Lazlow Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αυτό αποκαλούσες τέχνη; σοβαρά;αυτό αποκαλώ γκράφιτι και το γκράφιτι από μόνο του είναι μια μορφή τέχνης οπότε ναι 1
haris_216 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αυτό αποκαλούσες τέχνη; σοβαρά; Μα καλά, δεν έχεις καταλάβει ότι στην τέχνη (ειδικά σε αυτή που έχει και "επανάσταση" μέσα) υπάρχουν αυτοί που τους αρέσει και αυτοί που δεν την "καταλαβαίνουν" Win-win κατάσταση για τον εγκεφαλικό μικρόκοσμο των "καλλιτεχνών" (εννοείται πως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις οι οποίες, ως γνωστόν, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα) 1
Vapir Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 βέβαια το θέμα του thread είναι αν επιτρέπεται απο το νόμο το graffiti , όχι αν μας αρέσει 1
stratigos24 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=kESk4ThjLV8
SlickNick Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Πέρα από το αν είναι παράνομο η όχι το γκραφίτι πάνω σε πράγματα που δεν σας ανήκουν, τι κάνει νιάου νιάου δηλαδή, τίθεται και το ζήτημα της κακής νοοτροπίας που έχετε ορισμένοι εδώ μέσα. Φαντάζομαι ότι δε θα σας άρεσε να σας βάψουνε το σπίτι, η το αμάξι, η τη μπλούζα χωρίς την άδεια σας αλλά παράλληλα θεωρείτε ότι έχετε δικαίωμα να κάνετε ακριβώς το ίδιο σε πράγματα που δεν σας ανήκουν. Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι η νοοτροπία ότι άμα σας πει και κανένας τίποτα, αντιδράτε με απίστευτο θράσος λες και σας έχουν αδικήσει. Θυμάμαι που βρισκόμουν μέσα στο τρένο στα Πετράλωνα, και είχε σταματήσει επειδή κάτι μαλακισμένα είχαν πετάξει πράγματα στις γραμμές για να βάψουν τα βαγόνια... με εμάς μέσα! Κακομαθημένα, εγωκεντρικά κωλοπαίδια είστε που δε σέβεστε τίποτα και δυστυχώς δεν υπάρχουν σοβαροί νόμοι σε αυτή τη χώρα. 3
ANHLIKOS Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Αυτό που πραγματικά με παρηγορεί, είναι πως σε ένα παράλληλο σύμπαν τα θρεντς στο ινσομνια δεν καταλήγουν σε μαπες και σε either you are with us or against us. Ακόμα ένα θέμα καταλήγει σε πατροπαράδοτη συμπυκνωμένη γενίκευση. Ναι υπάρχουν μαλακες γκραφιταδες, αλλά αυτό δεν κάνει το γκράφιτι μαλακια. Ναι υπάρχουν μέρη που ακόμα και ηθικά απαγορεύεται να βάψεις. Βέβαια υπάρχουν και μέρη οπου αν βάψεις, αντικειμενικά θα δείξουν πιο όμορφα. Όλα χρειάζονται κοινή λογική και αλληλοσεβασμό. Κοινή λογική από τους καλλιτέχνες, την πολιτεία και τους πολίτες. Θέλουμε δε θέλουμε το γκράφιτι είναι τέχνη. Όπως σε όλες τις τέχνες υπάρχει το αποτέλεσμα του πομπού και το κριτήριο του δέκτη και τα πράγματα συνήθως καταλήγουν "μ αρέσει-δεν μ αρέσει" χωρίς να χρειάζεται να αμφισβητείται μια ιδιότητα επειδή κάτι δεν γουστάρουμε. Σε φάση "Δεν είναι τέχνη επειδή δεν μ αρέσει". Ή "Δεν τον λογαριάζω επειδή είναι ανίκανος να κρίνει το έργο μου". ΥΓ. Οι τοίχοι ανέκαθεν ήταν μέσω προπαγάνδας, οπότε προσωπικά αν και διαφωνώ, θεωρώ λογικό να γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. ΥΓ2. Γράφω με την ιδιότητα του πιτσιρικα που πολλά χρόνια πριν ζωγράφιζε κάτω από γέφυρες ή σε τοίχους με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους. Ποτέ σε σπίτια, πολυκατοικίες, τρένα ή δεν ξέρω και γω τι. 4
zio10 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 αν θελεις δειξε μου ενα κομματι που θεωρεις κακογουστη μουτζουρα..απο τα παρακατω ας πουμε πιο σου αρεσει και πιο οχι για να καταλαβω λιγο. Από τα συγκεκριμένα προσωπικά δεν μου αρέσει κανένα...καλύτερα να ήταν τοίχος δηλαδή! 1
snow22 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 βέβαια το θέμα του thread είναι αν επιτρέπεται απο το νόμο το graffiti , όχι αν μας αρέσει Γαμησετα,χαχαχα 1
Lazlow Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Από τα συγκεκριμένα προσωπικά δεν μου αρέσει κανένα...καλύτερα να ήταν τοίχος δηλαδή! το περιμενα να μην σας αρεσουν.ειναι εντυπωσιακο πως ενα καλοδουλεμενο και τεχνικα σωστα σχεδιασμενο κομματι απο εναν ανθρωπο που κουβαλαει χρονια εμπειριας ειναι αδιαφορο στο κοινο ματι.γι αυτο γουσταρω το γκραφφιτι γιατι πολλοι θα δουν τα κομματια στους δρομους αλλα λιγοι θα καταλαβουν την ουσια τους,απο ποιον εγιναν και τι απεικονιζουν...δεν με ενδιαφερει να τα αποδεχτει το συνολο και δεν θα το ηθελα ποτε αυτο,με ενδιαφερει να τα αποδεχτουν αυτοι που οντως ασχολουνται και θα μπορεσουν να παρουν ενα ερεθισμα η μια ιδεα απο το κομματι που θα κανω..μπορεις να πεις πως ειναι απο μας για μας μονο,οσο εγωιστικο και αν ειναι αυτο. 1
zio10 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 το περιμενα να μην σας αρεσουν.ειναι εντυπωσιακο πως ενα καλοδουλεμενο και τεχνικα σωστα σχεδιασμενο κομματι απο εναν ανθρωπο που κουβαλαει χρονια εμπειριας ειναι αδιαφορο στο κοινο ματι.γι αυτο γουσταρω το γκραφφιτι γιατι πολλοι θα δουν τα κομματια στους δρομους αλλα λιγοι θα καταλαβουν την ουσια τους,απο ποιον εγιναν και τι αποικονιζουν...δεν με ενδιαφερει να τα αποδεχτει το συνολο και δεν θα το ηθελα ποτε αυτο,με ενδιαφερει να τα αποδεχτουν αυτοι που οντως ασχολουνται και θα μπορεσουν να παρουν ενα ερεθισμα η μια ιδεα απο το κομματι που θα κανω..μπορεις να πεις πως ειναι απο μας για μας μονο,οσο εγωιστικο και αν ειναι αυτο. Ίσως είναι το γκράφιτι με το street art που είπες. Έχω δει δηλαδή σε τοίχους κάποια όμορφα και εντυπωσιακά πράγματα, σαν πίνακες. Δεν είναι γκράφιτι αυτά; (Και ελπίζω να μη θίχτηκες αν είναι δικά σου, απλά επειδή ρώτησες τη γνώμη μας).
Lazlow Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ίσως είναι το γκράφιτι με το street art που είπες. Έχω δει δηλαδή σε τοίχους κάποια όμορφα και εντυπωσιακά πράγματα, σαν πίνακες. Δεν είναι γκράφιτι αυτά; (Και ελπίζω να μη θίχτηκες αν είναι δικά σου, απλά επειδή ρώτησες τη γνώμη μας). δεν ξερω ποια ακριβως λες μπορει να ειναι stencils μπορει να ειναι roll ups μπορει να ειναι characters παιζουν διαφορα οχι ρε αραξε τι να θιχτω κουβεντα κανουμε.. 1
zio10 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 δεν ξερω ποια ακριβως λες μπορει να ειναι stencils μπορει να ειναι roll ups μπορει να ειναι characters παιζουν διαφορα οχι ρε αραξε τι να θιχτω κουβεντα κανουμε.. Tέτοια πράγματα ας πούμε: Γενικά θα προτιμούσα να γίνονται οργανωμένα σε χώρους γι'αυτό το λόγο όμως, όχι σε όποιον τοίχο θέλει ο καθένας.
Soufesis Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 το περιμενα να μην σας αρεσουν.ειναι εντυπωσιακο πως ενα καλοδουλεμενο και τεχνικα σωστα σχεδιασμενο κομματι απο εναν ανθρωπο που κουβαλαει χρονια εμπειριας ειναι αδιαφορο στο κοινο ματι.γι αυτο γουσταρω το γκραφφιτι γιατι πολλοι θα δουν τα κομματια στους δρομους αλλα λιγοι θα καταλαβουν την ουσια τους,απο ποιον εγιναν και τι απεικονιζουν...δεν με ενδιαφερει να τα αποδεχτει το συνολο και δεν θα το ηθελα ποτε αυτο,με ενδιαφερει να τα αποδεχτουν αυτοι που οντως ασχολουνται και θα μπορεσουν να παρουν ενα ερεθισμα η μια ιδεα απο το κομματι που θα κανω..μπορεις να πεις πως ειναι απο μας για μας μονο,οσο εγωιστικο και αν ειναι αυτο. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κριτικός για να ξέρει τι του αρέσει και τι όχι. Έχω δει εντυπωσιακά αλλά τα συγκεκριμένα είναι αδιάφορα Όταν βάφεις έναν τοίχο και τα έργα είναι εκτεθειμένα δημόσια θα πρέπει να σε ενδιαφέρει η γνώμη όλων. Αν είναι από εσάς για εσάς μπορείτε να βάψετε ο ένας του σπίτι του άλλου και να γουστάρετε
stratigos24 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) το περιμενα να μην σας αρεσουν.ειναι εντυπωσιακο πως ενα καλοδουλεμενο και τεχνικα σωστα σχεδιασμενο κομματι απο εναν ανθρωπο που κουβαλαει χρονια εμπειριας ειναι αδιαφορο στο κοινο ματι.γι αυτο γουσταρω το γκραφφιτι γιατι πολλοι θα δουν τα κομματια στους δρομους αλλα λιγοι θα καταλαβουν την ουσια τους,απο ποιον εγιναν και τι απεικονιζουν...δεν με ενδιαφερει να τα αποδεχτει το συνολο και δεν θα το ηθελα ποτε αυτο,με ενδιαφερει να τα αποδεχτουν αυτοι που οντως ασχολουνται και θα μπορεσουν να παρουν ενα ερεθισμα η μια ιδεα απο το κομματι που θα κανω..μπορεις να πεις πως ειναι απο μας για μας μονο,οσο εγωιστικο και αν ειναι αυτο. Από τα παραπάνω 3 που έβαλες, κανένα δεν είναι καλοδουλεμένο, αν και έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια, δεν είναι κάτι που θα μου τραβούσε την προσοχή. Ούτε το cmk, ούτε κανένα. Τεχνικά και οπτικά, υπάρχουν όχι μόνο καλύτερα από αυτά αλλά μίλια μπροστά και σε bombing αλλά και σε ''κανονικά'' κομμάτια. ΥΓ: Έτυχε να δω 2 κομμάτια του tones στον δρόμο που μου τράβηξαν την προσοχή. To στυλ γενικά που μου άρεσε τότε που ασχολιόμουν ήταν το wildstyle. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2016 από stratigos24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα