Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum,

σκέφτομαι να αναβαθμίσω την ram και θα ήθελα την γνώμη σας. Αυτή την στιγμή έχω Link.png Site: αυτέςτις μνήμες σε Link.png Site: αυτή την μητρική . Ο επεξεργαστής είναι οLink.png Site: i5 2310 .

Οι μνήμες που έχω τώρα τρέχουν στα 1333, η μητρική υποστηρίζει και 1600, έτσι σκεφτόμουν να πάρω νέες 8GB στα 1600 και να καταργήσω αυτές που έχω τώρα. Ανακάλυψα όμως πως ο επεξεργαστής υποστηρίζει 1066 & 1333, οπότε νομίζω πως πρέπει να μείνω στα 1333.

Άρα σκέφτομαι να κρατήσω αυτές που έχω τώρα και να πάρω 8GB 1333  ώστε να φτάσω τα 12GB. Συμφωνείτε/διαφωνείτε; Αν συμφωνείτε έχετε να προτείνετε νέα μνήμη;

Δημοσ.

Δεν θα πάει χαμένη, ίσα ίσα θα μου φανεί χρήσιμη στο να δίνω περισσότερη μνήμη στα VM's που τρέχω. Η αρχική μου σκέψη όπως είπα ήταν για 8GB που πιστεύω πως μου φτάνουν, αλλά αν είναι να πάρω 8 στα 1333 γιατί να μην κρατήσω και τις 4αρες;

Δημοσ.

Δεν θα πάει χαμένη, ίσα ίσα θα μου φανεί χρήσιμη στο να δίνω περισσότερη μνήμη στα VM's που τρέχω. Η αρχική μου σκέψη όπως είπα ήταν για 8GB που πιστεύω πως μου φτάνουν, αλλά αν είναι να πάρω 8 στα 1333 γιατί να μην κρατήσω και τις 4αρες;

κρατατες και παρε αλλα 8 γιγα οπως ειπες...χαμενες δε πανε οπως και ναχει ακομα και παιχνιδια αν ασχολησε πλεον καποια τρωνε 8 γιγα για πλακα....τωρα με την συχνοτητα ειναι μια αλλη ιστορια ..η μητρικη σου υποστηριζει μεγαλυτερες συχνοτητες ο επεξεργαστης λεει μεν εως 1333 αλλα δε ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο...και εμενα τα ιδια λεει αλλα της εχω στα 1866 ..τωρα αν λενε 1866 και λειτουργουν με τον επεξεργαστη σαν 1333 δε το ξερω δε το εχω ψαξει και τοσο ...απο εκει και περα αν παρεις σε μεγαλυτερη συχνοτητα και κρατησεις και αυτες που εχεις θα πρεπει να μπουν και αυτες στην ιδια συχνοτητα...

Δημοσ.

Δε θα μπορεί να πάει μετά πάνω από 12gb αν θέλει. Δε λέω ότι δεν είναι αρκετά αλλά ας πούμε εγώ τα γεμίζω, έχω φτάσει μέχρι 13GB usage. Βέβαια εξαρτάται και τι χρήση κάνει ο καθένας

Δημοσ.

Δε θα μπορεί να πάει μετά πάνω από 12gb αν θέλει. Δε λέω ότι δεν είναι αρκετά αλλά ας πούμε εγώ τα γεμίζω, έχω φτάσει μέχρι 13GB usage. Βέβαια εξαρτάται και τι χρήση κάνει ο καθένας

ναι εχεις δικιο αλλα το μετα ειναι λιγο σχετικο ιδικα αν μιλαμε για μετα απο ενα χρονο π.χ ...

στη τελικη τοτε θα δωσει τα 2αρια να βαλει αλλα δυο 4αρια...  αλλα θα ειναι κριμα να χασει το dual ram "που εχει διαφορα" περιμενοντας αν και ποτε θα ξανακανει αναβαθμιση...

Δημοσ.

Τα 12gb είναι αρκετά, τουλάχιστον για την ώρα. Ας πάρω δύο 4ρια και αν κάποια στιγμή θέλω περισσότερη καταργώ τα 2ρια με 4ρια και πάω στα 16gb.

Έχετε κάποια πρόταση; Κοιτούσα Link.png Site: αυτές .

Δημοσ.

@nickf0

Και οι 1600 θα σου δουλέψουν, απλα θα μπεις στο ΒΙΟS και θα ενεργοποιήσεις το ΧΜΡ profil την μνήμης, αλλα μάλλον θα πρέπει να βγαλεις τις 4 που είδη εχεις, λογω διαφορετικων timings. Το καλύτερο που μπορεις να κάνεις είναι να πάρεις δυο 4GB με ίδια timings με αυτες που έχεις (δεν ειναι αναγκη να ειναι ιδιας εταιριας, ειναι απαραίτητο ομως να έχουν ιδια timings (πχ 1333ΜΗΖ CL9 1.5V 9-9-9-24)) και να έχεις σύνολο 2*2+2*4 = 12gB σε 2 dual channels

Δημοσ.

Θέλω και εγώ να ρωτησω κάτι άλλο σε σχέση με του παιδιού και δεν ξέρω αν αυτό π κάνω είναι σωστό έχω μία gigabyte η οποια δεχεται μνήμες μέχρι 1600 κ στα 1866 κάνει oc έρχεται ν μ στηλετε μία φωτό γ ν δω που βρίσκεται το xmp στο BIOS γ να βάλω της μνήμες να παίζουν στα 1866..γτ τώρα η μνήμες μ είναι 1600 κ ο υπολογιστής μ της δείχνει στα 1333

Δημοσ.

@nickf0

Και οι 1600 θα σου δουλέψουν, απλα θα μπεις στο ΒΙΟS και θα ενεργοποιήσεις το ΧΜΡ profil την μνήμης, αλλα μάλλον θα πρέπει να βγαλεις τις 4 που είδη εχεις, λογω διαφορετικων timings. Το καλύτερο που μπορεις να κάνεις είναι να πάρεις δυο 4GB με ίδια timings με αυτες που έχεις (δεν ειναι αναγκη να ειναι ιδιας εταιριας, ειναι απαραίτητο ομως να έχουν ιδια timings (πχ 1333ΜΗΖ CL9 1.5V 9-9-9-24)) και να έχεις σύνολο 2*2+2*4 = 12gB σε 2 dual channels

Θα δουλέψουν και οι 1600 αλλά αφού ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει νομίζω πως δεν έχει νόημα, άσε που όπως λες μάλλον θα πρέπει να βγάλω αυτές που ήδη έχω.

Ας μην το κουράζω, θα πάρω 2 4αρες στα 1333. Νομίζω πως θα καταλήξω σε Link.png Site: αυτές που ανέφερα και πιο πάνω. Αν υπάρχει άλλη πρόταση να την δούμε. Στο skroutz είδα και κάποιες hyperX red, blue... αλλά δεν ταίριαζαν τα timings.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι λίγο καιρό μετά  :P

Τελικά δεν τις είχα πάρει τότε και πήγε πολύ πίσω το όλο πράγμα. Ήρθε η ώρα όμως. 

Θέλω μια τελευταία γνώμη για το αν οι παρακάτω μνήμες θα συνεργαστούν μαζί ώστε να πάω στα 12GB. Λέω να πάρω αυτές που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα. (Link.png Site: αυτέςείναι )

Τώρα έχω Link.png Site: αυτές

Θα παίξουν μαζί;

cpuz.png

Δημοσ.

Επανέρχομαι λίγο καιρό μετά  :P

Τελικά δεν τις είχα πάρει τότε και πήγε πολύ πίσω το όλο πράγμα. Ήρθε η ώρα όμως. 

Θέλω μια τελευταία γνώμη για το αν οι παρακάτω μνήμες θα συνεργαστούν μαζί ώστε να πάω στα 12GB. Λέω να πάρω αυτές που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα. (Link.png Site: αυτέςείναι )

Τώρα έχω Link.png Site: αυτές

Θα παίξουν μαζί;

cpuz.png

εγω φιλε μ στην θεση σου θα περνα αυτες εδω poy einai φοβερες και αψογες  

https://www.skroutz.gr/s/403228/G-Skill-Ripjaws-8GB-DDR3-1600MHz-F3-12800CL9D-8GBRL.html

Δημοσ.

Ναι μια χαρά θα παίζουν. Μπορείς να πάρεις βέβαια και περισσότερα Mhz για να έχουν καλύτερη μεταπωλητική αξία αργότερα.

https://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M2A1600C9.html

Δες κι αυτές

https://www.skroutz.gr/s/292455/Corsair-XMS3-2x4GB-DDR3-1333MHz.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...