SPANK Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Τελικά αποφάσισα να πάω στον 6700k αφου το σύστημα θα το έχω κυρίως για gaming και χαλαρό overclocking ετσι και αλλιώς τοσα χρόνια οσο αφορά τους πυρήνες και οι 4 του 975 ex μια χαρα με συντρόφευσαν , απο εκει και πέρα θα το συνδιάσο και μια μητρική Asus Sabertooth Z170 Mark I ή MAXIMUS VIII HERO 4
Fulgore Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μπορεις και σε φθηνοτερη μητρικη παντως αφου μιλαμε για χαλαρο overclock.Τσιμπα καποια μητρικη γυρω στα 150-160ευρω και σου βγαινουν οι μνημες ram δωρο,σε σχεση με την Mark 1 των 250ευρω. 5
SPANK Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μπορεις και σε φθηνοτερη μητρικη παντως αφου μιλαμε για χαλαρο overclock.Τσιμπα καποια μητρικη γυρω στα 150-160ευρω και σου βγαινουν οι μνημες ram δωρο,σε σχεση με την Mark 1 των 250ευρω. Δεν έχεις άδικο αλλα τα 5 χρόνια της Sabertooth ειναι + νομίζω + οτι μου αρέσει αρκετά σαν μητρική απο θέμα εμφάνισης , καμία αλλη πρόταση ?
BabisTs Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 +1 στην saber από μένα ...σκυλιά στο oc καθως και Thermal Armor with flow valve για χαμηλά temps στα parts της mobo,dust covers για όλα τα slots,Tuf fortifier για ενισχυμένη αντοχή σε μεγάλες αερόψυκτρες καθώς και Dust Defender στο backpanel που αποτρέπει την συσσώρευση σκόνης και συμβάλλει στην μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μητρικής....Γενικά σε όσους αρέσουν οι tuf είναι διαμάντι όλες οι sabertooth mark1! 3
Fulgore Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δεν έχεις άδικο αλλα τα 5 χρόνια της Sabertooth ειναι + νομίζω + οτι μου αρέσει αρκετά σαν μητρική απο θέμα εμφάνισης , καμία αλλη πρόταση ? Μωρε δεν διαφωνω απλα εγω τα εγραψα τα προηγουμενα καθαρα επειδη ειπες οτι κοιτας και το value for money(σε σχεση με την προηγουμενη σου αγορα). Αλλωστε ακομα και να σου παθει κατι η Sabertooth και στα 3χρονια,που εχουν οι περισσοτερες μητρικες εγγυηση,μετα παλι δεν θα την βρισκεις καθως το πιο πιθανο να μην υπαρχει σε αποθεμα(βλεπε Z87 μητρικες του 2013,αν δεις πχ ποσες εχουν μεινει στα καταστηματα).Για την τιμη διαφωνω γιατι εν μερη τι να την κανω την 5ετη εγγυηση αν κοστιζει πχ σχεδον τα διπλα απο την https://www.skroutz.gr/s/7299803/Asus-Z170-Pro-Gaming.html .Καταλαβαινεις με ποια λογικη το γραφω. Για την εμφανιση εννοειται οτι παω πασο. 3
SPANK Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μιας και δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμη η saber θα πάω στην 2η επιλογή μου την hero αφού την βρήκα καινούργια στα 200 euro Τα πράγματα αγοραστηκαν ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές και την υπομονή 5
Fulgore Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μιας και δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμη η saber θα πάω στην 2η επιλογή μου την hero αφού την βρήκα καινούργια στα 200 euro Τα πράγματα αγοραστηκαν ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές και την υπομονή Βασικα πριν προλαβεις να κλεισεις θα προτεινα απο τωρα να ρωταγες και για μνημες εκτως αν εκει εισαι πιο σιγουρος
SPANK Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Πήρα μνήμες τις vengeance lpx 16gb 3200 3
benign Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Καλοδουλευτα και σε συμβουλευω να δοκιμασεις το Panzar. Εκπληκτικο game. 2
TRILOBYTER Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Είχες κάνει μια κάκιστη αγορά, πληρώνοντας +200% premium έναντι ενός απλού 920. Πλήρωσες περίπου +600ευρώ για +600Mhz. Έδωσες την αξία ενός δεύτερου υπολογιστή για να πάρεις +25% επιδόσεις έναντι ενός απλού 920, επιδόσεις που μπορούσε να πετύχει και ο 920 μέσω oc, με τη μέγιστη προσδοκώμενη συχνότητα να είναι ίδια και στα δύο τσιπ (περί τα 4,3 ghz?). mueheha Spank καλοδουλευτα φιλε. Καλη επιλογη. 2
RigasGR Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Είχες κάνει μια κάκιστη αγορά, πληρώνοντας +200% premium έναντι ενός απλού 920. Πλήρωσες περίπου +600ευρώ για +600Mhz. Έδωσες την αξία ενός δεύτερου υπολογιστή για να πάρεις +25% επιδόσεις έναντι ενός απλού 920, επιδόσεις που μπορούσε να πετύχει και ο 920 μέσω oc, με τη μέγιστη προσδοκώμενη συχνότητα να είναι ίδια και στα δύο τσιπ (περί τα 4,3 ghz?). Αυτό το premium όταν το πληρώνεις στα ηλεκτρονικά προϊόντα είναι για να έχεις κάτι που δεν έχει κανείς άλλος τη δεδομένη χρονική στιγμή (στη προκειμένη δυστυχώς δεν ισχύει ούτε αυτό). Μετά έρχεται η επόμενη γενιά (i7 2700K) και με τα μισά χρήματα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από την προγενέστερη enthusiast/extreme, επιλογή. Τα παραπάνω δεν στα γράφω για να στο παίξω έξυπνος, ούτε για να σε στεναχωρήσω, αλλά για να σου τονίσω να μη περιμένεις αυτά τα χρήματα να τα πάρεις πίσω. Ακόμα και τα 120 που λες μου φαίνονται εξωφρενικά δεδομένου ότι ένας i3 6100 κοστίζει τα ίδια, ή κάποιος ΧΕΟΝ για Χ58 με κάτω από 100 και σαφώς καλύτερες επιδόσεις. Τουλάχιστον σήμερα αν δώσεις 1000 ευρώ για τον 5960Χ αγοράζεις δυο πυρήνες παραπάνω με περισσότερα pci lanes και παραπάνω cache. Το pc για home use δεν είναι επένδυση. Επένδυση είναι τα οικόπεδα και οι μετοχές της Coca Cola. Όσα ποιο πολλά δίνεις για pc τόσο ποιο πολλά θα χάσεις από την απομείωση της αξίας του. Αν θέλεις τα χρήματα σου να πιάνουν τόπο και να μην τα βλέπεις να ξεφτυλίζονται σε ενάμιση χρόνο (σε 1.5 χρόνο έχασες το πρώτο 500άρικο) είναι προτιμότερο να κάνεις σε ένα Χ χρονικό διάστημα 2 αγορές από την mainstream αγορά, παρά 1 αγορά από την enthusiast. Στην ανακοίνωση θα δώσουν και μια ημερομηνία κυκλοφορίας. Την απόσταση από την ημερομηνία ανακοίνωσης μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας δεν την ξέρουμε. Άλλες φορές είναι πολύ κοντά πχ 2 βδομάδες, άλλες φορές παραπάνω. Από την ημερομηνία κυκλοφορίας μέχρι τη διαθεσιμότητα στα καταστήματα (σε λογικές τιμές) μεσολαβούν το πολύ 60 μέρες. Εδω εχεις απολυτο δικιο, μαζι σου και εγω. Την τεχνολογια πλεον δεν μπορει να την ακολουθησει κανεις, εκτος αν τα σκαει χοντρα, και το overclocking που δινουν ειναι γελιο. Ο 6700Κ απο τα 4000 στα 5000 και ειναι μονο 25%, μας κοροιδευει η Intel και δεν πανε και τα τσιπακια εκει ανετα. Αυτος που εχω παει 4700 ανοιγει 5000 μονο για Windows κανα 10 λεπτο και δεν.... με 1.50 ταση. Δεν μιλαμε για το κοστος ψυχτρας που δεν την δινει μαζι, αλλα και την γελοια ψυχτρα του 4790Κ που και στοκ να τον αφηνεις αναβει. Ολα ειναι marketing, παρτε παραδειγμα τον Phenom Χ4 720 που εχει 4 πηρηνες και τον πουλαγανε 3 πηρηνες. To αλλο ξεφτυλα ειναι οτι τους Unlocked Intel πριν μερικα χρονια τους πουλαγανε ιδια τιμη με τους οχι unlocked. Απλα πλεον πληρωνεις γιατι σου λεει δεν σε φτανει... θα πληρωσεις. Η AMD δεν....σου λεει πουλαω Playstation και XBOX και καρτες γραφικων και κονομαωωωωω. Και παμε πλεον στο θεμα καρτα γραφικων, ο BabisTS εχει 2 980 καρτες σε SLI...και εχει 4790Κ, κοστος 1600 οι καρτες αλλα αυτες κανουν την δουλεια στο παιχνιδι, ο 4790 εχει ρολο,...αλλα οχι οτι δεν παιζει καποιος με ι5 απλο με τις ιδιες καρτες. Το ιδιο και με 5960 με 2 980 ποσα παραπανω frame θα βγαλει στην καθε αναλυση ? 20...30 ? και αν,,,, Κοστος μονος του 1100-1200 ευρω + μητρικη + μνημες για Quad Ειναι ο Xtreme στο σημερα που σε 4 χρονια δεν θα τον αγοραζει κανεις... Θα εχει βγαλει διαστημοπλοιο η Intel στην μεσαια κατηγορια με 8 πηρηνες αληθινους. Ειμαι Ναι σε καποιον που βγαζει χρηματα απο τον υπολογιστη του, π.χ γραφιστες και τα συναφη επαγγελματα και εχουν το ο χρονος ειναι χρημα. Εγω παντως ξερω οτι φετος 6700Κ 400 4790Κ 280 καινουργιος απο μια γνωριμια μεσα σε μαγαζι Και ενας W3670 με ενα motherboard UD3 150 ευρω και τα 2, και οι αλλοι 2 ιδρωνουν να τον περασουν. To ρεζουμε ειναι οτι οι καρτες γραφικων κανουν την δουλεια. Για μενα το Χ99 chipset που λεει ο φιλος ειναι ΟΚ αν παρει επεξεργαστη broadwell-e, αλλιως σε 5820Κ δεν αξιζει αν τον παρει καινουργιο απο μαγαζι. Ουτε να παρει μεταχειρισμενο 5930 ο οποιος ειναι 5820 με διαφορα στα lanes και 100 Mhz παραπανω, που μαλλον ο ιδιος ειναι απλα αλαζει η σταμπα στο καπακι και τον πληρωνεις 600 ευρω.
Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Το θεμα εχει τελειωσει αφου ο topic started τελικα αποφασισε τι θα αγορασει. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Το θετικό με το να ανοίγει ένας admin θέμα είναι πως μπορεί και να το κλείσει μόλις καλυφθεί .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα