Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Intel ανακοίνωσε την νέα σειρά solid state drives Intel SSD 5 Series (Intel SSD 540s), η οποία σηματοδοτεί και μία μικρή αλλαγή στην ονοματολογία στην καταναλωτική σειρά προϊόντων του είδους της Αμερικάνικης εταιρείας.

Η σειρά Intel SSD 7 ουσιαστικά αποτελείται από τα κορυφαία σε απόδοση μοντέλα, που κυκλοφορεί σε εκδόσεις M.2, PCIe, U.2 ή σε PCIe add-on cards κ.ά.

Η σειρά Intel SSD 5 Pro διατηρεί περισσότερο συμβατικά interfaces και form-factors, και έτσι είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 2.5-inch SATA 6Gb/s και M.2 SATA 6Gb/s χρησιμοποιώντας τον ταχύτερο τύπο μνήμης MLC NAND flash.

Η σειρά Intel SSD 5 ωστόσο χρησιμοποιεί μνήμη τύπου TLC NAND flash και σχεδιάστηκε για να είναι περισσότερο οικονομικά συμφέρουσα. Η SSD 5 Series είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητες των 180GB, 240GB, 360GB, 480GB και 1TB, σε δύο form-factors. Έτσι, είναι διαθέσιμη σε 2.5-inch form-factor με πάχος 7,0mm και σε M.2 SATA 6Gb/s.

Οι ονομαστικές ταχύτητες διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο, και αγγίζουν τα 560MB/s για την ταχύτητα ανάγνωσης και τα 480MB/s για την ταχύτητα εγγραφής. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, ότι η νέα σειρά Intel SSD 5 ενδέχεται να είναι η μοναδική σειρά με TLC NAND flash μνήμη στην αγορά που συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών.

Link.png Site: TechPowerUp

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ssd με αξιοπιστία πάνω απο όλα τα intel

Not really...

http://techreport.com/review/27909/the-ssd-endurance-experiment-theyre-all-dead

Υπάρχουν κι άλλα για όποιον έχει όρεξη...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.

ssd με αξιοπιστία πάνω απο όλα τα intel αν και λίγο ακριβούτσικα

Ένα δάκρυ κύλησε στα μάτια της Samsung.

• Like 6
Δημοσ.

Μάπα! Ποιος θα θα βάλει αυτή βλ@κ3!@ στον υπολογιστή του ήθελα να ήξερα.

καποιοι σαφως εξυπνοτεροι απο εσενα.τρολαρε κι αλλο μπορεις.

• Like 2
Δημοσ.

καποιοι σαφως εξυπνοτεροι απο εσενα.τρολαρε κι αλλο μπορεις.

Να ήξερες και τι σημαίνει TLC. Ότι σας πλασάρουν πάτε και το παίρνεται σαν τα πρόβατα. Κοιτάτε μόνο μάρκες. Βλέπετε ένα brand name ισχυρό και λέτε για να είναι intel είναι αξιόπιστο. Και άλλα διάφορα....

Δημοσ.

Να ήξερες και τι σημαίνει TLC. Ότι σας πλασάρουν πάτε και το παίρνεται σαν τα πρόβατα. Κοιτάτε μόνο μάρκες. Βλέπετε ένα brand name ισχυρό και λέτε για να είναι intel είναι αξιόπιστο. Και άλλα διάφορα....

πολυ καλυτερα απο σενα.φροντιζω να ενημερωνομαι.και δνε ειναι απαντηση αυτη που εδωσες.ειναι βλακεια.αν εσυ εχεις τις γνωσεις πηγαινε κατασκευασε δικο σου ssd να δουμε ποσο βλακεια 8α ειναι.τεκμηριωσε πρωτα την απαντηση σου και μετα ελα να το ξανασυζητησουμε.να κανεις κριτικη ειναι το μονο ευκολο.και το τι αγοραζει ο καθενας εδω μεσα αφορα τον ιδιο και κανεναν αλλο.αυτο ελειπε να μας πει και που θα δωσουμε τα λεφτα μας.να μου δωσεις το κινητο σου οταν ειναι να αγορασω κατι να παιρνω να σε ρωταω.θα μου λες βλακεια ειναι...οκ δε 8α χρειαστει να ακουσω κατι αλλο θα ακολου8ω την αποψη σου...γελανε και οι επεξεργαστες.νεοελληναρα

Δημοσ.
πολυ καλυτερα απο σενα.φροντιζω να ενημερωνομαι.και δνε ειναι απαντηση αυτη που εδωσες.ειναι βλακεια.αν εσυ εχεις τις γνωσεις πηγαινε κατασκευασε δικο σου ssd να δουμε ποσο βλακεια 8α ειναι.τεκμηριωσε πρωτα την απαντηση σου και μετα ελα να το ξανασυζητησουμε.να κανεις κριτικη ειναι το μονο ευκολο.και το τι αγοραζει ο καθενας εδω μεσα αφορα τον ιδιο και κανεναν αλλο.αυτο ελειπε να μας πει και που θα δωσουμε τα λεφτα μας.να μου δωσεις το κινητο σου οταν ειναι να αγορασω κατι να παιρνω να σε ρωταω.θα μου λες βλακεια ειναι...οκ δε 8α χρειαστει να ακουσω κατι αλλο θα ακολου8ω την αποψη σου...γελανε και οι επεξεργαστες.νεοελληναρα

Ρε μπας και ενημερώνεσαι με Google translate? Lol!

Άντε γεια ! Σιγά μην ασχοληθώ με τα ψυχολογικά σου !

• Like 1
Δημοσ.

Έχω έναν intel 330 120gb απο το 2013, του έχω κάνει καμιά 10αρια φορμάτ και ακόμα δουλεύει! Πλέον όμως τον αντικατέστησα με έναν samsung 850 evo και έμεινε στην μπάντα για αποθηκευτικός χώρος παιχνιδιών. Μπορώ να πώ πως ο intel λειτουργεί όπως και πρώτα με τις ταχύτητες να παραμένουν οι ίδιες στα benchmarks όπως και το drive health στο 100%! Θα πρότεινα σε κάποιον να πάρει intel ssd, αλλά με τις μαζικές απολύσεις με ξενέρωσε! Πληρώνουμε 350€+ για socket με i5 για να πεινάσει ο κοσμάκης? Πόσα θα φάνε? Δεν χόρτασαν οι μεγαλοκαρχαρίες? Ούστ ρε!

• Like 4
Δημοσ.

Έχω έναν intel 330 120gb απο το 2013, του έχω κάνει καμιά 10αρια φορμάτ και ακόμα δουλεύει! Πλέον όμως τον αντικατέστησα με έναν samsung 850 evo και έμεινε στην μπάντα για αποθηκευτικός χώρος παιχνιδιών. Μπορώ να πώ πως ο intel λειτουργεί όπως και πρώτα με τις ταχύτητες να παραμένουν οι ίδιες στα benchmarks όπως και το drive health στο 100%! Θα πρότεινα σε κάποιον να πάρει intel ssd, αλλά με τις μαζικές απολύσεις με ξενέρωσε! Πληρώνουμε 350€+ για socket με i5 για να πεινάσει ο κοσμάκης? Πόσα θα φάνε? Δεν χόρτασαν οι μεγαλοκαρχαρίες? Ούστ ρε!

Αυτός είναι MLC όχι TLC. Για αυτό δεν έχεις πρόβλημα μέχρι τώρα

• Like 1
Δημοσ.

Η Intel ήταν/ειναι συνώνυμη της αξιοπιστίας στους SSD. Μιλάω εκ πείρας, χρησιμοποιώντας SSD στη δουλειά μου εδώ και 6 χρονια. Ο Intel 520 αξεπέραστος, ακόμα τρέχει σε ενα παλιό PC με καθημερινή 12ωρη χρήση και δεν καταλαβαίνει χριστο.

Βέβαια τα τελευταία χρονια οι Samsung έφεραν τον αξιόπιστο και φθηνό SSD στον πολυ κόσμο.
Το θέμα TLC -MLC εχει σημασία αναλόγως της χρήσης. Για οικιακή χρήση, οι απαιτήσεις δεν ειναι τόσο υψηλές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...