Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου. Εδω και 5 μερες εχω ενα πολυ περιεργο προβλημα....

Η οθονη σε τακτα χρονικα διαστηματα σβηνει για 1-2 δευτερολεπτα (μαυριζει χωρις να εμφανιζει καποιο μηνυμα) και επανερχεται. Αρκετες φορες ομως σβηνει βγαζοντας το μηνυμα "ελεγξτε το καλωδιο σηματος". Οταν βγαινει αυτο το μηνυμα, η οθονη δεν ξανααναβει και αναγκαζομαι να κλεισω το pc απ το κουμπι power. Μετα επανερχεται κλπ. Παρατηρω οτι η συχνοτητα που εμφανιζεται το μηνυμα αυξανεται οσο περναν οι μερες.... Απο θερμοκρασιες ειμαι μια χαρα (40 σε idle & 55 σε full load ο επεξεργαστης, 40 σε idle & 60-65 σε full load η καρτα γραφικων). Εχω τεσταρει τους σκληρους και ολα ειναι οκ. Η οθονη μου ειναι μια lg w1943sb

Οποτε τι στο καλο παιζει? Μηπως κατι ετοιμαζεται να παραδωσει το πνευμα? (το τροφοδοτικο το πηρα λιγους μηνες πριν). Δε νομιζω να ειναι θεμα driver γιατι πολλες φορες το προβλημα εμφανιζεται πριν καν ποσταρει το pc. Ο post sound βεβαια ειναι κανονικος....

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου. Εδω και 5 μερες εχω ενα πολυ περιεργο προβλημα....

Η οθονη σε τακτα χρονικα διαστηματα σβηνει για 1-2 δευτερολεπτα (μαυριζει χωρις να εμφανιζει καποιο μηνυμα) και επανερχεται. Αρκετες φορες ομως σβηνει βγαζοντας το μηνυμα "ελεγξτε το καλωδιο σηματος". Οταν βγαινει αυτο το μηνυμα, η οθονη δεν ξανααναβει και αναγκαζομαι να κλεισω το pc απ το κουμπι power. Μετα επανερχεται κλπ. Παρατηρω οτι η συχνοτητα που εμφανιζεται το μηνυμα αυξανεται οσο περναν οι μερες.... Απο θερμοκρασιες ειμαι μια χαρα (40 σε idle & 55 σε full load ο επεξεργαστης, 40 σε idle & 60-65 σε full load η καρτα γραφικων). Εχω τεσταρει τους σκληρους και ολα ειναι οκ. Η οθονη μου ειναι μια lg w1943sb

Οποτε τι στο καλο παιζει? Μηπως κατι ετοιμαζεται να παραδωσει το πνευμα? (το τροφοδοτικο το πηρα λιγους μηνες πριν). Δε νομιζω να ειναι θεμα driver γιατι πολλες φορες το προβλημα εμφανιζεται πριν καν ποσταρει το pc. Ο post sound βεβαια ειναι κανονικος....

Ετσι οπως το ακουω ή σου κανει νουμερα ο driver της καρτας γραφικων ή η καρτα γραφικων θα σε αφησει σιγα σιγα !! Κατι αλλο δε μπορω να φανταστω !! 

Δημοσ.

Ετσι οπως το ακουω ή σου κανει νουμερα ο driver της καρτας γραφικων ή η καρτα γραφικων θα σε αφησει σιγα σιγα !! Κατι αλλο δε μπορω να φανταστω !! 

κι εγω αυτο φοβαμαι :(

πως μπορω να τεσταρω την καρτα? Υπαρχει τροπος να τη σωσω πριν τα παιξει?

Δημοσ.

κι εγω αυτο φοβαμαι :(

πως μπορω να τεσταρω την καρτα? Υπαρχει τροπος να τη σωσω πριν τα παιξει?

Αν και νομιζω οτι με αυτο δε θα σωσεις κατι , δοκιμασε να την βγαλεις και περα απο να την καθαρισεις , να βγαλεις την ψυκτρα απο επανω και να αλλαξεις θερμοαγωγιμη παστα ...διαφορετικα βαλε μια αλλη , δες επισης αν εχει καποιον πυκνωτη επανω φουσκωμενο ...μου εχει τυχει και απλα τον αλλαξα και δουλευε η καρτα οκ ...αν κανεις τα παραπανω και δεν δεις φως ...βαλε εστω μια αλλη καρτα να βεβαιωθεις οτι οντως ειναι απο εκει το προβλημα σου πριν πας για νεα . Για να την τεσταρεις υπαρχει τροπος με με το προγραμμα gpu-z να δεις θερμοκρασιες της κτλ . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok, ανοιξα το pc, εβγαλα την καρτα και την τσεκαρα απο πανω μεχρι κατω για κανενα "περιεργο" σημειο η κανα σκασμενο πυκνωτη. Ολα ηταν μια χαρα. Της αλλαξα και παστα. Παω να την κουμπωσω πανω με την κρυφη ελπιδα μηπως και....και κατι δεν μου φαινοταν νορμαλ. Κοιταω πιο προσεκτικα και βλεπω αυτο:

Aj9RgOp.jpg

(κοιταξτε το 2ο απο τα δεξια ποδαρακι που ειναι κομμενο).

Μολις το ειδα θυμηθηκα οτι πριν καμμια βδομαδα ανοιξα το pc και εβγαλα την καρτα γραφικων, καθαρισα με αερα οπως και ολο το pc και την ξαναβαλα. Γιατι την εβγαλα? γιατι το κουτι μου ειναι στεναχωρο και μου εδινε μεγαλυτερη ευχερεια κινησεων.

Συνδεσα την οθονη στην onboard και σας γραφω , η καρτα απ το απογευμα (πριν την βγαλω για ελεγχο κλπ) δεν ξαναεδειξε τιποτε, "μονο check signal cable".

Λετε να ειναι απο αυτο? Δηλαδη παναθεμα την ατυχια μου, αν ηταν καποιος πυκνωτης θα τον αλλαζα και θα ησυχαζα, τωρα τι γινεται? να υπαρχει αραγε τροπος να προσθεσω την επαφη που λειπει?

Δεν εχω και αλλη καρτα να δοκιμασω μηπως ειναι καμμενη η pci-e της μητρικης :-(

Οποιαδηποτε προταση/ελπιδα κλπ θα ηταν καλοδεχουμενη.

edit: Και η βλακεια παει συννεφο. Απο φωτο που ειδα και με συζητηση με φιλους που εχουν την ιδια καρτα, το ποδαρακι δεν ειναι κομμενο αλλα ετσι ειναι η καρτα "απ τη μανα της"....Αυριο θα παρω μια δανεικη και θα τεσταρω, μηπως ειναι θεμα μητρικης.

Επεξ/σία από gazp
Δημοσ.

Σε διάφορους κοννέκτορες επίτηδες κάποια ποδαράκια είναι πιό κοντά ή πιό μακριά, γιατι θέλουμε αυτά να κάνουν πρώτα ή τελευταία επαφή σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Πχ, sata connector, το μεσαίο και τα δύο ακριανά είναι οι γειώσεις και είναι πιό μακριά για να κάνουν πρώτα επαφή κατα τη σύνδεση:

254vrjb.jpg

Οπότε πιθανόν να είναι έτσι κατασκευασμένο και να μην έχει κοπεί.

Εκτός αυτού, φαίνεται το γδάρσιμο στις επαφές απο την είσοδο στο socket οτι φτάνει αρκετά ψηλα, οπότε και το "κομμένο" πιν σίγουρα κάνει επαφή. Δέν είναι εκεί το πρόβλημα.

Θα έλεγα σε πρώτη φάση να δοκίμαζες με διαφορετική οθόνη και καλώδιο, η αν η κάρτα έχει δεύτερο κοννέκτορα να δοκίμαζες να τη συνδέσεις εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως είναι θέμα οθόνης όταν σβήνει που λές το λαμπάκι της οθόνης είναι αναμένο ή όχι.Επίσης αν κλείσεις την οθόνη από το κουμπί και πατήσεις να ανοίξει ανάβει αμέσω ή κάνει κάποια δέυτερα.Δοκίμασε να κλείσεις την οθόνη και να την ανοίξεις και παρατηρησε το λαμπάκι της πρέπει με το που πατήσεις το κουμπί είτε να σβήσει είτε να γίνει πράσίνο αν αναβοσβήνει κάνε ένα γοογλε πχ 3 φο΄ρες αναβόσβημα και θα βρεις τι φταίει.

Η οθόνη είναι ζεστή πολύ ή όχι.Η κάρτα μια χαρά φαίνετε στο θέμα πιν το λέω γιατί αν παρατηρίσεις σε πολλές κάρτε έχει μακριά κοντά πιν

Επίσης κάτω αριστερά δίπλα από το μαύρο βλέπω ένα γδάρσιμο σαν να έχει κοπεί η άσπρη ταινία μήπως το έγδαρες εκεί βγάλε μια καλ΄φώτο εκεί

Δημοσ.

Εγω πονταρω παντως οτι σε αφηνει η οθονη σου σιγα σιγα. Ουκ ολιγες φορες μου εχει τυχει σε πελατες με κρουσματα σαν και τα δικα σου, και οσο περνουσε ο καιρος αυξανοταν. Για να ακους οτι κανει boot το pc(ηχο) και δεν εχεις εικονα στην οθονη 99% δεν ειναι καρτα γραφικων.

Κανα καλωδιο θα μπορουσε να ειναι παντως. Αν και πιο πιθανο θεωρω πως ειναι η οθονη σου.

• Like 1
Δημοσ.

με hdmi η vga την εχεις συνδεση ? κοιτα μηπως πεζει και κανα θεμα με το καλοδιο η την οθονη ισως...

στη θυρα dvi της καρτας γραφικων, με ανταπτορα απο vga σε dvi. (απο μπλε σε ασπρο για να μη μπλεχτουμε με τα ονοματα, hdmi η οθονη μου δε βγαζει, μονο vga βγαζει)

....

Θα έλεγα σε πρώτη φάση να δοκίμαζες με διαφορετική οθόνη και καλώδιο, η αν η κάρτα έχει δεύτερο κοννέκτορα να δοκίμαζες να τη συνδέσεις εκεί.

Οθονη δυσκολο να βρω. Για καλωδιο θα κοιταξω. Εχει 2ο κοννεκτορα dvi η καρτα αλλα απ την αρχη που την εχω οτι εβαζα εκει δεν εδειχνε (ισως βεβαια να θελει καποια ρυθμιση απο πινακα ελεγχου, αλλα αν βαλω πανω την 6870 δε δειχνει η onboard, οποτε δε θα βλεπω να κανω την οποια ρυθμιση :P )

Μήπως είναι θέμα οθόνης όταν σβήνει που λές το λαμπάκι της οθόνης είναι αναμένο ή όχι.Επίσης αν κλείσεις την οθόνη από το κουμπί και πατήσεις να ανοίξει ανάβει αμέσω ή κάνει κάποια δέυτερα.Δοκίμασε να κλείσεις την οθόνη και να την ανοίξεις και παρατηρησε το λαμπάκι της πρέπει με το που πατήσεις το κουμπί είτε να σβήσει είτε να γίνει πράσίνο αν αναβοσβήνει κάνε ένα γοογλε πχ 3 φο΄ρες αναβόσβημα και θα βρεις τι φταίει.

Η οθόνη είναι ζεστή πολύ ή όχι.Η κάρτα μια χαρά φαίνετε στο θέμα πιν το λέω γιατί αν παρατηρίσεις σε πολλές κάρτε έχει μακριά κοντά πιν

Επίσης κάτω αριστερά δίπλα από το μαύρο βλέπω ένα γδάρσιμο σαν να έχει κοπεί η άσπρη ταινία μήπως το έγδαρες εκεί βγάλε μια καλ΄φώτο εκεί

Oταν η οθονη μαυριζει η βγαζει check signal cable το λαμπακι της ειναι αναμμενο. Οταν την κλεινω εγω, το λαμπακι σβηνει μετα απο περιπου 1sec ενω οταν την αναβω ξανα αναβει μετα απο περιπου 3sec....Ζεστη δεν ειναι.

Το "γδαρσιμο" αυτο ητο απλως μια θριξ που ειχε πεσει επανω την ωρα που φωτογραφιζα :P

Να ρωτησω κατι ως ασχετος, αν ηταν η οθονη η το καλωδιο, κανονικα δε θα επρεπε να μου κανει τα ιδια νουμερα με την onboard? Απο χτες που την εβαλα επανω το pc δουλευει απροβληματιστα!

Παρατηρω επισης οτι η καρτα γραφικων μπαινει και βγαινει αρκετα ευκολα (την εχω ξαναβαλει/βγαλει παλιοτερα και βλεπω διαφορα). Σαν να ειναι αρκετα χαλαρη η pci - e της μητρικης...

Τεσπα, εχω συννενοηθει με φιλο και η το βραδακι η αυριο θα παρω μια αλλη καρτα γραφικω να την τεσταρω, θα δοκιμασω και αλλο καλωδιο και θα σας πω.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις :)

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον....update. Κι οποιος βγαλει ακρη κερδιζει ενα τουρμπανι και μια κρυσταλλινη σφαιρα :(

Εβαλα επανω μια δανεικη καρτα γραφικων. Και εδειξε κανονικα οθονη. Οποτε λεω, η καρτα γραφικων μου ειναι, επιτελους το βρηκα. Αλλα δεν τη βαζω πανω για μια τελευταια φορα πριν την κλαψω? Τη βαζω λοιπον, το pc ποσταρει κανονικα και βλεπω το logo των win 10. Μετα, μαυρη οθονη. Πριν προλαβω να σκεφτω, το pc ποσταρει ξανα (αρα μαλλον εκανε restart?) και μπαινει κανονικα στα windows! Το εχω ανοιχτο τοσην ωρα και δεν εχω το παραμικρο προβλημα!!!

Οποτε τωρα εκανα απεγκατασταση τους "παλιους" drivers και θα δοκιμασω να τους ξαναπερασω. Στο site εχουν τον 15.7.1 whql και εναν πιο καινουριο τον 17.κατι.κατι που εχει λεει enhanced features αλλα εχει legacy support για τα windows 10 και ειναι beta....Ποιον να βαλω? <----- εδω που φτασαμε βεβαια ειναι επουσιωδες νομιζω.

Εχει κανενας καμμια ιδεα τι στον κορακα γινεται? :unsure:

Δημοσ.

Απο περιέργεια κοίταξα μια δική μου κάρτα:

post-296988-0-92772300-1461503016_thumb.jpg

Το προτελευταίο πίν απο τη μία πλευρά και το τελευταίο απο την άλλη είναι μισά.

Ψάχνοντας το pinout της PCI express, βρήκα οτι αυτά τα πιν (Pin 1, Side A και Pin 81, Side B) είναι βραχυκυκλώμενα μεταξύ τους και σκοπός τους είναι να δείξουν στον υπολογιστή οτι η κάρτα έχει μπεί καλά στο socket και δέν έχει πατήσει μονόπατα.

Γι αυτό το λόγο είναι "κομμένα", ωστε να κάνουν επαφή μόνο αν η κάρτα έχει μπεί πλήρως στη θέση της.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...