philos Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά!! Λοιπόν έχω κολλήσει σε κάτι μάλλον απλό. Θέλω να φτιάξω ένα τμήμα εφαρμογής που κάνει το εξής: όταν ένας χρήστης δέχεται feedback, η εφαρμογή δίνει στην μεταβλητή $x τον αριθμό των feedbacks που έλαβε ο χρήστης τις τελευταίες 24 ώρες. Στη μεταβλητή $y βάζουμε έναν αριθμό (ας πούμε 3). Θέλω λοιπόν να τρέξω έναν κώδικα που στέλνει email alerts, που να υπακούει στα ακόλουθα δύο σενάρια και γενικότερα: με $y = 3 Σενάριο Ι: Ο χρήστης έλαβε 5 feedbacks μέσα σε 24 ώρεςΜόνο ένα alert θα πρέπει να σταλεί. Μόνο αν είναι 3 (ούτε 4 ούτε 5), ή καλύτερα, για τα πρώτα 3.Σενάριο 2:Ο χρήστης έλαβε 6 feedbacks μέσα σε 24 ώρες.Δύο alerts θα πρέπει να σταλούν. Μία στα 3, και μια στα 6. Αυτός ο κώδικας/ έλεγχος που επιστρέφει τα feedbacks των τελευταίων 24 ωρών και στέλνει τα alerts, τρέχει μετά από κάθε υποβολή feedback (οπότε και το τελευταίο feedback βρίσκεται στη βάση δεδομένων). Χρειάζεται απλά μια if () { στείλε το e-mail } (και αν ναι ποια) ή και κάτι παραπάνω και αν ναι τι;
philos Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Να υποθέσω ότι ένα if ($x % $y == 0) αρκεί έτσι;
parsifal Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Αρκεί, αλλά θα σου στέλνει email και στα 9, 12, ... Αν αυτή η συμπεριφορά είναι επιθυμητή, τότε είσαι ΟΚ. Αν όχι, εξήγησε λίγο καλύτερα τί θες να κάνεις γιατί υποπτεύομαι πως τα έχεις γράψει λίγο πιο πολύπλοκα απ' όσο χρειάζεται.
te0ne Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Έστω υπάρχει ένας πινακας με τα feedbacks και ένας πινακας με τα notifications. Όταν ο χρήστης κάνει feedback, μπορεί να μετράει πόσα feedback έχουν γίνει, αν ο αριθμός των feedback είναι +3 από το τελευταίο notification, δημιουργεί άλλο ένα notification. Δεν μπόρεσα ακριβώς να καταλάβω τι θες, αλλά νομίζω θα βοηθήσει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα