Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να περασω στο σπιτι σε καθε δωματιο απο τουλαχιστον ενα καλωδιο δικτυου, οπου ολα θα καταληγουν στην εισοδο, διπλα απο την γραμμη του οτε.

Στο σπιτι υπαρχουν ηδη τηλεφωνικες πριζες σε καθε δωματιο, οπου βγαινουν 4 ζευγη καλωδιων για 4 ξεχωριστες γραμμες.

Επειδη αυτο ειναι πλεονασμος και ουσιαστικά μονο μια τηλεφωνικη γραμμη υπαρχει, αναρωτιεμαι αν στις ηδη υπαρχουσες πριζες μπορω να περασω καλωδια δικτυου, χωρις σκαψιματα στους τοιχους κλπ.

Αλλιως πως μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο;

Δημοσ.

Οχι δεν μπορείς να περάσεις καλώδια μεσα απο τα τηλεφωνικά χωρίς σκάψιμο, αλλα και με σκάψιμο παλι δύσκολο ειναι, συνήθως τα περνάμε πανω απο το σοβατεπί είτε καρφωτά ειτε παλι με ενα μικρο σκαψιματακι

• Like 1
Δημοσ.

Οχι τα καλωδια που καταληγουν στις πριζες ειναι απλα τηλεφωνικα.

Αυτο που θελω να κανω ειναι διπλα στην κεντρικη γραμμη του οτε που υπαρχει το ρουτερ, να προσθεσω και ενα switch που θα πηγαινουν καλωδια δικτυου utp5e ή utp6 σε ολα τα δωμάτια.

Απλα θελω να αποφυγω τα σκαψιματα γιατι αυτα εχουν εξοδα και λεφτα δεν υπαρχουν. Οποτε ψαχνω να βρω τροπο να το υλοποιησω με το λιγοτερο δυνατο κοστος.

Αυτο με το σοβατεπι δεν το πολυκαταλαβα, πως μπορει να γινει.

Δημοσ.

Αν υπάρχει χώρος στα σπυράλ απο οπου είναι το καλώδιο για να χωρέσει και ένα utp γίνεται χωρίς σκαψίματα αλλα θέλεις ηλεκτρολόγο να το περάσει με ατσαλίνα.

Είναι όμως φασαρία. Επίσης θα χρειαστεί μάλλον να περάσει και 2 utp προς μια κατευθυνση οπότε δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται.(αν χωράνε)

Δημοσ.

Ναι μαλλον δεν θα χωρανε. Γιατι για να καταληξουν σε ενα κεντρικο σημειο σε καποια φαση θα συνατηθουν κανα 6αρι καλωδια utp οποτε μαλλον θα σφηνωσουν σε καποιο σημειο και δεν θα περνανε.

Δημοσ.

Αν υπάρχει χώρος στα σπυράλ απο οπου είναι το καλώδιο για να χωρέσει και ένα utp γίνεται χωρίς σκαψίματα αλλα θέλεις ηλεκτρολόγο να το περάσει με ατσαλίνα.

Είναι όμως φασαρία. Επίσης θα χρειαστεί μάλλον να περάσει και 2 utp προς μια κατευθυνση οπότε δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται.(αν χωράνε)

Εχεις περάσει εσυ καλώδια μεσα απο την υπάρχουσα εγκατάσταση χωρις να σκάψεις τους μισούς τοίχους για να πετύχεις τα κουτια διακλαδώσεις του τηλεφωνικού δικτύου του σπιτιού?

Δημοσ.

Εχεις περάσει εσυ καλώδια μεσα απο την υπάρχουσα εγκατάσταση χωρις να σκάψεις τους μισούς τοίχους για να πετύχεις τα κουτια διακλαδώσεις του τηλεφωνικού δικτύου του σπιτιού?

Όχι δεν έχω περάσει. Για να περάσει κανείς ένα καλώδιο απο σπιράλ πηγαίνει απο το πριζάκι και μετά απο κουτί σε κουτί μέχρι την πρίζα που θέλει. Δεν είναι πάντα εφικτό αλλα συνήθως γίνεται. Υπονοείς οτι δεν γίνεται;

Δημοσ.

Το πρόβλημα που εννοεί ο Νίκος είναι ότι για κάθε πρίζα, υπάρχει ψηλότερα χωνευτό κουτί διακλάδωσης, μέσω του οποίου συνδέεται στα οριζόντια κανάλια.

Είναι απίθανο να βρει το σωστό κανάλι η ατσαλίνα. Επίσης εξαιρετικά δύσκολο είναι να τραβήξεις το παλιό καλώδιο, περνώντας ταυτόχρονα το καινούργιο, διότι κάπου θα μπλοκάρει με κίνδυνο να κοπεί.

Συνήθως ανοίγονται τα κουτιά διακλάδωσης, οπότε μετά με ατσαλίνα γίνεται δουλειά. Αλλά θα χρειαστεί να ανοιχθούν όλα τα ενδιάμεσα κουτιά μέχρι τον χώρο που θέλουμε. Άρα έχει πολύ μερεμέτι.

Η ευκολότερη λύση είναι με πλαστικά κανάλια χαμηλά πάνω από το σοβατεπί. Εκτός από τα κοινά άσπρα, υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις αλλά λίγο ακριβότερα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα που εννοεί ο Νίκος είναι ότι για κάθε πρίζα, υπάρχει ψηλότερα χωνευτό κουτί διακλάδωσης, μέσω του οποίου συνδέεται στα οριζόντια κανάλια.

Είναι απίθανο να βρει το σωστό κανάλι η ατσαλίνα. Επίσης εξαιρετικά δύσκολο είναι να τραβήξεις το παλιό καλώδιο, περνώντας ταυτόχρονα το καινούργιο, διότι κάπου θα μπλοκάρει με κίνδυνο να κοπεί.

Συνήθως ανοίγονται τα κουτιά διακλάδωσης, οπότε μετά με ατσαλίνα γίνεται δουλειά. Αλλά θα χρειαστεί να ανοιχθούν όλα τα ενδιάμεσα κουτιά μέχρι τον χώρο που θέλουμε. Άρα έχει πολύ μερεμέτι.

Η ευκολότερη λύση είναι με πλαστικά κανάλια χαμηλά πάνω από το σοβατεπί. Εκτός από τα κοινά άσπρα, υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις αλλά λίγο ακριβότερα.

Ναι Γιάννη το ξέρω. Γιαυτο γράφω οτι είναι φασαρία αλλα γίνεται αν ανοίξεις όλα τα κουτάκια και με την ατσαλίνα προχωρήσεις απο πριζα σε κουτί και απο κουτί σε κουτί...Ο Νίκος μίλησε για σκαψίματα για να βρεις τα κουτιά πράγμα που δεν καταλαβαίνω. Τα χωνευτά κουτιά είναι εμφανή ωστε να μπορούν αν ανοίγουν. Φυσικά η πιο απλή λύση είναι τα καναλάκια όπως γράφεις αλλα όσο και να είναι φάινονται λίγο...

Δημοσ.

Τα χωνευτά κουτιά τα έκαναν εμφανή παλαιότερα. Πλέον έχει επικρατήσει (ειδικά στους σπατουλαρισμένους τοίχους) να μην φαίνονται, οπότε θέλει ελαφρύ σκάψιμο και το ανάλογο μερεμέτι κατόπιν.

Στο δικό μας διαμέρισμα του 1976, οι μπετατζήδες ήταν μερακλήδες και τα έκρυψαν. Αντίθετα στο χωριό κατασκευή του 1984, είναι εμφανή.

Δημοσ.

Τα χωνευτά κουτιά τα έκαναν εμφανή παλαιότερα. Πλέον έχει επικρατήσει (ειδικά στους σπατουλαρισμένους τοίχους) να μην φαίνονται, οπότε θέλει ελαφρύ σκάψιμο και το ανάλογο μερεμέτι κατόπιν.

Στο δικό μας διαμέρισμα του 1976, οι μπετατζήδες ήταν μερακλήδες και τα έκρυψαν. Αντίθετα στο χωριό κατασκευή του 1984, είναι εμφανή.

το σπίτι μου είναι 5ετίας σπατουλαριστό αλλα τα κουτακια φαινονται. Αν βέβαια στα νεότερα τα κανουν αφανη πάσο...Ισως και ο ηλεκτρολόγος μου να τεμπέλιασε βέβαια :)

Δημοσ.

το σπίτι μου είναι 5ετίας σπατουλαριστό αλλα τα κουτακια φαινονται. Αν βέβαια στα νεότερα τα κανουν αφανη πάσο...Ισως και ο ηλεκτρολόγος μου να τεμπέλιασε βέβαια :)

Εχεις σπατουλαρισμένους τοίχους και τα κουτιά φαίνονται; πρεπει το σπιτι σου να ειναι μοναδικό

Αν φαίνονται λοιπον, βγαλε τα καπάκια και περνα καλώδια μια ωρα δουλεια ειναι

Δημοσ.

Εχεις σπατουλαρισμένους τοίχους και τα κουτιά φαίνονται; πρεπει το σπιτι σου να ειναι μοναδικό

Αν φαίνονται λοιπον, βγαλε τα καπάκια και περνα καλώδια μια ωρα δουλεια ειναι

τον εχω ξαναπει τζιμανι τον ηλ/γο μου αλλα θα τον ξαναπω. Και φαντάσου οτι τι σπίτι είναι αρκετά σύγχρονο αλλα μόλις πέσει το μάτι μου στα κουτάκια...κάτι με χαλάει...

Δημοσ.

Ναι μαλλον δεν θα χωρανε. Γιατι για να καταληξουν σε ενα κεντρικο σημειο σε καποια φαση θα συνατηθουν κανα 6αρι καλωδια utp οποτε μαλλον θα σφηνωσουν σε καποιο σημειο και δεν θα περνανε.

Γενικά οι σωλήνες χωράνε υλικό εγώ έχω χωρέσει 3 καλώδια UTP σε υπάρχον σωλήνα θα μπορούσες πχ να πας να πάρεις πχ 1 μέτρο καλώδιο να το κόψεις σε 6 κομμάτια και να δεις αν χωράει απλά θα υπάρξει περιορισμός πχ αν πάρεις καλώδιο με φουλ έξτρα θωράκιση θα χωράει δυο αν πάρεις 5ε δεν νομίζω να έχεις θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...