Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας θα ηθελα την βοηθεια σας.

Μοιραζομαι την συνδεση μου (οικια σε χωριο δεν τη χρησιμοποιω ολο το χρονο) με έναν φιλο σε απόσταση 500 μετρα περιπου.. εχω ένα ρουτερακι παροχου Οτε (192.168.1.1) κ ο φιλος μου εχει ένα Tp-link 7210n access point (192.168.0.254) εξωτερικου χωρου.

Του το εχω στησει σαν AP client mode. Όλα καλα & ωραια από ταχυτητα πιανει φουλ δεν εχει αποσυνδεσεις εδώ και 2 χρονια σε οποιεσδήποτε  καιρικες συνθηκες κ το σημα είναι φουλ, όμως επειδη είναι εξωτερικο η καλυψη που δινει στο σπιτι δεν φτανει εξίσου καλα κ στα αλλα δωματια με αποτελεσμα να του βαλω ένα παλιο modem router Netis (192.168.0.253) να δουλευει σε κατασταση bridge.

Μεχρι εδώ όλα οκ ότι είναι συνδεδεμενο πανω στο netis  ενσυρματα πιανει φουλ 19mbps σε speedtest…

όμως όταν συνδεω μια συσκευη ασυρματη πανω στο netis  τοτε η ταχυτητα που πιανει είναι μονο 1mbps.. εχω φαει το κεφαλι μου βρηκα μια λυση καταλαθος ενώ επαιζα με ip όμως μετα την εχασα…

το modem router OTE dhcp on 192.168.1.1

tplink dhcp on 192.168.0.254 και φτιαχνει δικο του lan από 192.168.0.100-199

netis dhcp on 192.168.0.253 εάν κλεισω το dhcp δεν συνδεεται συσκευη, εάν του βαλω από 192.168.0.1-99 κ πυλη 192.168.0.254 κ dns 192.168.0.254 συνδεονται συσκευες αλλα από ταχυτητα τπτ.

Που εχω κανει την πατατα??? καποια στιγμη το ελυσα όμως το χαλασα παλι διοτι ηθελα να βρω τη λυση... μπορει καποιος να βοηθησει???

Δημοσ.

Δε καταλαβαινω αφου εχεις ενα δικτυο γιατι να εχεις 2 υποδικτυα? κανονικα απο το tp link και μετα επρεπε να ειναι 192.168.1.0/24 το δικτυο οπως αυτο του οτε δλδ......

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται παράξενο.

Λογικά το Netis είναι 11b/g, δηλαδή θεωρητικά έως 54Mbps. Στην πραγματικότητα είναι στο 1/3, οπότε στην καλύτερη περίπτωση πιάνεις ~2MBps.

Αν υπολογίσεις και άλλους πιθανούς παράγοντες που επηρεάζουν την ασύρματη σύνδεση, είναι δυνατόν να έχεις αυτή την ταχύτητα.

Δημοσ.

Αυτος λεει 1mbps και οχι εως 2ΜΒ που λες εσυ κουκε....... ειναι εως 15mbps διαφορα αυτο. Θεωρητικα επρεπε ναχει 54/2/2=12mbit ταχυτητα, δλδ κανονικα 7-8mbit αν εχει πολυ καλο σημα και καλο καναλι που πρεπει αυτο να δει πρωτο.... το καναλι. 

και να τα βαλει και στο ιδιο δικτυο μηπως κανει κανα routing και χανει και απο εκει, οχι πολυ ομως απο αυτο. Κυριως αποκριση και οχι D/L.

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται παράξενο.

Λογικά το Netis είναι 11b/g, δηλαδή θεωρητικά έως 54Mbps. Στην πραγματικότητα είναι στο 1/3, οπότε στην καλύτερη περίπτωση πιάνεις ~2MBps.

Αν υπολογίσεις και άλλους πιθανούς παράγοντες που επηρεάζουν την ασύρματη σύνδεση, είναι δυνατόν να έχεις αυτή την ταχύτητα.

το netis ειναι bgn  εως 40, ομως το netis ειναι η τριτη συσκευή.. η πρωτη του οτε ειναι και αυτη σε θεση b,g,n σε 20/40 , η δευτερη ειναι bgn ομως κανει κατι σαν copy λογο το οτι ειναι σαν client mode

Δε καταλαβαινω αφου εχεις ενα δικτυο γιατι να εχεις 2 υποδικτυα? κανονικα απο το tp link και μετα επρεπε να ειναι 192.168.1.0/24 το δικτυο οπως αυτο του οτε δλδ......

το ρουτερακι του οτε ειναι στο official 192.168.1.1 το tplink ομως οταν ειναι σε κατασταση client mode το κανει μονο του 192.168.0.254 κ δινει απο 192.168.0.100-199 (δλδ να το εβαζα 192.168.1.254 κ να εκλεινα το dhcp δεν ξερω εαν θα με αφησει θα το τσεκαρω) παντως το netis το δοκιμασα κ με κλειστο dhcp 192.168.0.253  πισω απο το tplink καμια διαφορα1,5 κ μεγιστο 2,5 mbps

Αυτος λεει 1mbps και οχι εως 2ΜΒ που λες εσυ κουκε....... ειναι εως 15mbps διαφορα αυτο. Θεωρητικα επρεπε ναχει 54/2/2=12mbit ταχυτητα, δλδ κανονικα 7-8mbit αν εχει πολυ καλο σημα και καλο καναλι που πρεπει αυτο να δει πρωτο.... το καναλι. 

και να τα βαλει και στο ιδιο δικτυο μηπως κανει κανα routing και χανει και απο εκει, οχι πολυ ομως απο αυτο. Κυριως αποκριση και οχι D/L.

ναι η συνδεση ειναι τρομερη λογο οτι υπαρχουν πολλεσ κενεσ θεσεις του οτε υπαρχει μονο ενασ παροχοσ (στο χωριο) κ η αποσταση ειναι  κατω απο 100μετρα μιλαμε για συνδεση ον αιρ 135 μερες κ μετραει απο 19 εως 23 σε σπεεντ τεστ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εαν εβγαζα το Bridge και στη θεση του εβαζα ενα κανονικο ρουτερ θα ειχα παλι προβλημα λετε??

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω το ιδιο προβλημα μονο που στην θεση που εχεις το netis εχω ενα tp-link wa801nd σε ap mode.καλωδιακα εχω 11mbps και ασυρματα βια 3 σερνετε.νομιζα οτι φταιει το 801nd αλλα για να το εχεις παθει και εσυ με αλλο ap κατι αλλο γινεται τι ομως;

Δημοσ.

Εχω το ιδιο προβλημα μονο που στην θεση που εχεις το netis εχω ενα tp-link wa801nd σε ap mode.καλωδιακα εχω 11mbps και ασυρματα βια 3 σερνετε.νομιζα οτι φταιει το 801nd αλλα για να το εχεις παθει και εσυ με αλλο ap κατι αλλο γινεται τι ομως;

οπως ειπα κ παραπανω δουλεψε μια φορα καταλαθος ομως επειτα το προβλημα δεν λυθηκε ελιπζω να βοηθησει καποιος!!!!!! δεν ειναι ουτε το BGN ουτε τα 20/40 φταίνε,τα αλλαξα ολα ισως να φταιει το tplink7210n δλδ το μονο που δεν αλλαξα!!!

Δημοσ.

Δοκιμασε και τα υπολοιπα καναλια. Οχι στο auto

εχουν δοκιμαστει ολα τα καναλια βεβαια το tplink αντιγραφει το καναλι απο ρουτερ του παροχου και δενγινεται να αλλαξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...