εχει κάποιο μήνυμα/θέμα να με βάλει να σκεφτω. Αν λοιπόν ξοδευεις το μισό μισθο σου για τέτοιες δουλειές, χωρίς να είμαι υπερβολικός, άλλαξε χόμπυ ή μάθε άλλη τέχνη. Το να κάνεις πλούσιο τον χρωματοπώλη σου για να δικαιολογείς τη ματαιοδοξία της ύπαρξης σου, δεν σε βοηθά και ουτε σε οδηγεί κάπου. ΔΕΝ είσαι καλλιτέχνης,ΔΕΝ ξέρεις να φτιάχνεις κάτι όμορφο και ΔΕΝ κάνεις καμία είδους επανάσταση. Απλά γεμίζεις το χρόνο σου, αναμεσα σε άλλες ψευδοεπαναστατικές χαζΑμάρες. Κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε ένα ιεκ/κεσ/σχολή να μάθεις, αν σε εκφράζει η γραφιστική. Ετσι θα βελτιωθείς πραγματικά και τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο (που στο μελλον μπορεί να σου δώσουν και δουλεια).

Στον cosmodata πήγαινε και φτιάξε ένα θεματικό με υπολογιστές και internet. Θα σας πλήρωνε κιολας. 

Τα γραφιτι του tones υπάγονται για μένα στην ίδια κατηγορία. Υπερβολική τάση αυτοπροβολής και το μονο που κάνει ειναι να γράφει το όνομα του με αλλη γραμματοσειρα. Είναι σαν τον κάγκουρα που βάζει led στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου και στο πλαι γράφει "IL KOTSOS"

Τι ειναι για μένα γραφίτι; Αυτό που θα μου προκαλέσει συναισθήματα, αυτό που θα με προβληματισεί, αυτό που θα κρατήσει τη ματιά μου ΚΑΙ ΟΧΙ αυτό που απλά συνεισφέρει στη μουτζούρα που λέγεται Αθήνα. Αντίθετα ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ την εικόνα. Θες δείγματα; Ονομασε τα οπως θες.

Salt-london1_2486196a-large.jpg

images?q=tbn:ANd9GcTdqoXT1eJKTZ-5Elw5L0q

looknice.jpg

tumblr_lhz1h0WXs81qfpva2o1_500.jpg

599885_10150895475407019_1220663993_n.jptumblr_inline_nocuxzpfu51rcl0k2_500.png

bgp_f9973d0d72b925c4c5760373f4232501cf01

funny-graffiti-kid-painting-life.jpg

500x672xFunny-Graffiti-2.jpg.pagespeed.i

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ αλλά είναι νόμιμο;άμα σε πιάσουν πληρώνεις κάποιο πρόστιμο;

Επεξ/σία από kostas.mouts4
Δημοσ.

Οκ αλλά είναι νόμιμο,άμα σε πιάσουν πληρώνεις κάποιο πρόστιμο

Αν είναι νόμιμο γιατί πληρώνεις πρόστιμο αν σε πιάσουν;!

• Like 2
Δημοσ.

Οκ αλλά είναι νόμιμο,άμα σε πιάσουν πληρώνεις κάποιο πρόστιμο

Νόμιμο και προστιμο δεν συνυπάρχουν

Το πρόστιμο πάει πακετο με το παρανομο

• Like 1
Δημοσ.

Τι ειναι για μένα γραφίτι; Αυτό που θα μου προκαλέσει συναισθήματα, αυτό που θα με προβληματισεί, αυτό που θα κρατήσει τη ματιά μου ΚΑΙ ΟΧΙ αυτό που απλά συνεισφέρει στη μουτζούρα που λέγεται Αθήνα. Αντίθετα ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ την εικόνα. Θες δείγματα; Ονομασε τα οπως θες.

Δες και εδώ: http://www.banksy.co.uk/out.asp

Δημοσ.

αν θελεις δειξε μου ενα κομματι που θεωρεις κακογουστη μουτζουρα..απο τα παρακατω ας πουμε πιο σου αρεσει και πιο οχι για να καταλαβω λιγο.

Προσθήκη:

Θες ενα παράδειγμα που μπορείτε πραγματικά να ομορφύνετε τη γειτονιά/πόλη/περιοχή που μένετε; Δες το παρακατω

http://www.protagon.gr/galleries/larisa-dinontas-xrwma-stous-metallikous-kadous-skoupidiwn-44341119848

Αν βάψετε 1-2 (ομοεφα οχι με ταγκιές και μουτζούρες) και μετά κάνετε ένα κύκλο από τα μαγαζιά της περιοχής, θα σας δώσουν και λεφτά να βάψετε κι αλλους. Φτιάχτε 3-4 στενσιλ και κάντε το ίδιο σε πολλούς κάδους. Αυτό ειναι συνεισφορα και ομορφιά.

• Like 1
Δημοσ.

@kostas.mouts4 επειδη σε βλεπω ψαρωμενο πολυ λογω της ηλικιας μαλλον να ξερεις το μονο μερος που κινδυνευεις με μεγαλο προστιμο η δικαστηριο ειναι στα yards και στα backjumps,αν ψηθειτε ποτε να κανετε,αλλα δεν σε βλεπω για εκει ακομα..στο δρομο κανε οτι γουσταρεις οπου γουσταρεις..το bombing θελει θρασος και πολλα χιλιομετρα περπατημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...