Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω δύο ερωτήσεις.

1 χρειάζομαι ένα πρόγραμμα που να δέχεται ώς είσοδο μία βάση και να εξάγει γραφικά τους πίνακες με τις σχέσεις τσ

2 Έστω ότι έχω μία τιμή και και έναν πίνακα με πολλές στήλες. Πώς μπορώ να βρώ σε ποιά στήλη ανήκει η τιμή αυτή

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Καλημέρα έχω δύο ερωτήσεις.

1 χρειάζομαι ένα πρόγραμμα που να δέχεται ώς είσοδο μία βάση και να εξάγει γραφικά τους πίνακες με τις σχέσεις τσ

2 Έστω ότι έχω μία τιμή και και έναν πίνακα με πολλές στήλες. Πώς μπορώ να βρώ σε ποιά στήλη ανήκει η τιμή αυτή

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το 1) πως είναι ερώτηση; Αφού δεν ρωτάς τίποτα, απλά λες τι χρειάζεσαι.

Για το 2), 30€. Εφόσον βαριέσαι να κάνεις έστω και αυτό το βασικό, εγώ αξιώνω αποζημίωση για να μπω στον κόπο να δώσω χρήσιμη απάντηση.

Υ.Γ. Οι σχέσεις "τς" τι είναι;

Δημοσ.

sundance_kid σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου. Όσον αφορα το δεύτερο ερώτημα να ξεκαθαρίσω οτι ξέρω να κάνω και select και join και leftjoin και rightjoin. Οχι πολυ σύνθετα αλλά ξέρω. Το θέμα μου είναι πώς άν έχω 30 στήλες για παράδειγμα απο τις οποίες η μία είναι ξένο κλειδί , και δέν ξέρω ποιά είναι . θα πρέπει να κάνω 30 select. Έκανα λοιπόν την ερώτηση μπάς και κάποιος ξέρει κάποια ποιό 'σύνθετη' εντολή που δίνει το dbms για να γλιτώσω χρόνο.

groot σέβομαι το γεγονός ότι είσαι senior member και γω noob. Αλλα έχω να πώ θα μπορούσες να είσαι λίγο ποιο ευγενικός και οτι άν θές να βγάλεις λεφτα απο την επιστημη της πληροφορικης ,η απο όποια άλλη επιστήμη ,μπορείς να κάνεις register στο freelancer η σε κάποια άλλη πλατφόρμα τέτοιου τύπου. Οσο για το τς απλα βιαζόμουν επειδή είμαι λίγο αγχωμένος .

Δημοσ.

Ένα select θα κάνεις όλες τις στήλες αν δεν ξέρεις που ειναι. Και αν θέλεις δώσε στοιχεία για να υπάρχει χειροπιαστό παράδειγμα να το καταλάβεις καλύτερα.

Δημοσ.

Το θέμα μου είναι πώς άν έχω 30 στήλες για παράδειγμα απο τις οποίες η μία είναι ξένο κλειδί , και δέν ξέρω ποιά είναι . θα πρέπει να κάνω 30 select. Έκανα λοιπόν την ερώτηση μπάς και κάποιος ξέρει κάποια ποιό 'σύνθετη' εντολή που δίνει το dbms για να γλιτώσω χρόνο.

Άρα αυτό που ήθελες στην πραγματικότητα είναι να δεις ποιά είναι τα κλειδιά; Γιατί δεν το ρωτούσες τότε απευθείας; (see XY problem)

Μπορείς να δώσεις SHOW CREATE TABLE whatever και να πάρεις την πληροφορία που θες συνοπτικά.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι θες να κάνεις, ας πούμε στο παρακάτω, δώσε ένα παράδειγμα για το τί θα ήθελες να εξάγεις.

Ενδεικτικά, άν απο τον OrderDetails, θέλεις να εξάγεις όλες τις εγγραφές σχετικά με τη στήλη OrderID, με περιεχόμενο το 10252, τα εξάγεις με:

SELECT * FROM OrderDetails WHERE OrderID = 10252
Δημοσ.

Εστω οτι ο order details εχει 40 στηλες και 10000 γραμμες .

Ξέρω οτι η τιμη 10252 ανηκει σε μια απο αυτες τις στηλες,αλλα δεν ξερω σε ποια.

Ρωτουσα λοιπον για να μη εκτελω 40 φορες SELECT * FROM OrderDetails WHERE....

Αν υπαρχει καποια builtin συναρτηση στο dbms της microsoft που απλα επιστρεφει σε ποια

η ποιες στηλες ανηκει αυτη η τιμη

Δημοσ.

για να χρειάζεται να κάνεις τέτοιο query κάτι δεν πάει καλά στο schema. Μια λύση είναι να γράψεις query που θα παράγει select query για την κάθε στήλη. Με μια αναζήτηση θα βρεις σίγουρα παράδειγμα

Δημοσ.

groot σε όλο το subforum του προγραμματισμου δεν έχεις απαντήσει σε μία ερώτηση σωστά, ώστε να βοηθήσεις τον άλλο , μόνο κάτι τέτοιες εξυπνάδες γράφεις.

Δημοσ.

groot σε όλο το subforum του προγραμματισμου δεν έχεις απαντήσει σε μία ερώτηση σωστά, ώστε να βοηθήσεις τον άλλο , μόνο κάτι τέτοιες εξυπνάδες γράφεις.

Αφενός κάνεις αυτό για το οποίο (εσφαλμένα) με κατηγορείς και αφετέρου εφόσον έχω απαντήσει έστω και μία φορά σε ερώτηση του OP τότε αυτό που λες είναι γενίκευση, ad hominem επίθεση χωρίς να έχουμε ανταλλάξει κάποιο μήνυμα σε αυτό το sub forum και (προφανέστατα) με κάποιο σκοπό.

Βέβαια, από την άλλη, κλάιν. Ο πρώτος ή ο τελευταίος πικραμένος είσαι που παρακαλεί για λίγη σημασία;

Και πολύ ασχολήθηκα :)

Kisses.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλια :) (μη συγχύζεσαι)

Απλά δεν ήταν η πρώτη φορά που το βλέπω απο σένα. Δεν έχει να κάνει με αντιπαράθεση. (τώρα θα μου πεις τι θέλω ο ξένος στα χωράφια σας.Ε να που και που διαβάζω το subforum και βλέπω πολλούς τιτάνες προγραμματιστές  να μοιράζουν γνώση στα insomnia)

Όπως και να χει τα λεμε ε

http://www.insomnia.gr/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&sid=90de1e91f3df4986ca15aead55533c09&mid=350518&userMode=content&search_app=forums&search_app_filters[forums][searchInKey]=&search_app_filters[forums][sortKey]=date&search_app_filters[forums][sortDir]=

Δημοσ.

Εστω οτι ο order details εχει 40 στηλες και 10000 γραμμες .

Ξέρω οτι η τιμη 10252 ανηκει σε μια απο αυτες τις στηλες,αλλα δεν ξερω σε ποια.

Ρωτουσα λοιπον για να μη εκτελω 40 φορες SELECT * FROM OrderDetails WHERE....

Αν υπαρχει καποια builtin συναρτηση στο dbms της microsoft που απλα επιστρεφει σε ποια

η ποιες στηλες ανηκει αυτη η τιμη

Στάσου λίγο, γιατί λογικά δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις.

Θέλεις δηλαδή να ρωτήσεις την βάση σε ποία στήλη περιέχει την συγκεκριμένη τιμή; Δεν το βρίσκω και τόσο χρήσιμο αυτό, εκτός και άν θέλεις να μετρήσεις πόσες φορές υπάρχει η τιμή

που εκεί γίνεται με αυτό που σου είπα παραπάνω.
Δημοσ.

Φιλια :) (μη συγχύζεσαι)

Απλά δεν ήταν η πρώτη φορά που το βλέπω απο σένα. Δεν έχει να κάνει με αντιπαράθεση. (τώρα θα μου πεις τι θέλω ο ξένος στα χωράφια σας.Ε να που και που διαβάζω το subforum και βλέπω πολλούς τιτάνες προγραμματιστές να μοιράζουν γνώση στα insomnia)

Όπως και να χει τα λεμε ε

http://www.insomnia.gr/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&sid=90de1e91f3df4986ca15aead55533c09&mid=350518&userMode=content&search_app=forums&search_app_filters[forums][searchInKey]=&search_app_filters[forums][sortKey]=date&search_app_filters[forums][sortDir]=

Λες κάτι για το sub forum του προγραμματισμού, μου κάνεις επίθεςη από το πουθενά και φέρνεις link που αναφέρεται ελάχιστα στο sub forum στο οποίο αναφέρεσαι δήθεν (και καλά) να υποστηρίξεις τα όσα λες.

Τι να πει κανείς...; Μεγάλη φουρτούνα!

Περαστικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...