greendaz Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Γεια σας. Μετά το 'Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα' μου κόλλησε η ιδέα να κάνω τις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες σε έγχρωμες. Το έψαξα λίγο, ένας τρόπος που προτείνεται είναι αυτός με λογισμικά όπως το Adobe After Effects που όμως είναι πολύ χρονοβόρο και το πραγματικό χρώμα στην ουσία... το μαντεύεις ενώ εγώ θέλω το αληθινό αυθεντικό χρώμα. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω τη διαδικασία που εφαρμόζουν αμερικάνικες εταιρίες, έμαθα ότι με βάση τις αποχρώσεις του ασπρόμαυρου το λογισμικό 'ταιριάζει, μαντεύει' το αρχικό αυθεντικό χρώμα. Είμαι καθηγητης πληροφορικής, οπότε εκεί θέλω να κινηθώ, μπορεί να γίνει ένα πρόγραμμα που θα διαβάζει το αρχικό αρχείο και ανά πίξελ (ας πούμε, σαν ιδέα το ρίχνω...) να υπολογιζεί με βάση μια κλίμακα το έγχρωμο, με προγραμματισμό; Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ομάδα για κάτι τέτοιο;
NikosKallithea Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δεν ειναι και τόσο απλο το θέμα και δεν γίνετε αναλύοντας το ασπρόμαυρο φιλμ, υπάρχουν άνθρωποι της τοτε παραγωγής και αρχεία που αναφέρουν τα χρώματα ειχαν τα ρούχα τους http://www.insomnia.gr/topic/599745-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%B9/
greendaz Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δεν ειναι και τόσο απλο το θέμα και δεν γίνετε αναλύοντας το ασπρόμαυρο φιλμ, υπάρχουν άνθρωποι της τοτε παραγωγής και αρχεία που αναφέρουν τα χρώματα ειχαν τα ρούχα τους http://www.insomnia.gr/topic/599745-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%B9/ Μα σε συνέντευξή του ο δημιουργός είπε πως το 99% των αποχρώσεων του γκρί έδωσαν το αυθεντικό χρώμα. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να γίνεται αυτόματα καπως....
M2000 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ακόμα και να μπουν τα χρώματα θα λείπουν οι ανακλάσεις, οι οποίες έδιναν βάθος. Τώρα και να μπει χρώμα θα φαίνεται flat, ομοιόμορφο. Έχω χρωματίσει φωτογραφίες, και το γνωρίζω. Στο βίντεο επειδή υπάρχουν αλγόριθμοι που ανιχνεύουν την κίνηση προφανώς θα μπορούν να χρωματίζουν βάσει μιας αρχικής ρύθμισης. Κάθε φορά που αλλάζει η εικόνα ή μπαίνουν νέα αντικείμενα, θα θέλει πάλι ρύθμιση. Το θέμα είναι ότι τέτοια προγράμματα δεν κυκλοφορούν. Χρονοβόρα και κουραστική εργασία!
Moderators Kercyn Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Τώρα, όσον αφορά το ερώτημα του OP, νομίζω ότι αυτό που ζητάς είναι υπερβολικά φιλόδοξο. Ο χρωματισμός της ταινίας έγινε από στούντιο που, όπως λέει τουλάχιστον, ειδικεύεται στο χρωματισμό ταινιών. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο στούντιο και τι budget έχει, αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να περιμένεις να κάνεις κάτι παρόμοιο με, ας πούμε, 5-6 τυχαία άτομα από ένα φόρουμ. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2016 από billdanos
groot Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Όσο για τον TS, προφανώς είναι απόφοιτος πληροφορικής (είτε BSc είτε BEng) και that's it. Δεν γνωρίζει ο άνθρωπος τι παίζει με AV συστήματα και επεξεργασία. Άρα, TS, πέρα από τα χρώματα έχεις την υφή, σκιάσεις κτλ. Λογικά (χωρίς να παρακολουθώ την συγκεκριμένη ερευνητική σκηνή) θα το ψάχνουν ή θα έχουν βρει τρόπο να το κάνουν αυτόματα αλλά θα πρέπει είτε να στήσεις FOSS συστήματα με ελλιπές documentation είτε να υλοποιήσεις μόνος σου το workflow για να γίνει αυτό που θες βάσει δημοσιεύσεων. Σε κάθε περίπτωση, θα περίμενα να θέλει ψάξιμο σε δημοσιεύσεις.Επίσης, defacer, συνήθως οι της τριτοβάθμιας έχουν την διακριτικότητα να λένε "διδάσκων". Επεξ/σία 26 Απριλίου 2016 από billdanos 1
anon667 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Κάτι που ίσως ενδιαφέρει: https://github.com/satoshiiizuka/siggraph2016_colorization
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Χρειάζεσαι deep learning αλγόριθμο για να φτιάξεις κάτι τέτοιο. Δες εδώ για παράδειγμα: http://tinyclouds.org/colorize/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα