Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! Με κάποια hd πλάνα από την κάμερά μου θέλω να δημιουργήσω ένα βίντεο κλιπ τραγουδιού γύρω στα 5 λεπτά. Ευελπιστώ πως το βίντεο κλιπ θα χωρέσει σε ένα cd.. Άλλος είναι ο κύριος προβληματισμός μου. Επειδή πρόκειται για βίντεο κλιπ τραγουδιού θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναπαράγει το ίδιο το cd αυτό σε ένα κοινό dvd player ώστε να βλέπει το βίντεο, αλλά και σε ένα κοινό audio player (π.χ. αμάξι, στερεοφωνικό σπιτιού) ώστε να ακούει απλώς και μόνο το ηχητικό μέρος του τραγουδιού αυτού; Εάν ναι, μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνετε κάποιον οδηγό για να το καταφέρω αυτό, κάποιο software ή μορφή στην οποία πρέπει να είναι τα πολυμέσα του cd;

Δημοσ.

Όχι δεν θα μπορεί να τα κάνει και τα δύο από το ίδιο δισκάκι.

Το να βάλεις dvd vob αρχεία σε ένα cd δεν το κάνει αυτόματα και συμβατό. Κάποια dvd players δεν αναγνωρίζουν τέτοια δισκάκια.

Μετά είναι το θέμα του ήχου. Μπορείς να κάνεις ένα cd με vob ή mpeg2 αρχεία και να βάλεις μέσα το ηχητικό μέρος σε μορφή mp3 αλλά θα πρέπει το cd player να υποστηρίζει mp3.

Τέλος, για να το κάνεις 100% συμβατό με audio cd θα πρέπει να γράψεις τον ήχο σε μορφή cd ήχου. Έτσι όμως δεν θα μπορέσεις να προσθέσεις τίποτε άλλο στο δισκάκι.

Δημοσ.

Όχι δεν θα μπορεί να τα κάνει και τα δύο από το ίδιο δισκάκι.

Το να βάλεις dvd vob αρχεία σε ένα cd δεν το κάνει αυτόματα και συμβατό. Κάποια dvd players δεν αναγνωρίζουν τέτοια δισκάκια.

Μετά είναι το θέμα του ήχου. Μπορείς να κάνεις ένα cd με vob ή mpeg2 αρχεία και να βάλεις μέσα το ηχητικό μέρος σε μορφή mp3 αλλά θα πρέπει το cd player να υποστηρίζει mp3.

Τέλος, για να το κάνεις 100% συμβατό με audio cd θα πρέπει να γράψεις τον ήχο σε μορφή cd ήχου. Έτσι όμως δεν θα μπορέσεις να προσθέσεις τίποτε άλλο στο δισκάκι.

Κατανοητά όλα, απλώς δεν είχα στον νου μου αρχεία vob. Σκέφτηκα να έδινα στην ταινία την κωδικοποίηση κάτι παλιών ταινιών όπως αυτές για παράδειγμα που έδιναν παλιά δώρο τα περιοδικά σε cd (και όχι dvd). Βέβαια δε θυμάμαι αν εκείνα τα cd θα μπορούσαν να παίξουν και ως audio cd. Όπως και να 'χει μάλλον θα πρέπει να ξεχάσω ένα τέτοιο σενάριο... :(

Δημοσ.

Γιατι ρε φιλε να το ξεχασεις?

Γινεται αν εχεις nero, δεν ξερω αν μπορει να γινει και με αλλη εφαρμογη.

1. Επιλεγεις "Mixed Mode CD"

nero1.png

2. Βαζεις τα data σου (π.χ το κλιπακι που εχεις σε μορφη mp4)

nero2.png

3. Προσθετεις το/τα mp3 σου, τα οποια θα μετατραπουν σε cda (audio) μορφη

nero3.png

Και το καις!

Αυτο που δεν μπορω να σου εγγυηθω ειναι η συμβατοτητα με το stereo/cd player σου...

Οσο για τα cd που εδιναν οι εφημεριδες/περιοδικα παλια, συνηθως ηταν σε μορφη "Video CD", με χαλια ποιοτητα video (για τοτε ηταν ανεκτες αυτες οι αναλυσεις, για σημερα με HD/4K κλπ. ειναι απλα απαραδεκτα).

Δημοσ.

Κατανοητά όλα, απλώς δεν είχα στον νου μου αρχεία vob. Σκέφτηκα να έδινα στην ταινία την κωδικοποίηση κάτι παλιών ταινιών όπως αυτές για παράδειγμα που έδιναν παλιά δώρο τα περιοδικά σε cd (και όχι dvd). Βέβαια δε θυμάμαι αν εκείνα τα cd θα μπορούσαν να παίξουν και ως audio cd. Όπως και να 'χει μάλλον θα πρέπει να ξεχάσω ένα τέτοιο σενάριο... :(

Εννοείς τα videocd; Αυτά ήταν mpeg1 (vcd) σε μορφή mpg ή mpeg2 (svcd) με κατάληξη dat. Τα πρώτα σε 320χ240 ανάλυση και τα 2ο σε 320χ480 ανάλυση. Και οι δύο αναλύσεις είναι πολύ χαμηλές πάντως.

Το mixedcd το ξέρω, το πρόβλημα είναι όπως είπα και πριν η συμβατότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που δεν μπορω να σου εγγυηθω ειναι η συμβατοτητα με το stereo/cd player σου...

Παρόλο που ίσως στην ποιότητα της εικόνας να έκανα υποχωρήσεις, η συμβατότητα είναι κάτι που δεν μπορώ να ρισκάρω. Πρέπει το cd να παίζει οπωσδήποτε σε κοινά στερεοφωνικά (ως audio) και dvd players. Για αυτό φίλε μου μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα.

Δημοσ.

Παρόλο που ίσως στην ποιότητα της εικόνας να έκανα υποχωρήσεις, η συμβατότητα είναι κάτι που δεν μπορώ να ρισκάρω. Πρέπει το cd να παίζει οπωσδήποτε σε κοινά στερεοφωνικά (ως audio) και dvd players. Για αυτό φίλε μου μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα.

Τότε η δημιουργία ενός dvd-video ΚΑΙ ενός audio-cd είναι μονόδρομος για σένα. Για να είσαι και απόλυτα σίγουρος, για το μουσικό cd θα χρησιμοποιήσεις AUDIO-CD 74min και όχι DATA-CD 700MB/74min. Είναι διαφορετικά τα audio από τα απλά data cd. Επίσης η εγγραφή και των δύο να γίνει σε χαμηλή ταχύτητα, 4x ή 8x για το cd και για το dvd και να τσεκάρεις και το verify. Το τελευταίο είναι απαραίτητο αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος ότι τουλάχιστον τα δεδομένα γράφτηκαν σωστά στο δισκάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...