Προς το περιεχόμενο

8350 cpu cooler

johnyboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω στον συγκεκριμένο επεξεργαστή μια thermalright true spirit 120m.ενώ σε idle τα πάει εξαιρετικά, με 26c θερμοκρασία δωματίου έχει 20-25c, σε load είναι πλημμύρα.με καμιά ώρα gta v φτάνει ως 61 max και γύρω στο 50 το average.

πρόβλημα με airflow δεν πιστεύω να υπάρχει γιατί ούτε οι δίσκοι ανεβάζουν, ούτε η mobo και το κουτί φαίνεται δροσερό.εγώ έχω εντοπίσει το πρόβλημα στην ψήκτρα, δεν μπορεί να κάνει σωστή επαγωγή της θερμότητας από τον επεξεργαστή.

αν τώρα έχω τέτοιες θερμοκρασίες που το δωμάτιο έχει 25-26c το καλοκαίρι με 30+ πόσο θα φτάσει?δεν θα τολμάω να το ανοίξω.

θέλω λοιπόν μια ψήκτρα να μην πάει πάνω από 25c διαφορά σε max load από θερμοκρασία δωματίου.γίνεται κάτι τέτοιο ή τσάμπα θα πετάξω λεφτά?

έχω δει ότι η καλύτερη αερόψηκτρα είναι η noctua nh-d15s αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κάνει το παραπάνω.

για πείτε την γνώμη σας και σεις να δω τι θα κάνω.

το κουτί είναι το cm 690 2 advanced

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω στον συγκεκριμένο επεξεργαστή μια thermalright true spirit 120m.ενώ σε idle τα πάει εξαιρετικά, με 26c θερμοκρασία δωματίου έχει 20-25c, σε load είναι πλημμύρα.με καμιά ώρα gta v φτάνει ως 61 max και γύρω στο 50 το average.

πρόβλημα με airflow δεν πιστεύω να υπάρχει γιατί ούτε οι δίσκοι ανεβάζουν, ούτε η mobo και το κουτί φαίνεται δροσερό.εγώ έχω εντοπίσει το πρόβλημα στην ψήκτρα, δεν μπορεί να κάνει σωστή επαγωγή της θερμότητας από τον επεξεργαστή.

αν τώρα έχω τέτοιες θερμοκρασίες που το δωμάτιο έχει 25-26c το καλοκαίρι με 30+ πόσο θα φτάσει?δεν θα τολμάω να το ανοίξω.

θέλω λοιπόν μια ψήκτρα να μην πάει πάνω από 25c διαφορά σε max load από θερμοκρασία δωματίου.γίνεται κάτι τέτοιο ή τσάμπα θα πετάξω λεφτά?

έχω δει ότι η καλύτερη αερόψηκτρα είναι η noctua nh-d15s αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κάνει το παραπάνω.

για πείτε την γνώμη σας και σεις να δω τι θα κάνω.

το κουτί είναι το cm 690 2 advanced

νταξ για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη στα 4 που ειναι δε το βλεπω και υπερβολικο να φτανει 60 βαθμους..νορμαλ ειναι....δε λεω οτι δε πεζουν καλυτερες ψυχτρες που μπορουν να σου ριξουν κανα 10-15 βαθμους αναλογως...αλλα λεω οτι οκ...δεν εισαι και τοσο τραγικα οσο τα λες....απο εκει και περα...

τωρα ειδα και τη ψυχτρα που λες ...90ε ευρω για ψυχτρα ? ε δε νομιζω οτι σου ειναι απαραιτητη εκτος αν εχεις σκοπο για οβερκλοκ κλπ...

στη τελικη παρε μια evo 212 με 35ε ειναι αρκετα καλη και αθορυβη πιθανον θα σου ριξει και 10 βαθμους ποιο κατω περιπου ισως και παραπανω δε ξερω δες συγκριτικα με τιν δικια σου.. και εισαι κομπλε 

δεν έχει νόημα να πάω σε 212, δεν θα δω διαφορά σύμφωνα με όσα είδα.και θυμάμαι και πριν χρόνια που έκανα σύγκριση με την τωρινή ότι δεν είχαν διαφορά.ας μας πει κάποιος που την έχει σε 8350 να δούμε.θόρυβο δεν έχω ούτε τώρα αφού έχω αλλάξει fans.

άσε που καλύτερα να βάλω 2 noctua fans στην τωρινή παρά να την αλλάξω εντελώς για την 212.

πόσο είναι η ασφαλής θερμοκρασία για τον 8350?κάπου διάβασα 62 κάπου 75-80.αν ισχύει το 2ο τότε δεν υπάρχει θέμα και τσάμπα ανησυχώ, αν είναι το πρώτο τότε θα έχω θέμα.

δεν έχει νόημα να πάω σε 212, δεν θα δω διαφορά σύμφωνα με όσα είδα.και θυμάμαι και πριν χρόνια που έκανα σύγκριση με την τωρινή ότι δεν είχαν διαφορά.ας μας πει κάποιος που την έχει σε 8350 να δούμε.θόρυβο δεν έχω ούτε τώρα αφού έχω αλλάξει fans.

άσε που καλύτερα να βάλω 2 noctua fans στην τωρινή παρά να την αλλάξω εντελώς για την 212.

πόσο είναι η ασφαλής θερμοκρασία για τον 8350?κάπου διάβασα 62 κάπου 75-80.αν ισχύει το 2ο τότε δεν υπάρχει θέμα και τσάμπα ανησυχώ, αν είναι το πρώτο τότε θα έχω θέμα.

σιγουρα τσαμπα ανησυχεις και θα στο προτεινα και εγω για τον ανεμιστηρα αλλα δεν ειμαι σιγουρος για της επιδοσεις της ψυχτρας...αν ειναι στα επιπεδα που λες..τοτε βαλε ενα καλυτερο ανεμιστηρα να εχει λιγες στροφες παραπανω αν χρειαστει και καλυτερο "pressure" αν δε κανω λαθος σε ψυξη μετραει περισσοτερο απο το airflow εκτος αν το μπερδευω και ειναι το αναποδο :P και εισαι κομπλε....

α και φυσικα καταρχας να φανταστω οτι ειναι πεντακαθαρη η ψυχτρα ετσι ? αλλιως ενα γερο φυσημα ...

επισης αν εχεις πολλα χρονια πανω τον επεξεργαστη ισως ειναι καιρος για αλλαγη παστας απλα....

τώρα πήρα την cpu, αλλά και με τον 1100 τα ίδια είχα.την ψήκτρα την καθάρισα προχτές και έβαλα και πάστα xilence x5.σε idle μια χαρά είναι στο load είναι θέμα.

• Like 1

Max temp στα cores είναι 62-63 βαθμούς και στο socket 70 βαθμούς.Τώρα αν φτάνει με τις σημερινές θερμοκρασίες στους 61 βαθμούς στο gaming δεν φαντάζομαι το καλοκαίρι τι θα γίνετε.Γενικά είσαι οριακά εφόσον έχεις αυτά τα temps.

Με μία εκ των τριών θα είσαι κομπλέ (κορυφαίες και οι τρείς για μένα)

D15 noctua  http://www.skroutz.gr/s/4754042/Noctua-NH-D15.html

Phanteks ph-tc14pe  http://www.skroutz.gr/s/418813/Phanteks-PH-TC14PE.html?keyphrase=phanteks+ph14pe

Cryorig R1           http://www.skroutz.gr/s/4454998/Cryorig-R1-Ultimate.html

Εγώ με την phanteks απλά δεν έβλεπα ούτε 52 βαθμούς στο gaming στα 4.7ghz που είχα τον 8350 παλαιότερα.Σε stess ακούμπαγε τους 60 βαθμούς max πα΄ντα στα 4.7ghz.Πάντως και με τις τρείς θα δεις τεράστια διαφορά στις θερμοκρασίες.Μόνο να δεις αν μπαίνουν στο κουτί σου καθώς και να τσεκάρεις να έχεις low profile sticks ram.

• Like 4

καθισα διαβασα και εγω πεντε πραγματα...απο οτι φενεται οντως safe εννοιτε πως ειναι οι 60 βαθμοι απο εκει και πανω ισως πεζει θεμα η και throtling downclock κλπ τωρα τι να σου πω ..δε ξερω αφηνω καποιον με καλυτερη εμπειρια σε αμδ να πει τη γνωμη του και κατα ποσο αξιζει να βαλεις ψυχτρα τον 90ε κλπ ....

• Like 1

Max temp στα cores είναι 62-63 βαθμούς και στο socket 70 βαθμούς.Τώρα αν φτάνει με τις σημερινές θερμοκρασίες στους 61 βαθμούς στο gaming δεν φαντάζομαι το καλοκαίρι τι θα γίνετε.Γενικά είσαι οριακά εφόσον έχεις αυτά τα temps.

Με μία εκ των τριών θα είσαι κομπλέ (κορυφαίες και οι τρείς για μένα)

D15 noctua  http://www.skroutz.gr/s/4754042/Noctua-NH-D15.html

Phanteks ph-tc14pe  http://www.skroutz.gr/s/418813/Phanteks-PH-TC14PE.html?keyphrase=phanteks+ph14pe

Cryorig R1           http://www.skroutz.gr/s/4454998/Cryorig-R1-Ultimate.html

Εγώ με την phanteks απλά δεν έβλεπα ούτε 52 βαθμούς στο gaming στα 4.7ghz που είχα τον 8350 παλαιότερα.Σε stess ακούμπαγε τους 60 βαθμούς max πα΄ντα στα 4.7ghz.Πάντως και με τις τρείς θα δεις τεράστια διαφορά στις θερμοκρασίες.Μόνο να δεις αν μπαίνουν στο κουτί σου καθώς και να τσεκάρεις να έχεις low profile sticks ram.

τι θερμοκρασίες δωματίου είχες?

τώρα στο σοκετ φτάνει 61 (cores δεν κοίταξα) αλλά δεν είναι θέμα, όταν πάει 35 ρουμ τεμπ θα πάει 71 η μαξ στο σοκετ για πλάκα.την noctua d15s την δίνουν λίγο καλύτερη από την d15 και ας έχει ενα φαν

Καλοκαίρι και στις μεγάλες ζέστες έχω 30+ μέσα στο δωμάτιο...αλλά να προσέξεις γενικώς και όλο το airflow του κουτιού σου γενικά.Μην ψάχνεσε γενικά και τόσο πολύ με τις αερόψυκτρες όποια από τις 4 (συμπεριλαμβανομένου και της d15s) βρεις φτηνότερη χτύπα την και θα με θυμηθείς.Απλά τσέκαρε γενικά όλο το airflow του κουτιού γενικά / διαστάσεις αερόψυκτρας αν την παίρνει το κουτί σου καθώς και να έχεις low profile μνήμες.Αυτές οι ψύκτρες γενικά τις βάζεις και ηρεμείς (από θέμα αξιοπιστίας μιλάω σε σχέση με μία υδρόψυξη μιας και πλησιάζουν τις τιμές τους)...απλά ενα καθαρισματάκι όταν δεις και μαζεύουν λίγο σκόνη.Κάνεις και ένα custom fan profile μέσω της μητρικής αν στο επιτρέπει και είσαι jet.

Εγω στον 8350 εχω την Raijintek Themis ( http://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html?from=drop ) και πανω απο 47-49 βαθμους σε gaming δεν εχω δει, τον εχω και κλοκαρισμενο βεβαια αλλα με χαμηλοτερο ρευμα απο αυτο που δινει η μαμα, ειμαι περιπου στα 1,320 με 1,332. Στο prime 95 φτανει τους 56-58 βαθμους αλλα μιλαμε για μη ρεαλιστικα σεναρια. Μηπως να χαμηλωσεις λιγο το ρευμα σου? Επισης κοιταξε και το airflow του κουτιου γιατι οι 60-61 στο GTAV ειναι αρκετοι νομιζω.

• Like 2

μιλάω για θερμοκρασία σοκετ πάντα και όχι core.δεν ξέρω σε τι είναι οι μετρήσεις που βλέπετε εσείς και με τι θερμοκρασία δωματίου.

στο prime95 me θερμοκρασία δωματίου 25-26 έχω 60-62

Υπάρχει ένα πράγμα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις θερμοκρασίες των fx και δεν πρέπει να το αγνοούμε, η ποιότητα των vrm της μητρικής. Αν έχει καμιά msi 970a g46 πχ  ή γενικότερα msi / asrock για am3+ κάτω από τα 100 ευρώ είναι λογικό να έχει τέτοιες θερμοκρασίες μιας και ψήνονται τα vrm σε load, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το socket temp (εξαιρείται η msi 970 gaming μιας και είναι απλά ανώτερη σε ποιότητα από τις αντίστοιχες non gaming msi σαν την g46 που αναφέρω παραπάνω, δεν λέω ότι είναι τέλεια ποιοτικά, απλά είναι σαφώς καλύτερη από την g46 και από φθηνές asrock του στυλ 970 fatality κλπ). Δεν είναι τόσο θέμα της true spirit 120m όσο των vrm αν είναι μάπα σε ποιότητα.

Επίσης το άλλο ενδεχόμενο είναι το εξής, αν η true spirit κοιτάει προς τα επάνω, είναι λογικές οι αυξημένες θερμοκρασίες, μιας και ρουφάει η ψύκτρα τον ζεστό αέρα από την κάρτα και τον στέλνει προς τα επάνω, με αποτέλεσμα να έχεις χειρότερες θερμοκρασίες, αυτό είναι ένα μείον στο am3+, μιας και αρκετές ψύκτρες μπαίνουν μόνο κάθετα. Ακόμη, δοκίμασε να κλείσεις το turbo core, θα στο έχει στο bios ως cpb αν έχεις asus μητρική και ως turbo core αν έχεις gigabyte, για τις msi / asrock κάπως ανάλογο θα το έχει λογικά. Είναι ένα από τα πιο ανούσια features, ελάχιστα παραπάνω απόδοση, αλλά με σαφώς αυξημένο ρεύμα και θερμοκρασίες, κλείνοντάς το μπορείς να γλυτώσεις από 5 μέχρι και 8 βαθμούς κελσίου.

• Like 5

gigabyte 990xa-ud3 rev1 είναι η μητρική που όμως δεν ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα, είναι σε καλές θερμοκρασίες.

το κουτί είναι το cm 690 2 advanced.δεν κοιτάει προς τα πάνω η ψύκτρα.κοιτάει προς τα 5.25 στα οποία με μοντα έβαλα ένα 14αρι φαν να στέλνει απευθείας αέρα στο cpu cooler, όπου και σε αυτό έχω τα φαν σε σάντουιτς (push pull), και ένα στο πίσω μέρος να βγάζει.θεωρώ πως η ροή αέρα είναι η ιδανική.επίσης έχω 2 φαν στους δίσκους πάλι σε σάντουιτς και 2 στο πάνω μέρος να βγάζουν.

Όντως πολύ καλό airflow, κλείσε απλώς το turbo τότε. Μαζί με το turbo κλείνεις και ένα ακόμη feature ξεχωριστά που λέγεται apm, χρειάζεται μόνο για να λειτουργήσει το turbo και είναι απλά άχρηστο όταν κλείνεις το turbo. Θα πέσεις 5 βαθμούς άνετα.

• Like 2

κοιτάχτε τι βγάζει το amd overdrive.η θερμοκρασία της cpu είναι το τεμπ 3 σύμφωνα με το tool της μομπο.

υγ αμα βάλω το prime 95 να τρέξει η θερμοκρασία των πυρήνων πέφτει στους 35 λολ.

υγ2 το πρόγραμμα είναι ότι να ναι.το aida τα δείχνει σωστά 

post-66698-0-46566000-1461330033_thumb.png

post-66698-0-19118700-1461330790_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...