Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλοι μου.

Σήμερα το πρωί στη δουλειά, ανοίγω το pc και μέσα σε 5 λεπτά έγινε διακοπή ρεύματος.

Όταν επανήλθε το ρεύμα, άνοιξα το pc απ το κουμπί, με ρώτησε Εάν Θέλω να κάνω κανονική εκκίνηση ή απο safe mode κτλ.

Μα μέχρι εκεί φτάνω, καθώς ο,τι και να επιλέξω, εκεί που εμφανίζεται το logo των xp, το pc κάνει επανεκκίνηση..

Όπως αναφέρω παραπάνω, το pc είναι της δουλειάς, όχι δικό μου και σίγουρα δε γνωρίζει κανείς κλειδιά, έκδοση κτλ κτλ

Έχουμε κανένα γιατρικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Aπο bios η boot menu δοκιμασε να κανεις φορτωση τελευταιων λειτουργικων ρυθμισεων (last known working settings η κατι τετοιο). Θα το αφηνα και 5 λεπτα εκτος ρευματος μπας και..

ps ειναι longshot ξερω αλλα σε μενα ετυχε παρομοια πτωση ρευματος να καψει η να υπολειτουργει την πριζα του πολυπριζου ασφαλειας  που το ειχα. Οποτε δοκιμασε αν αποτυχουν ολα να του αλλαξεις πριζα!

Δημοσ.

Ναι ναι δοκίμασα όλες τις επιλογές που μου έδινε, τίποτα.

και η πριζα? το εβγαλες εκτος? δεν ξερω αν βοηθησει θα εβγαζα και τη μπαταρια της mobo για λιγη ωρα μηπως ξεσκαλωσει. Τελευταια λυση φορματ φιλε μου

Δημοσ.

Απ τη πρίζα όχι, δε δοκίμασα, ούτε την μπαταρία. Μόνο τον διακόπτη είχα κλείσει. Τώρα που θα επιστρέψω στο γραφείο θα το δοκιμάσω κι αυτό.

Αλλιώς.. Φορματ Ε; και που κλειδιά; πως να του τα βρω; δεν ανοίγει καν.. Δε ξέρω κλειδιά για windows, ούτε για office.. Και είναι σε γραφείο, όχι σπιτικό pc που...κάπου θα έβρισκα

Δημοσ.

Απ τη πρίζα όχι, δε δοκίμασα, ούτε την μπαταρία. Μόνο τον διακόπτη είχα κλείσει. Τώρα που θα επιστρέψω στο γραφείο θα το δοκιμάσω κι αυτό.

Αλλιώς.. Φορματ Ε; και που κλειδιά; πως να του τα βρω; δεν ανοίγει καν.. Δε ξέρω κλειδιά για windows, ούτε για office.. Και είναι σε γραφείο, όχι σπιτικό pc που...κάπου θα έβρισκα

αυτα θα πρεπει να υπαρχουν σε αρχειο δυστυχως. Οποιος τα εστησε θα πρεπει και να τα εχει σε cd μαζι με τα κλειδια. Δοκιμασε να εξαντλησεις ολες τις αλλες επιλογες παντως πριν πας σε format μηπως σωζεται

edit: στο pc του γραφειου μου παντως το κλειδι ειναι στην ετικετα πανω κολλημενο. τσεκαρε καλου κακου μηπως ειναι εκει!

Δημοσ.

Για το πως θα βρεις το κλειδί δες εδώ, απλά θα πρέπει να φτιάξεις το hirens boot cd σε άλλον Η/Υ και να μπουτάρεις μετά απο τον Η/Υ σου.

Το Hirens boot cd θα το βρεις εδώ

Δημοσ.

Όχι δεν έχει χαρτάκι του το τσεκαρα..

Παιδιά βρήκα αυτό, λέτε;

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/500628/following-a-power-outage-xp-wont-start/

τσιμπησα κι ένα cd windows xp pro απ το σπίτι, ευελπιστώ βέβαια σε λίγο στο γραφείο να βρω το δικό του cd..

Γι αρχή πάω να βγάλω τη μπαταρία

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν έχει χαρτάκι του το τσεκαρα..

Παιδιά βρήκα αυτό, λέτε;

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/500628/following-a-power-outage-xp-wont-start/

τσιμπησα κι ένα cd windows xp pro απ το σπίτι, ευελπιστώ βέβαια σε λίγο στο γραφείο να βρω το δικό του cd..

Γι αρχή πάω να βγάλω τη μπαταρία

Repair θα πρεπει να ειναι η ιδια εκδοση των windows για να λειτουργησει και προσωπικα ποτε δεν μου εφτιαξε κατι.. Δοκιμασε μεν σαν τελευταια λυση πριν το format, και καλη τυχη!

Δημοσ.

Σαν αρχη boot με το cd των Xp, πηγαινε στην κονσολα και κανε ενα checkdisk στον C:

Η εντολη ειναι chkdsk c: /f

Περιμενε να τελειωσει και κανε restart. 

Αν αυτο δεν σου λυσει το προβλημα προχωρα στις παρακατω οδηγιες.

http://www.icompute.info/System_restore_from_xp_cd.htm

Βεβαια ειναι καλυτερο να φτιαξεις ενα bootable cd με το Hiren.

Δημοσ.

Σαν αρχη boot με το cd των Xp, πηγαινε στην κονσολα και κανε ενα checkdisk στον C:

Η εντολη ειναι chkdsk c: /f

Περιμενε να τελειωσει και κανε restart. 

Αν αυτο δεν σου λυσει το προβλημα προχωρα στις παρακατω οδηγιες.

http://www.icompute.info/System_restore_from_xp_cd.htm

Βεβαια ειναι καλυτερο να φτιαξεις ενα bootable cd με το Hiren.

Δε ξέρω τι πρέπει να κάνω με το hiren..

Μόνο μια φορά το χω χρησιμοποιήσει που έκανα copy έναν σκληρό και τπτ άλλο.

Επίσης να ρωτήσω κάτι, το cd με τα xp που έκαψα, στο "καλωσόρισμα" του set up των xp, δε μου έχει την επιλογή για repair ®,μόνο φορτώνει αρχεία λέει κ φτάνει απευθείας στο σημείο όπου σε ρωτάει ποιο partition και τι θες να του κάνεις, με μοναδικές επιλογές το f για φορματ, d για διαγραφή και d για διαγραφή partition...

Φταίνε τα συγκεκριμένα xp; να κάψω μήπως αλλά;

Δημοσ.

Επίσης να ρωτήσω κάτι, το cd με τα xp που έκαψα, στο "καλωσόρισμα" του set up των xp, δε μου έχει την επιλογή για repair ®,μόνο φορτώνει αρχεία λέει κ φτάνει απευθείας στο σημείο όπου σε ρωτάει ποιο partition και τι θες να του κάνεις, με μοναδικές επιλογές το f για φορματ, d για διαγραφή και d για διαγραφή partition...

ισως χτυπησε σκληρο και δεν αναγνωριζει την εγκατασταση των windows που ειχες. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Αν τα περασεις απο την αρχη και εξακολουθει το προβλημα θα ειναι hw μετα το θεμα σου.Η εκδοση των windows δεν γινεται να φταιει αφου σου δουλευε κανονικα πριν την διακοπη ρευματος. να τον βαλεις αλλου και να δεις αν αναγνωριζει τα δεδομενα μπορεις? Αν ναι τσεκαρε το για να αποκλεισεις περιπτωσεις.

Σε καθε περιπτωση να χρησιμοποιεις πολυπριζο ασφαλειας η ups αν εχει σημαντικα δεδομενα για εργασια το pc!

Δημοσ.

Διαβασε την σελιδα που σου εστειλα. Στην αρχη εχει και για το check disk, fixboot. Το checkdisk δουλευει σε αρκετες περιπτωσεις με τα xp. Οταν κανει boot το cd καπου γραφει "press R for recovery console" η κατι παρομοιο.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω γύρω μου άλλα μηχανήματα.. Ούτε το hiren boot μαζί μου. Μόνο ένα αφεντικό που ρωτάει "τι έγινε αυτό, το έφτιαξες;;;" όποτε πέσει το μάτι του πάνω μου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...