Προς το περιεχόμενο

Εγκασταση διανομης σε εξωτερικο σκληρο


Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να περασω μια διανομη σε εξωτερικο σκληρο και να την λειτουργω σε οποιοδηποτε pc. Γινεται? Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και τα μειωνεκτηματα? Πχ στα win δεν μπορεις να το κανεις γιατι θα υπαρχουν προβληματα με τους drivers γιατι το καθε pc ειναι διαφορετικο. Πχ εγω λεμε τωρα εγκαταστησω την mint και βαλω τον κλειστο driver της nvidia. Τι θα γινει αν παω να ανοιξω το λειτουργικο σε αλλο pc?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπ ενδιαφερον ακουγεται. Αρα δεν χρειαζεται να κανω εγκατασταση την διανομη διαμεσω τον installer. Με αυτο που ειπα για την καρτα γραφικων τι παιζει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πικρη αληθεια :P

 

Αν βαλεις τον nvidia που λες, αυτοματως περιοριζεις την χρηση της εγκαταστασης σε υπολογιστες που εχουν καρτα της nvidia που να υποστηριζεται απο την ταδε εκδοση του driver (η nvidia εχει και μια σειρα legacy των 340.x που υποστηριζει ακομα τις καρτες προηγουμενων γενεων). Αυτο συμβαινει επειδη βαζοντας τον nvidia, αυτοματα γινεται blacklist ο nouveau.

Επιπροσθετα, αν ο nvidia κλεισει και το kms με την εγκατασταση του, αφηνει αναπηρους τους αλλους drivers που θελουν kms για να δουλεψουν, πχ radeon, amdgpu και αυτον για τις intel.

 

Και οχι, το να κανεις ενα xorg.conf και να δηλωσεις να χρησιμοποιει τον vesa που κανει για ολες τις καρτες ειναι αυτοκτονια γιατι

http://www.insomnia.gr/topic/415606-στην-εκκινηση-ubuntu/?p=4185050

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...