Προς το περιεχόμενο

Pre-Binned CPU μεθοδος Derbauer (τι εννοει?)

RigasGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβασα απο ενα link του Debauer οτι εκανε τεστ σε cpu και τα πουλαει με specs οτι ανοιγουν τοσο....ΟΚ

Μπορει να μου πει κανεις οταν λεει στην αρχη του θεματος οτι δεν θα πει τον τροπο που κανει binning

http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=150581

How we test:
I use a Maximus VIII Gene for pretesting on air. The pretested CPUs can run 1h Prime95 1344K at 4.5 - 4.8 GHz (depending on the category) on air below 1.40 Volt without delidding. 
I won't explain my exact binning method but you can be sure you get the best of the best. 
The 4.8 GHz CPUs are the top 3-5% and sometimes I have to go through over 50 CPUs without finding a single one. So you can imagine this takes a lot of time and effort.
After finding the best CPUs on air, we pretest some of them on LN2 (ASUS M8E) to see what clock they can run HWBOT Prime at 1.90 vCore. The chips will usually clock more because we don't have the time to test them full detail.

Δηλαδη εκτος οτι τα δοκιμαζει κανει κατι σαν στρωσιμο στον επεξεργαστη ?

Για Silicon Lottery μου ειχε απαντησει φετος οτι απλα τα τεσταρει με μια AIO συνηθως Corsair 100 και βαζει το ASUS Bench 1 ωρα μονο και τρεχει μερικα XTU Intel και μετα τα δινει με specs π.χ 6700Κ 4,8 (και λεει 100+ η 100-) αναλογος συστηματος του πελατη, παντα για ταση βολτ σε λογικα πλαισια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να έλεγε 5 ghz 1.4v και 5.1/ 5.2 1.42v  να πω οκ αυτά είναι μια χαρά διαλεγμένα τσιπάκια, αλλά τώρα 4.8 με 1.4v, άνετα μπορεί να σου τύχει ένα τέτοιο κομμάτι αν είσαι τυχερός και μιλάω για retail κομμάτι και όχι pre-binned. Ο τύπος είναι απλά όπως τον είπε ο fallen :D.

Αν κατάλαβα καλά απλά αυτός τσεκάρει τα κομμάτια και κρατάει τα καλύτερα σύμφωνα με τα κριτήρια που θα τα πουλήσει, άλλα για ln2 και άλλα για mainstream χρήση, όπως αυτά στα 4.8. Το bin εξαρτάται από το εργοστάσιο και όχι από αυτόν, αυτός δεν είναι σε θέση να κάνει bining σε ένα cpu,  αυτός απλά κάθεται και ψάχνει ψύλλους στα άχυρα, κοινώς ψάχνει από ένα μάτσο i7 6700k αυτούς που θα πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό oc με το χαμηλότερο δυνατό ρεύμα και έπειτα τους πουλάει πανάκριβους και ζει ζωή και κότα, με λίγα λόγια αυτός βρίσκει τα καλύτερα μπιναρισμένα από την intel τσιπάκια, δεν κάνει bining ο ίδιος.

• Like 1

Εκει μιλαει για τα LN2 που δινει, αλλα οτι εχει καποιο συγκεκριμενο τροπο στο bin τι εννοει?

Bin ειναι διαδικασία η τσεκάρω?

Bin είναι το καλάθι, ο κάδος κ.τ.λ.

Binning είναι το να κατηγοριοποιείς κάτι, βάσει κάποιων χαρακτηριστικών, εδώ βάσει της συχνότητας π.χ. γιατί θεωρητικά όταν τα δοκιμάζεις τα ξεχωρίζεις και τα βάζεις σε διαφορετικό "κάδο" λόγω των δυνατοτήτων τους. ( ταξινόμηση ; )

Υπάρχει και στην στατιστική binning αλλά δεν μας ενδιαφέρει.

bin_example1b.png

• Like 2

OK καταλαβα, γιατι τα αγγλικα μου δεν ειναι και τα καλητερα σε μερικες λεξεις.

Fallen εχεις δικιο στα 1.40 για 4.8 δεν ειναι και τσιπ να το πληρωσεις οπως λες, αμα ελεγε 1.25 ναι.

OK καταλαβα, γιατι τα αγγλικα μου δεν ειναι και τα καλητερα σε μερικες λεξεις.

Fallen εχεις δικιο στα 1.40 για 4.8 δεν ειναι και τσιπ να το πληρωσεις οπως λες, αμα ελεγε 1.25 ναι.

Αυτό ακριβώς!!!! Και η τάση που λες, έχω δει σε forums 4800 με 1.25v αυτός απλά τα τσεπωνει από κορόιδα που νομίζουν ότι κάτι έκαναν.

Και κάτι ακόμη, το αν ένα chip τραβάει με αέρα καλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει το ίδιο καλά και με LN2 και το αντίθετο.

• Like 3

Εχετε άδικο όσοι κάνατε χαρακτηρισμούς για τον der8auer και τη μεθοδολογία του.

Σας ξέφυγε εντελλώς το νόημα του αρχικού thread (του hwbot) ή μπορεί να μήν το διαβάσατε καθόλου.

Αφού το διαβάσετε ...

θα σας πώ ότι σας δικαιολογώ , επειδή κανείς σας δέν έχει εμπειρία με LN2.

Καλημερα Τασο, συγνωμη αλλα οταν βλεπω αυτο https://www.caseking.de/en/intel-core-i7-6700k-4-0-ghz-skylake-pretested-4-8-ghz-tray-hpit-262.html ειναι απλα για γελια

Καλημερα Τασο, συγνωμη αλλα οταν βλεπω αυτο https://www.caseking.de/en/intel-core-i7-6700k-4-0-ghz-skylake-pretested-4-8-ghz-tray-hpit-262.html ειναι απλα για γελια

Καλημέρα

:)

Δέν σχολιάζω το θέμα της τιμολόγησης.

Αυτό είναι "αλλουνού παππά ευαγγέλιο"

Εμείς πλέον (δυστυχώς) , κρίνουμε τα πάντα , με βάση τα οικονομικά μεγέθη και δεδομένα της χώρας μας.

Στην Ευρώπη είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Είναι άλλα τα νούμερα της καθημερινότητας τους.

Επίσης χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το over-price που έχει κάνει ... δές τί περιλαμβάνει η ειδική εγγύηση που δίνει.

... και έχε υπόψιν , ότι απευθύνετε σε ειδική κατηγορία χρηστών και bencher.

Αυτά

Καλημερα ας μην το παμε τιμολογιση σε επεξεργαστη, αλλα διαλεγω επεξεργαστη για καποια χαρακτηριστικα.

Αν εχει 4.8 για 1.4 (μαλλον το τεσταρει σε αυτη την ταση για 1η φορα?) ειναι καλο για LN2?

Και οχι καλο για water και air?

Σιγουρα στο LN2 κρητιριο ειναι το ποσο x παει το multiplier αν δεν κανω λαθος, ταση σιγουρα θα ειναι στο Θεο αλλα τι γινεται αν εχουμε 

π.χ 4,8 1,20 και 4,8 1,40, θα ειναι καλητερο το 2ο η το 1ο ?

Τωρα ειμαι ποιο μπερδεμενος......

RigasGR εδώ είσαι ;) :

Αυτό ακριβώς!!!! Και η τάση που λες, έχω δει σε forums 4800 με 1.25v αυτός απλά τα τσεπωνει από κορόιδα που νομίζουν ότι κάτι έκαναν.
Και κάτι ακόμη, το αν ένα chip τραβάει με αέρα καλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει το ίδιο καλά και με LN2 και το αντίθετο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...