Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε , 

Εδώ και καιρό έχω ένα θέμα με το pc μου . 

Έχω εγκατεστημένα τα windows 7 - Ultimate 64bit . Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής κρασάρει σε ανύποπτες στιγμές εντελώς random . Κάνοντας επανεκκίνηση μπορεί να το ξαναπάθει αμέσως αλλά μπορεί και να περάσουν μέρες χωρίς να πάθει τίποτα . Όταν δοκιμάζω σε safe mode δεν έχει κρασάρει ποτέ . 

Αυτό γινόταν αρκετό καιρό , και θεωρούσα ότι είναι πρόβλημα software , drivers , ιός  η κάτι τέτοιο . Έκανα format και νόμιζα ότι θα λυθεί , αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το πρόβλημα . Παγώνει σε εντελώς ξεκάρφωτες στιγμές . 

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να το φτιάξω αυτό ? η έστω να καταλάβω αν είναι πρόβλημα software η hardware ?

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι αυτά :  http://prnt.sc/autqlc

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων . 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση . 

Έκανα το memtest , δεν μου βρήκε τίποτα . 

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες , δεν ξέρω αν είναι κανονικές . Δες λίγο αυτό : http://prnt.sc/auxz0z

Δημοσ.

Τι memtest εκανες? 

Bootable? 

Ποσες ώρες? 

Η θερμοκρασίες είναι λιγο τσιμπημενες ειδικά απο την στιγμή που δεν είναι σε πλήρη φόρτο του επεξεργαστή!

Δημοσ.

Συνδεσε παλι ολα τα καλωδια, δες αν πατανε καλα ολες οι καρτες και δες το τροφοδοτικο μηπως τα παιζει....δοκιμασε με κανα αλλο μεγαλυτερο

Δημοσ.

WalkerSW , μου έκανε κάνα 2ωρο περίπου , bootable ναι από flashaki όχι απο cd . Το περίεργο είναι ότι γίνεται εντελώς random , υπάρχει περίπτωση δηλαδή να κολλήσει να κάνω επανεκκίνηση να ξανακολλησει να ξανακάνω και να μην πάθει τπτ για 3 μέρες , μετά ξανά παλι . Υπάρχουν στιγμές που κολλάει όταν βλέπω π.χ βίντεο , η όταν έχω κάποιο πρόγραμμα ανοιχτό office,illustrator , άλλα μπορεί να το πάθει και χωρίς να τρέχει κανένα πρόγραμμα (άπλα είμαι στην επιφάνεια) . Υπάρχουν φορές που μου βγάζει την μπλε οθόνη , άλλες πάλι κάνει παγώνουν τα πάντα , άλλες πάλι κάνει επανεκκίνηση μόνο του . 

Έψαξα και στο google άλλα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική (ένας είχε το malwarebytes και κάτι γινόταν με αυτό - εγώ δεν το έχω , ένας είχε κάποιο antivirus που το προκαλούσε - εγώ έχω το Microsoft Sec. Essentials . 

Tsakonas , σε ευχαριστώ για την συμβουλή, όσα αναφέρεις τα έχω κάνει εκτός από αλλαγή τροφοδοτικού . 

Να το πάω σε τεχνικό ? φοβάμαι μην δεν κολλήσει ούτε μια φορά και θα βγει άκρη ούτε εκεί ι . ? Δεν ξέρω πως να βρω λύση σε αυτό . 

Δημοσ.

Tα κατέβασα και τα 2 . Στο bluescreenviewer δεν μου έχει κανένα στο ιστορικό , έκανα πρόσφατα format και ίσως από τότε δεν έχω δει την bluescreen (παγώνει απλά η κάνει επανεκκίνηση μόνο του ) , αλλά παλαιότερα είχα συχνά το bluescreen . 

Στο Hard disk sentinel μου βγάζει αυτά : 

http://prnt.sc/av95nw

http://prnt.sc/av95v1

Δημοσ.

Απο σκληρο, μνημες , θερμοκρασίες φαίνεσαι οκ! 

Οποτε μονο τροφοδοτικο και μητρική έμειναν .

Προσπαθησε να βρείς δανικό τροφοδοτικο να δοκιμάσεις! 

Δημοσ.

αν έχεις άλλα καλώδια sata,δοκιμασέ κάποιο άλλο New.

παλιότερα είχα το ίδιο πρόβλημα,και ήταν το καλώδιο sata προβληματικό

Δημοσ.

Ευχαριστώ WalkerSW , θα το δοκιμάσω . 

Coolerman σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και αυτό . 

Κάτι τελευταίο , το pc το είχα πάρει από eshop τον Ιούνιο του 2014 , αν δεν βγάλω άκρη και  χρειαστεί να το πάω σε τεχνικό , να το πάω εκεί ? δεν ξέρω αν με καλύπτει η εγγύηση , και είμαι επαρχία , θα χρειαστεί πιθανώς να το στείλουν στα κεντρικά . Η μήπως να το πάω σε κάποιον εδώ (τοπικά μαγαζιά όχι eshop ) . ?

Δημοσ.

Εάν έχει εγγύηση άνετα..

Το τροφοδοτικό είναι λογικά η κάνα καλώδιο όπως είπαν,αφου περνάς τα τεστ

Δημοσ.

Ειναι σιγουρο οτι στο event viewer θα σου γραφει κατι οταν παγωνει το pc.

Μπες μεσα στον event viewer και κοιταξε για errors σε καθε κατηγορια. Αν καποια errors επαναλαμβανωνται την στιγμη που κολαει το μηχανημα εκει βρισκεται το προβλημα και πιθανοτατα η λυση του. Κοιταξε κυριως στο system.

Δημοσ.

Thanks , eshop τότε. 

Vste , το τσεκάρω τώρα το event viewer στο system , και εχω αρκετα εκει . 

Ένα που είναι επαναλαμβανόμενο πολύ είναι αυτό :

"Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση της υπηρεσίας AODDriver4.2.0 εξαιτίας του ακόλουθου σφάλματος: 

Το σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την καθορισμένη διαδρομή δίσκου. "

ένα άλλο επαναλμβανόμενο : 

"Η συσκευή, \Device\Harddisk2\DR2, έχει ένα κατεστραμμένο μπλοκ."

άλλο:

" Το πρόγραμμα οδήγησης εντόπισε ένα σφάλμα ελεγκτή στο "\Device\Harddisk2\DR2".  "

Υπάρχουν και άλλα , απλά δεν είναι τόσο επαναλμβανόμενα . 

Τα 3 που ανέφερα εμφανίζονται πολύ συχνά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...