Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβαίνω απόλυτα απλα επειδή τα χρήματα ειναι αρκετά προτιμώ να πάω σε κατι πρόσφατο απο τεχνολογικής πλευράς ειδικά αν ειναι στα ίδια χρήματα

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα

Μιας και σκέφτομαι εδώ και καιρό να κάνω αναβάθμιση και εχω φτάσει τώρα στο σημείο να την παραγματοποιήσω αναρωτιέμαι εδώ και καιρό αν ειναι καλύτερη λύση να πάει καποιος στο πολύ καλό z170 chipset ή το x99 για gaming αλλα και γενικότερα για να σου κρατήσει μερικά καλά χρόνια το σύστημα σου.

Οκ το καινούργιο chipset ξέρουμε οτι θα δεχτεί τους καινούργιους επεξεργαστές της intel οποτε μπορείς να επενδύσεις σε αυτο και ίσως να βγούν και αλλοι περαιτέρω ? .... απο εκει και πέρα το z170 δεν έχω ακούσει οτι θα πάρει κατι καινούργιο προς το παρών οποτε μηπως τελικά η επένδηση στο x99 και φυσικά στο διαφορετικό chipset ειναι περισσότερο συμφέρον ? , ξέρουμε οτι και τα 2 chipset / socket το ένα ειναι ακριβότερο το αλλο φθηνότερο αλλα αν αφήσουμε τις τιμές στην άκρη ποιο ειναι καλύτερο απο θέμα επένδυσης ?

Μπορει να σου φανω μηδενιστης,σε σχεση με το θεμα αναβαθμιση,αλλα εγω πιστευω οτι θα εμενα με το υλικο που εχεις(motherboard/cpu/ram) για αλλα 2 χρονια,ισως 3 και μετα θα αναβαθμιζα σε καινουργια πλατφορμα,οταν εφερνε πολλα καινουργια πραγματα απο αποψη τεχνολογιας η intel.

Για μας που μας αρεσει η τεχνολογια 2 δρομοι υπαρχουν. Η πουλαμε στα 3-4 χρονια το υλικο μας για να παρουμε κατι το αξιοπρεπες πισω και να το δωσουμε στην αναβαθμιση,η το πουλαμε πολυ αργοτερα πολυ φτηνα και αν φυγει,και παμε απο την αρχη σε κατι πολυ καινουργιο.

Αν συνυπολογισεις και την οικονομικη κριση που ριχνει τις τιμες στο μεταχειρισμενο και επισης το γεγονος οτι ειδικα στο gaming οι διαφορες ειναι λιγοτερες του 3 % ανα καινουργια γενια και αυτο παιζεται,τοτε επειδη το κρατησες πολυ το υλικο σου δεν αξιζει να το δωσεις απο την στιγμη που κανεις την δουλεια σου αξιοπρεπως. Κρατησε το οσο σε κρατησει περισσοτερο.

Εγω ειχα παλια εναν i7 nehalem 950 και αμεσως μολις ειδα τις επιδοσεις των Sandy,τον εδωσα γρηγορα και απο τοτε καθε 2-3 χρονια αναβαθμιζω,οχι τοσο επειδη εχω αναγκη,αλλα απο τεχνοπεριεργεια.

Δημοσ.

Ερώτηση αν πάω στο κλασικό setup z170 με 6700k κτλπ ειναι downgrade σε σχέση με τον 975 που έχω τώρα , αν δηλαδή πω οτι δεν πάω σε x99

Δημοσ.

Ερώτηση αν πάω στο κλασικό setup z170 με 6700k κτλπ ειναι downgrade σε σχέση με τον 975 που έχω τώρα , αν δηλαδή πω οτι δεν πάω σε x99

Φυσικά και είναι upgrade...
Δημοσ.

και εγώ πριν ένα μήνα ήμουν στο ίδιο δίλημμα, αν από x58 πρέπει να πάω σε x99(5820k) η σε z170(6700k).

πως το σκεφτικά:

η μελλοντική υποστήριξη δεν με απασχόλησε γιατί όταν σε 3-4 χρόνια αλλάξω πάλη cpu και τα δύο x99, z170 μαζί με τα καινούργια cpu's(broadwell-e και ‎KabyLake‎ αντίστοιχα) που θα έχουν βγει για αυτές τις πλατφόρμες θα είναι αρχαία έτσι και αλλιώς.

