sphinxgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Το πρόβλημα είναι το ακόλουθο. 'Εχω στη σύνδεση του σπιτιού 1500 λεπτά προς όλα τα κινητά, ενώ απο το κινητό μου δεν έχω προς όλα τα κινητά αλλά μόνο προς την ίδια εταιρία! Τι θέλω? Να καλώ απο το κινητό μου ένα αριθμό κινητού που θα έχω στο σπίτι, και αυτομάτως να μου δίνει γραμμή για δυνατότητα κλήσης στη σύνδεση του σταθερού μου τηλεφώνου. Θα γίνεται σίγουρα με κάποιου είδους τηλεφωνικό κέντρο, με κάτι πιο απλό έχει ιδέα κανείς αν γίνεται?
jkoukos Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Για να το πετύχεις χρειάζονται 3 πράγματα: α. Κάποια συσκευή που να δέχεται την sim κάρτα της τηλεφωνικής σύνδεσης και θα παίζει τον ρόλο GSM Gateway. β. Αντίστοιχη συσκευή που να δέχεται την τηλεφωνική γραμμή και θα παίζει τον ρόλο PSTN Gateway. γ. Κάποια συσκευή που να μπορεί να δεχθεί σε κατάλληλη είσοδο την πληροφορία από τα GSM και PSTN Gateway για να κάνει διαχείριση των κλήσεων. Το GSM Gateway μπορεί να έχει διάφορες μορφές ανάλογα τον τρόπο που θα δουλέψεις με την (γ) συσκευή. Π.χ. μπορεί να είναι είτε κάποιο USB modem, είτε PCI modem, είτε εξωτερική συσκευή κλπ. Το PSTN (ή ISDN) Gateway μπορεί να έχει διάφορες μορφές, αντίστοιχα με το (α). Το (γ) μπορεί να είναι κάποιο IP PBX κέντρο ή κάποια συσκευή που να έχει αντίστοιχες δυνατότητες, όπως είναι π.χ. τα Fritz router. Ανάλογα τι θέλεις, μα καλύτερα με το IP PBX.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Το πρόβλημα είναι το ακόλουθο. 'Εχω στη σύνδεση του σπιτιού 1500 λεπτά προς όλα τα κινητά, ενώ απο το κινητό μου δεν έχω προς όλα τα κινητά αλλά μόνο προς την ίδια εταιρία! Τι θέλω? Να καλώ απο το κινητό μου ένα αριθμό κινητού που θα έχω στο σπίτι, και αυτομάτως να μου δίνει γραμμή για δυνατότητα κλήσης στη σύνδεση του σταθερού μου τηλεφώνου. Θα γίνεται σίγουρα με κάποιου είδους τηλεφωνικό κέντρο, με κάτι πιο απλό έχει ιδέα κανείς αν γίνεται? Σκέφτομαι γρήγορα 1.Αυτόματη απάντηση στο κινητό 2.Ενα ρελεδακι που με τον κουδουνισμό του κινητού θα συνδέει το κινητό με το σταθερό(αν βρεθεί αυτό λύθηκε) 3.Στην συνεχεία πληκτρολογώντας απο το κινητό στέλνεις dtmf στο σταθερό και καλείς οποίον αριθμό θέλεις 4.Η απόλυση της σύνδεσης τωρα, προφανώς πρέπει να γίνει με κάποιον τιμερ ...και τέλος κανε ένα σωστό συμβόλαιο βρε αδερφέ
jkoukos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Υπάρχει ένα σοβαρό και αξεπέραστο πρόβλημα στο παραπάνω σκεπτικό. Η τηλεφωνική συσκευή έχει δυνατότητα να συνδέεται ανά πάσα στιγμή μόνο με μία γραμμή. Εδώ όμως θέλουμε 2. Μία που είναι η είσοδος από το κινητό και η άλλη με την γραμμή του παρόχου. Ακόμη και να έχουμε συσκευή με 2 γραμμές, καμία δεν μπορεί να συνδέσει μεταξύ τους αυτές. Πάλι ανά πάσα στιγμή κάνει χρήση μίας από τις 2 ή παραπάνω. Αυτή ακριβώς την δυνατότητα έρχεται να καλύψει το τηλεφωνικό κέντρο, καθώς δεν είναι κάτι που λύνεται εύκολα. Άλλο πρόβλημα είναι ότι οι τηλεφωνικές συσκευές δεν αναγνωρίζουν DTMF τόνους. Μόνο στέλνουν. Η αναγνώριση γίνεται από το όποιο τηλεφωνικό κέντρο.
NikosKallithea Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 ^ Μάλλον δεν ξέρεις τηλεφωνία, σαφώς και γίνετε αυτό που λεω
jkoukos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 ΟΚ, δεν γνωρίζω. Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα που δουλεύει, για να μάθω;
johnmegarythmos Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 παντως θα πρεπει να καλεις ενα νουμερο του ιδιου φορεα για να μην χρεωνεσαι και να σου δινει την δυνατοτητα να πληκτρολογησεις τηλεφωνο και να καλεσεις . Ενα παρόμιο το ειχε η ιντερτελεκομ , που καλουσες ενα νουμερο πχ ειχες δωρεαν cu λεπτα και καλουσες cu νουμερο και μετα πληκτρολογουσες το νουμερο που ηθελες να καλεσεις και μετα # , και χρεωνοτανε 0,02 ευρω το λεπτο προς σταθερο και 0,10 ευρω προς αλλο κινητο ελληνικου δικτυου , και σαν αναγνωριση φαινοτανε ο αριθμος του κινητου σου . Βεβαια σταματησε η εταιρεια την παροχη εαν θυμαμαι καλα . Παντως εξυπηρετουσε αλλα ειχε προβληαμτα και πολλες φορες δεν δουλευε και εδειχνε οτι μιλουσες, διοτι ητανε κοινα τα νουμερα και αμα καποιος το χρησιμοποιουσε μαλλον δεσμευοντανε η γραμμη κατι τετοιο. Για μενα μην παιδευεσαι μεταφερε την σταθερη σου γραμμη στην cyta και ενεργοποιησε το cyta4you και με 2 ευρω επιπλεον μπορεις μεσω τις εφαρμογης που περνας στο κινητο σου να καλεις λες και εισαι στο σπιτι αλλα χρειαζεται να ειχες ιντερνετ ., μου ειπανε οτι ενα λεπτο ειναι περιπου 5mb βεβαια μπορεις να μπεις και με wifi απο αλλου και να το εκμεταλευτεις , συμφερει παρα πολυ! . Eμενα δεν πιανει η cyta για αυτο και δεν μπορω να το βαλω .. ( αν και στα καρτοκινητα γενικα υπαρχουνε λεπτα ομιλιας πχ 200 λεπτα με 5ευρω τον μηνα ) .
sphinxgr Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον το πιο εύκολο είναι τηλεφωνικό κέντρο, αλλά προφανώς δεν αξίζει οικονομικά. Τα υπόλοιπα είναι δυνατά αλλά θέλουν αρκετές δοκιμές. Θα ψάξω για αρχή να βρω μια έτοιμη συσκευή που να τα κάνει
sundance_kid Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ότι είπε ο αποπάνω. Εγω προσωπικά σε εποχή ΠΡΟ cyta4you, είχα αρχικά στημένο το elastix με το trunk της cyta που το μετέφερα σε rasPBX όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα raspberry. Φυσικά zoiper στο smartphone και στον σταθερο. Απο το cyta 4 you και μετά τα παράτησα.
jkoukos Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Tο Cyte4you είναι πολύ καλή και οικονομική λύση, αλλά δεν έχει κανείς άλλος πάροχος μέχρι σήμερα κάτι αντίστοιχο. Αναγκαστικά λοιπόν πάμε σε άλλες λύσεις π.χ. ΡΒΧ κέντρο, όπου ξεκινάμε από τα περίπου 150€, με Raspberry, GSM Gateway και PSTN Gateway.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα