matrixtv1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Λοιπόν πριν κάνα δύο μέρες καθώς προχωραγα πάνω στο ποδήλατο μέσα σε ποδηλατοδρόμο πέρασε ένας με ένα μηχανάκι και τον ακούμπησα στα πατακια κατά λάθος δεν πρόσεξα ότι είναι δίπλα μου με αποτέλεσμα να πέσω ενώ αυτός έφυγε.Το ερώτημα μου είναι μετά από πόσο καιρό μπορώ να κάνω καταγγελία για αυτό το συμβάν?(είδα τι πινακίδες)Και αν κάνω καταγγελια Ποτέ θα ειδοποιηθει ο δράστης?
totem_lost Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Όχι αλλά όλο και κανένα ευρώ μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Νομίζω χωρίς μάρτυρα του συμβάντος με μόνο τον εαυτό σου δε μπορείς να το αποδείξεις..Ή κάνω λάθος?
matrixtv1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δεν σκοπεύω να κάνω μήνυση ποιος τρέχει τώρα από εδω και κι να πληρώσω κιόλας απλά από την πτώση μόνο το τιμόνι στραυοσε που διορθώνεται απλά ήθελα να ξέρω μετά από πόσες μέρες μπορώ να κάνω καταγγελία και αν έκανα ποτε θα ειδοποιούνταν ο φτεχτης?
kfyros Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δεν σε πήρε χαμπάρι, ή σε είδε και σηκώθηκε κι έφυγε;Αν έχεις ασφάλεια , το δηλώνεις στην ασφαλιστική σου εντός τριών ημερών.Ή ρωτάς στην ένωση ασφαλιστικών εταιριών για το τι μπορείς να κάνεις για διεκδίκηση αποζημίωσης.Διαφορετικά καταγγέλεις ατύχημα με εγκατάλειψη στην αστυνομία το συντομότερο δυνατόν. Έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη.Και μάλλον θα χρειαστείς μάρτυρες - αποδεικτικά στοιχεία.Δεν ξέρω τι γίνεται από εκεί και πέρα, είναι σίγουρα ποινικό. Θα σου πουν αυτοί. Θα τον καλέσουν για κατάθεση.Αν έχεις τραυματιστεί, έπρεπε να καταγραφεί το συμβάν εκείνη την ώρα (μόνο από την αστυνομία), και να γνωματεύσει δημόσιο νοσοκομείο για την κατάσταση σου.Τέλος, δεν ξέρω τι υποχρεώσεις έχουν οι κάτοχοι ποδηλάτων (αν πχ. για να κυκλοφορείς στο δρόμο υποχρεούσαι να έχεις κάποια ασφάλεια αστικής ευθύνης κλπ.). Εκεί θέλει προσοχή μη φας καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη από την αστυνομία .
matrixtv1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Όταν κάνω την μήνυση στην αστυνομία ο φτεχτης μετά από πόσο καιρό ειδοποιειτε?Επίσης αν περάσουν κάποιες μέρες πχ μια βδομάδα μπορώ ακόμα να κάνω μήνυση(υπήρχαν μάρτυρες αλλά δεν πήρα τα στοιχεία τους)
e-tic Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Τέλος, δεν ξέρω τι υποχρεώσεις έχουν οι κάτοχοι ποδηλάτων (αν πχ. για να κυκλοφορείς στο δρόμο υποχρεούσαι να έχεις κάποια ασφάλεια αστικής ευθύνης κλπ.). Εκεί θέλει προσοχή μη φας καμιά αυτεπάγγελτη δίωξη από την αστυνομία . ΚΟΚ, άρθρο 88, άρθρο 1: "Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, ποδήλατο ή κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι' αυτό άδεια κυκλοφορίας." Βέβαια έχει περιέλθει σε αχρηστία και δεν εφαρμόζεται, αρκεί να μη τύχεις σε στραβόξυλο.
giwrgos555 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Η μήνυση κατατείθεται το αργότερα μέχρι 3 μήνες απο το περιστατικό αλλά για να είσαι καλυμμένος πήγαινε στο τμήμα με την ταυτότητα και ζήτα να γίνει καταγραφή του περιστατικού στο ΒΑΣ απο τον Αξυπ ώστε σε ενδεχόμενη μήνυση να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω έγγραφο.Ο δράστης εαν ανευρεθεί ενημερώνεται εντος 24ωρου απο την στιγμή της μήνυσης σχετικά με το περιστατικό απο το Τμήμα της περιοχής του.
panos2171 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 ΚΟΚ, άρθρο 88, άρθρο 1: "Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, ποδήλατο ή κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι' αυτό άδεια κυκλοφορίας." Βέβαια έχει περιέλθει σε αχρηστία και δεν εφαρμόζεται, αρκεί να μη τύχεις σε στραβόξυλο. Δε χρειάζεται να πέσεις σε στραβόξυλο. Η άλλη πλευρά σε περίπτωση δίκης θα είναι το πρώτο που θα πασάρει. 2
Miracle Worker Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 ΚΟΚ, άρθρο 88, άρθρο 1: "Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, ποδήλατο ή κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι' αυτό άδεια κυκλοφορίας." Βέβαια έχει περιέλθει σε αχρηστία και δεν εφαρμόζεται, αρκεί να μη τύχεις σε στραβόξυλο. Δε χρειάζεται να πέσεις σε στραβόξυλο. Η άλλη πλευρά σε περίπτωση δίκης θα είναι το πρώτο που θα πασάρει. Το κράτος έχει καταργήσει την έκδοση αδειών για ποδήλατα, οπότε δεν έχει νομική ισχύ. 2
e-tic Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Το κράτος έχει καταργήσει την έκδοση αδειών για ποδήλατα, οπότε δεν έχει νομική ισχύ. Πρώτη φορά το ακούω διαβάζω αυτό. Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος ή ΦΕΚ; Ευρέθη: Νόμος 3542/2007, άρθρο 80, παράγραφος 1: "Στο άρθρο 88, από την παράγραφο 1 διαγράφεται η λέξη «ποδήλατο», από την παράγραφο 2 διαγράφονται οι λέξεις «και τα ποδήλατα» και από την παράγραφο 3 διαγράφονται οι λέξεις «και ποδήλατα»." 2
haris_216 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 "Ατύχημα με εγκατάλειψη", "Δράστης", "φταίχτης", κλπ. Αρκετά βαρύγδουπες εκφράσεις/λέξεις και ακόμα δεν μας έχει απαντήσει αν ο "δράστης" τον είδε ότι έπεσε κι έφυγε ή δεν το πήρε χαμπάρι (τείνω να σκεφτώ από την περιγραφή "τον ακούμπησα στα πατακια κατά λάθος" ότι μάλλον δεν το πήρε χαμπάρι). Μια βδομάδα μετά ψάχνει να δει αν τον παίρνει να κάνει καταγγελία. Και από μάρτυρες, υπήρχαν αλλά...... Δική μου εκτίμηση (ίσως να το αδικώ το παλλικάρι βέβαια) ότι ουσιαστικά δεν έγινε κάτι αλλά με το πες-πες δεξιά και αριστερά σε φίλους και γνωστούς κάποιος/οι τον έψησαν να αποκτήσει "δωρεάν" ποδηλατάκι. Με την ευκαιρία αφού ήδη αναφέρεις ότι ΕΣΥ τον ακούμπησες (κατά λάθος) πως ακριβώς ΑΥΤΟΣ είναι ο φταίχτης;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Εσύ πως έπεσες κάτω;Χτύπησες στα γόνατα ή πρόλαβες να κάνεις τούμπα για να μη γρατζουνιστείς;Έχει σημασία τι έπαθες και εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα