Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.
μήπως έχουμε κανένα νεότερο πάνω στο θέμα?
μήπως πρέπει να το δηλώσεις κάπου σαν εισόδημα και όχι να κάνεις έναρξη επαγγέλματος?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μπορεις να στειλεις τα χρηματα σε μια revolut? Προσφατα που επιασα τα πρωτα 70€ απο adsence μου ζητησαν απλα iban, τα εφαλαν σε 2 μερες και η προμυθεια ηταν 3€.

• Thanks 1
Δημοσ.

πρεπει να δηλωσεις iban τραπεζας της χωρας που εχεις δηλωσει οτι μένεις..Δηλαδη αν εχεις δηλωσει οτι μενεις Ελλαδα πρεπει να δηλωσεις iban ελληνικης τραπεζας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Απο όσο ξέρω είναι καλύτερα να ανοίξεις λογαριασμό εκτός ελλάδας, το πως πρέπει να το ψάξεις. Το δικό μου πρόβλημα είναι άλλο, από τη στιγμή που αγόρασα domain και γίνεται ανακατεύθυνση από το pr4you.blogspot.gr στο www.pr4you.gr δεν εμφανίζεται κανένα adesenses. Μέχρι πριν εμφανιζόταν κανονικά ενώ στο λογαριασμό adsenses φαίνονται τα έσοδα που είχα μέχρι εκείνη τη στιγμή. 

Ολες οι βοήθειες που δίνει το google.support δεν με βοήθησαν καθόλου. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώσε και κανένα φράγκο στους πυροπληκτους αφού έβγαλες αρκετά λεφτά.... ;)

Κρίμα είναι.... :)

Επεξ/σία από stelios18120
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/4/2016 στις 5:11 ΜΜ, Michrezzz είπε

Καλησπέρα σε όλους, έχω κάποιες απορίες. 

Έχω ένα κανάλι στο Youtube με 5.000 ακόλουθους και 10.000.000 προβολές συνολικά, και πρόσφατα αποφάσισα να δοκιμάσω το  AdSense της Google, ώστε να βγάλω κάποιο κέρδος, όχι πολλά λεφτά περισσότερο το έκανα για δοκιμή. Έκανα εγγραφή στο AdSense και σχεδόν έναν μήνα αργότερα μπήκα για να δω αν υπάρχει κάποιο κέρδος, και βλέπω εκεί που λέει τρέχον υπόλοιπο να αναγράφει από δίπλα 289,26€, θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρω για τον πρώτο μήνα ή αν δεν είναι που μπορώ να το δω, και κάτι ακόμα αν υπάρχει κάποιο θέμα σχετικά με την εφορία, θα πρέπει να πάω σε λογιστή; Ευχαριστώ!

post-283837-0-42129200-1461247888_thumb.png

post-283837-0-84792600-1461247888_thumb.png

Άμα βρήκες άκρη για το πως να δηλώσεις έσοδα απ το youtube  πες μου και σε μενα γτ κάνεις δεν ξερει 

Επεξ/σία από AntziZour
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν δεν έχετε βρει κάτι μέχρι τώρα, το πιο έγκυρο μέχρι στιγμής, είναι το παρακάτω απο το taxheaven.gr και νομίζω πως ισχύει και για κάθε μορφής έσοδο απο το ίντερνετ είτε είναι απο δική σας σελίδα ή τρίτου όπως π.χ. Youtube. Μεσαίωνας.

Αναφορά σε κείμενο

1)Υπάρχει υποχρέωση εναρξης επαγγέλματος (Ατομική επιχείρηση - ΟΕ-ΕΕ-ΕΠΕ κλπ εκτός Ελ. επαγγέλματος.

2) από το βιβλίο του Γιάννη τΖίμα.

12.3.4.45. Παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών μέσω δικτύου internet

Η παραχώρηση χώρου ιστοσελίδας στο internet σε τρίτους με σκοπό τη διαφήμισή τους, θεωρείται παροχή υπηρεσιών και πρέπει να εκδίδονται προς κάθε αντισυμβαλλόμενο, πελάτη - επιτηδευματία, θεωρημένα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών (έγγραφο 1040021/254/21.4.1999).

12.3.4.46. Υπηρεσίες διαφήμισης μέσω διαδικτύου

Τα έσοδα από διαφήμιση μέσω διαδικτυακού τόπου (website), τρίτων επιχειρήσεων, αποτελούν εισόδημα Δ΄ πηγής (από εμπορικές επιχειρήσεις) και πρέπει να εκδίδεται Τ.Π.Υ. και ως εκ τούτου επί του ποσού της αμοιβής δεν διενεργείται από την καταβάλλουσα την αμοιβή επιχείρηση, παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% (έγγραφο 1004598/53 Π.Σ./0015/29.1.2003).

12.3.4.47. Εκμετάλλευση ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book)

Για την εκμετάλλευση ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) και ηλεκτρονικών ψηφιακών πινάκων (e-picture), μέσω internet, εκδίδεται Τ.Π.Υ. προς επιτηδευματίες και Α.Π.Υ. προς ιδιώτες καθόσον, σύμφωνα με κοινή θέση των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προϊόντα τα οποία στην ενσώματη μορφή τους αντιμετωπίζονται ως παράδοση αγαθών, όταν τίθενται στη διάθεση του λήπτη σε ψηφιακή μορφή μέσω ηλεκτρονικού δικτύου θεωρούνται παροχή υπηρεσιών (έγγραφο 1058218/422/2.9.2002).

3) Σχετικές διατάξεις για άλλες περιπτώσεις Παροχής Υπηρεσιών διαδυκτίου.

1065893/435/0015/26.10.2007 Χρόνος έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών (Α.Π.Υ) από κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (Internet)

Αρ.Πρ.1050395/07.01.05 Εκδιδόμενα στοιχεία για την παροχή υπηρεσιών ακρόασης ή παρακολούθησης ραδιοτηλεοπτικού σήματος μέσω internet, με χρήση πιστωτικής κάρτας.

1082761/711/0015/14.12.2004 Εκδιδόμενα στοιχεία για παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω Internet. με χρήση πιστωτικής κάρτας.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αρχικά μπράβο για τα 10.000.000 !! Πώς το έκανες με μόνο 5.000 ακόλουθους ;; Μάλλον όμως έχεις κάνει λάθος τα νούμερα γιατί έχεις βγάλει λιγότερο από 300 ευρώ.

α) Μπορείς να ρυθμίσεις εσύ πότε και πόσα χρήματα θα βγάλεις. Όμως το ελάχιστο ποσό για να γίνει πληρωμή είναι τα 70 ευρώ. Αυτά έρχονται σε τράπεζα και εάν κάποιος σε ελέγξει, που μάλλον δεν θα το κάνεις κανείς, δεν θα μπορείς να τα δικαιολογήσεις εάν δεν έχεις έναρξη.

β) Το καλό εάν δώσεις ΑΦΜ και άλλα στοιχεία ότι θα βγάζεις περισσότερα από τις διαφημίσεις, θα έχεις μεγαλύτερα κέρδη.

γ) Σίγουρα ήταν απαράδεκτο να μην μπορεί πραγματικά να κάνει έναρξη και να είναι και παράνομος που βγάζει ένα πολύ μικρό ποσό κάθε μήνα. Βγήκε κάτι σαν τίτλος κτήσης. Δηλώνεσαι στο ΕΦΚΑ χωρίς να κάνεις έναρξη. Αυτό το έχουν κάνει σίγουρα για διαιτητές αλλά ίσως πιάνει και πιο ευρείες δραστηριότητες. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα μου εδώ: https://www.rules-chess-strategies.com/el-gr/synergasia

δ) Κάποιος που μίλησε για τα έξοδα της έναρξης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην αρχή κάποιος μπορεί να κάνει ατομική επιχείρηση με αλλαγή από τον ΦΠΑ. Δηλαδή δεν πληρώνει ΦΠΑ εάν έχει έσοδα μέχρι 10 000 το χρόνο. ;)

ε) Εάν κάνεις εκπαιδευτικά βίντεο να ξέρεις ότι υπάρχει και το UDEMY.

στ) η revolut ζητάει ΑΦΜ, άρα φένονται τα έσοδα.

Δημοσ.

Εγω παντως ακομα ακρη δεν εχω βγαλει. Πιθανόν πεφτω σε ασχετους λογιστες... Μεχρι να βρω καποιον να γνωριζει θα μαζευονται στην google... Εχω σκεφτει να πω σε καποιον οτι του δίνω ξερω γω το 30% να βγαλει ακρη (μα χαμενα ειναι τωρα...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...