jim_p Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Τελικα εφταιγε το vmware (12.x) για το προβλημα με το 3d acceleration. Ειχε την καρτα του host (nvidia 9500) στις unsupported, γιαυτο δεν εκανε 3d acceleration και στο guest! Το πεταξα, εβαλα την προηγουμενη εκδοση (7.x) και ολα μια χαρα. Πριν λιγο διαπιστωσα πως οτι εχει να κανει με τερματισμο, δηλαδη τα shutdown, reboot, poweroff κλπ λειτουργουν και απο τον απλο χρηστη. Δηλαδη ανοιγω ενα τερματικο, δινω poweroff σκετο, χωρις sudo, και κλεινει, αν και δεν θα επρεπε, μιας και τα εκτελεσιμα τους ειναι στο /sbin $ which poweroff /sbin/poweroff $ which reboot /sbin/reboot $ which shutdown /sbin/shutdownΤο group powerdev δεν υπαρχει, ουτε ο χρηστης μου ειναι σε καποιο σχετικο group; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Αυτα ελεγχονται απο το polkit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Εχει κανεις αυτο να μου πει εντυπωσεις? http://packages.ubuntu.com/xenial/webbrowser-app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kesmarag Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Εχει κανεις αυτο να μου πει εντυπωσεις? http://packages.ubuntu.com/xenial/webbrowser-app Με nvidia 340 δεν δουλεύει καθόλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Γιατι να μην δουλευει με εναν συγκεκριμενο driver? Ενας browser σε qt5 ειναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kesmarag Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Γιατι να μην δουλευει με εναν συγκεκριμενο driver? Ενας browser σε qt5 ειναι... Failed to create OpenGL context for format QSurfaceFormat(version 2.0, options QFlags(), depthBufferSize 24, redBufferSize -1, greenBufferSize -1, blueBufferSize -1, alphaBufferSize -1, stencilBufferSize 8, samples -1, swapBehavior 2, swapInterval 1, profile 0) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punkioraki Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 καλησπέρα παιδιά . είπα να δοκιμάσω λίγο και εγώ το ubuntu έβαλα την Ubuntu 16.04.1 Desktop αλλά είδα πως δεν υπάρχουν drivers για την κάρτα μου . πέρασα την Ubuntu 14.04.5 αλλά εδώ είναι η δυσκολία η κάρτα μου είναι η gigabyte hd 5570 1gb ddr3 μπαίνοντας στην σελίδα της AMD χάνομαι με το ποιον driver χρειάζομαι από όλο αυτό το κατεβατόhttp://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous/detail?os=Ubuntu%20x86%2064&rev=15.9αν κάποιος μπορεί να μου πει τι χρειάζομαι και ποιος είναι ο τρόπος η αν θέλει κάποιες εντολές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Ο driver που δινει η ati για την καρτα σου δουλευει μεχρι το ubuntu 15.04. Η ιδια η ati δεν τον εχει ενημερωσει για να δουλευει με νεοτερη εκδοση, οποτε δεν μπαινει σε κατι νεοτερο, οποτε εχεις μια επιλογη, τον opensource driver που ερχεται προεγκατεστημενος. Αν ο fglrx (o driver για την καρτα σου) μπορουσε να δουλεψει στο σημερινο ubuntu (και γενικα σε οποιαδηποτε διανομη του 2016) θα υπηρχε στο additional drivers. Η επισημη ανακοινωση https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-devel-discuss/2016-March/016315.html Και με πιο απλα λογια http://www.omgubuntu.co.uk/2016/03/ubuntu-drops-amd-catalyst-fglrx-driver-16-04 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Ειχατε καμια αναβαθμηση σχετικη με τον xorg αυτες τις μερες? Μπηκα να ενημερωσω το ubuntu που εχω σε vmware και πλεον δεν μπαινει σε γραφικο περιβαλλον. Το log του εχει μονο 2 γραμμες που ξεκινανε με "(ΕΕ)" και λενε οτι δεν μπορει να φορτωθει το vesa και το fbdev. Τριχες δηλαδη. Vmware tools δεν εχω και ειμαι με τον στοκ driver του xorg για το vmware (xserver-xorg-video-vmware). Θα ανεβαζα ολο το log αλλα δεν μου δουλευει ουτε το pastebinit. Βγαζει αυτο το σφαλμα απο την 1η μερα. Failed to contact the server: [Errno socket error] [SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed (_ssl.c:647)Το ιδιο σφαλμα ακριβως εχω και στο debian unstable εδω και 6+ μηνες, αλλα ουτε εκει εχω βρει τι το προκαλει. Ubuntu 32αρι 16.04 απο network installation + xorg + kodi nightly build + διαφορες παπαριες, πχ htop, pastebinit κλπ + samba που δεν την εχω στησει ακομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 οι μόνες αναβαθμίσεις είναι στον linux kernel μπορεί από εκέι να σου έσκασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εκκινησα και με τον παλιοτερο πυρηνα (4.4.0-34) αλλα και παλι τα ιδια κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το kodi ειναι που προκαλει το προβλημα τελικα. Δεν ξεκιναει η εφαρμογη καν (εικονα) και παραμενει σπασμενο εδω 3-4 nightly builds. Η beta δουλευει κανονικα παντως. Ξεχασα να πω πως εχω το kodi να τρεχει σαν standalone session. Εβαλα προσωρινα εναν pekwm για να το τσεκαρω. ---edit Επιτελους το φτιαξανε με το σημερινο build. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2016 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω βάλει στο αρχαίο λαπτοπ που εχω κάτω από την TV Xubuntu. Έχω όμως πρόβλημα στην αναπαραγωγή των ταινιών. Δεν είναι ομαλή η εικόνα και κάνει και σπασίματα στο kodi και στο plex. Κάρτα γραφικών nvidia 9300GS. Τι χρειάζεται να βάλω για να έχω smooth αναπαραγωγή; Εκτός φυσικά από τον driver της nvidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Vdpau εχεις? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Ναι. Στον smplayer παίζουν κανονικά. Στο kodi είναι λες και είναι στο slow motion. Και κάνει και σπασίματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα