isay Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 (γιατί τα laptop lenovo που πωλούνται από κάποια μαγαζιά έχουν σχισμένη την ταινία ασφαλείας ; ) Εδω και μερικές ημέρες ψάχνω laptop για δικό μου άνθρωπο. Με βάση τις προδιαγραφές κατέληξα σε κάποια μοντέλα lenovo και dell. Προχώρησα πρώτα στην ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ αγοράς δυο μοντέλων lenovo από δυο διαφορετικά καταστήμα, εκ των οποίων το δευτερο ειναι το eshop.gr. Πήγα πρώτα στο πρωτο κατάστημα (πολύ καλες κριτικες στο skroutz) και ενω τηλεφωνικά μου ειπανε οτι ήταν σφραγισμένο. οταν το είδα απο κοντά, δεν ήταν. Έλειπε η ταινια, το laptop ειχε ελαφρές δαχτυλιές και στα ποδαράκια σκόνη (από γραφείο). Το μηχάνημα ΔΕΝ φαίνονταν χρησιμοποιημένο, το τονίζω. Δεν προχώρησα στην αγορά. Το κατάστημα με διαβεβαίωνε οτι ετσι το παρέλαβαν από τον προμηθευτή αλλά λόγω πίεσης χρόνου αποφάσισα να παω στο eshop που ειχε αντίστοιχο αν και πιο ακριβό. Φτάνω εκεί, βαζω παραγγελία και που φέρνουν κουτί με σχισμένη την ταινια ασφαλείας. Ζητώ αντικατάσταση και μετά απο 10 λεπτά έρχεται ο υπάλληλος και μου λεει οτι ολα ειναι ετσι, ΔΕΝ ειναι χρησιμοποιημένα και οτι έτσι ερχονται από τον προμηθευτή. Στα υποψη οτι και οι δυο δεν ψωνίζουν από lenovo hellas, αλλά απο κάποιον που τα φέρνει κάπου από την Ευρώπη. ΔΕΝ αγοράζω και φευγω. Φαντάστηκα οτι ολη η παρτίδα είχε κάποιο θέμα. Αργότερα βρίσκω κάποιο αλλο μοντέλο (πάλι από eshop). Τηλεφωνώ και ρωτω αν η συσκευασία ειναι σφραγισμένη. Με ενημερώνουν οτι σε ολα τα lenovo η συσκευασία ειναι ανοιχτή και την κάνει ο προμηθευτής για έλεγχο οτι ολα ειναι όπως προβλεπομενα. Δεν λείπει ή προστέθηκε κάτι (λένε) και οτι τα μηχανήματα ειναι καινουργια και αχρησιμοποιητα. Μήπως κάποιος εχει ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Ιδέες που εχω σκεφτεί: -Αλλάζουν το καλώδιο φόρτισης -Βγάζουν κάποιο χαρτί που λεει κάτι που πιθανόν να δημιουργήσει εντυπώσεις σε αγοραστή -Αλλάζουν κάτι στο configuration του υπολογιστή -Βγάζουν κάτι από το κουτί
forgotten Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 μπορει να ερχονται με 8gb απο το εργοστασιο και 1tb και αυτοι να βαζουν 4gb και 500gb σκληρο
isay Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 μπορει να ερχονται με 8gb απο το εργοστασιο και 1tb και αυτοι να βαζουν 4gb και 500gb σκληρο Το σκέφτηκα αλλά ολα τα μηχανήματα που κοιτούσα ήταν τουμπανα (8gb/1t) λογω αναγκών.
sistah Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Εισαι σιγουρος οτι δεν τα πηραν απο infoquest? Γιατι ειναι απο τους μεγαλυτερους προμηθευτες στην Ελλαδα.Σε αυτα, ανοιγουν τα λαπτοπ και περνανε τα win 10. Guarantee εκ των έσω.. Ποιο μοντελο και ποιο ηταν το αλλο shop?
isay Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Εισαι σιγουρος οτι δεν τα πηραν απο infoquest? Γιατι ειναι απο τους μεγαλυτερους προμηθευτες στην Ελλαδα. Σε αυτα, ανοιγουν τα λαπτοπ και περνανε τα win 10. Guarantee εκ των έσω.. Ποιο μοντελο και ποιο ηταν το αλλο shop? Δεν ξέρω από που ψωνίζουν, δεν μου είπανε, αν και δεν προσπάθησα πολύ να μάθω. Βέβαια αυτό με τα win δεν στέκει στις περιπτωσεις που αντιμετώπισα γιατί 2 στα 3 μηχανήματα δεν είχαν λειτουργικό σύστημα (no os) Μπορεί να είναι κάτι ανουσιο (πχ να βάλουν ελληνικό καλώδιο φόρτισης) αλλά προτιμώ να ξέρω γιατί το βλέπω γενικό φαινόμενο
d_gkal Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 απο mgmanager που παρελαβα ενα λενοβο προχτες, ηταν απολυτως σφραγισμενο!!! 1
Sotosgl Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Οταν καναμε παραεισαγωγη απο Κινα ή Ιαπωνια η μονη προυποθεση που επρεπε να τηρουμε ηταν να περιλαμβανει οδηγιες στα ελληνικα.Οποτε μπορει να παιζει κατι τετοιο.Ειδες αν περιλαμβανοταν στα Manual η ελληνικη ή αν ηταν εξτρα βιβλιαρακι; 1
isay Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Οταν καναμε παραεισαγωγη απο Κινα ή Ιαπωνια η μονη προυποθεση που επρεπε να τηρουμε ηταν να περιλαμβανει οδηγιες στα ελληνικα. Οποτε μπορει να παιζει κατι τετοιο. Ειδες αν περιλαμβανοταν στα Manual η ελληνικη ή αν ηταν εξτρα βιβλιαρακι; Οχι δεν το προσεξα. Η συσκευασία με τα booklets ήταν φυσιολογική και σφραγισμένη. Κάτι σαν "πεταμένο ελληνικο χαρτι" δεν είδα
sistah Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δεν ξέρω από που ψωνίζουν, δεν μου είπανε, αν και δεν προσπάθησα πολύ να μάθω. Βέβαια αυτό με τα win δεν στέκει στις περιπτωσεις που αντιμετώπισα γιατί 2 στα 3 μηχανήματα δεν είχαν λειτουργικό σύστημα (no os) Μπορεί να είναι κάτι ανουσιο (πχ να βάλουν ελληνικό καλώδιο φόρτισης) αλλά προτιμώ να ξέρω γιατί το βλέπω γενικό φαινόμενο Το λεω επειδη ανεφερες οτι δεν ψωνιζουν απο lenovo hellas και φανταστηκα οτι για να το ξερεις εχεις καποιο παραπανω info. Αnyways, οντως δεν πεφτεις στην περιπτωση που λεω εγω.
isay Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Το λεω επειδη ανεφερες οτι δεν ψωνιζουν απο lenovo hellas και φανταστηκα οτι για να το ξερεις εχεις καποιο παραπανω info. Αnyways, οντως δεν πεφτεις στην περιπτωση που λεω εγω. Το είπα γιατί όταν ρώτησα και οι δυο μου ειπανε οτι εχουν προμηθευτή που δεν ειναι η lenovo hellas.
isay Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 απο mgmanager που παρελαβα ενα λενοβο προχτες, ηταν απολυτως σφραγισμενο!!! gkal πες μου κάτι. Περιμετρικά της οθόνης ειχε προστατευτικό film; Μιλώ για αυτό το πλαστικό σαν ζελατίνα. Γενικά είχε τιποτα ζελατίνες, πέρα απο τις σακουλες που ειναι μεσα το laptop και τα χαρτιά; Επισης ποιο μοντέλο ήταν; Π.χ. b50-80 ή z50-70, κλπ
coolerman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 πρίν περίπου 2-3 μήνες έγινε αγορά G50-80 για συγγενικό μου πρόσωπο. ήρθε σφραγισμένο κανονικά με lenovo sticker,περιμετρικά στα plastic Bezel lcd είχε ζελατινά. το μόνο μείον..το παρέλαβα με κουσούρι(1 καμμένο pixel) 1
d_gkal Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 gkal πες μου κάτι. Περιμετρικά της οθόνης ειχε προστατευτικό film; Μιλώ για αυτό το πλαστικό σαν ζελατίνα. Γενικά είχε τιποτα ζελατίνες, πέρα απο τις σακουλες που ειναι μεσα το laptop και τα χαρτιά; Επισης ποιο μοντέλο ήταν; Π.χ. b50-80 ή z50-70, κλπ b51-80οχι, δεν ειχε κατι περιμετρικα της οθόνης ή αλλου. μονο σε σακουλα(κι) ηταν το λάπτοπ 1
QuantumWanderer Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Παρά τις προσπάθειες μερικών να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, η ουσία είναι μία: όταν είναι κομμένη η ταινία ασφαλείας, ΠΟΤΕ δεν μπορείς να γνωρίζεις τί έχει γίνει. Κομμένη ταινία ασφαλείας σημαίνει ερωτήματα στον καταναλωτή, όπως και σίγουρα μειωμένη τιμή σε σχέση με ένα με μη κομμένη. Αν το πάμε και στατιστικά, ξέρουμε για το πόσο κομπιναδόρος είναι ο τυπικός έλληνας έμπορος (ακόμα και αν έχει αλυσίδα καταστημάτων).
garrett156 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 και απο την αλλη αμα το ανοιξε για τον χ ψ λογο η επισημη αντιπροσωπεια δεν εχει επισημη ταινια να το ξανασφραγισει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα