Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ενα μονο καλωδιο utp5e μπορει να αντικαταστήσει και τις 4 τηλεφωνικες γραμμες; Το ρωταω με το σκεπτικο οτι και το utp εχει 4 ζεύγη αρα αν σε καθε ζευγος μπορει να προστεθει και απο μια τηλεφωνικη, πιθανως να μπορω να στριμωξω αλλα 4 καλωδια δικτυου ενα για καθε χωρο.
ice25 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ενα μονο καλωδιο utp5e μπορει να αντικαταστήσει και τις 4 τηλεφωνικες γραμμες; Το ρωταω με το σκεπτικο οτι και το utp εχει 4 ζεύγη αρα αν σε καθε ζευγος μπορει να προστεθει και απο μια τηλεφωνικη, πιθανως να μπορω να στριμωξω αλλα 4 καλωδια δικτυου ενα για καθε χωρο. ο ηλεκτρολόγος σίγουρα πέρασε ένα τηλεφωνικό καλώδιο παράλληλα σε όλες τις πρίζες και πολύ πιθανόν να περνάνε απο τα ίδια σπιράλ με του ρεύματος όποτε μάλλον δεν θα έχεις χώρο...τώρα πριν λίγο ανοιξα σε πελάτη και είχε απο το ιδιο σπιράλ περασμένο καλώδιο για την κεραία της tv ,τηλέφωνο,μια πρίζα και τα καλώδια για τα φώτα ...δεν μπορεί να περάσει τίποτα άλλο απο εκεί... αν είναι εργολαβικά τα ηλεκτρολογικά στο σπίτι σου ,ξέχνα το καλύτερα.όλα στριμωγμένα είναι σε ένα σπιράλ για να μειώσουν το κόστος
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 ο ηλεκτρολόγος σίγουρα πέρασε ένα τηλεφωνικό καλώδιο παράλληλα σε όλες τις πρίζες και πολύ πιθανόν να περνάνε απο τα ίδια σπιράλ με του ρεύματος όποτε μάλλον δεν θα έχεις χώρο...τώρα πριν λίγο ανοιξα σε πελάτη και είχε απο το ιδιο σπιράλ περασμένο καλώδιο για την κεραία της tv ,τηλέφωνο,μια πρίζα και τα καλώδια για τα φώτα ...δεν μπορεί να περάσει τίποτα άλλο απο εκεί... αν είναι εργολαβικά τα ηλεκτρολογικά στο σπίτι σου ,ξέχνα το καλύτερα.όλα στριμωγμένα είναι σε ένα σπιράλ για να μειώσουν το κόστος Τι λες τώρα, που τα μαθαίνουν αυτά στο Μετσόβιο ΤΡΑΤΖΙΚ
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δεν νομίζω πως είναι περασμένα τα τηλεφωνικά μαζί με τα ηλεκτρολογικά καλώδια. Δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά, αλλά δεν νομίζω να έχουν κάνει τέτοια βλακεία. Η άλλη λύση που μπορώ να σκεφτώ, είναι απο το κεντρικό σημείο που θέλω, να ξεκινήσουν πολλά καλώδια μαζί, με μικρό πιθανώς σκαψιματάκι ίσα-ίσα να δημιουργηθεί καινούργιο κανάλι, και να τα φέρω τα καλώδια με τομή(?) σε κάθε δωμάτιο. Ή στο κουτί έξω απο το κάθε δωμάτιο να ανοιχτεί και να δοκιμάσω να περάσω ένα κάλώδιο μέσα στο υπάρχον κανάλι του δωματίου ώστε να τερματίσει στην πρίζα.
ice25 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Τι λες τώρα, που τα μαθαίνουν αυτά στο Μετσόβιο ΤΡΑΤΖΙΚ δεν ξέρω που τα μαθαίνουν αλλα είναι αυτό που έχουμε δει πολλές φόρες... εδώ έχω δει από utp ο άλλος να περνάει 220v δεν πίστευα στα μάτια μου
isim Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 δεν ξέρω που τα μαθαίνουν αλλα είναι αυτό που έχουμε δει πολλές φόρες... εδώ έχω δει από utp ο άλλος να περνάει 220v δεν πίστευα στα μάτια μου Και δεν εχει παρει ακομα φωτια το καλωδιο lol
nikos1982 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 τον εχω ξαναπει τζιμανι τον ηλ/γο μου αλλα θα τον ξαναπω. Και φαντάσου οτι τι σπίτι είναι αρκετά σύγχρονο αλλα μόλις πέσει το μάτι μου στα κουτάκια...κάτι με χαλάει... για να σου περασει καλωδιο utp o ηλεκτρολογος θα πρεπει να υπαρχουν και οι σωστες σολινωσεις.μπορει σε ενα σημειο να μπορεις να περασεις ενα καλωδιο αλλα ποιο πισω να μην μπορεις να πρεασεις 2 που θα χριαζετε να εχει διελευση και καποιο αλλο καλωδιο για αλλο δωματιο,+ οτι θα χριαζεσαι μαζι με το utp και ενα ραζιμη για να εχεις και τηλεφωνο στα δωματια αν θελεις.εκτος αν ειναι τοσο μαγκας ο ηλεκτρολγος και απο το utp σου δωση και τηλεφωνο.(εφικτο αλλα θα εχεις μεχρη 100mb ταχυτητα στο δυκτιο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα