Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά!

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για το ιστολόγιό μου, είναι το link στην υπογραφή μου.

Το είχα φτιάξει το 2011, όταν ήμουν ακόμα φοιτήτρια αλλά δεν το έπιανα συστηματικά, όπως αποφάσισα να κάνω τώρα, που έχω και περισσότερο χρόνο.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Το template μου (είναι του blogger) είναι "απαρχαιωμένο" και αυτό δυσκολεύει τους χρήστες να με βρουν στο διαδίκτυο; Γιατί απ' ότι κατάλαβα, τα περισσότερα σχεδόν templates πλέον έχουν μέσα seo ρυθμίσεις. Είναι όμως όντως αποτελεσματικά;

2) Γιατί ορισμένες φορές μπορεί να πατάω στο google λέξεις-κλειδιά από τον τίτλο κάποιων post μου και να μη με βγάζει σε κανένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο το ίντερνετ;

3) Είναι σημαντικό να ορίζω εγώ τον μόνιμο σύνδεσμο από κάθε post;

4) Γιατί, για κάποιον που θέλει να προωθήσει υπηρεσίες, είναι σημαντικό να έχει επιπλέον σελίδα στο facebook; Έχω φτιάξει μια και μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να μαζεύει κανείς γενικά likes και απορώ πως πετυχαίνουν μερικές σελίδες τεράστιο όγκο από likes σε μερικές μόνο μέρες, χωρίς διαφήμιση. Δεν θα ήταν το ίδιο, αν χρησιμοποιούσα απλά το προφίλ μου στο facebook (το οποίο προς το παρόν είναι λίγο αδιάφορο και το έχω μόνο για να ενημερώνομαι) ανεβάζοντας εκεί τους συνδέσμους με τις αναρτήσεις μου και γενικά προωθώντας τη δουλειά μου στους φίλους μου επώνυμα;

5) Τέλος: η γενική σας εντύπωση/εμπειρία, αν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μου, ποια είναι; Υπάρχει κάτι ακαλαίσθητο, ενοχλητικό ή κάτι που να κουράζει; Το θέλω απλό (περί φιλολογίας πρόκειται εξάλλου) αλλά ευχάριστο.

Συγγνώμη αν σας κούρασα παιδιά! Όποιος θέλει, απαντάει ό,τι ξέρει!

:)

Δημοσ.

Μπορω να καταλαβω απολυτα γιατι δε μπηκε κανεις στον κοπο να σου απαντησει :P

1) το template δεν εχει να κανει με το SEO, αλλα κυριως με τον τροπο εμφανισης της σελιδας σου. Βεβαια τα τελευταια χρονια αν δε κανω λαθος η Google μετραει σαν πλεονεκτημα αν η σελιδα σου ειναι φιλικη προς κινητα. Απτη στιγμη που η σελιδα σου δεν ειναι responsive (δηλαδη δεν προσαρμοζεται αναλογα με το μεγεθος της οθονης) τοτε δεν εχεις αυτο το πλεονεκτημα.

Εχεις description:

<meta content='Blog για τη φιλολογία και την ιστορία, βοήθεια για τις πανελλαδικές.' name='description'/>

Δεν εχεις keywords, αλλα μη σε απασχολει τοσο μιας και η Google σταματησε να τα διαβαζει (αν και πολλοι λενε καλο θα ηταν να υπαρχουν).

Εχεις και title:

<title>Φιλολογική Θεώρηση</title>

Οποτε οσον αφορα το SEO εισαι ενταξει. (Απο θεμα προγραμματισμου, οχι για το αν το description και το title ειναι καλά).

2) Η σελιδα σου δεν ειναι μπλοκαρισμενη απο το Google.Τωρα για δεν σε εμφανιζει ψηλα, αυτο δε το γνωριζω και θελει να γινει αναλυση απο καποιον που ειναι πιο ειδικευμενος στο SEO.

3) Ειναι σημαντικο να εχουν οι συνδεσμοι σου friendly urls. Απο εκει και περα αν το κανει αυτοματα απο τον τιτλο του αρθρου, ή αν το κανεις εσυ δεν εχει σημασια.

4) Γιατι η σελιδα στο Facebook ειναι ενας χωρος που ο κοσμος υπαρχει ηδη μαζεμενος. Δεν χρειαζεται να τον προσκαλεσεις καπου. Ξερεις οτι ειναι 24/7 εκει, ετοιμος να δει τις διαφημισεις σου. Λογικο λοιπον ολες οι εταιριες, μικρες - μεγαλες να προσπαθουν να διαφημισουν τις υπηρεσιες/προιοντα τους.

Υπαρχουν υπηρεσιες που σου προσφερουν like αναλογα με το ποσο που διαθετεις. Καποιες αλλες κανουν διαγωνισμους του τυπου "κανε like και μπες στο διαγωνισμο, ή κερδισε εκπτωση, κλπ". Ετσι μαζευονται τα like, αλλα τις περισσοτερες φορες γινεται με στοχευμενη διαφημιση (πχ. δειξε την διαφημιση μου σε αντρες απο ηλικια 20 - 45, που κατοικουν στην Αθηνα.).

Βασικα δε θα ηταν ακριβως το ιδιο. Η ιστοσελιδα υπερεχει του Facebook. Και αυτο γιατι ειναι απροσωπη, ειναι μοναδικη (κανεις δεν εχει ιδιο domain με το δικο σου), εχει ιδιαιτερη εμφανιση, τα αρθρα ειναι αποκλειστικα και μονο σε αυτη τη σελιδα, κλπ κλπ.

Αυτο που "πρεπει" να πετυχεις ειναι ενας κυκλος οπου οι χρηστες διαβαζουν ενα αρθρο σου, το κανουν κοινοποιηση στο FB και καποιοι αλλοι χρηστες το βλεπουν στο FB και επισκεπτονται τη σελιδα σου για να διαβασουν ΕΚΕΙ το αρθρο. 

Με αυτο τον τροπο κερδιζεις επισκεψιμοτητα και ανεβαινεις θεωρητικα πιο ψηλα στις αναζητησεις της Google.

5) Ειναι καθαρα blog η εμφανιση της σελιδας σου. Νομιζω ο καθενας το καταλαβαινει απο το blogspot στο domain σου. Προσωπικα δε χρειαζεται να ανησυχεις γι αυτο, μιας και η σελιδα σου ειναι συγκεκριμενα για την φιλολογια. Οποτε καποιος που θα μπει, ξερει γιατι μπηκε. Δεν "πουλας" κατι για να ανησυχεις για το design και φυσικα δεν εχεις ανταγωνιστες για να κανεις κατι καλυτερο εμφανησιακα.

Για μενα, αν θα ηθελες να επενδυσεις σε κατι για να εχεις πιο πολυ κοσμο στη σελιδα σου ειναι (και παντοτε να ειναι) η ποιοτητα των κειμενων σου. Αυτο ειναι το χαρακτηρηστικο της. Ουτε τα κουμπακια, ουτε οι εικονες. Τα κειμενα. Εκει να κανεις focus. Τα αλλα ειναι αορατα στους αναγνωστες σου.

Και τελος, μην υποτιμας το FB. Δοκιμασε να κανεις κοινοποιηση το νεο αρθρο που εγγραψες και στο FB. Μην το γραψεις εκει, αλλα κανει απλα το λινκ κοινοποιηση για να το διαβασουν στη σελιδα σου.

Αυτα, ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε παιδιά!

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για το ιστολόγιό μου, είναι το link στην υπογραφή μου.

Το είχα φτιάξει το 2011, όταν ήμουν ακόμα φοιτήτρια αλλά δεν το έπιανα συστηματικά, όπως αποφάσισα να κάνω τώρα, που έχω και περισσότερο χρόνο.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Το template μου (είναι του blogger) είναι "απαρχαιωμένο" και αυτό δυσκολεύει τους χρήστες να με βρουν στο διαδίκτυο; Γιατί απ' ότι κατάλαβα, τα περισσότερα σχεδόν templates πλέον έχουν μέσα seo ρυθμίσεις. Είναι όμως όντως αποτελεσματικά;

2) Γιατί ορισμένες φορές μπορεί να πατάω στο google λέξεις-κλειδιά από τον τίτλο κάποιων post μου και να μη με βγάζει σε κανένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο το ίντερνετ;

3) Είναι σημαντικό να ορίζω εγώ τον μόνιμο σύνδεσμο από κάθε post;

4) Γιατί, για κάποιον που θέλει να προωθήσει υπηρεσίες, είναι σημαντικό να έχει επιπλέον σελίδα στο facebook; Έχω φτιάξει μια και μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να μαζεύει κανείς γενικά likes και απορώ πως πετυχαίνουν μερικές σελίδες τεράστιο όγκο από likes σε μερικές μόνο μέρες, χωρίς διαφήμιση. Δεν θα ήταν το ίδιο, αν χρησιμοποιούσα απλά το προφίλ μου στο facebook (το οποίο προς το παρόν είναι λίγο αδιάφορο και το έχω μόνο για να ενημερώνομαι) ανεβάζοντας εκεί τους συνδέσμους με τις αναρτήσεις μου και γενικά προωθώντας τη δουλειά μου στους φίλους μου επώνυμα;

5) Τέλος: η γενική σας εντύπωση/εμπειρία, αν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μου, ποια είναι; Υπάρχει κάτι ακαλαίσθητο, ενοχλητικό ή κάτι που να κουράζει; Το θέλω απλό (περί φιλολογίας πρόκειται εξάλλου) αλλά ευχάριστο.

Συγγνώμη αν σας κούρασα παιδιά! Όποιος θέλει, απαντάει ό,τι ξέρει!

:)

1) Το blogger είναι επιεικώς απαρχαιωμένο γενικότερα. Template SEO friendly υπάρχουν , απλά όχι στο Blogger. Αν προσθέσεις σε αυτό ότι η ίδια η Google που της ανήκει πρόσθεσε στον αλγόριθμο για το ranking και το usability , ;έστω και σε μικρό βαθμό , τότε είναι για κλάματα το Blogger.

2) Ότι είπα στο 1)

3) Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε σε αυτή την χώρα ότι η σελίδα στο fb είναι βιτρίνα. Δεν μπορείς να πουλήσεις στην σελίδα σου στο fb ούτε προιόντα , ούτε υπηρεσίες. Να παρουσιάσεις την δουλειά σου ναι , να δώσεις κάτι δωρέαν ναι , να φέρεις traffic στην επιχείρηση σου ναι αλλά μέχρι εκεί. 

4) Γενικά το blogger με κούραζε πάντα , οπότε δεν θα μιλήσω αντικειμενικά.

Η προσωπική μου πάντα άποψη είναι πως είτε μιλάμε για personal blog , είτε για business blog το self hosted wordpress είναι μονόδρομος. Ίσως επειδή από αυτό ξεκίνησα και αυτό ξέρω. 

Επίσης δεν βοηθάει να εμπιστεύεσαι και να ακολουθείς μια πλατφόρμα παρατημένη που σε κάνει να αμφιβάλλεις αν θα υπάρχει αύριο.

Μέχρι και οι head developers της Google που έχουν προσωπικά blogs τα έχουν στήσει σε Wordpress. 

Παρόλα αυτά αν θέλεις να είναι κάτι που απλά γράφεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου συνέχισε με το Blogger και μην σε απασχολεί το SEO και τα likes , γιατί πρακτικά σου είναι άχρηστα.

Επεξ/σία από mousatoi.gr
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα κανονικό domain στο blog σου (π.χ. το philologiki-theorisi.gr βλέπω ότι είναι διαθέσιμο). Για τη σύνδεσή του με το blogger έχει οδηγίες το ίδιο το blogger - θα τις βρεις..

Μετά από αυτό θα έχεις ένα κανονικό δικό σου domain που θα βλέπει κανείς αυτά που γράφεις χωρίς να φαίνεται ότι είσαι σε subdomain του blogspot.

Πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει γενικά την προσπάθειά σου και σε επίπεδο branding και γενικότερα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας, υπήρξε κι ένα άλλο μέλος που με βοήθησε πολύ. 

Εντάξει, δεν θέλω να το πάω πολύ φιλοσοφικά το πράγμα (ότι ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν like σε σελίδες με ρούχα, τακούνια και φουσκωμένα χείλη και οι περισσότεροι άνδρες σε τέτοιες γυναίκες, μπράτσα και ό,τι άλλο..) και έχω μια αυτογνωσία για το τι κάνω και πόσους μπορεί να ενδιαφέρει. Δεν έχω, επίσης, καμία πρόθεση να μαζέψω κόσμο, ώστε αύριο-μεθαύριο να βάλω διαφημίσεις στο blog, το μόνο που θέλω είναι να γράφω, να προβάλλω τη δουλειά μου, είμαι φιλόλογος και μου αρέσει πολύ αυτό!

Το domain, να σας πω, το σκέφτομαι αλλά δεν με ενοχλεί και ιδιαίτερα. Πόσοι άλλοι γράφουν έτσι (ακόμα και ο Λαπαβίτσας :P ). Εσάς, σαν αναγνώστες, σας απωθεί αυτό δηλαδή; Απλά θέλω να είναι ευχάριστο το περιβάλλον για τον επισκέπτη, να μην είναι κάτι που θα τον κουράζει. Είιπατε ότι έτσι όπως είναι φαίνεται πολύ blogger (το μεταφράζω σε: μούφα και απαρχαιωμένο), ίσως να μου δίνει κι εμένα μια τέτοια αίσθηση, αλλά όλα τα καινούργια που ψάχνω μου φαίνονται λίγο.. ίδια; απρόσωπα; Όμως, θα το δοκιμάσω!

Ξέρω ότι το wordpress είναι καλύτερο αλλά διάβασα ότι το free του δεν έχει τόσες δυνατότητες και δεν έχω γνώσεις για κάτι παραπάνω. Εσάς, σαν αναγνώστες, σας αρέσει περισσότερο το περιβάλλον του wordpress; Πάντως, δεν το βλέπω να παίζει και τόσο Ελλάδα (στις αναζητήσεις που κάνω βρίσκω περισσότερο blogger και πολύ σπάνια wordpress) και δεν καταλαβαίνω αν θα με υποστήριζε περισσότερο στο SEO κομμάτι ως προς τα αποτελέσματα (και δηλαδή τι θα μπορούσα να κάνω, να μεταφέρω όλα μου τα άρθρα στο wordpress; Έτσι θα χάσω κάποια πράγματα..)

@ dominotrix : Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, όταν λες ότι καταλαβαίνεις απόλυτα γιατί δεν μπήκε κανείς στον κόπο να μου απαντήσει, ντροπή σου :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...