cloud13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Καλημέρες! Ισως ειναι χαζη η ερωτηση αφου δεν εχω εντρυφησει τοσο βαθια σε αυτα τα θεματα αλλα στο συστημα που εφτιαξα με i3 6100 skylake και GTX950 OC GIGABYTE, υπαρχει τροπος και περιπτωση να χρησιμοποιω υποβοηθητικα και τη gpu του επεξεργαστη για το κατι εξτρα στα fps οταν παω σε 1080p οθονη? Και αν ναι πως? Επισης ψαχνω προγραμμα που θα μου επιτρεπει να βλεπω τα fps σε διαφορα games. Προς το παρον εχω το fallout4 που δεν βρισκω μεσα τετοια επιλογη, και το afterburner της msi που κατεβασα παλι δεν βρισκω πως μπορω να το ''τρεξω'' εντος του παιχνιδιου. Ευχαριστω!
Xristaras12 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Για το πρώτο όχι,αλλα και να υπήρχε δεν θα ειχες κάποια βελτίωση σε κάτι. Για το δευτερο: στην καρτέλα που ειναι ο τύπος βάλε πανω πάνω 250ms η οπου σου αρέσει εσένα γιατι δεν κάνει γρηγορες ανανεώσεις το πρόγραμμα απο μόνο του και θα βλέπεις λάθος fps. 3
cloud13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Για το πρώτο όχι,αλλα και να υπήρχε δεν θα ειχες κάποια βελτίωση σε κάτι. Για το δευτερο: στην καρτέλα που ειναι ο τύπος βάλε πανω πάνω 250ms η οπου σου αρέσει εσένα γιατι δεν κάνει γρηγορες ανανεώσεις το πρόγραμμα απο μόνο του και θα βλέπεις λάθος fps. Σε ευχαριστω πολυ! Υποθετω ειναι το πιο αξιοπιστο sw για αυτον τον σκοπο οποτε να μην ψαξω για κατι αλλο!
Xristaras12 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 υπάρχουν και αλλα προγράμματα τα οποια κάνουν και εγγραφή gameplay ενώ δείχνουν τα fps. Επίσης έχω την εντύπωση οτι και το λογισμικό της nvidia(GeForce Experience) έχει fps μετρητή απο μόνο του μαζι με το shadowplay για εγγραφή. Προσωπικά χρησιμοποιώ msi AB μαζί με HWinfo64 για να βλέπω FPS,χρήση κάρτας-επεξεργαστή,Χρήση Vram και θερμοκρασίες 3
Ghost007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 στην πρωτη ερωτηση η απαντηση ειναι οχι δε μπορεις...και καλο ειναι να την απενεργοποιησεις κιολας... στην δευτερη ερωτηση πρεπει να πας στο msi να πατησεις το κουμπι που ειναι σαν γραναζι να πας στης επιλογες... εκει θα βρεις καπου (γιατι δεν ειμαι σπιτι δε θυμαμαι ακριβως) που εχει τεσπα της ρυθμισεις για το τι να βλεπεις... cpu gpu ram κλπ κλπ εκει επιλεγεις ενα ενα ποιο θελεις και τσεκαρεις ποιο κατω που γραφει show on screen display ... και το ιδιο κανεις σε ολα οσα θες να βλεπεις εντος του παιχνιδιου... 1
cloud13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 στην πρωτη ερωτηση η απαντηση ειναι οχι δε μπορεις...και καλο ειναι να την απενεργοποιησεις κιολας... στην δευτερη ερωτηση πρεπει να πας στο msi να πατησεις το κουμπι που ειναι σαν γραναζι να πας στης επιλογες... εκει θα βρεις καπου (γιατι δεν ειμαι σπιτι δε θυμαμαι ακριβως) που εχει τεσπα της ρυθμισεις για το τι να βλεπεις... cpu gpu ram κλπ κλπ εκει επιλεγεις ενα ενα ποιο θελεις και τσεκαρεις ποιο κατω που γραφει show on screen display ... και το ιδιο κανεις σε ολα οσα θες να βλεπεις εντος του παιχνιδιου... Με καλυψε και ο συμφορουμιτης σε ευχαριστω! Γιατι και πως να απενεργοποιησω την gpu του επεξεργαστη ομως? Και αν χτυπα ξυλο παθει κατι η καρτα? Εκτος αν ειναι μεσω bios υποθετω που μπορω να το επαναφερω ε..
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μην την κλείνεις την ενσωματωμένη,δεν επηρεάζει σε τίποτα,απλά από το bios σιγουρέψου ότι δεν τραβάει πολύ από την μνήμη σου,έχε την δηλαδή στην χαμηλότερη ρύθμιση,σε εμένα τραβάει 32mb. 1
cloud13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μην την κλείνεις την ενσωματωμένη,δεν επηρεάζει σε τίποτα,απλά από το bios σιγουρέψου ότι δεν τραβάει πολύ από την μνήμη σου,έχε την δηλαδή στην χαμηλότερη ρύθμιση,σε εμένα τραβάει 32mb. Αν ειναι θεμα ram μονο δεν με πειραζει με 16Gb ας μου φαει και λιγη δεν θα εχω θεμα!
Ghost007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 ναι οκ δεν ειναι απαραιτητο αστη αν δεν εχεις καποιο προβλημα...απλα μου εχει τυχει καποια στιγμη καποιο conflict δε μου δουλευε σωστα το msi γενικως λιγο περιεργα πραγματα και δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν απο τα drivers της ενσωματομενης η απο το οτι ηταν ανοιχτη...παντως οταν την εκλεισα και τα εβγαλα ειμουν οκ μετα...αλλα οκ πιθανων δε θα εχεις θεμα..ισως ετυχε... 1
seithan Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Και να την απενεργοποιήσεις ακόμη καλύτερα. Δεν ξέρω μήπως σταματάει να τραβά εντελώς ρεύμα το υποκύκλωμα έτσι; Χαμηλώνοντας θερμοκρασίες του επεξεργαστή (απειροελάχιστα αφού ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί). Εάν δεν κάνω λάθος η τεχνολογία του ενεργοποιεί και τις δύο κάρτες γραφικών (iGpu + Gpu) λέγεται LucidLogic. Δεν έχει αποτελέσματα, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πείς την εμπειρία σου. Προσωπικά την έχω απενεργοποιήσει από το Bios και έχω απεγκαταστήσει και τους οδηγούς της από το Windows. 2
cloud13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Και να την απενεργοποιήσεις ακόμη καλύτερα. Δεν ξέρω μήπως σταματάει να τραβά εντελώς ρεύμα το υποκύκλωμα έτσι; Χαμηλώνοντας θερμοκρασίες του επεξεργαστή (απειροελάχιστα αφού ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί). Εάν δεν κάνω λάθος η τεχνολογία του ενεργοποιεί και τις δύο κάρτες γραφικών (iGpu + Gpu) λέγεται LucidLogic. Δεν έχει αποτελέσματα, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πείς την εμπειρία σου. Προσωπικά την έχω απενεργοποιήσει από το Bios και έχω απεγκαταστήσει και τους οδηγούς της από το Windows. Αρα μπορει να υπαρχει τροπος να λειτουργουν μαζι και να υποβοηθαει η Gpu της cpu την κανονικη gpu λες? Θα ψαχτω για αυτο και βλεπουμε!
Occultist Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δε γίνεται να βοηθάει η igpu την κανονική. Κλείσε την και τελείως, για να μην καταναλώνει πόρους τσάμπα... 2
Occultist Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Πως ακριβώς την κλείνεις από το bios την igpu; Συνήθως κλείνει αυτόματα από τη μητρική, όταν έχεις πάνω ξεχωριστή κάρτα, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει τι γίνεται με κάθε revision motherboard chipset και cpu. Πχ. σε AMD δεν το έχω ψάξει καθόλου. Παίζει και να υπάρχει option στο bios, όπως παλιά. Και παίζει και να μη γίνεται τίποτα από τα δύο και να πρέπει να βάλεις χέρι από τα windows για να την κλείσεις χειροκίνητα, από τους drivers. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την κρατάς ενεργή σε gaming σύστημα...Ας ψάξει λίγο τι ισχύει στο rig του και τσεκούρι...
Ghost007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Πως ακριβώς την κλείνεις από το bios την igpu; στα περιφερειακα συνιθως ειναι απλα κανεις disable... φυσικα αν το κανεις αυτο και εχεις καποιο προβλημα με την καρτα γραφικων σου μετα δεν μπορεις να το ανοιξεις αν δεν βαλεις καποια αλλη πανω...οποτε εν γνωση του οποιος θελει να το κανει... εγω την κλεινω αλλα αν χρειαστει θα παρω απο φιλο π.χ μια να βαλω πανω για να ενεργοποιησω παλι την ενσωματωμενη.. αν πιστευεται οτι δεν μπορειτε να βρειτε απο καπου αν χρειαστει τοτε μην την κλεισετε καλυτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα