Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όλα αυτά που έγραψες πλέον δεν ισχύουν, εδώ και μερικές ημέρες ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο που τα αλλάζει όλα. Προς το καλύτερο κιόλας.

https://www.4troxoi.gr/4t-classic/ti-provlepei-to-neo-schedio-nomoy-gia-ta-istorika-ochimata/

Δεν ψηφιστηκε ακομα. Μπερδευεσαι και εγω το ιδιο νομιζα. Μολις αλλαξε ο υφυπουργος το ξαναφεραν την επιφανεια. Μολις το βαλουν στην εφημεριδα της κυβερνησεως και μετα θα ισχυει. Τα βασικα σημεια της προτασης λενε προς το παρον. Ακομα στην Εφημεριδα εκει δεν βλεπω τιποτα. Αν το βαλουν αυριο κιολας εχεις απολυτο δικιο

Επεξ/σία από xydte
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xydte είπε

Δεν ψηφιστηκε ακομα. Μπερδευεσαι και εγω το ιδιο νομιζα. Μολις αλλαξε ο υφυπουργος το ξαναφεραν την επιφανεια. Μολις το βαλουν στην εφημεριδα της κυβερνησεως και μετα θα ισχυει. Τα βασικα σημεια της προτασης λενε προς το παρον. Ακομα στην Εφημεριδα εκει δεν βλεπω τιποτα. Αν το βαλουν αυριο κιολας εχεις απολυτο δικιο

Ok γράψε λάθος, δεν έχω δίκιο επειδή δεν ψηφίστηκε ακόμα, όμως είναι θέμα χρόνου να ψηφιστεί.

Επίσης αν το νομοσχέδιο βγει αύριο ή σε μια βδομάδα ή ένα μήνα δεν κάνει και πολύ διαφορά, πχ αν κάποιος θέλει να μπει στη διαδικασία να κάνει ιστορικό ένα αυτοκίνητο θα περιμένει το νομοσχέδιο.

Δημοσ.

"Μετά τη χορήγηση των ειδικών πινακίδων γίνεται υποχρεωτική διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εγγραφή του στο Μητρώο Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου." 

Αυτό το πράγμα το φοβάμαι... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanasisxask είπε

"Μετά τη χορήγηση των ειδικών πινακίδων γίνεται υποχρεωτική διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εγγραφή του στο Μητρώο Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου." 

Αυτό το πράγμα το φοβάμαι... 

Γιατί το φοβάσαι? Μήπως έχεις κάποιο αυτοκίνητο χωρίς χαρτιά αγορασμένο με "υπεύθυνη δήλωση" ή με χαρτιά αλλά όχι στο δικό σου όνομα ή χρωστάει πάρα πολλά, και άρα δεν μπορεί να διαγραφεί οριστικά ώστε να γίνει ιστορικό?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Γιατί το φοβάσαι? Μήπως έχεις κάποιο αυτοκίνητο χωρίς χαρτιά αγορασμένο με "υπεύθυνη δήλωση" ή με χαρτιά αλλά όχι στο δικό σου όνομα ή χρωστάει πάρα πολλά, και άρα δεν μπορεί να διαγραφεί οριστικά ώστε να γίνει ιστορικό?

Όχι καμία σχέση με αυτά που λες. Για ποιο λόγο όμως να διαγράφετε από το υπουργείο μεταφορών; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thanasisxask είπε

Όχι καμία σχέση με αυτά που λες. Για ποιο λόγο όμως να διαγράφετε από το υπουργείο μεταφορών; 

Γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παραμένει στο μητρώο αδειών ίσως?

Μήπως επειδή μέχρι τώρα ο καθένας μπορούσε να κάνει ιστορικό οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και κλεμμένο να ήταν?

Δεν είμαι εγώ ο νομοθέτης άρα δε μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό του, μόνο εικασίες μπορώ να κάνω.

Εσύ όμως δεν απάντησες, γιατί το φοβάσαι?

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παραμένει στο μητρώο αδειών ίσως?

Μήπως επειδή μέχρι τώρα ο καθένας μπορούσε να κάνει ιστορικό οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμα και κλεμμένο να ήταν?

Δεν είμαι εγώ ο νομοθέτης άρα δε μπορώ να γνωρίζω το σκεπτικό του, μόνο εικασίες μπορώ να κάνω.

Εσύ όμως δεν απάντησες, γιατί το φοβάσαι?

Αφού εφαρμοστεί ο νόμος μπορεί σε μια νύχτα να σου πούνε ότι όσα έχουν ιστορικές πινακίδες, δεν μπορούν να κυκλοφορούν οπότε θέλουν ή να υπάρχουν περιορισμοί όπως και τώρα. Αυτή την στιγμή άμα έχεις ένα αυτοκίνητο 30+ χρόνων μπορείς να έχεις και πινακίδες ιστορικού αλλά και του υπουργείου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ακόμα και αυτά με υπεύθυνες δηλώσεις πλέον θα μπορούν να λάβουν άδεια: 

Βεβαιώσεις εκτελωνισμού, ιδιωτικά συμφωνητικά πώλησης, οικεία τελωνειακά παραστατικά και τιμολόγια που εκδόθηκαν κατά την εισαγωγή ή μεταβίβαση μη ταξινομημένων οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, επέχουν θέση τίτλου κυριότητας επ’ αυτών.

Γενικα το νομοσχέδιο είναι σε μια καλή κατεύθυνση μήπως και μπει κάποια τάξη στο χάος δεκαετιών  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ακόμα και αυτά με υπεύθυνες δηλώσεις πλέον θα μπορούν να λάβουν άδεια: 

Βεβαιώσεις εκτελωνισμού, ιδιωτικά συμφωνητικά πώλησης, οικεία τελωνειακά παραστατικά και τιμολόγια που εκδόθηκαν κατά την εισαγωγή ή μεταβίβαση μη ταξινομημένων οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, επέχουν θέση τίτλου κυριότητας επ’ αυτών.

Γενικα το νομοσχέδιο είναι σε μια καλή κατεύθυνση μήπως και μπει κάποια τάξη στο χάος δεκαετιών  

Νομίζω πως τα έχεις καταλάβει όλα ανάποδα. Αυτά που περιγράφεις - δλδ η δυνατότητα ένα αυτοκίνητο να γίνει ιστορικό ακόμα και αν δεν έχει καθαρά χαρτιά - είναι κάτι που ίσχυε έως τώρα, και όχι αυτό που θα ισχύσει. Το νομοσχέδιο από ότι φαίνεται στο προσχέδιο ορίζει προϋπόθεση να γίνει πρώτα οριστική διαγραφή στο όχημα ώστε να μπορέσει να γίνει ιστορικό, και αν τα χαρτιά του δεν είναι καθαρά ή αν δεν είσαι ο ιδιοκτήτης οριστική διαγραφή δεν γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...