Προς το περιεχόμενο

Εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Razer_greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Σήμερα βίωσα μία κατάσταση κατά την διάρκεια εξέτασης πορείας για αυτοκίνητο την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να ακούσω τα δικά σας σχόλια περί αυτού. Αρχικά να πω το εξής. Θεωρητικά μαθήματα έκανα σε τμήμα στην σχολή οδήγησης οπότε κατάφερα να γνωρίσω κι άλλα άτομα που θα έδιναν μαζί μου. Ο δάσκαλος μας ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν θα λαδώσουμε απαραίτητα παρά μόνο αν η επιτροπή είναι "περίεργη". Κι έτσι κι έγινε 2 από τα παιδιά που είχα στο τμήμα μου έτυχαν σε καλούς εξεταστές που δεν απαιτούσαν "φακελάκι" κι πέρασαν (αυτό μου τα είπαν τα παιδιά, όχι ο δάσκαλος). Ο δάσκαλος πιστεύω ήταν ακέραιος ( Μπορεί και όχι δεν μπορώ να πω με σιγουριά). Τέλος πάντων έρχεται και η στιγμή να δώσω κι εγώ. Περιμένουμε τους εξεταστές κι έρχεται αρχικά μια κυριά, και μου λέει ο δάσκαλος, αυτή είναι ακέραιη πάρει ή δεν πάρει θα είναι επιεικής αλλά δίκαιη κλπ. Αν κι ο δεύτερος είναι ακέραιος, δεν θα λαδώσεις. Έρχεται και ο 2ος λοιπόν και μου λέει ξανά ο δάσκαλος "αυτός δεν περνάει ούτε την μάνα του αν δεν λαδώσεις" οπότε δώστα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι κι έγινε λοιπόν, λάδωσα κι εγώ γιατί δεν είχα όρεξη να ξαναδίνω.  

Στο σημείο εξέτασης είμασταν 8 άτομα, εγώ ήμουν 3ος σε σειρά. Ο 1ος που έδωσε εξετάσεις δεν είχε λαδώσει κι όντως σε 10 λεπτά ήταν πίσω κι είχε κοπεί. Ο 2ος επίσης δεν λάδωσε, κόπηκε κι αυτός. Έρχεται και η σειρά μου, ο δάσκαλος μου με καθυσήχαζε ότι αφού λάδωσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όντως όλο το σκηνικό της εξέτασης ήταν τραγελαφικό. Οι εξεταστές μου έκαναν δύο ερωτήσεις όλες κι όλες πριν ξεκινήσω, και αφού ξεκίνησα έκανα ένα παρκάρισμα, μια γωνία και απλώς οδηγούσα στα στενά του χολαργού για κανα 20λεπτο. Οι εξεταστές δεν έδιναν καν σημασία σε αυτά που έκανα,- είχαν πιάσει συζήτηση περί πολιτικών- απλώς που και που μου έλεγαν προς τα που να πάω. 

Συμπέρασμα δικό μου:Όλη διαδικασία της εξέτασης είναι λάθος, αφού δεν εξετάζουν αν ξέρεις να οδηγείς αλλά αν ξέρεις να κάνεις ορισμένες τυποποιημένες κινήσεις (λες και θα παρκάρεις ποτέ σε 8 μέτρα θέση) κι από την στιγμή που τα σκάσεις έχει περάσει 1000% εκτός αν κάνεις μεγάλη χοντράδα. Πιστεύω πως όσο υπάρχουν άνθρωποι στις θέσεις των εξεταστών αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει απλώς και μόνο επειδή πάντα θα υπάρχουν οι εκάστοτε παρτάκηδες που θα κοιτάνε με οποιονδήποτε τρόπο να βγάλουν λεφτά. Δυστήχως οι περισσότεροι καταχράζονται την εξουσία που έχουν στα χέρια τους εις βάρος άλλων ανθρώπων ( Φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά αυτό δεν αλλάζει την τωρινή κατάσταση). Θεωρώ πως είμαι σε σημείο να οδηγήσω στην Αθήνα μιας και έχω πλέον γύρω στις 50 ώρες οδήγησης (Λόγω απεργίας των εξεταστών έκανα παραπάνω μαθήματα) αλλά αυτό δεν αλλάζει την δυσαρέσκια που βίωσα βλέποντας το πως λειτούργει το "σύστημα".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Kαλά, welcome to Greece! :)

Βασικά, πέρα από το λάδι, παίζει και το άλλο με τον "μπάρμπα στην Κορώνη". Ξέρω αρκετούς που πέρασαν, επειδή απλά ήταν συγχωριανοί με τους εξεταστές. Και γενικά το πράγμα μπάζει από παντού. Και λάδι να μην πέφτει, πάλι η διαδικασία δεν είναι δίκαιη, γιατί δεν είναι μια συγκεκριμένη η διαδρομή που εξετάζεσαι. Αν του αρέσει η μούρη σου σε πάει από καλούς δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση και σε εύκολα σημεία για γωνία και παρκάρισμα. Άν δεν του αρέσει, σε πάει σε κάτι κατσάβραχα και σε κόβει πριν προλάβεις να πεις κύμινο.

Ναι 200 πήγε το "έλαιο" αλλά τουλάχιστον ο δάσκαλος πήρε 80 για τα παράβολα και όχι 150 που μου είπαν ότι δίνουν αλλού.

Όταν ο Ιαβέρης λέει πως έτσι βγάζουμε παρκαδόρους και όχι οδηγούς τον λέμε γραφικό όμως ;)

Ο δάσκαλος μου συνέστησε να δω βιντεάκια από ομιλίες του στο ίντερνετ και όντως ο Ιαβέρης δεν έχει καθόλου άδικο σ'αυτά που λέει. 

Τα ίδια μου είχαν πει κι εμένα. Ότι "θα εξαρτηθεί" απ'τους εξεταστές το λάδι. Τελικά έπεσα σε σωστούς κι έδωσα κανονικά. Greece for ever.

Ελλας το μεγαλειο σου, ενας εισαγγελέας δεν μπορει να στειλει ολα αυτα τα λαμογια στο σπιτι τους, δεν μπορω να καταλαβω

• Like 1

Είναι αυτό, το που θα κάτσεις. 

Εμένα ο δάσκαλός μου ήταν τρελός και σε κάτι τέτοιος κάνει αναφορά. 

Μου είχε πει από την αρχή πως δεν πρόκειται να λαδώσω και όπως και έγινε. 

Οι εξεταστές ήταν πολύ καλοί και σωστοί. 

Έτσι κάνουν, πιάνουν κουβέντα μέσα στο αμάξι (και καλά κάνουν) αλλά παρατηρούν τα πάντα. Σε εμένα μου έπιαναν και κουβέντα.

Έκανα τον γύρο της Αλσούπολης, πάρκαρα 2 φορές σε κανονική και με ρώτησαν αν μπορώ να παρκάρω και σε μια ανηφόρα και πάρκαρα.

Στο τέλος μου λένε, αυτά δεν έχουμε κάτι άλλο τα έκανες όλα τέλια.

Μακάρι να ήταν όλοι έτσι.

Όσοι είναι "κλέφτες" το εκμεταλλεύονται και ζητάνε λάδι. Σαν τους γιατρούς.. 

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Για να μην ανοιγω άλλο θεμα μιας και δινει η μικρη μου αυριο εξετασεις αν κοπει σε ποσο καιρο μπορει να ξαναδωσει ?

Ο δάσκαλος δεν ξαναπαιρνει εξοδα παράστασης αλλα μονο 10 ευρω για το παραβολο επανεξέτασης .

Επειδή λογω  δουλειας δεν εχει άλλο ρεπο μεσα στον Ιουλιο και οι εξετασεις γινονται  μετα τις 15:30 παει για Αυγουστο ή δεν εχει εξετασεις λογω αδειων ?

Ευχαριστω.

Δεν κάνουν εξετάσεις τον Αύγουστο Γιάννη, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι λόγω του ότι είχαν απεργίες , αλλα δεν νομίζω,

Περιπου ετσι ειναι ...Απο 8-20/8 δεν κανουν εξετασεις .Ευχαριστω.

• Like 1

Ακουσα προ ημερων απο τον δασκαλο που εκανε η κορη μου μαθηματα οδηγησης το εξης κορυφαιο :

Οταν τελειωνει η εξεταση δεν λενε στον υποψηφιο οτι περασε ή οχι αλλα αν οδηγει αυτος μεχρι το τελος θεωρειται επιτυχης η εξεταση αν οχι στην μεση της διαδρομης λενε  οι εξεταστες να παρει το αμαξι ο δασκαλος που σημαινει οτι κοπηκε ο εξεταζομενος . Κατι που το εζησα προσωπικα οταν εδωσε η κορη μου .

Λοιπον....Δασκαλος με σχολη οδηγησης στην Ν.Ιωνια νομιζω, ενω η εξεταζομενη περσε της ειπε οτι δεν περασε και την πηγε το επομενο Σαββατο στους Θρακομακεδονες μονη της με δυο μαϊμου εξεταστες φιλους του και ξαναεδωσε πορεια και της ειπε οτι περασε.

Ολα αυτα για να ξαναπαρει τα 150 ευρω παραστασης !!!

Εκανε ομως την βλακεια και την πηγε Σαββατιατικα και το ψηλιαστηκε η εξεταζομενη...Μας ειπε μαλιστα οτι στο facebook ειχε γινει χαμος τοτε με αυτη την ιστορια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...