Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εννοουσα η διαρκεια του χρονου για να κανεις τα TBW ξεπερναει την χρονικη διαρκεια της εγγυησης.

Απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο το power on hours δηλαδη ποσο διαστημα ειναι στο ρευμα ο δισκος σχετιζεται με τον χρονο ζωης του.

φοβαμαι παρολο που δεν εχεις φτασει στα ορια των εγγραφων της NAND μη πεθανει ο δισκος στα ξαφνικα εξαιτιας αποτυχιας των ηλεκτρονικων του κυκλωματων...

Δημοσ.

φοβαμαι παρολο που δεν εχεις φτασει στα ορια των εγγραφων της NAND μη πεθανει ο δισκος στα ξαφνικα εξαιτιας αποτυχιας των ηλεκτρονικων του κυκλωματων...

Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε συσκευή, δεν είναι "προνόμιο" των SSD. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι η ημερομηνία λήξης της NAND.

Δημοσ.

Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε συσκευή, δεν είναι "προνόμιο" των SSD. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι η ημερομηνία λήξης της NAND.

ναι απλα με τους SSD παπαλα τα δεδομενα σου σε αντιθεση με τους μαγνητικους... που αλλαζεις πλακετα και παιζουν

Δημοσ.

Έχεις ένα δίκιο. Ιδίως όπως μοιράζουν τα δεδομένα σε όλα τα NAND τσιπάκια για παραπάνω ταχύτητα, τους κάνουν ακόμα πιο ευαίσθητους.

Δημοσ.

πρεπει εκτος απο το nand flash endurance που εκανε το techreport να γινει και ενα με power on hours να δουμε τι παιζει και εκει. αν και ειναι σχετικο αυτο με τον συγκεκριμενο δισκο ισως σε βαθος να μπορεις να εξαγεις ορισμενα στατιστικα

• Super Moderators
Δημοσ.

Το TBW endurance γίνεται εύκολα σε λογικό χρονικό διάστημα. Το Power on hours που πρέπει να περάσουν κανονικά οι ώρες πως θα γίνει? Θα αρχίσουν τώρα και σε πόσες χιλιάδες ώρες θα σταματήσουν? :P

Ο 840 Pro μου έχει περάσει τις 35000 ώρες btw, 4 χρόνια...

Δημοσ.

Το TBW endurance γίνεται εύκολα σε λογικό χρονικό διάστημα. Το Power on hours που πρέπει να περάσουν κανονικά οι ώρες πως θα γίνει? Θα αρχίσουν τώρα και σε πόσες χιλιάδες ώρες θα σταματήσουν? :P

καλα σωστο και αυτο. ψαχνοντας θυμηθηκα πως εχει βγαλει μια αναφορα η google με βαση τη δικη της εμπειρια και ειχε μερικα σοβαρα findings.

It's the way SSDs fail that's a concern. The research also showed that if a drive is put to use for 4 years, it has a 20~63% chance of developing at least one "uncorrectable error." That sounds scary, and in some ways, it could be. However, four years in the data center is not as kind to an SSD as it would be in your desktop -- even as an enthusiast power user.

Read more at http://hothardware.com/news/google-data-center-ssd-research-report-offers-surprising-results-slc-not-more-reliable-than-mlc-flash#WF35xF4gTvxYecPV.99

καλυτερα να κραταμε backup τα σημαντικα αρχεια σε κανενα μαγνητικο δισκο για καλο και για κακο :P

ευτυχως μεχρι τωρα οτι δισκος μου ειχε σκασει απο μαγνητικο ειχε δωσει σημαδια οτι θα τα εφτυνε ετσι ειχα προλαβει το Migration. γενικα δεν ειμαι παιδι του backup

τωρα με τους SSD πλεον ειμαι λιγο πιο ανησυχος γιατι μπορει να ψοφησουν χωρις καμια ενδειξη. ειδικα οσοι δεν εχουν προστασια για power losses (εξου και πηρα τον MX300)

Έχεις ένα δίκιο. Ιδίως όπως μοιράζουν τα δεδομένα σε όλα τα NAND τσιπάκια για παραπάνω ταχύτητα, τους κάνουν ακόμα πιο ευαίσθητους.

τωρα με εβαλες σε σκεψεις. μπας και απενεργοποιησω το TRIM σε περιπτωση που γινει η μλκια και σβησω κατι και να το ενεργοποιω κατα βουληση ? οτι αρχειο σβησω μονιμα με το TRIM αυτοματως δεν μπορει να γινει ανακτηση ετσι?

μου φαινεται αυτο θα κανω, θα τριμαρω κατα βουληση. μια φορα μου ειχε γινει η μλια απο ενα προγραμμα και εσβησε αρκετα αρχεια που ευτυχως μπορεσα και ανεκτησα οτι ηθελα επειδη ηταν μαγνητικος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...