Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τιμές ;

Ακόμα περιμένω να δω το πότε επιτέλους ναι μεν να δώσουμε κανα 100ευρω, αλλά να πάρουμε χωρητικότητα τουλάχιστον 500gb.

Πολλές φορές διάβασα στο παρελθόν ότι θα πέσουν πολύ οι τιμές των SSD αλλά ακόμα τίποτα και συνεχίζω να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια χωρίς να γίνεται πραγματικότητα.

(Προς το παρόν αν αγόραζα SSD σίγουρα θα αγόραζα τον Samsung 850 PRO)

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω έναν intel 330 120gb απο το 2013, του έχω κάνει καμιά 10αρια φορμάτ και ακόμα δουλεύει! Πλέον όμως τον αντικατέστησα με έναν samsung 850 evo και έμεινε στην μπάντα για αποθηκευτικός χώρος παιχνιδιών. Μπορώ να πώ πως ο intel λειτουργεί όπως και πρώτα με τις ταχύτητες να παραμένουν οι ίδιες στα benchmarks όπως και το drive health στο 100%! Θα πρότεινα σε κάποιον να πάρει intel ssd, αλλά με τις μαζικές απολύσεις με ξενέρωσε! Πληρώνουμε 350€+ για socket με i5 για να πεινάσει ο κοσμάκης? Πόσα θα φάνε? Δεν χόρτασαν οι μεγαλοκαρχαρίες? Ούστ ρε!

Και εγω εχω εναν Vertex ii αγορασμενο τον Σεπτεμβριο του 2010.Τον εχω κανει 6-7 φορες φορματ,εχω εγκαταστησει καμια 50αρια παιχνιδια στην 5ετια και εδω και δυο μηνες μπηκε σε ενα λαπτοπ της δουλειας και παιζει 10-12 ωρες την μερα(μονο διαβαζει πλεον,δεν γραφει καθολου).Ακομα 100% ειναι το Health.Ολα αυτα τα χρονια δεν εκανε ουτε κιχ,το παραμικρο.Για μενα OCZ ειναι οτι πιο αξιποπιστο,για αλλους παλι οχι.Γενικα ειναι τι θα σου κατσει.Βεβαια με τις επιδοσεις και τις τιμες των Samsung,δυσκολο να κοιταξεις κατι αλλο.

Δημοσ.

Τιμές ;

Ακόμα περιμένω να δω το πότε επιτέλους ναι μεν να δώσουμε κανα 100ευρω, αλλά να πάρουμε χωρητικότητα τουλάχιστον 500gb.

Πολλές φορές διάβασα στο παρελθόν ότι θα πέσουν πολύ οι τιμές των SSD αλλά ακόμα τίποτα και συνεχίζω να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια χωρίς να γίνεται πραγματικότητα.

Μα έχουν πέσει οι τιμές ακόμα και για τα 500 gb που λες  βρίσκεις ssd των 480 gb χωρητικότητα σε τιμές 120-130 ευρώ όταν πριν από ένα χρόνο δύσκολα να έβρισκες κάτω από 200 ευρώ. Νομίζω γενικά οι τιμές έχουν πέσει ένα 30-40% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Δεν γίνεται να πέσουν και τελείως τόσο γρήγορα αλλά με αυτό τον ρυθμό είναι θέμα χρόνου να βρίσκεις και 500άρι σε κάτω από 100 ευρώ και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει εντός του 2016.

Δημοσ.

Έχω δουλέψει όλες τις μάρκες SSD και μπορώ να πω ότι με τους intel είμαι ποιο ευχαριστημένος από όλους. Έχω 2 χ25 m από το 2009 και δουλεύουν ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο δεν θα έπαιρνα SSD με  TLC μνήμες γιατί θέλω ότι πληρώνω να συνεχίσει να δουλεύει για όσο είναι δυνατόν, ακόμα και αν έχει ξεπεραστεί η τεχνολογία του.  Θα κοιτάξω την σειρά 5 Pro που έχει MLC αλλά μέχρι στιγμής δεν βρίσκω διαθέσιμες πληροφορίες για αυτή την σειρά στο διαδίκτυο.

Δημοσ.

Τιμές ;

Το ίδιο περιμένω και εγώ. Στο σύστημα μου έχω έναν Samsung 850 Pro 256GB. Δεν έχω λόγια, απολύτως ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Not really...

http://techreport.com/review/27909/the-ssd-endurance-experiment-theyre-all-dead

Υπάρχουν κι άλλα για όποιον έχει όρεξη...

Το άρθρο χρησιμοποιεί τον φθηνότερο Intel 3 series αντί για τον 5 series, που ήταν στην ίδια τιμή με τον corsair.

Το άρθρο δεν έχει σκοπό συγκριτικού, αλλά να δεις πως πεθαίνουν διάφοροι ssd. Σήμερα υπάρχει ο q300 pro που πεθαίνει αξιοπρεπώς σε read-only λειτουργία.

Ξέρεις κάποιον άλλον TLC με εγγύηση 5 χρόνια;

Κανείς κοινός θνητός δεν πιάνει αυτές τις εγγραφές που αναφέρονται στο άρθρο.

Εδώ οι διαφορές.

http://www.anandtech.com/show/6388/intel-ssd-335-240gb-review

"The only real differences were limited to NAND quality and firmware; the 520 used higher binned NAND with more P/E cycles and its firmware was also more finely tuned to provide better performance."

Δεν υπάρχουν προϊόντα πανάκεια. Κάθε προϊόν προορίζεται για διαφορετική χρήση, αλλά τα Intel προτιμούν σταθερότητα σε επιδόσεις, εγγύηση και αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα. Έχω στην κατοχή μου τρεις παλιούς ssd, transcend (firmware για πέταμα, write χάλια), samsung (υπαρκετός για οικιακή χρήση - αλλά ελλειπές smart) και intel (as new - πλήρες smart).

• Super Moderators
Δημοσ.

Το άρθρο χρησιμοποιεί τον φθηνότερο Intel 3 series αντί για τον 5 series, που ήταν στην ίδια τιμή με τον corsair.

Πρώτον το post που quotαρα μιλάγε για Intel γενικά κι όχι για συγκεκριμένη σειρά...

Δεύτερον αν και δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, πρέπει να υπάρχει και άλλο άρθρο που έχει μέσα την σειρά 5, αλλά δεν είμαι σίγουρος :P

Σήμερα υπάρχει ο q300 pro που πεθαίνει αξιοπρεπώς σε read-only λειτουργία.

TLC με 5 χρόνια εγγύηση? ο 850 EVO...

Δημοσ.

Το άρθρο δεν έχει σκοπό συγκριτικού, αλλά να δεις πως πεθαίνουν διάφοροι ssd. Σήμερα υπάρχει ο q300 pro που πεθαίνει αξιοπρεπώς σε read-only λειτουργία.

...

Samsung 850 EVO

Too slow... :mellow:

Δημοσ.

SLC (Single Level Cell)

The Single Level Cell flash is so called for it's single bit that can either be on or off when charged. This type of flash has the advantage of being the most accurate when reading and writing data, and also has the benefit of lasting the longest data read and write cycles. Program read/write life cycle is expected to be between 90,000 and 100,000. This type of flash has done exceptionally well in the enterprise market because of it's life span, accuracy and overall performance. You won't see too many home computers with this type of NAND due to its high cost and low storage capacities.

Pros:

• Has the longest lifespan and charge cycles over any other type of flash.
  • More reliable smaller room for read/write error.
  • Can operate in a broader temperature range.

Cons:

• The most expensive type of NAND flash on the market.
  • Often only available in smaller capacities.

Recommended for:

• Industrial use and workloads that require heavy read/write cycles such as servers.

eMLC (Enterprise Multi Level Cell)

eMLC is MLC flash, but optimized for the enterprise sector and has better performance and lastability. Read/write data life cycles are expected between 20,000 and 30,000. eMLC provides a lower cost alternative to SLC, yet maintains some of the pros of SLC.

Pros:

• Cheaper alternative than SLC for an enterprise SSD.
  • Has better performance and endurance over standard MLC.

Cons:

• Does not match SLC NAND flash SSDs in performance.

Recommended for:

• Industrial use and workloads that require heavy read/write cycles such as servers.

MLC (Multi Level Cell)

MLC flash as it's name suggests stores multi bits of data on one cell. The big advantage of this is the lower cost of manufacturing versus manufacturing SLC flash. The lower cost in flash production is generally passed onto you as the consumer, and for that reason is very popular among many brands. MLC flash is preferred for consumer SSDs for it's lower costs but the data read/write life is less in comparison to SLC at around 10,000 per cell.

Pros:

• Lower production costs are passed onto you the consumer.
  • Is more reliable than TLC flash.

Cons:

• Not as durable and reliable as SLC or enterprise SSDs.

Recommended for:

• Everyday consumer use, gamers, and enthusiasts.

TLC (Triple Level Cell)

Storing 3 bits of data per cell, TLC flash is the cheapest form of flash to manufacture. The biggest disadvantage to this type of flash is that it is only suitable for consumer usage, and would not be able to meet the standards for industrial use. Read/write life cycles are considerably shorter at 3,000 to 5,000 cycles per cell.

Pros:

• Cheapest to manufacture which in turn leads to cheaper to market SSDs.

Cons:

• Cells will survive considerably less read/write cycles compared to MLC NAND. This means that TLC flash is good for consumer use only.

Recommended for:

• Everyday consumer use, web/email machines, netbooks, and tablets.
  • Like 1
Δημοσ.

3.000.-5000 κύκλους σημαίνει ότι αν κάθε μέρα γίνεται ένα πλήρης κύκλος σε όλα τα κελιά του ssd θα μας κρατήσει για καμιά 10αρια χρόνια. Εγώ λέω πολύ λιγότερο αλλά δεν παύει να ισχύει ότι ακόμα και αν σταματήσει ο σκληρός να μπορεί να εγγραφεί θα συνεχίσουμε να μπορούμε να διαβάζουμε τα δεδομένα για κάποιο χρονικό διάστημα. 

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

εκτος απο την χρονικη εγγυηση υπαρχει και η εγγυηση των εγγραφων, το οποιο συνηθως ξεπερναει κατα πολυ την χρονικη εγγυηση :P

εμενα με νοιαζει η ακεραιοτητα των δεδομενων και γιαυτο κοιταω μονο samsung και crucial (MX300 σειρα που εχει πυκνωτες)

• Super Moderators
Δημοσ.

εκτος απο την χρονικη εγγυηση υπαρχει και η εγγυηση των εγγραφων, το οποιο συνηθως ξεπερναει κατα πολυ την χρονικη εγγυηση :P

Όχι τόσο εύκολα για έναν οικιακό χρήστη...

Δημοσ.

Όχι τόσο εύκολα για έναν οικιακό χρήστη...

Μα πως ρε συ; Μιλάμε για 100gb τη μέρα για τρία χρόνια. Υπάρχουν πολλοί οικιακοί χρηστες με τέτοια χρήση;

• Super Moderators
Δημοσ.

Νόμιζα ότι εννοούσες ότι περνάς το όριο των TBW πιο γρήγορα από τα έτη της εγγύησης... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...