Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα WP πάνε σφαίρα γιατί απλά δεν έχουν εφαρμογές να τρέξουν...και όσες έχουν, έχουν 1 χρόνο στην καλύτερη των περιπτώσεων να πάρουν update. Φυσικά και θα έπαιρνα WP το 640 ακόμα το θεωρώ τέλειο, αλλά η ίδια εταιρία έχει χ...να τα κινητά της και τις εφαρμογές οπότε γιατί να δώσω λεφτά να πάρω κάτι που δεν υπάρχει μέλλον? για μένα μόνο motorola(budget) Και nexus και iphone για όσους μπορούν να τα σκάσουν.

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δουλεύουμε με υπολογιστές 25 χρόνια, όσο μεγαλύτερο ποσοστό της μνήμης σου είναι ελεύθερο τόσο πιο responsive είναι το σύστημα. Ειδικά στην εποχή των SSD.

Δεν ισχύει.

Το swap καθιστά το σύστημα αργό αφού εάν χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή η οποία είναι στο swap (HDD/SSD) θα έχεις τεράστια καθυστέρηση. BTW, τα SSD είναι πολύ αργά σε σχέση με την κύρια μνήμη ακόμα και στην εποχή του NVME.

Εάν η μνήμη είναι ελεύθερη και σηκώσεις μια εφαρμογή (προφανώς από το σκληρό), τότε θα έχεις καθυστέρηση.

Οποτεδήποτε φορτώνεις από το δίσκο έχεις καθυστέρηση.

Η κύρια μνήμη πρέπει να είναι σχεδόν πάντα γεμάτη, ώστε να ελαχιστοποιείς το ενδεχόμενο φόρτωσης δεδομένων.

Αυτό που περιγράφεις εσύ, εκ των πραγμάτων καθυστερεί πάντα.

Όλα τα μοντέρνα συστήματα σχεδιάζονται έτσι ώστε να μεγιστοποιούν τη χρήση της κύριας μνήμης.

Τα Windows στο desktop κάνουν caching (μέσω prefetch) εδώ και χρόνια. Για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά στον task manager των windows και κοίτα πόσα GB είναι η cache.

Εάν η μνήμη είναι άδεια, θα πρέπει πάντα να κάνεις loading, δηλαδή θα έχεις πάντα καθυστέρηση. Εάν είναι γεμάτη, απλά θα καθυστερείς σε κάποιες περιπτώσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Και 10 γιγα να βαλεις σε Android, ελάχιστη ελεύθερη θα αφησει.

Μην εκτιθεστε ετσι με το να το αναφερετε συνεχως ως μειον, γιατι απλα δειχνετε την ασχετοσυνη σας.

Αλλο Windows αλλο android. Στο Android ελευθερη μνήμη ισος μνημη αχρηστη (αφου δεν χρησιμοποιείται και υπάρχει ανεφ λογου). Και σιγά σιγά ακομα και τα Windows θα ακολουθήσουν αυτη τη φιλοσοφία (εντελώς βεβαιο, ηδη το κανουν λιγο, και περίπου το εχουν ανακοινώσει οτι στο μέλλον θα δουλεύει σαν τα Android).

Απο εκει και περα έχουν θεματα στη διαχείριση μνήμης τα Android, δεν ειναι ψεμα. Δεν οφείλεται σε αυτο παντως ή οφείλεται σε κακη εφαρμογή αυτής της φιλοσοφίας συχνα. Βελτιώνονται συνεχώς ομως, και η ιδεα της χρήσης όλης της μνήμης ειναι εντελώς εντελώς σωστή.

• Like 3
Δημοσ.

Εσείς όλοι που κράζετε και χαίρεστε που η MS δεν πουλάει, πόσο στενόμυαλοι είστε; Με την μείωση του ανταγωνισμού και το μονοπώλιο Android /iOS  οι μόνοι χαμένοι είναι οι καταναλωτές, δηλαδή εσείς....

• Like 2
Δημοσ.

Δεν γίνεται να μην έχεις ελεύθερη μνημη και να το θεωρείς σωστο.Μετα βάζεις να παίξεις κανα παιχνίδι βαρυ και σε πετάει έξω,μπαινεις νετ και εάν βάλεις ιστοσελίδα βαριά σε πετάει.Το σύστημα δεν χρειάζεται να μου προφορτωνει προγράμματα που μπορεί να μη χρησιμοποιήσω ποτε.Η εταιρία μου δινει δωρεάν Facebook.Τολμω να το χρησιμοποιήσω? Πως χωρίς να μου τραβήξουν όλα τα αλλα δεδομένα και χρεωθώ?

Δημοσ.

χρηστης wp

η ms το εκανε αυτο στον εαυτο της

εταξε διχως οριο για τα wp10 ,δεν τηρησε σχεδον τπτ απο οτι ειπε κ το κερασακι στην τουρτα τα εβγαλε στην αγορα 6 μηνες μετα σε κατασταση release candidate κ μαλιστα χωρις firmware για τις συσκευες

κ ο κοσμος πλεον αναρωτιεται δικαιως αν τα 8,1 ειναι εν τελει καλυτερα κ γιατι τρωει ολη αυτη την κοροιδια στην μαπα

Δημοσ.
Εσείς όλοι που κράζετε και χαίρεστε που η MS δεν πουλάει, πόσο στενόμυαλοι είστε; Με την μείωση του ανταγωνισμού και το μονοπώλιο Android /iOS  οι μόνοι χαμένοι είναι οι καταναλωτές, δηλαδή εσείς....

Μονοπώλιο δεν το λες. Στο android υπάρχουν καμια 100ρια εταιρίες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Δημοσ.

Πρέπει να έχω δώσει μέχρι σήμερα μερικές χιλιάδες ευρώ για ναυαρχίδες android. Ναι ευχαριστημένος ήμουν τις περισσότερες φορές αλλά κάποια στιγμή πριν από μερικούς μήνες κατάφερα και έσπασα το android που είχα με τα 3 GB Ram και αφού κατέβασα τα απαραίτητα καντήλια για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, χρειαζόμουν άμεσα καινούριο κινητό αλλά αυτή τη φορά κάποιο οικονομικό μέχρι να έρθει η επιδότηση για κάτι καλύτερο. Μπήκα στο πρώτο μαγαζί και κοίταξα τηλέφωνα από 100 έως 130 ευρώ… βγήκα με ένα Lumia 640. 

Long story short : Έχουν περάσει μερικοί μήνες από την αγορά του και ακόμα συνεχίζει να με εντυπωσιάζει το κινητό με την απόδοση και τη σταθερότητα του. Προσέξτε μιλάμε για ένα κινητό με πολλά χρονάκια στη πλάτη του και με μόλις 1 GB Ram και παρόλα αυτά κυριολεκτικά πετάει.

Η χρήση που κάνω και έχω μείνει ικανοποιημένος από τη Windows εμπειρία μου είναι, photos, document scanning , πολύ email, sms, τηλέφωνα , calculator (ναι ναι…), PDF, Cloud storage, viber, linkedin, και λίγο facebook, instagram κ.τ.λ.

Άριστα δεν του βάζω σε όλα αλλά για τα 100 ευρώ που έδωσα δεν το συζητώ. Με android ούτε για αστείο… 

Moto E και Moto G απο Ελλαδα.Εχουμε φτασει εν ετη 2016 και εξακολουθει να πεφτει παραπληροφορηση για το Android.Γιαυτο και δυστηχως τους υποστηρικτες των Windows phone δεν τους παιρνει κανεις στα σοβαρα,καθως τα επιχειρηματα των περισσοτερων ειναι απλα αστεια.

Μαρεσει που γραφεις ''εσεις''και οχι ''εμεις''λες και εσυ δεν εισαι καταναλωτης(εκτως αν εισαι μετοχος).

Γιαυτο και η Apple εβγαλε το Iphone 5se(που εχει τα specs του 6s)σε τοσο χαμηλη τιμη(για δεδομενα apple).Λογω του ανταγωνισμου των windows phone...Ναι τι ωρα....

Ουτε αλλωστε η πλειοψηφια των αγοραστων καθεται να ασχοληθει με custom roms οπως νομιζουν μερικοι απο αυτα που γραφονται στα τεχνολογικα forum.

Γιατι καλως ή κακως το Android μπορει να εχει τα κακα του αλλα εχει ενα πραγματικα καλο.Ειναι για ολες τις τσεπες/ολα τα γουστα/ολους τους χρηστες.

Γιατι ακομα και για το 640xl που διαβαζω,σιγα το κινητο.Στα ιδια χρηματα υπαρχει το Xiaomi Redmi 3 για οποιον θελει ενα πολυ καλο κινητο χωρις να δωσει μια περιουσια,και χωρις να ειναι παντοφλα. Δεν θελει καποιος να ασχοληθει με κινεζικα και θελει απο Ελλαδα κινητο???Moto G 3rd gen,Huawei Honor 4c και LG Zero απο Ελλαδα στα ιδια χρηματα.

• Like 2
Δημοσ.
οπότε γιατί να δώσω λεφτά να πάρω κάτι που δεν υπάρχει μέλλον?

Γιατι ειναι κινητο. Δεν το παιρνεις για να εχει μελλον. Τα κινητα ειναι για να πεφτουν, να σπανε, να χαλανε, να τα χανουμε, να κλεβονται, να βρεχονται και για να τα αλλαζουμε μετα απο 2-3-5 χρονια. Σε μερικους βανδαλους δεν αντεχουν ουτε 6μηνο και σε μερικους απροσεχτους θα καταληξει η στο πλυντηριο η να κανουν μαζι του μπανιο στην θαλασσα αφου η τους επεσε μεσα η το ξεχασαν στην τσεπη του μαγιο.

Δεν ειναι συσκευες που τις παντρευομαστε μια ζωη. Αν παλι εισαι απο τα ατομα που το αγαπας και το προσεχεις πολυ μπορει να βγαλλει 5 χρονια αλλα η λογικη λεει οτι μεχρι τοτε θα το εχεις βαρεθει και επιπλεον αν οποιο κινητο και να πηρες το μετανιωσες γιατι δεν ειναι αυτο που περιμενες, αν εισαι τοσο βιαστικος και δεν αντεχεις να το κρατησεις μεχρι να παλιωσει και να παρεις αλλο, μπορεις πολυ απλα να το πουλησεις σε μια λογικη τιμουλα.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι κανετε ετσι για τα κινητα.

Και εγω εχω κινητο και ειχα και iphone και ειχα και android και σε ολα ειδα και καλα και κακα. Τα εκτιμησα για τα καλα που ειχε το καθενα και μου ελειπαν καποια που ειχαν τα αλλα. Αλλα αυτο δεν τα κανει κατι παραπανω απο απλα κινητα με πεπερασμενο χρονο ζωης. Και σε γυαλα να το βαλλεις που λεει ο λογος σε 5 χρονια θα θεωρειται απλα εκθεμα για μουσειο!

Τα Windows Mobile εχουν τα θεματακια τους. Και το android το ιδιο. Και το ios το ιδιο. Και τα Windows το ιδιο. Και το Linux το ιδιο. Και το FreeBSD το ιδιο. Δεν υπαρχει το τελειο. Το τελειο OS ειναι σαν την γκομενα των ονειρων μας. Για τον καθεναν ειναι απλα διαφορετικη και ξεχωριστη γιατι πλησιαζει οσο ποιο πολυ στα δικα μας προσωπικα γουστα. Αλλος την θελει ξανθια και αλλος μελαχρινη. Αλλος δεν τον νοιαζει αλλα εχει σαν πρωτη προταιρεοτητα να εχει μεγαλο στηθος η να ειναι πολυ ψηλη.

Οποτε για να καταληξουμε καπου. Πρεπει να ωριμασουμε ολοι (βαζω και τον εαυτο μου μεσα πρωτο και καλυτερο γιατι και εγω το κανω) και να καταλαβουμε πως τα προσωπικα γουστα δεν βγαινουν απο γραμμη παραγωγης και τα λειτουργικα ειναι τοσα οσο και το target group στο οποιο απευθυνονται.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν νομίζω πως η google και apple να θεωρούν οτι το λειτουργικό της Microsoft είναι ανταγωνιστικό τουλάχιστο όπως είναι τα πράγματα αυτήν την στιγμή ώστε να επηρεάσει θετικά τον ανταγωνισμό.

Ελπίζω να λύσει τα θεματά που είχε στο λειτουργικό κάποια bugs. Δηλαδή αυτα που είχα δει σε review του 950 xl και να φτιαξουν και την ποιότητα των εφαρμογών που έχουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δημοσ.

Τα windows mobile δεν ειναι ανταγωνιστικα αλλα εχουν το δικο τους στανταρ κοινο. Μικρο αλλα σχετικα σταθερο. Ειναι ως συνηθως αυτοι που δοκιμασαν τα 2 πρωτα (android και ios) και εριξαν πισω τους μαυρη πετρα. Εγω το μονο που θα ηθελα απο την Microsoft ειναι ποιο ποιοτικες συσκευες. Για 200 ευρω παιρνεις πολυ δυνατα χαρακτηριστικα αλλα μην σου πεσει κατω.

Αν και δεν ειμαι κολλημενος. Πχ θα αγοραζα κανα φαση Meizu η Xaomi με android. Δεν ειμαι κατα του android. Ειναι ωραιο και μου αρεσει το material design αλλα θελει δυνατα spec για να φυσαει και σε λογικες τιμες τα spec τα δινουν μονο τα κινεζικα

Δημοσ.

Λογικο ειναι να που αλλη μια φορα βγαινω σωστος σε ολα.

Κανεις δεν γουσταρει microsoft και αυτοι που γουσταρουν δεν θελουν tetris για homescreen στη οθονη τους.

Ασε που απο εφαρμογες ακομα και μια κονοσλα family ειχε περισσοτερες.

Που ειναι τα γατακια οι υποστηρικτες τους;

Γιαυτο οταν γραφετε κατι εδω μεσα να μην ειστε απολυτοι καποιοι τα γνωριζουν καλυτερα αυτα.

ωπα ρε μεγάλε μη μας δείρεις κιόλας. Την επόμενη φορά θα σε ρωτήσω πριν αποφασίσω ότι μ αρέσει ένα λειτουργικό. 

• Like 3
Δημοσ.

Κρίμα στον ενθουσιασμό για εμάς που την στηρίξαμε...ξανά και ξανά. Φαίνεται ότι κατι ετοιμάζει,πάλι,( δεν δικαιολογείται η αδιαφορία της) άλλα δεν την ξανα πατάω προσωπικά.

Δημοσ.

Όταν εντοπίζεις τεχνικό πρόβλημα σε μια συσκευή σου την οποία κάποιος αγόρασε πανάκριβα, το αναφέρεις δημόσια στο Twitter, υπόσχεσαι update και πως έχεις βρει την λύση και μετά απλώς εξαφανίζεσαι κάνοντας πως ξέχασες το θέμα και σφυρίζοντας αδιάφορα, τότε το μόνο αναμενόμενο είναι η ελεύθερη πτώση που θα έχεις.

Και φυσικά, όλα αυτά δεν τα λέω από το κεφάλι μου. Ορίστε και το θέμα στο Windows Central (που ξεκίνησε από δικά μου tweets).

Ας μοιράσουν τώρα μερικά κινητά δωρεάν να τα ξεφορτωθούν και ας κάτσουν να σκεφτούν τις προτεραιότητες τους. Ο μέσος καταναλωτής τις έχει ήδη σκεφτεί.

Δημοσ.

Έχω Nokia Lumia 820.Το έχω 2,5 χρονιά.

RAM 1GB

ROM 8GB

Πυρήνες Επεξεργαστή: 2 στα 1,5GHz

Camera 8.7MP

Με αυτά τα χαρακτηριστικά το Android πιστεύω πως σέρνεται.

(Όποιος κράξει τα χαρακτηριστικά του Lumia 820 ας τσεκάρει το Microsoft Lumia 950) ;) 

Προεγκατεστημένες εφαρμογές που χρησιμοποιώ:

Outlook Mail, Outlook Calendar,Office (Word, Excel, PowerPoint) Microsoft Edge, Wather, Album Cameras, OneNote, OneDrive, Calculator, Alarms & Clock, Camera, File Explorer, FM Radio,Groove Music, Voice Recorder, Xbox App.

Άλλες Εφαρμογές από το Store:

Απεργίες, Adobe Acrobat Reader, E-Radio, Edjing, Facebook, Foursquare, Musixmatch Lyrics, myF2G, PDF Reader, Photo Editor by Aviary, Remote Desktop, Shazam, Skroutz, Skype, Speedtest.net, Sports, Spotify, Sraw, Swarm, TeamViewer, Bing Tranlator, Truecaller, Twitter, Viber, VLC, What's Up By Cosmote.

50+ Games (FIFA 15,Asphalt 8...) Έχω MicroSD 32GB! ;)

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συσκευή. Έχω πάρει πολλά OS Updates. Μάλλον τα Win10 θα είναι το τελευταίο Update αλλά σίγουρα δεν μπορώ να έχω παράπονο από αυτό!

Πιστεύω είναι πολύ υποτιμημένο λειτουργικό.

Προτιμούσα τα Nokia. Άλλα τα Microsoft Lumia 532/640/950 είναι αρκετά καλά και οι τιμές ποικίλουν.

150111εφρφδφ  φβ010101 1ηφηφηφη

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...