Προς το περιεχόμενο

[Info] Ubuntu 16.04 LTS - Xenial Xerus (Απορίες, συζήτηση)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οποιος θελει σταθερο συστημα τοτε για να κανει αναβαθμιση η καθαρη εγκατασταση πρεπει να περιμενει την εκδοση 16.04.1

Ετσι προτεινει και ο κατασκευαστης και τοτε ερχεται και η αναβαθμιση απ τον Διαχειρηστη Ενημερωσεων.

Μεχρι τελος Ιουλιου που θα βγει η εκδοση 16.04.1 θα εχουν λυθει σχεδον ολα αυτα τα παιδικα προβληματα και για οποιον ενδιαφερει για η σταθεροτητα του συστηματος και δεν θελει να κανει πειραματα τοτε αξιζει να περιμενει τρεις με τεσσερεις μηνες ακομα μεχρι να στρωσει η κατασταση.

Επειδή δεν το έχω ξαναδεί κάπου αυτό που αναφέρεις, μου κάνει και μεγάλη εντύπωση αν ισχύει, μπορείς να δώσεις κάποιο link, που να περιέχει τη συγκεκριμένη σύσταση από την canonical,  για επιβεβαίωση;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

<p>ο chek2fire εχει σωστη αποψη, κανουμε σαν τις χηρες, θελουμε αντρα και τον θελουμε τωρα, αμ δεν γινεται...</p>

<p>οποιος θελει σταθερο συστημα τοτε για να κανει αναβαθμιση η καθαρη εγκατασταση πρεπει να περιμενει την εκδοση 16.04.1</p>

<p>Ετσι προτεινει και ο κατασκευαστης και τοτε ερχεται και η αναβαθμιση απ τον Διαχειρηστη Ενημερωσεων.</p>

<p>Μεχρι τελος Ιουλιου που θα βγει η εκδοση 16.04.1 θα εχουν λυθει σχεδον ολα αυτα τα παιδικα προβληματα και για οποιον ενδιαφερει για η σταθεροτητα του συστηματος και δεν θελει να κανει πειραματα τοτε αξιζει να περιμενει τρεις με τεσσερεις μηνες ακομα μεχρι να στρωσει η κατασταση.</p>

<p> </p>

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για μένα ο λόγος αναβάθμισης είναι το chipmunk με το μικρόφωνο της logitech το οποίο μόνο με την 16.04 παίζει σωστά. Όταν έχεις 20-30 υπολογιστές στη δουλειά και από αυτούς βγάζεις το ψωμί σου, την lts δεν τη θεωρείς μη σταθερή, γιαυτό και την επιλέγεις. Δεν μιλάμε για beta. Καλύτερα να καθυστερουσαν λίγο το release και να μην εμφανίζονταν 50 bugs με το καλημέρα.

οποιος θελει σταθερο συστημα τοτε για να κανει αναβαθμιση η καθαρη εγκατασταση πρεπει να περιμενει την εκδοση 16.04.1

Ετσι προτεινει και ο κατασκευαστης και τοτε ερχεται και η αναβαθμιση απ τον Διαχειρηστη Ενημερωσεων.

Μεχρι τελος Ιουλιου που θα βγει η εκδοση 16.04.1 θα εχουν λυθει σχεδον ολα αυτα τα παιδικα προβληματα και για οποιον ενδιαφερει για η σταθεροτητα του συστηματος και δεν θελει να κανει πειραματα τοτε αξιζει να περιμενει τρεις με τεσσερεις μηνες ακομα μεχρι να στρωσει η κατασταση.

Επειδή δεν το έχω ξαναδεί κάπου αυτό που αναφέρεις, μου κάνει και μεγάλη εντύπωση αν ισχύει, μπορείς να δώσεις κάποιο link, που να περιέχει τη συγκεκριμένη σύσταση από την canonical,  για επιβεβαίωση;

Κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς γίνεται να έχεις 220 με

KDE; Τόσο δεν έχω ούτε με lubuntu με καθαρή εγκατάσταση. Τι κάνω λάθος;

Επειδη δεν εχει οτι σαβουρα εχει η μαμα εγκατασταση, πχ network manager, pulseaudio κλπ. Οριστε και screenshot

Εκπλησομαι με το οτι εχουν περασει 2 χρονια σχεδον απο την πρωτη release του plasma 5 (και της qt5) αλλα οι περισσοτερες, και δημοφιλεις k-εφαρμογες, πχ amarok, konqueror, krusader, calligra, k3b κλπ εινια ακομα σε qt4 και θελουν βιβλιοθηκες του kde4!

post-124002-0-81642300-1461423788_thumb.png

Επεξ/σία από jim_p

Ωραίος. Βέβαια για Skype το pulseaudio είναι αναγκαίο κακό. Άσε που αν κάποιος θέλει τις εφαρμογές που ανέφερες αναγκαστικά θα πάει πολύ πάνω σε χρήση ram. Αυτό που θαυμάζω στο mint είναι η διαχείριση της ram σε συνδυασμό με τα themes που υπάρχουν και το κάνουν πολύ σύγχρονο και όμορφο. Ας όψεται η logitech.

Ωραίος. Βέβαια για Skype το pulseaudio είναι αναγκαίο κακό. Άσε που αν κάποιος θέλει τις εφαρμογές που ανέφερες αναγκαστικά θα πάει πολύ πάνω σε χρήση ram. Αυτό που θαυμάζω στο mint είναι η διαχείριση της ram σε συνδυασμό με τα themes που υπάρχουν και το κάνουν πολύ σύγχρονο και όμορφο. Ας όψεται η logitech.

Ναι βέβαια το cinnamon σχετικά πρόσφατα που το είχα δοκιμάσει εμφάνιζε συχνά memory leak μετά απο συνεχόμενα suspend σε βαθμό που απο 200-300 mb που έπιανε αρχικά έφτανε τα 1 gb RAM. Ήταν γνωστό bug γύρω στο Σεπτέμβρη, δεν ξέρω άμα το έχουν φτιάξει ακόμα.

Μολις ανακαλυψα οτι η μικροεφαρμογη για τον ηχο στο tray απαιτει pulseaudio. Βαρυ!

Αν ξερετε ποιες k-εφαρμογες ειναι ηδη σε qt5, πειτε τες μου μην τις ψαχνω μια μια...

Το κοβω αυριο να στηνω κανα 16.04 με σκετο kodi, αλα openelec.

Ναι βέβαια το cinnamon σχετικά πρόσφατα που το είχα δοκιμάσει εμφάνιζε συχνά memory leak μετά απο συνεχόμενα suspend σε βαθμό που απο 200-300 mb που έπιανε αρχικά έφτανε τα 1 gb RAM. Ήταν γνωστό bug γύρω στο Σεπτέμβρη, δεν ξέρω άμα το έχουν φτιάξει ακόμα.

Δεν κάνω suspend, να σου πω την αλήθεια. Τους κλείνω μια φορά το βράδυ και τους θέτω σε λειτουργία το πρωί. Δεν βλέπω το λόγο του suspend, ειδικά σε linux που η εκκίνηση γίνεται πολύ γρήγορα. Η διαφορά είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα. (btw, 200ram σε cinnamon, μόνο με την 32bit, 230 για την ακρίβεια, στα δικά μου pc).

πάντως εγώ χρησιμοποιώ κανονικά pulseaudio 

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Ότι λειτουργεί κανονικά στην 16.04; Δεν έγραψε κανείς το αντίθετο. Μπερδευτήκαμε; :)

Προσπάθησα να βάλω Ubuntu με USB, ξεκίνησε το Install όμως μετά από ένα σημείο (νομίζω προς το τέλος) crushαρε το Installer. Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Δεν έγραφε για ποιον λόγο crushαρε, έλεγε απλά ότι ένας Developper θα το φτιάξει και κάτι τέτοια... 

System: 

i5 4570

GTX 750 Ti

MB: Asus H97 Plus 

(Σε περίπτωση που παίζουν ρόλο)

Να πω και εγώ τη γνώμη μου.

Πέρασα το σκέτο ubuntu μετά από δύο χρόνια με xubuntu 14.04 lts, όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα σε καθημερινή χρήση γραφείου και YouTube.

Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι απίστευτα ελαφρύ το unity, σε σχέση με αυτά που θυμόμουν. Όλα πηγαίνουν σφαίρα, δεν έχω κανένα κόλλημα, ακόμη και σε βίντεο 1080.60p html5 στο YouTube (το μόνο πρόβλημα που είχα μέχρι τώρα και σε windows και σε xubuntu).

Ας πάμε όμως και στα αρνητικά. 

1) Πρέπει να κάνεις logout για να μπορέσεις να τρέξεις μια εφαρμογή που έκανες μόλις εγκατάσταση. Δεν την εμφανίζει πουθενά, ούτε στο dash, ούτε στο terminal.

2) Αν κλείσω το wifi και στη συνέχεια το ανοίξω ξανά, δε βλέπει κανένα δίκτυο και προφανώς δεν συνδέεται και με κάποιο. Χρειάζεται restart, με logout δεν επανέρχεται.

3) Έχω ένα wifi adapter της tp link. Έκανα compile τους drivers που βγάζει ένας developer στο github. Όλα δουλεύουν ρολόι, βλέπω και το 5ghz wifi μου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κλείσω την κάρτα της intel που υπάρχει ενσωματωμένη στο laptop χωρίς να κλείσει και το tp-link.

Αυτά για αρχή, ελπίζω να λυθούν γρήγορα τα όποια προβλήματα. Μου άρεσε αρκετά το unity και δεν το περίμενα.

<p>Προσπάθησα να βάλω Ubuntu με USB, ξεκίνησε το Install όμως μετά από ένα σημείο (νομίζω προς το τέλος) crushαρε το Installer. Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Δεν έγραφε για ποιον λόγο crushαρε, έλεγε απλά ότι ένας Developper θα το φτιάξει και κάτι τέτοια... </p>

<p>System: </p>

<p>i5 4570</p>

<p>GTX 750 Ti</p>

<p>MB: Asus H97 Plus </p>

<p>(Σε περίπτωση που παίζουν ρόλο)</p>

Αυτό μου το έκανε κι εμένα η beta 2 αν επέλεγα Ελληνικά κατά την εγκατάσταση. Υπάρχει και αναφορά από άλλους στο launchpad. Όταν εγκατέστησα την τελική έκδοση, επέλεξα Αγγλικά και το γύρισα σε Ελληνικά μετά.

2) Αν κλείσω το wifi και στη συνέχεια το ανοίξω ξανά, δε βλέπει κανένα δίκτυο και προφανώς δεν συνδέεται και με κάποιο. Χρειάζεται restart, με logout δεν επανέρχεται.

δοκίμασε sudo service network-manager restart. Και σε εμένα το κάνει με Ubuntu 15.04 & 15.10. Πολύ σπαστικό.... Εάν και τους τελευταίους μήνες δεν γίνεται πάντα 

@djuan1988

1) Blame unity. Με καθε εγκατασταση νεας εφαρμογης, θα επρεπε να ενημερωνεται το unity για τα νεα .desktop που μπηκανε και να ενημερωνει τα μενου του.

Βεβαια, το να μην την βγαζει ουτε στο τερματικο ειναι περιεργο...

2) Network manager μυριζομαι και ο orestis000 με επιβεβαιωνει :)

3) Ποια ειναι η καρτα της tplink (το βλεπεις στο lsusb) και ποια η ενσωματωμενη της intel (το βλεπεις στο lspci). Προφανως αν πατησεις να κλεισει το wifi στον network manager κλεινει οτι εχει απο wifi, οχι μονο τη μια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...