Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια πριν παρεξηγηθω να ξεκαθαρισω πως ειμαι τελιως απειρος γενικοτερα με οτιδηποτε που εχει σχεση με H/Y ειδικοτερα στο τεχνολογικο κομματι γι αυτο ισως καποια πραγματα που θα θεσω ως προβλημα να μην ειναι γι αυτο και απευθυνομε σε εσας, σημερα παρατηρησα το εξης, οταν ανοιγω το pc ή κανω επανεκινηση στην αρχη αναβουνε 3-4 λαμπακια κοκκινο στη μητρικη της υπογραφης μου και ο ανεμιστηρας για 2-3 δευτερολεπτα κανει ενα περιεργο θορυβο σαν να βρισκει καπου αλλα απειροελαχιστα αισθητο και μετα σταματαει, σχετικα με το θορυβο ενω εκανα 5-6 επανεκινησεις στα καπακια και λειτουργησα το pc λιγο παραπανω μετα απο αρκετες επανεκινησεις εμοιαζε να εξαλιφετε εως ενα βαθμο, φυσικα ολα αυτα για δευτερολεπτα, κανενα προβλημα δεν παρατηρησα οσο ειναι ανοιχτο το pc μερες τωρα ουτε καποιο αλλο κοκκινο led στη μητρικη να μενει αναμενο ουτε να επανερχετε ο θορυβος αυτος οσες ωρες και αν εχω ανοιχτο το pc και οτι και να κανω ολα λειτουργουν φυσιολογικα, να ανησυχισω ή ολα αυτα που συμβαινουν καμποσα δευτερολεπτα κατα την εκινηση (ή επανεκινηση) ειναι φυσιολογικα?
Επίσης να επησημανω πως το συστημα είναι καινούριο και δεν έχει κλείσει καλα καλα 10 μερες

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

ανοιξε το καπακι. κρατα με το χερι σου-βαλε δαχτυλο στον ανεμιστήρα του cpu να μην κουνιέται

αν ο θορυβος αυτο ακουγετε ακομα δεν ειναι απο κει, εαν δεν ακουγεται ειναι απο κει.

απλα σιγουρέψου πρωτα οτι ειναι απο κει, μην φοβασε δεν θα σου φαει το χερι.

μπορει να εχει πετσικαρει ο ανεμιστήρας και να βρησκει

• Like 1
Δημοσ.

επικίνδυνο θα ειναι εαν σταματήσει να γυρναει. καλο θα ειναι να αλαχτει. δεν αξηζει να φτιαξεις εναν fan οταν με 3-5 ευρω βρησκεις νεο.

Δημοσ.

Πφφ :( Τοτε θα το αλλαξω μαλον γιατι δε λεει να μου καει 350 ευρω επεξεργαστης :/

Μου φαινετε περιεργο παντως, την εγκατασταση μου την εκανε ανθρωπος που γνωριζε αρκετα και ο ανεμιστηρας δεν εχει προλαβει να δουλεψει ουτε καν μηνα

Δημοσ.

σιγουρεψου οτι ειναι απο κει αρχικα, και κοιτατο καλα, γυρνα το με το χερι σου (κλειστο pc βεβαια) μπορει να εχει κατσει κατι.

την Hyper 212 EVO εχεις απο την υπογραφη σου; εαν εχει εγγύηση και εχει οντος θεμα ο fan μπορεις και να τον πας πισω απο κει που το πηρες για να στο αλλαξουν

Δημοσ.

Ναι τη Hyper 212 EVO εχω, οντως ο θορυβος παιζει να ηταν απο κει, πριν ανοιξω το pc ειχα το δαχτυλο μου στο fan της cpu (μου εβγαλε προιδοποιητικο μηνημα πως ο ανεμιστηρας δε δουλευει και με πεταξε στα bios επειδη τον σταματησα με το χερι ελπιζω να μην εκανα καμια ζημια) επειτα στην επομενη επανεκινηση και αφου πριν ενω ηταν κλειστο το pc, τον γυρισα λιγο με το δαχτυλο ο θορυβος εξαφανιστικε τελιως, ελπιζω να μη μου το ξανακανει και πηρα μια λαχταρα..

edit: Επειδη εχω το pc διπλα απο παραθυρο σε ισογειο και ειναι τιγκα στη σκονη θελω να μου προτεινεις καποιο τροπο ή εργαλειακι να μπορω να καθαριζω απ τη σκονη εσωτερικα χωρις να κανω καμια ζημια γιατι μια φορα τον καθαρισα με ηλεκτρικη σκουπα ελαφρως εσωτερικα αλλα δε το ξανα τολμαω το φοβαμαι λιγο λογω στατικου ηλεκτρισμου κτλπ..

Δημοσ.

Ναι τη Hyper 212 EVO εχω, οντως ο θορυβος παιζει να ηταν απο κει, πριν ανοιξω το pc ειχα το δαχτυλο μου στο fan της cpu (μου εβγαλε προιδοποιητικο μηνημα πως ο ανεμιστηρας δε δουλευει και με πεταξε στα bios επειδη τον σταματησα με το χερι ελπιζω να μην εκανα καμια ζημια) επειτα στην επομενη επανεκινηση και αφου πριν ενω ηταν κλειστο το pc, τον γυρισα λιγο με το δαχτυλο ο θορυβος εξαφανιστικε τελιως, ελπιζω να μη μου το ξανακανει και πηρα μια λαχταρα..

edit: Επειδη εχω το pc διπλα απο παραθυρο σε ισογειο και ειναι τιγκα στη σκονη θελω να μου προτεινεις καποιο τροπο ή εργαλειακι να μπορω να καθαριζω απ τη σκονη εσωτερικα χωρις να κανω καμια ζημια γιατι μια φορα τον καθαρισα με ηλεκτρικη σκουπα ελαφρως εσωτερικα αλλα δε το ξανα τολμαω το φοβαμαι λιγο λογω στατικου ηλεκτρισμου κτλπ..

https://www.skroutz.gr/c/1963/Fysitires-Aporrofitires-Kipou.html

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια εξακολουθει ο θορυβος και τελικα μολης διαπιστωσα πως οταν εχω να αναψω τον υπολογιστη μια ολοκληρη ημερα ή πολλες ωρες τοτε κανει τον θορυβο και μαλιστα ακουγετε λιγο περισοτερο ενω οταν παρεi μπρος και τον δουλεψω λιγο μετα δε το ξανακανει και στρωνει τελιως, το κανει δηλαδη μονο οταν εχει να ανοιξει πολλες ωρες, λογω δουλειας δε προλαβαινω ουτε νερο να πιω ολοκληρη τη μερα, ποσο μαλλον να τρεχω να αγοραζω ανεμιστηρες :( γι αυτο μπορει να μου προτεινει καποιος καποια λυση να το διορθοσω χειροκινητα γιατι φοβαμαι μη γυρισω απ τη δουλεια καμια μερα επειδη τον εχω ολη μερα ανοιχτο και σταματησει μη μου καψει κανα επεξεργαστη :(

Δημοσ.

λοιπον, έχει το εν λόγω κουτί ένας φίλος μου.Ο κοκκινος ο μπροστα ο μεγαλος ανεμιστήρας που είχε το κουτί απο μαμα  κάνει σαν αεροπλανο. Δοκιμασε να τον αποσυνδεσεις και πες μας διαφορες.

@giorgosmcmc

Δημοσ.

Χμμ λες να ειναι απο μπροστα ο θορυβος? Δεν ειμαι σιγουρος για να πω την αληθεια αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι της cpu, θα το ξανατσεκαρω και θα επανελθω απλα θα τον αφησω λιγο κλειστο πρωτα και μετα θα τον ανοιξω

Δημοσ.

Χμμ λες να ειναι απο μπροστα ο θορυβος? Δεν ειμαι σιγουρος για να πω την αληθεια αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι της cpu, θα το ξανατσεκαρω και θα επανελθω απλα θα τον αφησω λιγο κλειστο πρωτα και μετα θα τον ανοιξω

Για να το διορθώσεις θα πρέπει πρώτα να τo βρεις και να  είσαι σίγουρος τι φταίει.

Άνοιξε το κουτί και ένα- ένα τους ανεμιστήρες,  μη ξεχάσεις και το τροφοδοτικό- GPU

Ένας τρόπος είναι να τους σταματάς ένα ένα όπως σου είπανε, ο άλλος για μένα πιο γρήγορος, με ένα σωλήνα  (προτιμώ το καρούλι από το χαρτί κουζίνας ) στο αυτί βρίσκεις τη "πηγή" πιο εύκολα

Η επισκευή μερικές φορές, αποδίδει , άλλες όχι  αλλά είναι εύκολη

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση σταμάτα να ακουμπάς τον υπολογιστή τον έχεις 10 μέρες και έχει θέμα πίσω στο μαγαζί έχει εγγύηση τα πάντα μα τα πάντα και ας βρούνε αυτοί τι φταίει το πας λες έχω δει αυτό και αυτό και τίποτα άλλο ούτε ότι το άνοιξες και έκανες εκείνο και εκείνο τίποτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...