οπότε ασχολήθηκα μονό με το κόστος και επίδοσης και ποσό OC μπορώ να κάνω με το cooler που είδη είχα

5820Κ + x99 = κόστος περίπου 650 εύρο

6700K + z170 =  κόστος περίπου 515 εύρο

5820Κ + x99 = cinebenchR15 - 1273 (στα 4,4GHz λογικο OC με το cooler που διαθέτω)

6700K + z170 = cinebenchR15 - 1041 (στα 4,7GHz λογικο OC με το cooler που διαθέτω)

οπότε ο συνδυασμός 5820Κ + x99 είναι (στο περίπου πάντα) 26% πιο ακριβός και 22% πιο γρήγορος, με λίγα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις, άλα άμα δεν χρησιμοποιείς στο full και τα 12 threads του 5820Κ οπός κάνει το cinebenchR15 τότε ο 6700K είναι καλύτερη επιλογή για σένα.

τέλος πάντων εγώ κατέληξα να πάρω τον 6700K(με OC 4.7GHz) + Asus z170-A.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορεί να το ρωτάς στ' αλήθεια αυτό. Εσύ τι λες? :-D

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν καλύπτει τις ανάγκες σου ο 975. Γιατί αν τις καλύπτει, πεταμένα λεφτά

θα είναι είτε για 6700Κ είτε για 5820Κ είτε για αυτούς που θα βγουν.

Έχω την αίσθηση πάντως ότι το δίλημμα που έχεις για X99 ή Ζ170 και γενικά για την αναβάθμιση είναι

περισσότερο ψυχολογικό παρά πραγματικό. Μπορεί και να πέφτω έξω.

Άλλωστε η πλατφόρμα που ήδη έχεις αναβαθμίζεται με XEON και μπορείς να πλησιάσεις τις επιδόσεις

του 5820 πχ (με oc φυσικά). Το ακριβό κομμάτι το έχεις (X58 m/b) τους επεξεργαστές από ότι ξέρω τους βρίσκεις

με κάτω από 100. Για λεπτομέρειες μπορείς να τσεκάρεις το σχετικό νήμα.

Αφού βάζεις την αναβαθμισιμότητα σαν κριτήριο επιλογής πλατφόρμας γιατί να μην αναβαθμίσεις το σύστημα που έχεις?

Αν τελικά δεν αναβαθμίσεις το υπάρχον (που είναι η πιο vfm προσέγγιση) περιέγραψε

πιο αναλυτικά τη χρήση του pc, το ''gaming'' γενικά κι αόριστα δεν λέει και πολλά.

Τι είδους gaming (αν και δύσκολα θα δικαιολογηθεί η αγορά X99 μόνο για αυτό)

και τι άλλο κάνεις παράλληλα πχ streaming, editing.

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι ειναι ότι αν και καλή motherboard έχει προβλήματα και πλέον η μία ethernet δεν δουλεύει η κάρτα ήχου έχει πρόβλημα και φυσικά δεν έχω sata 3 και ότι άλλο καινούργιο που μπορεί να φέρει η καινούργια γενια.

Ή αναβάθμιση θα είναι για gaming κυρίως αλλά δεν με χαλάει να έχω και τα extra καλουδια που έχει το x99 το θέμα είναι ότι πάει αρκετά ακριβότερα αυτη η πλατφορμα.

Θέμα χρημάτων δεν υπάρχει μπορώ να διάθεσω ένα πολύ καλό ποσο και για x99 απλά προσπαθώ να σκεφτώ τι είναι περισσότερο future proof

Δημοσ.

Το θέμα είναι ειναι ότι αν και καλή motherboard έχει προβλήματα και πλέον η μία ethernet δεν δουλεύει η κάρτα ήχου έχει πρόβλημα και φυσικά δεν έχω sata 3 και ότι άλλο καινούργιο που μπορεί να φέρει η καινούργια γενια.

Νομίζω ότι με την παραπάνω πρόταση έχεις εξαιρέσει (καλά κάνεις) τον παράγοντα αναβαθμισιμότητα

από την επιλογή νέας πλατφόρμας. Οι ίδιοι λόγοι που σε απέτρεπαν μέχρι τώρα να ρίξεις χρήματα σε αυτό

το σύστημα, θα ισχύουν και στο καινούριο.

Α) Ή αναβάθμιση θα είναι για gaming κυρίως

Β) αλλά δεν με χαλάει να έχω και τα extra καλουδια που έχει το x99

Γ) το θέμα είναι ότι πάει αρκετά ακριβότερα αυτη η πλατφορμα.

Α) Ποιες είναι οι προτιμήσεις σου στο gaming?

Αν παίζεις single player οτιδήποτε από κλειδωμένο i5 και πάνω

είναι υπερβολή. Εκτός από κάποια -turn based- strategy, αλλά και πάλι.

Σε multiplayer, mmo, κλπ θα απολαύσεις το κάτι παραπάνω από δυνατό cpu.

Β) Δεν έχουν κάποια διαφορά στα features τα δύο chipset.

Αν συγκρίνεις m/b στην ίδια κατηγορία τιμής (250++)

θα είναι το ίδιο πλούσιες. Με το Z170 έχεις βέβαια τη

δυνατότητα να επιλέξεις πιο οικονομικό m/b (από 120)

Γ) Το X99 έχει διαφορά ένα κατοστάρικο από το Z170.

Αν πάρεις ακριβό Ζ170 m/b δεν έχουν καμία χρηματική διαφορά.

Θέμα χρημάτων δεν υπάρχει μπορώ να διάθεσω ένα πολύ καλό ποσο και για x99 απλά προσπαθώ να σκεφτώ τι είναι περισσότερο future proof

Αν δίνεις προτεραιότητα στο futureproof έναντι του gaming είναι μονόδρομος το X99.

Το κατά πόσο είναι συμφέρουσα αυτή η λογική είναι άλλη συζήτηση, αλλά για fproof

οι περισσότεροι πυρήνες του 5820K (λόγω DX12 κλπ) υπερτερούν έναντι του 6700Κ.

• Like 2
Δημοσ.

Ή αναβάθμιση θα είναι για gaming κυρίως αλλά δεν με χαλάει να έχω και τα extra καλουδια που έχει το x99 το θέμα είναι ότι πάει αρκετά ακριβότερα αυτη η πλατφορμα.

Δεν υπαρχει στις μερες μας future proof ,τωρα πια η σωστη εννοια ειναι vfm. Δωσε οσο γινεται λιγοτερο για να εισαι ευχαριστημενος για αυτο που κανεις και ειδικα στο gaming ανετα εισαι και τωρα εγω νομιζω. Περιμενε μεχρι το Cannonlake του χρονου το καλοκαιρι.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cannonlake

.

Συμφωνω 100 % με τις αποψεις σου,απλα να πω οτι ενα mmo Ρωσικο που παιζω και που για μενα εχει τα καλυτερα γραφικα απο οποιοδηποτε αλλο,με το συστημα της υπογραφης,παιζεται ανετα. ( Το game λεγεται Panzar και βασιζεται στην CryEngine 3) :) (Στην φωτο ειμαι το ork που παιζω σαν Tank με τα μπλε-ασπρα χρωματα  και προστατευω τις συμπαικτριες μου μαγισσες. Στους 500 βαθμους ληγει η συγκεκριμενη μαχη και οπως μπορειτε να δειτε πηραμε το προβαδισμα και κερδισαμε μετα απο πολυνεκρες συγκρουσεις. Ειμαστε προφανως η μπλε ομαδα :devil: )

post-73690-0-45451000-1461838273_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Βαλε τα παλια αγγελια, αν φυγουν σε λογικη τιμη για σενα, τοτε παρε Χ99. Αν δεν φυγουν, τοτε βαλε xeon.

Προσωπικα το δικο μου 1366 το πουλησα γιατι ηθελα κατι πιο φρεσκο. Πηρα 3258 και μου εμειναν και λεφτα στην ακρη. Δεν το θεωρω καν υποβαθμιση αυτο που εκανα, στα περισσοτερα παιχνιδια εχω καπως καλυτερα fps, σε μερικα χανω λιγα, αλλα κλαιν. Εαν κανεις αναβαθμιση θα δεις οτι ακομα και 6700κ/5820κ να παρεις δε θα δεις τις τρελες διαφορες στα περισσοτερα παιχνιδια (σε ελαχιστα θα δεις μεγαλες διαφορες), αλλα το συστημα θα ειναι εναν κλικ πιο snappy (το λεω γιατι εχω 5820κ και το ξερω).

Γενικα ειναι αλλη φαση το φρεσκο πραμα :devil:

ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ :devil: :devil: :devil: :devil:

Συμφωνω, αλλα οι διαφορες δε θα ειναι αναλογες με το κοστος ενος νεου συστηματος ετσι? Και στο ΑΙΟΝ ειδα διαφορες εγω με τον 5820κ και με τον 3258 απο τον 920 που ειχα. Αλλα το κοστος του 5820κ δε δικαιολογει αυτη τη διαφορα νομιζω.

Απο την αλλη σε παιχνιδια οπως το grim dawn ειδα σχεδον 100% διαφορα απο 920 στα αλλα 2 νεα cpu που εχω. Ειναι δηλαδη αναλογα με το παιχνιδι. Οπως ειπα πιο πανω, στα περισσοτερα δεν θα δει διαφορες η θα ειναι καπως ασημαντες για να δικαιολογησουν το κοστος. Η παλαιοτητα του 1366 ομως ειναι ενα θεμα.. αν χαλασει τι κανει?

• Like 3
Δημοσ.

Ενα χρονο υπομονη και μονο αν χαλασει κατι ,αγοραζει καινουργια.Οπως πολυ σωστα ειπε ο Τρελομπαιτερ, η χρηματικη διαφορα δεν δικαιολογειται.

• Like 2
Δημοσ.

Η παλαιοτητα του 1366 ομως ειναι ενα θεμα.. αν χαλασει τι κανει?

Νομίζω μεγαλύτερες πιθανότητες έχει το καινούργιο που θα πάρει να είναι DOA η να χάλαση στου πρώτους μήνες. Το παλιό hardware που έχει τρέξει μερικά χρονάκια έχει αποδειχτεί ότι είναι γέρο και χωρίς ελαττώματα (natural selection :-D ). αυτό πάντα με την προϋποθέσει ότι το ταΐζεις με ποιοτικό τροφοδοτικό, το κρατάς καθαρό από σκόνη etc.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον θα περιμένω να δω τα νέα απο computex με τους καινούργιους επεξεργαστές κτλπ και μετα θα κάνω την τελική μου επιλογή

• Like 1
Δημοσ.

αν κρινω απ το σκεπτικο κ τα λεγομενα σου,

βαριεσαι να αλλαζεις μητρικη ή δεν εχεις καλες γνωσεις συναρμολόγησης και σου φαινεται βουνο?

σιγα το θεμα 1 ωρα υποθεση ειναι και αντε αλλη μια ωρα να μπει λειτουργικο και drivers...

λογω οτι εχεις καλα κομματια και περιφερειακα, μονο αλλαγη μητρκης -επεξεργαστη κ μνημη απλα θες κ κρατας ολα τ αλλα...

γιατι δε βαζεις τοτε οτι πιο καινουρια πλατφορμα υπαρχει αυτη τη στιγμη (z170)

και αν βγει κατι καινουριο καλυτερο σε 1-2 χρονια τα πουλας και αλλαζεις παλι

ο ορος επενδυση πιστευω για μενα δεν υπαρχει,αν θες να εισαι στην αιχμη πρεπει να αλλαζεις καθε 2 χρονια το σετ mobo-cpu-ram και φυσικα vga αν ασχολεισαι με gaming

Δημοσ.

Τίποτα από τα 2 πρώτα που ειπες , από εκεί και πέρα θα μπορούσα να πάω στον 6700k όπως το είχα αποφασίσει από καιρό αλλά τώρα πριν την αναβάθμιση έβαλα όλες τις διαθέσιμες επιλογές κάτω και προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...