defacer Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ξέρω οτι η τιμη 10252 ανηκει σε μια απο αυτες τις στηλες,αλλα δεν ξερω σε ποια. Ρωτουσα λοιπον για να μη εκτελω 40 φορες SELECT * FROM OrderDetails WHERE.... Αν υπαρχει καποια builtin συναρτηση στο dbms της microsoft που απλα επιστρεφει σε ποια η ποιες στηλες ανηκει αυτη η τιμη Αυτό που περιγράφεις ακούγεται εξαιρετικά ύποπτο και γενικά βαράνε συναγερμοί αβέρτα με το που το διαβάζει κανείς. Πώς είναι δυνατόν να ξέρεις ποιά τιμή ψάχνεις αλλά να μη ξέρεις σε ποιά στήλη; Αυτό πάει να πει ότι οι στήλες αντιπροσωπεύουν το ίδιο πράγμα (διαφορετικά πώς γίνεται να μπορεί η ίδια τιμή να είναι είτε εδώ είτε εκεί). Και 40 στήλες σε ένα πίνακα που αντιπροσωπεύουν το ίδιο πράγμα παραπέμπουν σε εγκλήματα κατά του προγραμματισμού. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί αλλά πιθανολογώ πως ο σχεδιασμός της βάσης είναι τραγικός. Και γι' αυτό θα δυσκολευτείς μάλλον να βρεις κάποια καλή λύση στο πρόβλημά σου: η καλή λύση θα ήταν να γίνουν τα πράγματα αλλιώς.
mickael.kobol Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δεν ξέρω άν είναι εξαιρετικά ύποπτο η όχι. Εγώ όπως προανέφερα ψάχνω έναν απλό τρόπο να βρώ τις συσχετίσεις γιατί οι πίνακες είναι πολλοί , δέν υπάρχει κάποιο e.r διάγραμμα της βάσης και ούτε κάποιο manual που να περιγράφει τις συσχετίσεις
sundance_kid Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Τσέκαρε λίγο εδώ ένα solution για να πάρεις το schema της DB σου, ER diagram μπορείς να βγάλεις με το SSMS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα