Belisarius Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Χάρης Χαιρόπουλος, χάρηκα... Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο... Θεώρησα ότι είναι κοντά σε επιδόσεις (με το Lumia να είναι υποδεέστερο) διότι από την μία έχεις ένα νεότερο core αλλά από την άλλη έχεις 300Mhz παραπάνω. Επίσης τα 300Mhz είναι μεγάλη διαφορά για τις συχνότητες που παίζουν οι 2 επεξεργαστές. Το geekbench θεωρώ ότι επιβεβαίωσε εν μέρη αυτό που λέω μιάς και η απόδοση των επεξεργαστών είναι κοντά. Μιλάω αποκλειστικά για τη σύγκριση του Optimus 4x με το 640. Όσον αφορά τα moto E έχουν πχ χειρότερη κάμερα από ένα 640. Σαν χρήση όμως κλήσεων, μηνυμάτων, fb και λίγων εφαρμογών δεν εμφανίζουν σε καμία περίπτωση τα φαινόμενα που συναντούσε κάποιος σε παλαιές φθηνές android συσκευές.
Καρκίνος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δηλαδη οσοι απο εμας μιλαμε για ειχαμε στην κατοχη μας Windows phone για μικρο διαστημα ειμαστε κατακριτεοι και μαλιστα θεωρουμαστε οτι δεν ειχαμε καν συσκευη ενω το παραπανω ειναι αποδεκτο.Μαλιστα το διαβασαμε και αυτο Εντυπωση βεβαια μου προκαλει πως ενας τοσο θερμος οπαδος(και ικανοποιημενος φυσικα)κατοχος Windows phone(lumia 640 ή 640xl αν θυμαμαι καλα)εδωσε ενα τοσο μεγαλο ποσο(κοινως μπορουσες πχ και με φτηνοτερο μοντελο iphone να κανεις το πειραμα σου ) για να δοκιμασει το ios και δεν πηγε κατευθειαν στις ναυαρχιδες των Lumia τα 950 και 950Xl τωρα που πεσανε και οι τιμες αισθητα. Επισης για τα περι Android και των αναβαθμισεων στα low end κινητα τα εχουμε πει νομιζω και δυστηχως παραπληροφορεις τον κοσμο με αυτα που γραφεις Moto E(2015)των 75-80ευρω και Moto G(3rd gen)των 129ευρω και τα δυο με Android 6 αυτη την στιγμη..... Επισης φιλος μου με Lumia 630(το εχει περιπου 1.5χρονο ως τωρα) και παροτι ελεγε η MS για αναβαθμιση σε Windows 10 για οσα κινητα ειναι σε Windows 8.1,πολυ πιθανο να μην την παρει ποτε την αναβαθμιση http://www.winbeta.org/news/vodafone-the-lumia-630-wont-get-windows-10-mobile Δεν χρειαζεται να σου πω μετα απο τα αυτα ποιο θα ειναι το επομενο του κινητο Το ιδιο και αρκετος κοσμος που εχει windows phone εκτως της λιστας. Αλλα οταν αλλα δηλωνεις και αλλα κανεις μετα ο κοσμος πως να σε παρει στα σοβαρα και αρα να σε προτιμησει.... 1. Πηρα το 640xl γιατί δεν χρειάζομαι ναυαρχίδα, στο iPhone πας αναγκαστικά σε ακριβή συσκευή. Δόξα το θεό, πάνε καλα οι δουλείες οποτε δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, προς το παρόν 2. Ο φίλος σου μπορεί να βάλει τα 10 σαν insider σε slow ring. Ειναι σούπερ σταθερά
Fulgore Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Χάρης Χαιρόπουλος, χάρηκα... Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο... Θεώρησα ότι είναι κοντά σε επιδόσεις (με το Lumia να είναι υποδεέστερο) διότι από την μία έχεις ένα νεότερο core αλλά από την άλλη έχεις 300Mhz παραπάνω. Επίσης τα 300Mhz είναι μεγάλη διαφορά για τις συχνότητες που παίζουν οι 2 επεξεργαστές. Το geekbench θεωρώ ότι επιβεβαίωσε εν μέρη αυτό που λέω μιάς και η απόδοση των επεξεργαστών είναι κοντά. Δες και το Lumia 930 και nexus 6.Και τα δυο φορανε τους τοτε κορυφαιους 4πυρηνους snapdragon απο πλευρας συχνοτητων(το Lumia φοραγε λιγο κατωτερο αλλα ηταν και φθηνοτερο απο το nexus 6 μιας και ηταν επανακυκλοφορια του 1520 στην ουσια)και παλι οπως βλεπεις οι διαφορες ειναι εντονες παραπανω.
Καρκίνος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Πεσμένο σε βλέπω πάντως. Περίμενα περισσότερα.Συγγνώμη μπρο, δεν θα γίνει ξανά :'(
Alchemist` Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Και βασικά παιδιά, ούτε μετοχές της MS έχω, ούτε και της google. Επειδή έχει αρχίζει να κουράζει το όλο θέμα και είμαστε και Offtopic. Έχετε δίκαιο, το android είναι καλύτερο. Επειδή όμως θέλω να έχω εγκατεστημένο το facebook και θέλω και ταυτόχρονα να μπορώ να πάρω ένα τηλέφωνο και να διαβάσω τα μυνήματά μου, πήρα WP. Δυστηχώς το android επανειλημένα δεν δούλεψε για μένα. Αν εσάς σας καλύπτει, που όπως φαίνεται αυτό συμβαίνει, χρησιμοποιήστε το. Δεν ρισκάρω να ξανατραβήξω τα ίδια και ταυτόχρονα δεν θεωρώ πως το facebook και το κάθε clean master (που δεν έκανε κάποια ουσιώδη διαφορά μιας και μπήκε μετά) θα έπρεπε να επιβαρύνουν τόσο πολύ μία συσκευή. Την συσκευή που έχω τώρα κατά κάποιον περίεργο τρόπο δεν την επιβαρύνουν πάντως... 3
oldnew Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 4x HD: 1.5Ghz quad core cortex A9, 1gb Ram lumia 640: 1.2Ghz quad core Qualcomm Snapdragon, 1gb Ram Δεν διάβασα benchmarks, θεωρώ ότι σε τόσο μικρές συχνότητες τα 300Mhz παραπάνω παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν κάνω λάθος τότε λέω ψέματα. 3D και gpu δεν νομίζω ότι έχουν σχέση με το ότι τρέχει στο background το facebook. Δεν γνωρίζω επίσης τι hardware έχει το Moto-g και πως αυτό συγκρίνεται με το 4x hd. Με τα παραπάνω νούμερα πιστεύω πως το 640 αν όχι υποδεέστερο, είναι αρκετά κοντα σε απόδοση. Edit: Σε ένα πρόχειρο search πάντως τα περισσότερα site απλά παραθέτουν χαρακτηριστικά των κινητών... Το πρώτο behnchmark που βρήκα είναι το geekbench στο οποίο το 4χ έχει score 1052 ενώ το Moto-g έχει 1119... Δεν μου φαίνεται τεράστια διαφορά.... Αυτά όσων αφορά το Mutlicore, στο single core τα αποτελέσματα είναι 358 Και 335 αντίστοιχα... https://browser.primatelabs.com/android-benchmarks#2 Το θεμα εδω δεν είναι τα 300mhz διαφορά. Εχουν διαφορετική αρχιτεκτονικη τα 2 soc. Μπορει να εχεις ενα soc στα 1000mhz και ενα στα 1500 mhz και το 1000 να είναι γρηγορότερο του 1500. Απειρα τα παραδείγματα.. Και οχι χωρίς να οφείλεται στον αριθμό των πυρηνων. Πχ και τα 2 4πυρηνα.. Οταν συγκρίνουμε soc διαφορετικων εποχων είναι περίπου αυτονοητο και δε θελει ιδιαίτερη ανάλυση. Κανείς δε θελει να κλεισουν τα win phone. Ολοι εχουμε pc. Εγω που τα θαβω εχω και Surface pro 2, αρα δεν είμαι hater της Microsoft. Οτι αξιζει το αγοραζω ασχετως εταιρείας. Ο ανταγωνισμός μονο καλο κανει και μακάρι να φτάσουν σε ανταγωνιστικο επίπεδο τα win phone. Το να φανατιζομαστε και να έχουμε κολησει σε μια χάλια συσκευή του παρελθόντος, προσπαθώντας ουσιαστικά να πουμε οχι οτι τα win είναι καλα, αλλά τα Android ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ χειροτερα απο τα σημερινά win, απο μονο του δείχνει το αντίθετο απο αυτο που προσπαθείς να αποδείξεις.. Σε καθε περίπτωση η συζήτηση έχει παρει λάθος δρόμο. Τα win ηταν παντα αρκετά γρήγορα και σταθερά. Κανείς δεν τα κατηγορησε σε αυτο. Καποτε καποια android ηταν ποιο αργα και λιγοτερο σταθερά. Σήμερα δεν είναι έτσι τα πράγματα ομως. Το μεγαλο πρόβλημα των win ηταν και είναι οτι δεν ειναι ανταγωνιστικα σε 1. εφαρμογές, 2. παραμετροποιηση, 3. Ποικιλία συσκευων. Καποιοι δεν ενδιαφέρονται για αυτα τα 3 και παίρνουν win. Δεκτο. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοι είναι λιγοι εξου και το χαμηλο ποσοστό τους. Παρα πολλοι ανεχονταν την πολυ χαμηλοτερη ποιότητα σε αυτα τα 3 προβλεποντας οτι στο μέλλον θα κλεισει η ψαλιδα (και εγω ανάμεσα σε αυτους που το πιστευα). Δυστυχώς αυτες οι προβλέψεις μεχρι στιγμης έχουν διαψεύστει πανηγυρικά. Χάνει ετσι εναν αερα που είχε η Microsoft. Πολυ περισσότερο που και η ίδια με δηλωσεις εχει αφησει ΠΟΛΥ ανοιχτο να αποσυρθεί. Συγκεκριμένα εχει πει ότι ενα λειτουργικό που δεν γνωριζει αποδοχη απο ενα σοβαρο ποσοστό της αγορας, δεν εχει νοημα υπαρξης. Και η ιδια εχει πει οτι το σημερινό ποσοστό ειναι μη ανεκτο. Πως να ενδιαφέρθουν έτσι οι developer να βγάλουν εφαρμογές.. Και γιατι, για 2-3% υποψηφιων πελατων?
Fulgore Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Και βασικά παιδιά, ούτε μετοχές της MS έχω, ούτε και της google. Επειδή έχει αρχίζει να κουράζει το όλο θέμα και είμαστε και Offtopic. Έχετε δίκαιο, το android είναι καλύτερο. Επειδή όμως θέλω να έχω εγκατεστημένο το facebook και θέλω και ταυτόχρονα να μπορώ να πάρω ένα τηλέφωνο και να διαβάσω τα μυνήματά μου, πήρα WP. Δυστηχώς το android επανειλημένα δεν δούλεψε για μένα. Αν εσάς σας καλύπτει, που όπως φαίνεται αυτό συμβαίνει, χρησιμοποιήστε το. Δεν ρισκάρω να ξανατραβήξω τα ίδια και ταυτόχρονα δεν θεωρώ πως το facebook και το κάθε clean master (που δεν έκανε κάποια ουσιώδη διαφορά μιας και μπήκε μετά) θα έπρεπε να επιβαρύνουν τόσο πολύ μία συσκευή. Την συσκευή που έχω τώρα κατά κάποιον περίεργο τρόπο δεν την επιβαρύνουν πάντως... Δηλαδη θες να πεις οτι δεν υπαρχει Android συσκευη που να σε καλυπτει στην παραπανω χρηση,ειδικα συσκευες με stock android εμπειρια???Δεν μπορω πχ να καταλαβω με την παραπανω χρηση γιατι καποιον να μην τον καλυπτει ενα Moto G 3rd gen και να τον καλυπτει ενα Lumia 640 εκτως αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος προτιμησης windows. 1
Belisarius Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δηλαδη θες να πεις οτι δεν υπαρχει Android συσκευη που να σε καλυπτει στην παραπανω χρηση,ειδικα συσκευες με stock android εμπειρια???Δεν μπορω πχ να καταλαβω με την παραπανω χρηση γιατι καποιον να μην τον καλυπτει ενα Moto G 3rd gen και να τον καλυπτει ενα Lumia 640 εκτως αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος προτιμησης windows. Εφόσον η τελευταία του android συσκευή ήταν του 2012 το 4x λογικό να το νομίζει. Νομίζω ότι τζάμπα το κουράζουμε. Αυτό που γράφεις εξηγεί γιατί τα wp δεν έχουν πιάσει ακόμα πάτο, έχει το βαρέλι ακόμα μέχρι να πουλάνε 200.000 συσκευές με το ζόρι σαν την BB. 1
hliastsek Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Έχω Nokia Lumia 820.Το έχω 2,5 χρονιά. RAM 1GB ROM 8GB Πυρήνες Επεξεργαστή: 2 στα 1,5GHz Camera 8.7MP OS: Windows 10 Mobile Build: 10586.218 Με αυτά τα χαρακτηριστικά το Android πιστεύω πως σέρνεται. (Όποιος κράξει τα χαρακτηριστικά του Lumia 820 ας τσεκάρει το Microsoft Lumia 950) Προεγκατεστημένες εφαρμογές που χρησιμοποιώ: Outlook Mail, Outlook Calendar,Office (Word, Excel, PowerPoint) Microsoft Edge, Wather, Album Cameras, OneNote, OneDrive, Calculator, Alarms & Clock, Camera, File Explorer, FM Radio,Groove Music, Voice Recorder, Xbox App. Άλλες Εφαρμογές από το Store: Απεργίες, Adobe Acrobat Reader, E-Radio, Edjing, Facebook, Foursquare, Musixmatch Lyrics, myF2G, PDF Reader, Photo Editor by Aviary, Remote Desktop, Shazam, Skroutz, Skype, Speedtest.net, Sports, Spotify, Sraw, Swarm, TeamViewer, Bing Tranlator, Truecaller, Twitter, Viber, VLC, What's Up By Cosmote. 50+ Games (FIFA 15,Asphalt 8...) Έχω MicroSD 32GB! Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συσκευή. Έχω πάρει πολλά OS Updates. Μάλλον τα Win10 θα είναι το τελευταίο Update αλλά σίγουρα δεν μπορώ να έχω παράπονο από αυτό! Πιστεύω είναι πολύ υποτιμημένο λειτουργικό. Προτιμούσα τα Nokia. Άλλα τα Microsoft Lumia 532/640/950 είναι αρκετά καλά και οι τιμές ποικίλουν. 150111εφρφδφ φβ010101 1ηφηφηφη Ο μονος λογος που συνεχιζεις και παιρνεις Updates ειναι γιατι εχεις μπει στο Windows Insider, τα επισημα 10ρια δεν θα τα παρεις ποτε με το 820. Επισης αυτο με τα χαρακτηριστικα του 950 δεν το καταλαβαίνω, με την ιδια λογικη κοιτα και αλλες ναυαρχίδες. Γενικα η ειδηση δεν με εκπλησει. Η Microsoft ειναι μια εταιρια που καθαρα δεν την ενδιαφέρει το τμήμα των Smartphones, και ουτε καν προσπαθεί να προσεγγίσει νεο κόσμο (μαζί και developers). Μετα απο σχεδον 2μιση χρονια χρηστης Windows Phone, θα τα προτεινα μονο σε καποιον που τον ενδιαφερουν οι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΕΣ εφαρμογες.
parlapipas25 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα,ρωταω:2 συγχρονα κινητα με ιδιο hardware,το ενα android και το αλλο windows,πιο απο αυτα τα δυο ειναι πιο γρηγορο και σταθερο;
oldnew Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα,ρωταω:2 συγχρονα κινητα με ιδιο hardware,το ενα android και το αλλο windows,πιο απο αυτα τα δυο ειναι πιο γρηγορο και σταθερο; Δεν ειναι αυτο το θεμα φιλε.. Ενα smartphone για να είναι smartphone δε φτάνει να είναι γρήγορο και σταθερο. Και το νοκια 3310 ηταν ποιο σταθερό, μη σου πω και ποιο γρήγορο και απο τα win mobile.. Επαιρνε και εφαρμογές.. ΣεJava.. Ολα σοβαρά android είναι σταθερα. Αρχίζουν να μη γίνονται οταν βαλεις σαβουροεφαρμογες, οι οποίες ναι, υπάρχουν. Στα win και να θες, δε βρισκεις ουτε. Σαβουροεφαρμογες ουτε νορμαλ πέρα απο καποιες.. Για την ταχύτητα, παιζεται..
parlapipas25 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δεν ειναι αυτο το θεμα φιλε.. Ενα smartphone για να είναι smartphone δε φτάνει να είναι γρήγορο και σταθερο. Και το νοκια 3310 ηταν ποιο σταθερό, μη σου πω και ποιο γρήγορο και απο τα win mobile.. Επαιρνε και εφαρμογές.. ΣεJava.. Ολα σοβαρά android είναι σταθερα. Αρχίζουν να μη γίνονται οταν βαλεις σαβουροεφαρμογες, οι οποίες ναι, υπάρχουν. Στα win και να θες, δε βρισκεις ουτε. Σαβουροεφαρμογες ουτε νορμαλ πέρα απο καποιες.. Για την ταχύτητα, παιζεται.. Νομιζω κανεις λαθος.Ios και android που εχω δουλεψει με τις ιδιες εφαρμογες το ios πηγαινε καλυτερα.Αρα ειναι θεμα λογισμικου. 1
κβαντικος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ρε παιδες, κακα τα ψεμματα, χρυσο το android αλλα εχει κατι θεματακια...θεματαρες, ΝΑ με το συμπαθιο. Πιθανοτατα, απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου τουλαχιστον, να μη φταιει το ιδιο το λειτουργικο αλλα κακογραμμενες εφαρμογες απτο store, αλλα στην πραξη για τον τελικο χρηστη μικρη διαφορα εχει. Αυτα που γραφει ο Alchemist (παρολου που θα λεγα οτι νταξει, υπερβαλει αρκετα) δεν ειναι μακρια απο την πραγματικοτητα. Οταν υπαρχουν εφαρμογες τυπου fb messenger και λοιπα προγραμματα που τρεχουν στο background γινεται μια κολαση σε φτηνες συσκευες. Εδω δυσκολευεται να ξεκλειδωσει η οθονη (!!!!), οποτε τι εμπειρια χρησης να μιλησουμε και να συγκρινουμε? Ειδικα αυτο με που λεει με το internet ειναι αληθες 100%. Για να μην σου σπασουν τα νευρα θα πρεπει να εισαι συνδεδεμενος απτο πρωι μεχρι το βραδυ, αν κανεις το λαθος και κλεισεις το internet στο κινητο και το ανοιξεις 2-3 ωρες μετα, θα περιμενεις 1-2 λεπτα που η συσκευη θα εχει 0δενικο αποκριση...αστεια πραματα. Και το ξαναλεω, το ξερω οτι πιθανοτατα δεν φταει το ιδιο το λειτουργικο αλλα...τι τον νοιαζει τον χρηστη τι ακριβως φταιει? Δεν ειναι οτι πηγε και κατεβασε τιποτα εφαρμογες απο το leethackers.darkweb, απο το official store τις κατεβασε.Δυστηχως ομως, μου φαινονται τοσο αντιαισθητικα τα wphone με τα πλακιδια, νιωθω σαν φυλακισμενος, οποτε δεν εχω και πολλες επιλογες...
vagelisda Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 H ουσία είναι ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες,στο εξωτερικό εγώ ως average joe χρήστης δεν χάνω ιδιαίτερα(μην πω τίποτα) από τα win 10,εκτός από κάποια παιχνίδια. Έτσι δεν ισχύει/δεν με αφορά αυτά που γράφονται εδώ για ελλείψεις με βάση την εμπειρία που έχω εγώ. Ότι θέλω να κάνω το κάνω από το win10 όπως τα έκανα από τα android. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι πολύ μικρή αγορά και η νοοτροπία αποτρέπει τον πλουραλισμό όταν κάνουν apps,εάν έμενα Ελλάδα ίσως είχα και εγώ προβλήματα με τις διαθέσιμες εφαρμογές,αλλά τώρα πολύ απλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτά που γράφεις. Θα σου πως κατι που μπορεί να σσου φανεί κάπως παράξενο .Αυτό εδω, ειναι ένα ελληνικό site. Γραμμένο στα ελληνικα. Η συντριπτικοτατη πλειοψηφία επισκεπτών ειναι κάτοικοι Ελλάδος . Εμείς που είμαστε εδω έχουμε τις ίδιες εμπειρίες. Τώρα αν κάποιοι την κοπανησαν με ελαφρά, σε σημαίνει ότι θα πρέπει να τους υπολογίζουμε οταν λέμε τις εμπειρίες μας μην τυχόν και δουν τίποτα ανακρίβειες και τσουτσουρισουν.
Alchemist` Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Δηλαδη θες να πεις οτι δεν υπαρχει Android συσκευη που να σε καλυπτει στην παραπανω χρηση,ειδικα συσκευες με stock android εμπειρια???Δεν μπορω πχ να καταλαβω με την παραπανω χρηση γιατι καποιον να μην τον καλυπτει ενα Moto G 3rd gen και να τον καλυπτει ενα Lumia 640 εκτως αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος προτιμησης windows. Σίγουρα υπάρχει συσκευή που δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, ειδάλλως δεν θα αγόραζε κανείς. Απλά ότι πέρασε από τα χέρια μου (4 κινητά) είχε τέτοια προβλήματα και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ ξανά. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2016 από Alchemist`
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα